2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 因咩事梅窩居民咁偏激?
樓主: 牛奶文
go

[討論] 因咩事梅窩居民咁偏激? [複製鏈接]

原帖由 27537703 於 2009-6-21 10:35 AM 發表

我唔係針對正生學校..同埋果d學生
請你地留意下第尾2段,最後一句
http://www3.2000fun.com/bbs/view ... ;page=1#pid57752013
有一個人係咁,唔排除會有更多...俾著係你戒毒,你會唔會入 ...

所有群體生活既動物及人都一定有好有壞,梅窩本身既原居民群入面就唔會有壞人?如果唔想有壞人就自己搬去d冇人住既島,如果唔係就只有接受群體生活既好與壞

十週年勳章(賀詞)

你個簽名最尾果個 卡卡東南西北中發白-.-

一個女孩吸毒的恐怖過程!

埋怨政府無視佢地D子女囉...

作為葵涌居民的我...我唔會反對佢地搬去下葵涌中學..

原帖由 明◇〞 於 2009-6-21 01:55 PM 發表

所有群體生活既動物及人都一定有好有壞,梅窩本身既原居民群入面就唔會有壞人?如果唔想有壞人就自己搬去d冇人住既島,如果唔係就只有接受群體生活既好與壞

咁邊有得講?
正如 間學校都有好人

你講晒?.?

原帖由 無心之失[豪] 於 2009-6-21 02:19 PM 發表

咁邊有得講?
正如 間學校都有好人

你講晒?.?

我講既係一個事實,何謂講哂?.?

原帖由 明◇〞 於 2009-6-21 01:55 PM 發表

太理想了

根本是人之常情

正如突然有一日,有一位自稱是你親戚的人在你家暫住7日
那人十分不整潔,而且口裡吐雲吐霧,任誰也不願意。

就算不是那麼糟的人,突然有人介入自己日常的生活,誰也不願意吧

原帖由 忍忍~ 於 2009-6-21 02:58 PM 發表

太理想了

根本是人之常情

正如突然有一日,有一位自稱是你親戚的人在你家暫住7日
那人十分不整潔,而且口裡吐雲吐霧,任誰也不願意。

就算不是那麼糟的人,突然有人介入自己日常的生活,誰也不願意吧

你所舉既例子只係局限於私人所遇到既問題,而正生就係一個社會問題,即係群體生活問題,點可以相提並論呢?

況且你已經擬定左有人介入你生活就係一件唔好既事哩個想法,你肯定有人介入你生活絕對係一件壞事?

原帖由 明◇〞 於 2009-6-21 03:14 PM 發表

你所舉既例子只係局限於私人所遇到既問題,而正生就係一個社會問題,即係群體生活問題,點可以相提並論呢?

況且你已經擬定左有人介入你生活就係一件唔好既事哩個想法,你肯定有人介入你生活絕對係一件壞事?

梅窩是一個人口少的地方,猶如一個小村落

這種特殘性的地域,突然有一班「或許」有問題的人,介入原來風土的生活,居民一定會感到不安或憂慮
這點是無可避免。而且這種改變和在香港把正生搬去MK TST等地是不同。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 死神BleachII 於 2009-6-21 12:03 AM 發表
一日都係梅窩人自私!!
人地努力改過!! 都唔比機會人
心諗!!如果自個個仔 或女  咁比d  居民  咁對法  做家長既  
你自己會點諗ar!!
e加真係無情到咁咩!!?
我雖然唔係香港人
不過真睇唔過眼!!
自私精!!!!梅窩人 ...

就係唔係當地人先無咁諗

我又唔覺得梅窩班人有咩問題
整係覺得出面反對梅窩個班人懶清高

原帖由 小小天天 於 2009-6-21 07:50 AM 發表

放你入青山你都會變成佢地咁la 唔關有冇家教事:em012:

你咁樣比既話姐係話青山同正生係一樣?
青山同正生好似係2樣野黎架喎?
一間醫院一間書院  
呢家個重點係正生,唔係青山你唔好拉埋青山入黎比

唔關家教事咁關邊個事?如果佢地d仔女識諗.就唔洗驚佢地比人帶壞啦...唔通d人迫佢地食毒品呀?
如果佢地唔係心思思又想試既話佢地會唔會試先?家人唔教佢既咁邊個黎教佢呀?

原帖由 忍忍~ 於 2009-6-21 03:23 PM 發表

梅窩是一個人口少的地方,猶如一個小村落

這種特殘性的地域,突然有一班「或許」有問題的人,介入原來風土的生活,居民一定會感到不安或憂慮
這點是無可避免。而且這種改變和在香港把正生搬去MK TST等地是不同 ...

我明白梅窩居民既苦處,但當你琴晚有睇新聞x視既時候,當正生書院既執事者發言時,那些原居民既反應係點,『噓』聲,責罵既聲音,我反而想問下正生書院有咩錯?個d居民有咩必要咁做?唔係不安,憂慮就可以用咁既態度去對人,有好多人都話鬧梅窩居民既人唔知居民既苦處,其實當大家睇真d,就會知道唔係我地唔了解梅窩人,而係太多既梅窩居民做一d令人誤解佢地既事情出黎,俾人話自私野蠻都係佢地自己疚由自取,要想人尊重佢地既同時,唔該佢地都尊重一下正生書院,尊重一下佢地既言行,如果唔係只會有更多香港人誤解\

原帖由 一牙乂怡一 於 2009-6-21 12:05 AM 發表

間野起係你隔離你就梧係甘講架啦...
多數係d父母驚對自己既仔女有影響先甘反對姐.邊怪得人.佢如果起係我隔離我都反對啦

咪就係...如果間野起系你屋企隔黎 你都會有不滿啦下話....既得利益者問題姐...
係WOR 你有玩天外嫁 你識唔識櫻井和壽呀(仙術黎8X LV)我好耐之前放左ACC XDD...我見過你呀

原帖由 明◇〞 於 2009-6-21 03:43 PM 發表

我明白梅窩居民既苦處,但當你琴晚有睇新聞x視既時候,當正生書院既執事者發言時,那些原居民既反應係點,『噓』聲,責罵既聲音,我反而想問下正生書院有咩錯?個d居民有咩必要咁做?唔係不安,憂慮就可以用咁既態度去對人 ...

當然我係表面咁評論事件而已

如果果D居民真係咁做,看似其實都無商量的餘地
再勉強搬入去,只會令雙方都難受~_~

原帖由 忍忍~ 於 2009-6-21 03:50 PM 發表

當然我係表面咁評論事件而已

如果果D居民真係咁做,看似其實都無商量的餘地
再勉強搬入去,只會令雙方都難受~_~

正生搬唔搬到入去都好,梅窩已經俾人標籤左,都係個句啦,自作自受

原帖由 andy天仔 於 2009-6-21 03:36 PM 發表

你咁樣比既話姐係話青山同正生係一樣?
青山同正生好似係2樣野黎架喎?
一間醫院一間書院  
呢家個重點係正生,唔係青山你唔好拉埋青山入黎比

唔關家教事咁關邊個事?如果佢地d仔女識諗.就唔洗驚佢地比人帶壞啦 ...

你唔好禁天真ok?
你一出世就冇疑惑?
你明唔明咩叫近朱者赤?近墨者黑?.?
清高撚?

好撚簡單,你唔鍾意咪搬走囉,
個地方你架??你只係住係果到既一條撚樣黎
你e家叫人搬去第2到d人又反對咁點??姐係唔撚洗搬??個個地方都反對你玩鳩曬??
人地係唔正常 你地就係正常人??自己唔鋸咪搬走囉 仆街,,買撚左幅地咪唔洗比佢地搬入囉屌你

原帖由 無心之失[豪] 於 2009-6-21 01:04 PM 發表
on9咩
起你隔離,你都唔制啦
冇lala多左班唔正常既人
乜野電視話佢地同普通學生冇分別
某d囉,某d就真係冇分別呀。

仆街啦你 你好撚正常 人地唔撚正常??

原帖由 昆狗天煞 於 2009-6-21 03:58 PM 發表
好撚簡單,你唔鍾意咪搬走囉,
個地方你架??你只係住係果到既一條撚樣黎
你e家叫人搬去第2到d人又反對咁點??姐係唔撚洗搬??個個地方都反對你玩鳩曬??
人地係唔正常 你地就係正常人??自己唔鋸咪搬走囉 仆街,,買撚左幅 ...

陰9公...
好撚想知梅窩d人唔係正常人
咁邊到種有正常人:D

原帖由 無心之失[豪] 於 2009-6-21 03:56 PM 發表

你唔好禁天真ok?
你一出世就冇疑惑?
你明唔明咩叫近朱者赤?近墨者黑?.?
清高撚?

這句成立要睇情況

思想成熟者唔會有影響
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-5 05:46 AM , Processed in 0.036815 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存