2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 [轉貼]日版體驗 日版魔力2既SETTING 希望GM入黎參下 ...
go

[討論] [轉貼]日版體驗 日版魔力2既SETTING 希望GM入黎參下 [複製鏈接]

笑傲無雙

點解港版沒有「永久雙生」......... ~__~  (貴d都ok)

$30得果30天雙生,不如開個新account.......

「第二 傭兵係統
   我相信HK版有呢個係統 好多話限職既POST會沒左
   傭兵係統就係你請人去練功 限職?沒可能發生             」

這是玩家自發的吧﹖真有一個傭兵系統﹖

其實而家有人俾錢叫人解任...... (少d咁解)

根本唔可以咁比.... 我自己都玩緊日服 , 老實講 , 日服東醫唔會有人企係度狂叫

甚至有人你都唔會聽度佢地講野 , 因為人地全部默認左頻道得一個, 目的就係唔

想嘈到人地。日本人大多利用留言板作通訊 , 交流 , 好似搵人練功咁 都係用番留

言板 , 唔會係東醫鬥洗頻。露天攤功能係好,但學既話至少要用上60000G , 跟

其他玩家買書就40000G到, 而且會根據露天攤的等級抽稅 , I = 抽20% II = 抽15%

III = 抽10% , 係咪真係咁好就見仁見智。不過日服唯一一樣值得讚既就係 , 除左合

成後既商城時裝外, 基本上所有係商城買返黎既野都唔可以交易 ,可以抹殺哂錢幣戰士。

傭兵系統其實只屬於一般 , 因為傭兵 = 其他玩家 , 雖然唔駛錢請佢地, 但佢地既AI真係

要睇運 ... (當傭兵時不會獲得道具(福袋除外)和EXP , 只會得到技能EXP) , 而且最重要

既係 , 你一解隊 , 傭兵就會返老家...即係意味著 , 最少有好幾個任 , 你唔可以拖傭兵去解。

好令丫 神馬= 0 =

唔知香港幾時先有呢...

笑傲無雙

原帖由 小咒醫 於 2009-6-3 02:56 PM 發表

金卡寵能力比 銀 普卡寵勁

點樣唔會令到走去買死幾隻寵呢

PS:我係完全唔支持  匯思搞金銀卡寵等級條件

但我更不認同的是  為什麼那麼多寵都不能同時擁有物理技 及 魔法技

史萊姆 , 火舞, 蜘蛛 蠍子類 ...

對,銅:10.5星    銀:11星    金:12星  (總星數)

星=成長檔......... 不過銅既技位多d咁解......

同埋打ak要用銅卡寵。(如果全程不開寵物欄可以用銀...)

原帖由 ericho731 於 2009-6-3 03:03 PM 發表

對,銅:10.5星    銀:11星    金:12星  (總星數)

星=成長檔......... 不過銅既技位多d咁解......

同埋打ak要用銅卡寵。(如果全程不開寵物欄可以用銀...)

日版無 AK , 妖森的... 因為根本無升階任務....= =

原帖由 小咒醫 於 2009-6-3 02:56 PM 發表

金卡寵能力比 銀 普卡寵勁

點樣唔會令到走去買死幾隻寵呢

PS:我係完全唔支持  匯思搞金銀卡寵等級條件

但我更不認同的是  為什麼那麼多寵都不能同時擁有物理技 及 魔法技

史萊姆 , 火舞, 蜘蛛 蠍子類 ...

為什麼那麼多寵都不能同時擁有物理技 及 魔法技!!
I agree + 10000000000000000000000000
need to check every time, so annoying and useless this setting!

笑傲無雙

原帖由 isumi_go 於 2009-6-3 03:05 PM 發表

日版無 AK , 妖森的... 因為根本無升階任務....= =

咁ak是香港獨有﹖不過都唔難解.....

笑傲無雙

原帖由 isumi_go 於 2009-6-3 02:59 PM 發表
根本唔可以咁比.... 我自己都玩緊日服 , 老實講 , 日服東醫唔會有人企係度狂叫

甚至有人你都唔會聽度佢地講野 , 因為人地全部默認左頻道得一個, 目的就係唔

想嘈到人地。日本人大多利用留言板作通訊 , 交流 ,  ...

謝謝資料提供,但你說的留言版是中庭果個,定係公會留言版﹖

港服d人在東e真係叫到人好煩..... 次次行過果度勁lag.....

建議港玩家先在名片中叫人,唔夠人再在東e叫吧~~~~

聽說ak 大陸版自創的升職任務
而港版系買大陸版的 所以都有ak

講真匯思都無得揀架啦,
沒記錯,當初SE社係將魔力2分左做「日本內」及「亞洲地區」2個版
而亞洲地區營運權兼研發權都賣左俾久遊,咁唔同久遊買,仲可以同邊個買呢...

現在希望中國快些跟進日本的改版,等香港版可以快D改版

無 用架
香港跟台灣,台灣跟大陸
除非間代理收皮,由第2間重新代理日版
如果唔係真係發白日夢

冇計啦- -[[部份]]香港人做咩都快..升lv都唔例外~

我覺得魔力保留返魔力1ge好處lo
玩左好多game 都係得魔力人物多元化d

唉......~_~改到鬼五馬六
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-4 11:02 PM , Processed in 0.038475 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存