2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙境傳說 Ragnarok <<仙境傳說isa篇-聖龍傳>>
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 聖龍之子
go

[故事] <<仙境傳說isa篇-聖龍傳>> [複製鏈接]

回復 59# ~寧日~ 的帖子

夜羽,123,kelly,拉丁,我,5個以前nerv的現在都在$王者之路$

原帖由 足智彩 於 10-2-3 11:14 AM 發表
夜羽,123,kelly,拉丁,我,5個以前nerv的現在都在$王者之路$

一個都唔識lor
NERV剩係識凰,龍龍九,雪刃,楓(武宗黎)

聖龍之子
真係唔好意思, 話說我地近排AD會網聚
記得你存在既真係無乜,都係大家睇完片先記得你係詩人 (事實上你都唔係惡卡最TOP 個批, 簡單D講你唔入流)
以我既記憶, 傳送陣外掛係我地公會希希整出黎(個陣你地惡卡仲係人手傳陣) 之後係網吧攻城戰(金雞)仲send過比藍幻

結論, 你片中對AD會表達既都大部份都係幻想。
同時我都睇唔出你個傳陣外掛有乜巴閉既地方

A會會長 - 軒仔 (攻城戰客串白靈獄) 回敬上

以前追住你地緩速天怒 真係開心

哈哈~見軒仔回得咁爽,我又回下先~~~~~
話說我5,6年前由同盟會殺人殺到去後期惡卡+幻影,真係未見過有印象叫做聖龍之子既id出現過~~唔知係咪一入場你就係比人送走左o個批黎 ,所以我見唔到你-,-
同埋我想話..片中以前既武僧可以一野阿修殺到我隻刺客既話,真係冇乜邊幾個..除左以前秋野o個種武僧(id:芝士腸),夠力,夠快就得

不過都支持你有咁既創作力~如果可以做得題近現實d,會更好

只能說,歷史係由有權勢既人寫出黎。
至於二打六,睇完套野都知我根本就係~

原帖由 -夜鶯- 於 10-2-21 08:13 PM 發表
哈哈~見軒仔回得咁爽,我又回下先~~~~~
話說我5,6年前由同盟會殺人殺到去後期惡卡+幻影,真係未見過有印象叫做聖龍之子既id出現過~~唔知係咪一入場你就係比人送走左o個批黎 ,所以我見唔到你-,-
同埋我想話..片中以前 ...

重申,我同紅萬小龍仲在身的,周不時ro吹水
當我計畫做呢套後
由於佢對你們既印象比較深刻(如片所知我印象最深已經係2006打後)
所以那些經典都係出自小龍口中
而你都見小龍的阿修以力大出名

原帖由 聖龍之子 於 10-2-21 08:37 PM 發表
只能說,歷史係由有權勢既人寫出黎。
至於二打六,睇完套野都知我根本就係~

幼稚到呢 ...
一段咁既垃圾片代表既只係你既最終幻想
所謂既有權勢? 你繼續賴死係RO 直到佢汁粒囉
Last man standing, u won the whole world.

我地對你地邊個打邊個既經典毫無興趣,
理既只係針對你段片既幻想。

至於傳送陣bot 你仲未回應我, 睇唔到 ?

同埋唔該你引用附件比返d Logic, 2009年係Ro影張相係代表乜?
例子: 做乜唔整埋以下尼d 經典入去你段垃圾片度呢?

你唔講我真係唔知小龍原黎係呀修大力出名-.-++
小龍我都仲有印象~!至於你就....XD
唔該你可唔可以節省少少.....可能出呀修咁大隻字所以睇唔到你個名...而我都好少睇訓係我面前條友叫咩名XD..
仲有....當年應該係ad會打惡卡+老美+幻影+祝福0.0
我唔覺惡卡有咩咁巴閉既地方XD
我覺得以前既同盟會仲比教好玩 一個小李已經夠做
始終同盟既高手比惡卡多好多~哈
                                               AD會:秋夜  芝士腸 敬上

笑完...
閃人...

原帖由 聖龍之子 於 10-2-21 08:52 PM 發表

重申,我同紅萬小龍仲在身的,周不時ro吹水
當我計畫做呢套後
由於佢對你們既印象比較深刻(如片所知我印象最深已經係2006打後)
所以那些經典都係出自小龍口中
而你都見小龍的阿修以力大出名

聖龍dd~首先我係絕對支持你的創作~不過當中卻有極其嚴重既誤導成份,即你所謂既"歷史",而且標題你都講明你套片係講isa既歷史,好明顯係誤導左人當你套片=isa所真正發生過既事~
不過係咪等於只憑一個人口中所講既野就=全部都係真實呢?我諗哩度值得商榷吧~而且既然你叫得做歷史,咁就係一定係在一個客觀的立場黎創作會比較好,而非一面倒讚揚惡卡的實力吧?
其實我建議你做得出套片係歷史,我覺得你事前一定做多少少資料搜集,而非靠一人口中所述就=歷史,要資料,其實2kf仲有好多post都有我地好多回憶同真正發生過事,你有興趣可以search返黎睇~比埋日期你啦~大約係由04年開始至06年中哩段期間~再唔係,等我比d你啦~~~~

麻煩幫我加埋哩d係我同惡卡人隻秋既歷史~~thx~~a_a

哩個係我同雙魚隻秋相~邊個叫雙魚歌手?問問你地而家仲係度既幻影元老啦~

後尾哩張就係我地後期ad會既人打你地花牌聯盟,我地ad會打你地惡卡+幻影+美眉+祝福你地幾個server最大既幾個工會,哩張係前哨戰~
打得最激既係當時裴揚紅樓同中央左上龜槍城~(歷史稱做血洗紅樓)
點解我咁記得?因為我地當年ad會哩戰係大部份會員出左係網吧打,我地得2個工會既人數捱到最後30分鐘度,先至最後不敵咁多個大工會既人圍攻而瓦解左中央左上龜槍城,
後尾我地放棄左中央,轉打裴楊紅樓...哩一戰有參與過既人一定會印象深刻~番去問問你地d元老,做多d功課先寫歷史吧~

p.s.紅萬二號我有印象,不過我都唔知佢係大力阿修型-,-..可能我唔記得左啦,唯一記得惡卡勁既武僧係真.武同波利~
經過上面d圖片,麻煩幫我修改一下你的歷史-,-

我睇晒成段野..我覺得你真係好白痴...不知所謂....到依家..RO既記億我仲好記得
你條死木咀係到亂吹..我都唔想講得咁過份....
我以前同小龍都幾老友 以前打到9彩..不過係網吧都有講有笑
果時你係邊..呢D野都係你一個人亂吹..就算以前~惡卡D FD我都有好多..
紅花更加唔駛講...你知道AD大戰5大會既情況?點解要5個會一齊打AD?好簡單~因為唔夠打..
你知得咁清楚~點解冇左祝福!金仔!....唔知咪亂吹...我以前好自豪!我係AD會既會員同埋識到一班知心既朋友
你條木咀..我敢講!你係PVP比我見到唔駛3秒我送返你出去..越睇越火  你當AD會係咩
5個會打AD 我地都仲要有2個城...我冇玩之後既野我唔理..不過我係到既野你唔好同我亂UP
小龍嗎?我就想睇下你D人吹到咁 你有咩回應~!當時你都係會長之一!都係我當時朋友之一
我話唔玩你都特登走黎同我影相....我一直都將RO係我一世人最好既回億....
睇到呢D片...AD會講到比人恰!?你冇X野呀!我是但加隻魔道 剷晒你地PVP10幾人果D你地唔講?
鶯仔隻揪你地唔講?唔敢講?唔好將惡卡美化 將AD醜化  AD會我敢講 比你地任何一個會都強  你地講到咁勁 點解AD都仲會攻到吉分
我...我唔係勁 不過我有一班出生入死既朋友AND戰友

ad會
-臥月,希希,六道,神話,白嶽靈,夜黨

幾時ad會有人叫夜黨~點解我唔知的-.-??難道我個陣就冇玩??
惡卡d人名我真係唔多記得,可能我少打惡卡啦,我只係打幻影!!
雙魚歌手??我記得佢,見到一定打啦!原因?你問下幻影啦!
因為我係比幻影老屈到~要出會的可憐超魔

咩話?惡卡個陣成日洗pvp咩??
我同光仔兩個坐係pvp成日都冇人p-.-?(佢隱左)我就坐係到(唔係冇人的pvp場,係最多人的)

金仔的 天翔-步 留

大家吾好再提以前咯,而家有玩嘅就搵我切磋下啦,群P就吾好預我,3q

原帖由 足智彩 於 10-2-24 11:32 AM 發表
大家吾好再提以前咯,而家有玩嘅就搵我切磋下啦,群P就吾好預我,3q

你係咪入錯帖 ?

yo, 我路過

經過, 睇下XDDDD

雖然我唔係惡卡既人, 不過而家睇番都諗番起d以前既野
我係isa第一個加入既公會就係Killer, 果陣時Killer仲只係一個攻新城既小公會
唔知幾時開始公會越黎越多人, 慢慢由新城轉去裴陽, 最後仲去埋吉芬
慢慢變成一個比較有名氣既公會
以前差唔多一online就去pvp, 日日係到打黎打去
而家諗番起雖然係幾無謂, 不過真係好開心
不過最後俾人爆左acc就冇玩啦
以前既相已經冇唒, 只係剩番一d以前upload左既相
不過都貼黎分享下

= =
估唔到格左咁耐呢d成敗得失你地仲睇咁重
我而家都整緊續集

唔好意思      我剩係記得  ad會 killer   收晒山    哈
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 12:01 AM , Processed in 0.059886 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存