2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 明知他做錯....
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小亦~
go

明知他做錯.... [複製鏈接]

原帖由 小亦~ 於 2009-5-24 04:43 PM 發表
唔通唔食煙就同人地傾唔到計咩
唔食煙就冇話題...
咩藉口泥...
仲細...人食我食...
冇控制能力咩=.=
飲酒都話要應酬呀...食煙都可以當應酬既咩下

(唔好意思....可能激左D)

你女仔圈子可能好小遇到  但男仔無論咩階層 都有呢D野發生

有時一班同事做野做到睏 話去後樓梯食煙抖下 你唔去 人地可能話你離群 你去到唔死 真係去咬手指嘛

就似樓上仁兄講既 另類 會心好自然會生左一度牆 對方都會一樣 即係話我地唔係同類 就好難深交

交際應酬 絕對唔係剩係講飲酒  好多人都講 成日交際應酬 又"煙"又"酒"

朋友應酬 可能真係飲下酒猜下枚  有時飲返幾杯 講野真係會放D 同埋 深入D

而公司見客傾大生意勒 遇到個豪邁D既客 叫你飲酒 你就話小酒 見你整返支 小食小食 咁樣 唔一定會傾唔成 但你印象分一定會減

最小人地覺得你唔投契 讚下你都難

男人世界 應酬唔好話唔食煙冇可能傾到計  個客鍾意落CLUB攬住女人同你傾  為生活 你都要去 最多買左街鐘出街叫人地收工返屋企訓覺

所以 只可以講 靠個人自制 適可而止

酒- 唔好飲到爛醉如泥        煙- 唔好煙不離手

我自問見既人唔小  社交手腕強既人 都係  以上既野樣樣皆精既人  酒量好 唔好話食煙 雪茄牌子邊到做既好都識 落CLUB邊組邊個正都要略知一,二

除非你有專長係能人所不能 冇左你唔得 如果唔係 每個成功既人都一定有以上交際應酬 同埋都係油腔滑調既人

但真係接受唔到既 就幫佢慢慢減輕 或者如你所說佢係你面前唔食既 你就直頭搬去佢到住一個月 日日係佢面前

開工時間通常食唔到 你就陪佢早餐 食晏 接放工 返屋企 咁樣應該好快戒得甩-_-佢或你接受到的話

七年真係好長既時間 唔好為小小野放棄 我咁大個仔拍拖最長都係4年而已 珍惜眼前人呀

食煙呢d唔忍得嫁,我好憎人地食煙,何況食煙跟本毒害緊身邊既人
因為煙頭有濾咀,2手煙勁過1手煙3倍嫁,仲要影響心肺,腦果d
現實食煙既人斬人又唔夠人追,比人斬又唔夠人走,
空氣稀薄少少就係死先個d
你最好決絕d,唔係就難聽d你死先過佢

TO 神一 :

我明嫁啦!!!!!
你既提議都幾好=V+
我都冇迫佢..係間唔中姪下佢.....係佢咳果陣就話....唔好食咁多啦..咁
希望輕輕鬆鬆就可以令佢成功戒煙啦~

TO TKGROE01 :

你講既都岩...佢食左之後...身體都差左....
我既決心一定有...睇下既決心佢大唔大既姐!!!
THX U >3< !!!

原帖由 小亦~ 於 2009-6-3 05:59 PM 發表
TO 神一 :

我明嫁啦!!!!!
你既提議都幾好=V+
我都冇迫佢..係間唔中姪下佢.....係佢咳果陣就話....唔好食咁多啦..咁
希望輕輕鬆鬆就可以令佢成功戒煙啦~

...

希望幫到你地維繫到呢段7年既感情
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 11:13 AM , Processed in 0.030750 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存