2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 王者世界(Atlantica) 人貼我又貼.. 評下我個「目標陣」
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~魂@神人~
go

人貼我又貼.. 評下我個「目標陣」 [複製鏈接]

禁不如唔用女神官.....轉用公主=.=
? 可以用發明家比較多...因為可以出多隻投石=.=
其實和尚唔用都可以......因為都會有降魔封你....

所以最後應該係.主炮+7炮+1公主.............

原帖由 ~魂@神人~ 於 2009-6-9 02:05 PM 發表

好感動呀..
真係超級唔該晒你 !!!!

其實自己都係新手
一路都唔係好明「暈陣」既原
正如你最後幾句彩講...  個陣係咪即係咁 ???

降魔馴獸 斧兵炮兵 巨炮 發明 女神官 主炮 和尚
不過見唔 ...

你可以試下咁

降魔        馴        斧
巨炮        主      發明
女神官   預言      僧

原帖由 pitaten7777 於 2009-6-9 02:31 PM 發表

所以最後應該係.主炮+7炮+1公主.............

冇和尚既話..
遇到差唔多既陣

比人暈左幾隻炮就等死架喇wor

原帖由 ~魂@神人~ 於 2009-6-9 02:05 PM 發表

好感動呀..
真係超級唔該晒你 !!!!

其實自己都係新手
一路都唔係好明「暈陣」既原
正如你最後幾句彩講...  個陣係咪即係咁 ???

降魔馴獸 斧兵炮兵 巨炮 發明 女神官 主炮 和尚

不過見唔 ...

岩岩見到上面有位人兄講不如唔好用僧侶...
唔好唔用僧侶呀...人地兩隻暈人就已經玩死你...
斧    馴     長槍
降   發明 女神
主炮 炮   和尚
如果你有錢既可以炮換巨炮~
畢竟龍晶都貴~同埋個陣成型好慢~發明84任~巨炮87~
由於斧魔防低~如果對面頭幾個回合都打斧想突破前排就更換降魔上前
炮唔好放第二排~如果對面有長槍放雷槍你下個回合可以唔洗郁(本身炮行動低~而發明家行動快)
所以放第三排就可以避免唔夠行動力暈擊戰略逼停~例如你已擊中對面兩回~但第三回唔夠行動力
樓主加油~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

比我+個公主係度.....主角放係第2行中間...

原帖由 pitaten7777 於 2009-6-9 02:31 PM 發表

嘩.... 7個炮對自己既心黎雖然係好型好華麗
但就多左 d 啦 !!
再者 ~ 冇和尚消暈 , 冇女神保血     唔得唔得 !!!!

哈哈 ~  諗起角鬥場既小碧都係咁既陣 !!

---------------------------------------------------------------------

原帖由 03zv4f 於 2009-6-9 02:59 PM 發表

你可以試下咁

降魔        馴        斧
巨炮        主      發明
女神官   預言      僧

原來換左個預言 ~~
預言係可以保護近戰型,並消減對手近戰型的攻勢力
55.. 依家多左 3 個近戰兵做肉循 , 唔多唔少都要保護下

之前上面好多人兄講過話用 "公主"
公主同預言剛剛相反 , 係對遠戰兵有影響
依家陣中有 3 近 3 遠 , 公主換預言都可以值得考慮

突然諗起好唔好加大攻勢力
預言換"魔女" ?!?!

--------------------------------------------------------------------

原帖由 kenken1314u 於 2009-6-9 03:15 PM 發表

岩岩見到上面有位人兄講不如唔好用僧侶...
唔好唔用僧侶呀...人地兩隻暈人就已經玩死你...
斧    馴     長槍
降   發明 女神
主炮 炮   和尚
如果你有錢既可以炮換巨炮~
畢竟龍晶都貴~同埋個陣成型好慢 ...

原來巨炮 & 發明要到咁高 lv. 先囉到...
女神可以同降魔交換位置..  女神防禦力好強 !!  (知唔知女神幾 lv. 可以囉到 ??)
長槍 ~  之前睇一開始 1 樓所講
到有諗過好唔好用長槍反去消人地行動力
不過長槍的防禦力好低
好唔好轉用女騎士 ?!?!   (不過唔知又會唔會用高 lv. 先囉到 )

原帖由 ~魂@神人~ 於 2009-6-9 04:28 PM 發表

嘩.... 7個炮對自己既心黎雖然係好型好華麗
但就多左 d 啦 !!
再者 ~ 冇和尚消暈 , 冇女神保血     唔得唔得 !!!!

哈哈 ~  諗起角鬥場既小碧都係咁既陣 !!

--------------------------------------------- ...

僧侶18lv
馴獸師44lv
魔女51lv
降魔師57lv
公主63lv
預言70lv
女神76lv
發明84lv
巨炮87lv
女騎95lv
耶尼切96lv(未開放既火槍)

原帖由 kenken1314u 於 2009-6-10 12:05 AM 發表

僧侶18lv
馴獸師44lv
魔女51lv
降魔師57lv
公主63lv
預言70lv
女神76lv
發明84lv
巨炮87lv
女騎95lv
耶尼切96lv(未開放既火槍)

耶尼切      咩僱兵黎加....

之前係巿集仲睇到幾個未開放僱兵
斯巴達、氣候師、女海盜....

比D意見你..斧兵.無咩用.

你最好把斧兵換成女騎.

原因係.斧/馴兵..吸魔..吸了2次後便沒MP了/..變成只可以普攻..實用度不高.

但由於你有用炮去暈人...馴/斧..留一隻普攻..用來補暈就OK..
馴召喚有60..便掉斧兵...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 09:38 AM , Processed in 0.036706 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存