2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 絶密資料_PVP,PVE懲罰資料
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 官方豆豆
go

[分享] 絶密資料_PVP,PVE懲罰資料 [複製鏈接]

昆人的開紅

你要無啦啦開紅殺白人..  白人如果新手就咩都唔知就死左, 仲要扣經又搶野   隻game邊個玩?
咪又係得原本d 人..  開紅係強p.. 俾你強p人點解俾佢p個人要扣經,掉裝?
你咁想同人p 又想打裝, 咪一齊開紅囉, 睇下邊個唔好彩死先咪有裝出
你鐘意可以成堆人開黎玩架,, 但唔好搞到d 想升lv 既人囉..  
你升完人地唔洗升? 人地唔一定好似你咁毒    lv就實冇得追

原帖由 singler 於 2009-6-18 08:50 AM 發表
你要無啦啦開紅殺白人..  白人如果新手就咩都唔知就死左, 仲要扣經又搶野   隻game邊個玩?
咪又係得原本d 人..  開紅係強p.. 俾你強p人點解俾佢p個人要扣經,掉裝?
你咁想同人p 又想打裝, 咪一齊開紅囉, 睇下邊個唔 ...

玩得pvp 就預左係咁
唔p得既咪入pve lo
隻game開得兩個ser
就應該考慮左呢個情況啦
而家搞到咁,搵鬼開紅咩
無人開紅=pvp ser係廢

殺人都係為爽,要人地扣經對自己冇咩好

回復 43# dickyckc 的帖子

我就唔信玩pvp d人唔會開紅.... 咪一樣照開~  大把game 都咁設~俾人殺得多自己都開麻~

你自己可以唔開架 無人理你既~

原帖由 singler 於 2009-6-18 08:50 AM 發表
你咁想同人p 又想打裝, 咪一齊開紅囉, 睇下邊個唔 ...

咁你又有冇諗過如果開紅係毫無意義既
成個ser冇人開紅 冇殺氣值 又何來有紅人?
咁pvp服開來有何意義??
死埋一邊玩1v1決鬥唔好?
又要玩 又怕死既新手死埋一邊去pve服玩唔ok??
而家得pvp一個服??

豆豆大大~

我贊成貴公司這樣設定PVP伺服的懲罰

因為如果紅名殺白名.
白名會掉經驗或身上裝備的話

這樣太過份了

我本人雖然不是港幣戰士
但是一個月還是會花最少1-2千在一種網游上

我喜歡PVP伺服純粹是喜歡在練功時要防著別人偷襲的刺激感
而本人不喜歡主動成為紅人. 另句說話我是專門打紅人的.

我不是為自己的利益而說話
紅人為什麼會變紅?  就是因為他們先動手~

要是沒先動手殺人的白名玩家. 都會掉裝!!!
我會很失望~ 我會轉去玩PVE伺服~

因為我身上的裝很可能都是用港幣堆出來的~
要是遇上集團式殺人團~  專殺花錢玩遊戲的白名PVP伺服玩家~ 希望爆掉他們珍貴的裝備~
那我們不就很無辜?  花錢讓別人搶東西?

有一句說話
叫:  今天種的因~  是別天的果~

意思很明顯正確
有意主動在PVP"任意"地圖殺人為樂!  是要付出代價的!
你不要付出代價~ 就別亂開紅殺人了~

如果貴官方真的會改成PVP伺服"白名"給"紅名"殺會給搶奪掉東西
我提議你還是不要開PVP伺服好
不然最後只會給爆肝練功或開外掛的宅男殺人搶裝. 最後伺服只餘下那幾隻小貓亂嗆對方玩單機遊戲

希望官方豆豆大大
你可以完整的把我這些意見反映上去. 因為我真的很喜歡LUNA
不希望給那些人為自己的開紅利益. 不想付出就亂殺人而搞壞了LUNA設定.

謝謝

原帖由 乂口x傑x口乂 於 2009-6-18 09:38 AM 發表

咁你又有冇諗過如果開紅係毫無意義既
成個ser冇人開紅 冇殺氣值 又何來有紅人?
咁pvp服開來有何意義??
死埋一邊玩1v1決鬥唔好?
怕死既新手死埋一邊pve服玩唔ok??
而家得pvp一個服??

一定要殺白人先叫有意義? 唔到怕唔怕死既問題..  係經又俾人扣,裝又俾人搶
勁人只會愈黎愈勁..  開紅嚴重既話,,  邊度有場新手升?  
唔通你會去到好遠開紅? 咪又係打新手  個個都係想殺人姐.. 唔揀新手揀咩先?
到時冇新人黎,得舊人走姐,,  冇咩架   你鐘意咪得囉

原帖由 singler 於 2009-6-18 09:49 AM 發表

一定要殺白人先叫有意義? 唔到怕唔怕死既問題..  係經又俾人扣,裝又俾人搶
勁人只會愈黎愈勁..  開紅嚴重既話,,  邊度有場新手升?  
唔通你會去到好遠開紅? 咪又係打新手  個個都係想殺人姐.. 唔揀新手揀咩先?
...

我唔知你新手既定義係幾多lv以下
但我可以好肯定話你知 你講得出既新手 經驗多極都有限 d裝備令極有限 令既話 9成係老手
有人咁無聊殺你d新手搶爛裝來肥自己??
根本就係怕死既問題
其實覺得開紅系統唔好既人 去pve服玩就冇問題
點解要揀pvp?
pvp服人流問題 呢個世上有合ser呢樣野 到時合左ser可改成pvp/pve都ok(唯一伺服器)
墨香個霸月都係咁啦 但係點解都有咁多人支持合ser?
點解我搵墨香來講?
相信兩隻game近似既程度 有玩過墨香既人都知
我只考慮到兩隻game有可能係同一個開發商先用來作比較。
當然 唔同代理商既做法會唔同
但係 呢個pvp服既設定係咁既話 根本係毫無意義
如果偏要咁既 不如只開pve一個ser。

原帖由 乂口x傑x口乂 於 2009-6-18 09:59 AM 發表

我唔知你新手既定義係幾多lv以下
但我可以好肯定話你知 你講得出既新手 經驗多極都有限 d裝備令極有限 令既話 9成係老手
有人咁無聊殺你d新手搶爛裝來肥自己??
根本就係怕死既問題
其實覺得開紅系 ...

我冇覺得開紅唔好.. 只係覺得而家個設定可以
墨香我冇玩過..  但係如果個系統係咁..  
可能變左同某既game一樣.. 成個公會/成堆fd 屈哂係某地圖傳點等人一黎就打裝
到時已經唔關新手既問題..  
我冇玩台   唔知商城會出咩,,如果有商城裝俾人打掉都幾無謂

十週年勳章(賀詞)

原帖由 藏龍先生 於 2009-6-18 09:48 AM 發表
豆豆大大~

我贊成貴公司這樣設定PVP伺服的懲罰

因為如果紅名殺白名.
白名會掉經驗或身上裝備的話

這樣太過份了

我本人雖然不是港幣戰士
但是一個月還是會花最少1-2千在一種網游上

我喜歡PVP伺服純粹 ...

原帖由 singler 於 2009-6-18 10:07 AM 發表

我冇覺得開紅唔好.. 只係覺得而家個設定可以
墨香我冇玩過..  但係如果個系統係咁..  
可能變左同某既game一樣.. 成個公會/成堆fd 屈哂係某地圖傳點等人一黎就打裝
到時已經唔關新手既問題..  
我冇玩台   唔知 ...

墨香霸月個ser係殺人扣經 但係唔存在惡名值/殺氣值呢樣野(姐係luna入面所謂既爆裝 有殺氣先會爆)
如果咁既設定係可以既 我真係好想知道班豬m係點諗
點解唔只開一個pve/二個pve服。

原帖由 乂口x傑x口乂 於 2009-6-18 10:11 AM 發表

墨香霸月個ser係殺人扣經 但係唔存在惡名值/殺氣值呢樣野(姐係luna入面所謂既爆裝 有殺氣先會爆)
如果咁既設定係可以既 我真係好想知道班豬m係點諗
點解唔只開一個pve/二個pve服。

扣經我可以接受.. 但係白人無啦啦掉裝我就唔得
我諗佢地想公平d..  真要要開紅玩  實有人陪你玩.. 都你唔想你搞到人掛

原帖由 singler 於 2009-6-18 10:16 AM 發表

扣經我可以接受.. 但係白人無啦啦掉裝我就唔得
我諗佢地想公平d..  真要要開紅玩  實有人陪你玩.. 都你唔想你搞到人掛

有人話紅殺白要+搶野  你就話紅殺白可以扣經
但係而家問題係兩樣都冇
白人係唔會無啦啦掉裝(冇殺氣值既話 根據台版)。

原帖由 乂口x傑x口乂 於 2009-6-18 10:19 AM 發表

有人話紅殺白要+搶野  你就話紅殺白可以扣經
但係而家問題係兩樣都冇
白人係唔會無啦啦掉裝(冇殺氣值既話 根據台版)。

luna有殺氣值? 冇留意到呢行

十週年勳章(賀詞)

原來好多人連隻GAME有D咩都未清楚

吾係好睇得明.v.!

其實而家呢個設定幾好
問心個句 玩GAME實有人得閒冇野做 走去屠殺新手
如果又扣經又跌野 班新手玩一陣就會唔想玩
可能去PVE重練又或者直頭刪GAME唔玩
PVP SER只會越玩越少人 最後剩返最高LV果班玩
而家白名唔扣經 唔跌野 即係只要你冇心開紅
就唔會有好大損失 好似我呢D和平人士都會考慮入PVP玩
始終幾和平既人 都會有想殺人既時候

十週年勳章(賀詞)

原帖由 icq2001a 於 2009-6-18 10:24 AM 發表
其實而家呢個設定幾好
問心個句 玩GAME實有人得閒冇野做 走去屠殺新手
如果又扣經又跌野 班新手玩一陣就會唔想玩
可能去PVE重練又或者直頭刪GAME唔玩
PVP SER只會越玩越少人 最後剩返最高LV果班玩
而家白名唔扣 ...

你搵清楚資料先好畀意見..唔該..唔好知少少就講一大堆偉論

十週年勳章(截圖)

你說的內容我十分同意。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 05:51 PM , Processed in 0.038468 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存