2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 發左個幾搞野既夢...幫手解解@@
返回列表 發新帖 回覆
go

發左個幾搞野既夢...幫手解解@@ [複製鏈接]

我夢見自己係考場...考完試
咁佢盲 即刻開始第二課考試...咩鑑物定考古學=.="
我明明冇讀既,但係我坐左係度一陣間
之後先同個試場主任講離開
走果陣,我見到兩個女同學又一齊走
佢地跟係我後面,我落完樓梯見到正門冇開,但好多道閘阻住左
咁就行去後門出啦..
行左一陣間....其中一個女同學就追左一黎用個膠袋一野隊埋我個口度
之後叫我估下係咩黎
then佢就解開個膠袋,膠袋之後又一個膠袋
我見到係舊肉黎既 佢就話係老鼠肉
佢咬完一啖又比另一個女仔咬=0=
後尾我唔知聞到陣味定食左一啖
就話"扯,煙肉黎既" then3個人就係度笑...

之後我就因為尿急醒左啦-0-"
已有 1 人評分威望 收起 理由
883516 + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

原帖由 清君 於 2009-5-20 02:50 PM 發表
我夢見自己係考場...考完試
咁佢盲 即刻開始第二課考試...咩鑑物定考古學=.="
我明明冇讀既,但係我坐左係度一陣間
之後先同個試場主任講離開
走果陣,我見到兩個女同學又一齊走
佢地跟係我後面,我落完樓梯見到正 ...

考試
表示你面對困難。又或者你希望知道自己在別人心目中的評價。

同學
同學反映你現在人際關係上出現了問題,可能是你對朋友有不滿,反映了你現在被孤立而寂寞的心態。

樓梯
樓梯是權威與秩序的象徵。
夢見樓梯表示你強烈渴望被社會所認同。

被人追
是想從工作或學習中逃出來的心理。
夢見被人追趕表示潛意識中你有著強烈的欲望,
或是表示年輕或願望實現的可能性。
被捉住,暗示將會得到很重要的東西。

老鼠/肉
老鼠象徵媽媽,姊姊或祖母等處理家務和在家裏的大小事情上掌管決定權的人。
肉代表體力及健康。

在夢中感到高興大多數都是反夢。代表你一直在期盼的東西會令你失望及傷心。
已有 1 人評分Good 收起 理由
清君 + 3 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 883516 於 2009-5-20 03:32 PM 發表

得到重要野... ?會係咩呢..
在夢中感到高興大多數都是反夢。代表你一直在期盼的東西會令你失望及傷心。
千其唔好講係會考衰左...

原帖由 清君 於 2009-5-20 03:35 PM 發表

得到重要野... ?會係咩呢..
千其唔好講係會考衰左...

得到咩就唔知~.~
唔洗太擔心..人定勝天
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:48 PM , Processed in 0.027701 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存