2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 足球討論區 足球 球隊Fans Club Chelsea - The Blues Football Club
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 。褲仔
go

Chelsea - The Blues Football Club [複製鏈接]

原帖由 黑仔的我 於 11-3-19 02:00 AM 發表
最唔想就係抽中曼聯同熱刺
英超對碰好悶

復仇之路
曼聯->國米->巴塞?

如果你個心諗住上次車仔12碼輸左要報仇既話
咁會冇咁悶~ -.-

原帖由 。褲仔 於 19-3-2011 09:50 發表

熱刺對皇馬最精采~

Bale大戰Ramos

原帖由 。褲仔 於 11-3-19 09:54 AM 發表

如果你個心諗住上次車仔12碼輸左要報仇既話
咁會冇咁悶~ -.-

認真果次我都唔係好想拎
嬴左咁呢一刻一定仲係格蘭教緊,我接受唔到

十週年勳章(賀詞)

費托真係冇波掂-_-

泰利重獲國家隊隊長臂章
英格蘭國家隊領隊卡比路今天宣布重新委任泰利為國家隊隊長。這項任命不單如傳聞所說只限周末對威爾斯一役,而是正式的「永久」任命。

「我決定了約翰·泰利經過一年的懲罰後,將再次成為永久隊長。我認為一年的懲罰已足夠了,」卡比路就去年泰利因與隊友布歷治的女友有染而被褫奪隊長資格一事解釋說。

「當我決定永久隊長時,他是我的首選。當約翰沒有〔隊長〕臂章時,每次都是場上的領袖、更衣室內的領袖。他每次都做得很好。在約翰不是隊長的十二個月內我都感到滿意。他永遠如一。他是一名天生的領袖。這很重要。他是更衣室內最重要的人物。」

他透露他曾詢問過曼聯及利物浦的軍醫以瞭解現任隊長李奧·費迪南與謝拉特的傷勢。費迪南還有一段時間才可復出,對卡比路的決定有一定影響。

有消息指卡比路這個決定令李奧·費迪南感到憤怒,正考慮是否從此退出國家隊。

是日車聞摘要:2011-03-30
*去年加盟不久即一直因傷缺陣的班拿約,終於在上周末以色列國家隊以後備姿態上陣 20 分鐘,帶領以色以 1-0 擊敗格魯吉亞,顯示該前利物浦中場球員距復出之期不遠《官網》

*前車路士領隊史高拉利透露在他短短執教車路士的半年中,的確出現如傳聞所說的更衣室不和。他因此曾要求班主艾巴莫域讓他出售杜魯巴而購入巴西前鋒阿祖安奴,並指他有信心能處理後者的情緒問題。他表示安歷卡當時狀態甚佳而難以讓杜魯巴替代其正選位置,導致科特迪瓦前鋒的不滿。此外,波歷克也因不滿於迪高加盟搶去其位置而與他不和,該德國球員甚至拒絕與迪高談話。現時已返回巴西執教的史高拉利表示這是他職業生涯的最低點,尤其因他很喜歡英超聯賽,而且他的小孩很喜歡在英國就讀的學校《Soccernet》

*巴西山度士球會主席奧利華拉警告其 19 歲前鋒尼爾馬不要轉投英格蘭球會,因氣候和足球風格均不適合該名昨天公開承認有意轉投車路士的球員《Soccernet》據稱巴塞羅拿也有意爭奪此子於來季加盟《Sport.co.uk》但消息報導艾巴莫域已委派其親信經理人薩哈維與山度士會方展開談判《Yahoo! Sport》

*現時外借英冠球會史雲斯的年青意籍前鋒波連尼暗示他可能來季留在該隊發展。他早前已表明今季約滿車路士後不擬續約《GiveMeFootball》

*傳聞車路士有意收購的賓菲加左閘球員干查奧據稱正受拜仁慕尼黑洽購,雙方球會更已進入初步談判階段《talkSPORT》拜仁亦被傳有意於今夏出價 £10m 收購車路士中堅阿歷斯,因新加盟的大衞·雷斯似乎已奪去該巴西球員的正選位置《ClubCall》

*荷蘭阿積士年青右閘雲達維爾再次被傳是車路士的 £12m 收購對象《Mirror》

和左可專心歐聯

今晚要睇波了

原帖由 。褲仔 於 11-4-6 04:21 PM 發表
今晚要睇波了

昨天睇了
今天更要睇

賽前形勢:車路士-曼聯
歐冠盃可說是今季實際剩下唯一的奪標希望。施治也說球員亟欲贏取這項車路士獎盃柜中唯一未得到的獎項。然而略為不幸地車路士被抽中先主場後作客,因此今仗的目標是重要的關鍵。究竟應該只力保不失作客入球,還是要力求一勝?

車路士方面可說是傷疲盡起。班拿納與阿歷斯已全面復操,但安察洛堤表示今仗二人仍未有足夠作戰狀態。這意味上周末賽和史篤城一戰中後備上陣的伊雲奴域將重返中堅位置,而中場組合變動不會很大。但各人注視的自然是前鋒組合的問題。托里斯仍未取得入球,但他是對手中堅維迪的「剋星」;另一方面是狀態回勇並於上仗取得一個入球及兩次中柱射門的杜魯巴,但二人又未能好好合作,究竟該如何選擇?

曼聯方面,上仗因出言不遜而面臨國內停賽的前鋒朗尼據稱缺席操練,但原因未明。另一傷將李奧·費迪南與拉菲爾·達施華據說已重返操練,但上陣成疑。起用今季加盟後表現不俗的後衞史摩寧,還是老將費迪南夥拍維迪是費格遜需要慎重考慮的問題。另外兩名後衞奧沙與布朗則肯定休息。中場球員費查則受病毒感染而需養病。

賽果預測:
Soccernet:車路士小勝

好明顯同客隊比下去
其實輸一球都未算太差
咪當平時咁輸緊1球,冇包袱可能踢出水超水準
下星期2再黎過

最後球12碼吹就好....
曼聯前世真係唔知積左咩福

不過明顯托利斯開始上力....都開始多波踢....
豬油包.....唉.....
同埋發現保辛成日交失波

原帖由 kame” 於 11-4-7 04:46 AM 發表
最後球12碼吹就好....
曼聯前世真係唔知積左咩福

不過明顯托利斯開始上力....都開始多波踢....
豬油包.....唉.....
同埋發現保辛成日交失波

慢慢黎,都唔期望佢今季可以點
豬油包都算係咁,做到足
保辛華條友仔發緊夢,成隊今埸最差,勁交失波,又走甩位
除左幾球助攻真係唔知佢成埸做緊乜

唔知有冇人發覺,冇左米基爾呢幾埸好似多左失波
呢幾埸冇個正式防中,都係搵祖兒踢呢個位,其實真係哂左祖兒佢
而呢個位置改變係為左拉美利斯,無可否應拉美利斯係踢得好左,但其實呢d55波,係咪應該搵番個正宗防中出黎搶中埸好d?
林伯個位置根本冇問題,近呢2年聽到好人話佢老,冇咁fit
雖然係事實,但請問車仔有邊個有能力可以轉守為攻,果d長傳比到位,只有佢可以做到

睇住班波一輸波真係唔識反勝,除左死球之後,冇板斧
比人打密防,係中埸勁搓,真係睇到眼火爆,左去右,右去中,都係中埸
幾時先肯買個突破既球員番黎撕開呢d密集
下下靠死球同豬油包撞死馬咩

76既車仔其實我睇黎睇去都係果個陣,呢家車仔淨係識用一個陣去踢,冇變法
76係冇摩佬咁計仔,我可以肯定,用死果個陣去對每埸對手
嬴輸其實唔係好關佢事,因為佢淨係換人,最主要係睇班大帝果埸踢得好定唔好
其實好明顯,車仔落後佢真係用黎用去果招,係今埸終於醒覺
落黎搵番米基爾出黎hold波,釋放番祖兒

好掛住special  one

我都係鍾意米基爾+艾辛
多過拉美尼斯

其實今季都預左唔會贏到歐冠,但輸比曼聯特別唔開心-.-

原帖由 黑仔的我 於 11-4-7 05:08 AM 發表
唔知有冇人發覺,冇左米基爾呢幾埸好似多左失波
呢幾埸冇個正式防中,都係搵祖兒踢呢個位,其實真係哂左祖兒佢
而呢個位置改變係為左拉美利斯,無可否應拉美利斯係踢得好左,但其實呢d55波,係咪應該搵番個正宗防中出黎搶 ...

豬油包惑覺都上唔番顛峰....冇左之前屈機既感覺...
之前吊親波比佢10球都hold到9球....依家10球都唔知有冇5球...
如果唔係艾華自己仆底...次次過人都過唔到咁制....
又成日整係識係到投訴...落力追番個波好過啦

原帖由 kame” 於 11-4-7 08:21 PM 發表

豬油包惑覺都上唔番顛峰....冇左之前屈機既感覺...
之前吊親波比佢10球都hold到9球....依家10球都唔知有冇5球...
如果唔係艾華自己仆底...次次過人都過唔到咁制....
又成日整係識係到投訴...落力追番個波好過 ...

=-=都咁老算係咁啦
佢交失有追番
我睇得出佢有心踢

原帖由 。褲仔 於 11-4-7 09:18 AM 發表
我都係鍾意米基爾+艾辛
多過拉美尼斯

其實今季都預左唔會贏到歐冠,但輸比曼聯特別唔開心-.-

-0-咁快放棄

十週年勳章(賀詞)

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-18 01:25 AM , Processed in 0.040653 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存