2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 「維克塔」新規劃-法蘭城 西地區檔口
樓主: 魔龍寶貝II
go

[分享] 「維克塔」新規劃-法蘭城 西地區檔口 [複製鏈接]

原帖由 LCM925 於 2009-6-4 11:54 PM 發表

原來你條友先係源頭!!
我真係多得你唔小
你係道攪D咩西醫開檔 攪到原本平平靜靜既西醫 LAG到媽媽都唔認得
2個公會係道日嘈夜嘈都唔緊要 佢地打生打死都唔關我事
最慘我呢D路過咩都唔知 又冇攪事
行過想買對 ...

lag=你部機廢,咁廢就唔好學人打機啦

比人問你老母就頂唔順,eq咁低,就唔好學人打機啦

原帖由 落第之王 於 2009-6-5 09:10 AM 發表

第一LAG係因為我係公司打機 就並唔代表我屋企部腦都係咁LAG
第二比人問侯老母我就唔係頂唔順 係冇必要去頂佢順
仲有打機呢我就從來都唔洗學人既 我係自學
你咁無聊多事 你就真係唔好打機喇 番去打下飛機喇

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 10:15 AM 發表

第一LAG係因為我係公司打機 就並唔代表我屋企部腦都係咁LAG

咁又畀你搵到野瀨樓主wo,醒目wo你都幾

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 10:15 AM 發表

玩得咁辛苦, 你不如唔好玩

人地勸你咁勞心, 你竟然叫佢打飛機

原帖由 庸碌無能 於 2009-6-5 12:53 PM 發表

玩得咁辛苦, 你不如唔好玩

人地勸你咁勞心, 你竟然叫佢打飛機

原帖由 落第之王 於 2009-6-5 09:10 AM 發表

咁樣叫做勸? 睇來你既理解能力都真係幾有問題WO
我就真係勸你唔好打咁多機,番去讀多幾年書喇!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 01:23 PM 發表

咁樣叫做勸? 睇來你既理解能力都真係幾有問題WO
我就真係勸你唔好打咁多機,番去讀多幾年書喇!

喂其實我真係唔明...就算有d人響應劃區令西區多人到lag, 咁最多你都係因為lag到你傻因此指責果d提出劃區既人, 但係提出劃區既人同"你因為俾人認出係屬於某個會因而俾人問候亞媽同唔賣鞋俾你"有咩關係呢?  你唔係想話因為lag, d人睇度你唔係點郁, 俾到足夠時間佢地認出你下話...

原帖由 winnieyimyim 於 2009-6-5 02:03 PM 發表

喂其實我真係唔明...就算有d人響應劃區令西區多人到lag, 咁最多你都係因為lag到你傻因此指責果d提出劃區既人, 但係提出劃區既人同"你因為俾人認出係屬於某個會因而俾人問候亞媽同唔賣鞋俾你"有咩關係呢?  你唔係 ...

其實又唔係直接關佢既事既,我只係想發洩下我由11:00等到5:00然後別人因為公會既關系唔賣比我
呢件事上面我係一個受害者,而同我一樣因為呢一個西醫計劃而受到滋擾既亦唔單只係我一個
如果唔係因為呢一個計劃 兩個公會唔會日嘈夜嘈 放晒D寵出來 你吊我我吊你...

我希望樓主知道咩叫好心做壞事 以後都唔好再攪D咩西醫又南區了 要攪就去D從來都冇人掛網既地方攪喇
最好就番去法蘭國王到攪 個道冇人 想攪到幾LAG就攪到幾LAG喇

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 02:49 PM 發表

其實又唔係直接關佢既事既,我只係想發洩下我由11:00等到5:00然後別人因為公會既關系唔賣比我
呢件事上面我係一個受害者,而同我一樣因為呢一個西醫計劃而受到滋擾既亦唔單只係我一個
如果唔係因為呢一個計劃 兩 ...

下...即係 如果冇劃區, 就唔會有公會磨擦口角粗口, 無公會磨擦口角粗口, 你就唔會受到滋擾...喂唔講到咁邏輯因果..依d滋擾都好谷氣既???

原帖由 winnieyimyim 於 2009-6-5 03:09 PM 發表

下...即係 如果冇劃區, 就唔會有公會磨擦口角粗口, 無公會磨擦口角粗口, 你就唔會受到滋擾...喂唔講到咁邏輯因果..依d滋擾都好谷氣既???

將心比己你諗下 你幻想下你係我
我平時對人都算好有禮貌 行出行入都有講唔該多謝
從來練工都帶足MP 用晒屬 從來都冇話得罪人既

有一日 你想去買對R4鞋姐 一開口就話唔做你生意喇
WHAT THE FUCK? 我等左你開工 等左6個鐘喇
買唔到都唔緊要 又唔係得你一個做r4鞋帽 搵奀仔買都一樣
最無辜既係路過都比你地d人問候晒我個老母 咁先火滾

你地D私人恩怨關我春事咩 你地要嘈要打要殺既 咪死去一邊打到佢地為止囉 與我冇關的
我真係唔明點解中出公會既人可以咁野蠻
有中出既人路過都可以上來解釋下
我都好想知道你地做野係對人定對事?
係唔係你同我地會幾個人嘈就成個公會都係同你對敵?

我講過我個日買鞋用既只係其中一個分身
你地得罪既係邊個最後可能令你地意想不到
下星期等我帶隊打你個城既時候你再慢慢後悔都唔遲
等我吧 我一定來

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 03:32 PM 發表

將心比己你諗下 你幻想下你係我
我平時對人都算好有禮貌 行出行入都有講唔該多謝
從來練工都帶足MP 用晒屬 從來都冇話得罪人既

有一日 你想去買對R4鞋姐 一開口就話唔做你生意喇
WHAT THE FUCK? 我等左你 ...

老實說一句
佢唔做你生意
與西區擺檔沒關係
與我亦沒關係
你嘈我有咩用?
我唔係神呀,我唔可以改變去佢賣野比你
佢唔做你生意,.咩原因我唔知,我亦唔想知
同樣地,好地地唔會無啦啦唔做你生意
真好笑,你識瀨的嗎?

原帖由 魔龍寶貝II 於 2009-6-5 05:46 PM 發表

老實說一句
佢唔做你生意
與西區擺檔沒關係
與我亦沒關係
你嘈我有咩用?
我唔係神呀,我唔可以改變去佢賣野比你
佢唔做你生意,.咩原因我唔知,我亦唔想知
同樣地,好地地唔會無啦啦唔做你生意
真好笑,你識瀨的 ...

唔係嘈你 你放心 我沒有那麼野蠻
我只係反映番比你知 你所謂既西區擺檔所帶來既後遺症
沒錯這只是一個遊戲 關了電腦什麼都可以不關你事
現在兩個公會就是單純因為西區擺檔嘈成這樣 你也大可以當不關你事
但你別忘記這個活動是你發起的 你也有一定的責任!

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 06:08 PM 發表

唔係嘈你 你放心 我沒有那麼野蠻
我只係反映番比你知 你所謂既西區擺檔所帶來既後遺症
沒錯這只是一個遊戲 關了電腦什麼都可以不關你事
現在兩個公會就是單純因為西區擺檔嘈成這樣 你也大可以當不關你事
但你 ...

一人讓一步就什麼事都不會發生
你明白這一點嗎?
需要這麼著緊一個掛點必需在西醫門前嗎?
那道那些小的改變也不可以有?
那麼是不是因為一個公會的掛點在東銀出面
那就全部人都不能在那兒擺檔?

原帖由 魔龍寶貝II 於 2009-6-5 06:15 PM 發表

一人讓一步就什麼事都不會發生
你明白這一點嗎?
需要這麼著緊一個掛點必需在西醫門前嗎?
那道那些小的改變也不可以有?
那麼是不是因為一個公會的掛點在東銀出面
那就全部人都不能在那兒擺檔?

這些說話你跟我說沒有用的 我只是一個路過無辜受害的小會員
掛點在那裡我從來不關心 公會的事情我也不多參與
問題在於其它人身上 在計劃擺檔時你有理過其它人把那裡當成自己家園的感受嗎?
好了現在情發展到現在的地部
你應該做的是出面 找兩邊會長出來講和 因為活動是你發起的 就算現在攪衰了
你也有責任收科
當然我也說過 你關了機什麼都不關你事 你大可以安心去睡覺
也可以買薯片爆谷等睇好戲

我老實說 我下星期已經約好2個大公會攻打中出公會地城 每邊出幾隊去輪他大米
我是絕對有十足把握的
那個會打到與我無關 我要的是把中出所有會員名字上的花邊拿下來
好讓他們知道不是每個路過的人也是傻仔

首先我唔係講某兩個會既爭議,或者恩怨

我想講番點解新規劃會唔成功,建議出依個規果個人或者果班人,係未徵詢過大部份生產既意見就去做~我同我d朋友都係其中一班生產,從來無定規劃既人黎接觸過我地,問我地既意見,問我地好唔好咁,到我地知有d人想係西區做新規劃既時候,係已經實行緊既時候

我有幾點想講,係我個人覺得你地失敗既原因

1,新規劃只是一小撮人既想法,亦只有宣傳,無去說服大部份生產就推行
2,未同大部份生產商量,就去實行,仲要聽你講係邊個位開檔,比其他生產既感覺就係,唔專重,同埋點解要比你去駕馭我地
3,未經周詳既事前准備就實行,就如第2點所講,我好似生產根本不能比意見,要比意見搵邊個都唔知,預到爭位問題,你地d規劃人又會唔會偏幫自己人呢?
4,正因被你說服去西e擺檔既生產唔多,裝備根本就唔得齊全,連30%以上既種類都冇,d買家點會去果度行

總結:做任何事涉及好多人既時候,不妨先去打通關節先實行,我所講既關節包括好多人,西邊掛開既人,生產既人等等
多徵詢相關行業既人,得到多d人既支持先去做,先會成功

其實個計劃既目的應該係分流啊嘛??= =
老實講依家ser1夜晚城東擺檔果d位真係好唔夠
分d去城西有咩問題
兩邊都沒咁lag
公會掛點果d自己識做去城南或者沒乜人既地方掛啦
點講開檔都應份過你掛機掛 =3=
所以呢個計劃應該繼續

原帖由 冇錢仔 於 2009-6-5 07:05 PM 發表
其實個計劃既目的應該係分流啊嘛??= =
老實講依家ser1夜晚城東擺檔果d位真係好唔夠
分d去城西有咩問題
兩邊都沒咁lag
公會掛點果d自己識做去城南或者沒乜人既地方掛啦
點講開檔都應份過你掛機掛 =3=
所以呢個計 ...

一定可以繼續架,嚴格黎講只要有一檔野係果度開,都可以叫做繼續緊,成唔成功係一個問題囉

係咩點解

講黎聽聽...

努力吧@@~~~~~~~

原帖由 必武 於 2009-6-5 07:17 PM 發表

一定可以繼續架,嚴格黎講只要有一檔野係果度開,都可以叫做繼續緊,成唔成功係一個問題囉

我既意思係"應該要繼續",即係叫多d人去擺
如果兩邊分得平均d,就唔驚沒人去啦
又唔lag,又有生意,一舉兩得=3=

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LCM925 於 2009-6-5 06:27 PM 發表

這些說話你跟我說沒有用的 我只是一個路過無辜受害的小會員
掛點在那裡我從來不關心 公會的事情我也不多參與
問題在於其它人身上 在計劃擺檔時你有理過其它人把那裡當成自己家園的感受嗎?
好了現在情發展到現 ...

唉...老實講我係當初有人討論係邊度擺檔(果時都未跟lag有任何關係)已經提出一係由玩家自己摸索一個方向, 一係就大概跟魔力1咁, 包括去埋西區...所以我可能比佢更早提議你眼中既屎橋......
因為有咁既提議, 有d人果然係西區開檔.  你講到責任, 姐問應唔應該有咁既提議......又考慮人既感受...姐要講公會既感受就提出劃區既人同所有開檔既人都唔應該做野因為係地圖中就算冇咁誇唔怕怪係城外搞, 只講在城內開檔劃區那怕係民家, 都有機會撞到公會既掛點; 而要講開檔劃區既人既感受就所有公會都唔應該開掛點因為係地圖中就算冇咁誇唔怕怪係城外搞, 只係在城內開掛點那怕係民家, 都有機會撞到人劃區開檔.........而講地點既便利係個個個人單位或者組織都想架, 而且仲未講先後插旗既問題......而坦白講, 支持見到開檔既玩家多定係支持見到公會掛點既玩家多?  係支持買完野行近d加隊既玩家多定係支持係公會gathering完走果時方便d去第度既玩家多?
因為遊樂設計出黎果時, 同官方, 都無為玩家係 公共地方 定過聚集既法則(其實係其他方面都係....), 其實依d應唔應該既一眾問題, 唔理咩支持多數都好, 講到最後, 係靠玩家之間既禮貌忍樣溝通等等既不成文法則解決(極度long禮既case如你去到邊佢封到邊到死誓相隨除外)

p.s.你明打住有某屬會人咁樣得罪你既旗幟而果d人又唔知係咪代表佢屬會立場會長又未表態, 而打佢個城...最終只會互片片到大家都唔似人為止...三思...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-17 10:37 PM , Processed in 0.045373 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存