2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 灣岸4 大凌 svx cosmo
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~SiSi~
go

[疑難] 大凌 svx cosmo [複製鏈接]

其實我由灣3中期就開始轉用4波車~  希望可以幫到一下鐘意用4波車既人咁~

係灣3DX 黎計... Cosmo, SVX, Aristo, 大凌, Hiace 哩5部4波車都玩過一期~  當中Cosmo 同 SVX 都係我對戰既主力車.  不過Hiace 就唔講吧...

大凌 比我既印象就正是4波車之中最好用既一部...  雖然加速唔夠Cosmo 快, 但係都能勝過SVX, 入灣比較定, 而且對戰亦相當硬... 不過本人用大凌都唔係好耐, 因此都唔講咁多.

Aristo 既感覺開頭真係會有點不快, 因為加速只係平均, 出灣又比較甩, 而且車身又高又肥, 用車外視點既都幾阻人睇路下....  對戰方面真係好睇你用咩包, 本人覺得B 係最林... C 最硬.

SVX 係我渣4波車咁耐... 我用得最down 既一部車~  開頭用SVX 既感覺只係一個字 " 慢"...  不管打鬼王對方係EVO, RX8 定係 同樣地既4波車做對手[ Cosmo, Aristo ], 就算起步既位置於灣心起步先... 始終過不了主流車....  當然平頭起步的話連Cosmo, Aristo 等4波車亦過不了...[灰]    SVX 的強項在於C1 , 比較起其他的4波車, SVX 能夠更易控制於C1 的紅灣, 因為SVX 本身入灣比較聽話, 只係出灣甩d, 因此C1 比起其他4波車都可以更快一點點 ~   可惜其加速力可見是4車之中最低既一部......    對戰既實力SVX 都係好硬既車黎, 應該同大凌差不多 :  本人覺得 B 包最硬, C 包最林.

Cosmo 係我最愛既4波車吧~  當初用cosmo 感覺其實都唔係好好, 始終部車入灣比較推頭, 因為入灣既反應亦相對地要快少少.   Cosmo 於車身一點黎講可算係一部唔難用既車身, 因為比起另外3部4波車黎睇, cosmo 已經係最fit 既一部, 而車長都不比Aristo, 大凌, SVX長~   加速方面更可說是4波車之王, 因為我用4波車打鬼王咁耐只係得cosmo 可以起步明顯爆勝non-4波車[RX8, R34, R32...  當然爆唔勝Evo啦~]
灣岸線下亦有出色既表現, 打鬼王既話如果對手唔係Z34, Z33, SUPRA 哩3部車既話, 勝率可以話係90% [唔計入返C1, 環下 果d 路啦 =. ="] 因為Cosmo 既尾段可以拍住Z33~
而對戰黎講我敢講一句Cosmo 一定係4波車之中最硬既一部!!  因為我用佢打對戰咁耐都未試過會比人推爆, 反而直路係人地車尾-3M 可以一野"i" 死左前面部車...  用咩包呢硬d 呢?... 我真係答唔到大家啦... 因為Cosmo 真係點都好硬...  = ='"

希望以上既資料可以幫到4波車既玩家啦 /_\"

已有 2 人評分Good 收起 理由
妹控 + 1 感謝分享!
~SiSi~ + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 strivekin2 於 2009-5-31 01:31 AM 發表

http://www.pandachu ...

Hiace 一定唔可能強過Cosmo 吧  = ="...
應該話Hiace 一定係4波車最差既一部.....

原帖由 烈火之魂MT 於 2009-6-6 10:28 PM 發表
其實我由灣3中期就開始轉用4波車~  希望可以幫到一下鐘意用4波車既人咁~

係灣3DX 黎計... Cosmo, SVX, Aristo, 大凌, Hiace 哩5部4波車都玩過一期~  當中Cosmo 同 SVX 都係我對戰既主力車.  不過Hiace 就唔講吧 ...

見過你...超神wow
cosmo hi牆失速勁唔勁
我用緊大凌..彈車不能..平排夾輸hi牆失速好大..
入灣 灣速都ok 不過回呔要快d,,易hi尾  架車超大力 推到evo r34..
玩4波車要主動夾人先有得玩

原帖由 烈火之魂MT 於 2009-6-6 10:28 PM 發表

係灣3DX 黎計... Cosmo, SVX, Aristo, 大凌, Hiace 哩5部4波車都玩過一期~  當中Cosmo 同 SVX 都係我對戰既主力車.  不過Hiace 就唔講吧 ...

我覺得呢
aristo b包先硬

我多數玩aristo同大凌

vip

你架svx果條咩野鈴黎

原帖由 妹控 於 2009-6-6 11:41 PM 發表

我覺得呢
aristo b包先硬

我多數玩aristo同大凌

vip

你架svx果條咩野鈴黎

簽名檔o個條係RCII

oic...

我都係用aristo
aristo其實所有性能都係中中間間
係dx我覺得係最唔好用的4波車(唔計hiace)
可能因為車身大,,會覺得成日入唔哂灣心
其實aristo  係a包唔好夾外,,其實都好用

原帖由 kingkingliu 於 2009-6-7 12:05 AM 發表
我都係用aristo
aristo其實所有性能都係中中間間
係dx我覺得係最唔好用的4波車(唔計hiace)
可能因為車身大,,會覺得成日入唔哂灣心
其實aristo  係a包唔好夾外,,其實都好用

我就係用緊A包....

原帖由 ~SiSi~ 於 2009-6-6 11:37 PM 發表

見過你...超神wow
cosmo hi牆失速勁唔勁
我用緊大凌..彈車不能..平排夾輸hi牆失速好大..
入灣 灣速都ok 不過回呔要快d,,易hi尾  架車超大力 推到evo r34..
玩4波車要主動夾人先有得玩

m... 其實4波車始終唔係主流車, 要上返黎始終要一定既時間~
你話彈唔到車, 可能係你未get 到果種方法吧~  =]
主唔主動哩d 呢....  每個人既打法都唔同.. 我唔講啦~

ps:  可以比你msn 我嗎?  其實都想同你傾~  =D

原帖由 strivekin2 於 2009-6-7 12:06 AM 發表

我就係用緊A包....

a包係唔好夾,,但係好好灣
我覺得ta  a包係最好

原帖由 LaMhuNG309 於 2009-6-2 07:57 PM 發表

svx一定係最好個架=.=

大凌最慢, aristo最硬, cosmo最快, svx最好轉, hiace最on9

Hiace可以好快的............

大凌都可以又硬又好轉...

Aristo只是一般硬....

SVX的確好轉.........

Hiace開得快,對前車同後車都係十分大的壓力......

咁多4波車我覺得都係HIACE最廢= =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Schwestaika 於 2009-6-7 02:22 AM 發表
咁多4波車我覺得都係HIACE最廢= =

睇下你係咩角度睇既姐-___-"
你敢話hiace夾車唔勁-,-????

原帖由 玩具大王 於 2009-6-7 03:09 AM 發表

我冇話佢夾車唔勁
佢平均GE能力
對比其他4波車真係佢最廢~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Schwestaika 於 2009-6-7 03:19 AM 發表

我冇話佢夾車唔勁
佢平均GE能力
對比其他4波車真係佢最廢~

咁都係睇下用果個人咩實力架姐-,-
hiace咁硬,比人用黎1攬3好用

原帖由 玩具大王 於 2009-6-7 03:22 AM 發表

HIACE硬係一種幻覺...其實好林...
係車身長令你推車的力度要大力些少..

原帖由 玩具大王 於 2009-6-7 03:22 AM 發表

要你教我點用.....方形豆腐車一部...

原帖由 玩具大王 於 2009-6-7 03:09 AM 發表

講真hiace一d都唔硬...
俾人推..抗夾一定死硬..
架車大架又鈍..跟本回唔到呔..

10000星

神人
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 09:04 AM , Processed in 0.042774 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存