2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 【獄.無責任系列】日本九月職業大幅修正之情報 (日本於 ...
樓主: 小咒醫
go

[消息] 【獄.無責任系列】日本九月職業大幅修正之情報 (日本於0814再作出修正) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 多多_子 於 2009-8-12 07:29 PM 發表
支持整死士兵
士兵根本就太強,如果重唔改呀
其他近戰升lv果陣唔洗玩啦

不過魔c可以學回血就真係...-0-

重有果班人呀,,,
一時就話唔跟日本就唔玩
一時就話跟日本就唔玩

你地究竟想點!!!!!!?????

kaikai地

士兵得意技是諸滅

無左諸滅!!!??

刪左士兵算啦

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ignited 於 2009-8-12 08:49 PM 發表
你地無留意e+港ser騎學到既招士兵全部都學到?
士兵跟本就係離譜
e+改翻廢都好正常
魔c補血只係升lv方便左
pk用單補I作用唔大
諗清楚d...e次改版只係將5點2轉既職業加成同咒術換左做一招補血
唔多似化算

想話你聽.....

知唔知得意技ge分別???

人地13mp一次 我地就21...

所以我地唔可以用太多次 是玩過士兵會明

有些放棄了吹飛

改玩雙刃

人地30lv就R4槍

我地中等士兵+30lv先可以

人地有乾II崩II 我地又無....

睇黎有好多人都為士兵的技能改動而感到不忿

不過我希望大家都明白日本今次咁改士兵的原因
首先士兵係魔力是一個不上不下 咩都唔精的職業 但睇下依家的士兵
大部分的技能現在都學到 吹飛等的2階技能都可以學到
由於係日本 2階技都是最高級的技 所以如果士兵可以學的 未免會失去左原有的特質
所以我可以見到今次士兵會冇曬d技 唔代表永遠會冇曬
我相信當日本出吹飛2的時候 士兵就可以用吹飛1
就好似依家最高只可以用到r3的武防一樣 因為日本最高的武防都係r6
只要出到r10 士兵自然可以裝r5的道理一樣

不過士兵廢左...到時最多轉 職做斧士...-3-
其實都冇乜所謂既..

好彩一早放棄左玩士冰
但係我隻風來就
有冇搞錯風來
風來修正前的職業額外點數: 2 2 2 3 1
風來修正後的職業額外點數: 2 2 2 4 0
刪除可以使用技能
連擊 序破
連擊 初舞
失明 闇
渾身 微
護衛 初
反擊 I
聖盾 I
攻擊反彈
魔法反彈
アニマート (加攻舞)
竟然冇得用連擊同渾身 微 (雖然連擊應該係屬於劍士...)
仲有我本來諗住上盜賊的
盜賊

盜賊修正前的職業額外點數: 0 2 5 2 1
盜賊修正後的職業額外點數: 0 2 5 7 1
追加可使用之技能:
一擊必中 初
金錢攻擊
為替 銅
道具大師
刪除可使用之技能
乾坤一擲 鍊
諸刃 滅
崩擊 鍊
連擊 初舞
衝擊 微
聖盾 I
冇哂2階技= =本來我想半打的= =
e+冇哂呢d技攻擊力大減
仲要冇衝擊 微
不過咁樣做就可以分開到係盜賊同格士既分別
只不過盜賊都應該識打掛= =?

另外魔c如果識埋補血 傳c真係冇哂用
完全可以5法c團la 依家
真係(魔力)寶貝~_~

原帖由 清志 於 2009-8-13 10:30 AM 發表
好彩一早放棄左玩士冰
但係我隻風來就
有冇搞錯風來
風來修正前的職業額外點數: 2 2 2 3 1
風來修正後的職業額外點數: 2 2 2 4 0
刪除可以使用技能
連擊 序破
連擊 初舞
失明 闇
渾 ...

新增一招道具大師及為替銅足以挽回 進階技了

原帖由 KF.H 於 2009-8-13 02:47 AM 發表
唐突問一些...個D加乘數字係點加乘法?
每升一個等級+, 還是一次過+哂
還有那些加乘係BP點數的嗎?

一就職就加晒

----------------------------------------------------------------------------

我再重申多次

日版可不像香港那麼喜歡限職

魔法師多了一招補血

只是升級可以不再依賴傳教, 可以再組多1個戰鬥系

不論是 傳教 , 騎士 , 近戰,

日本玩家都是無任歡迎  因為在日本, 限職已經非常罕見

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

士兵本來就過強...過弱佢好正常...
裝備教低...GD
冇左吹飛...GD(甘出騎黎左咩..個個玩士兵啦)
但..冇左豬滅..就真係有D唔公平..

原帖由 小咒醫 於 2009-8-13 10:34 AM 發表

新增一招道具大師及為替銅足以挽回 進階技了

一就職就加晒

----------------------------------------------------------------------------

我再重申多次

日版可不像香港那麼喜歡限職

魔法師 ...

香港人好似日本人咁就好
玩魔力2 第一個職就係騎. 受盡白眼._.

重新整理 <<<係咪技黎架 -.-?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~熱檸樂~ 於 2009-8-13 01:00 PM 發表
重新整理 <<<係咪技黎架 -.-?  

沒記錯原名叫refresh

有咩用途就請教咒醫吧

原帖由 ~熱檸樂~ 於 2009-8-13 01:00 PM 發表
重新整理  

解除身體的異常狀態

即 中毒, 酒醉, 石化, 高速化, 減速化

潔淨魔法則是解除精神的異常狀態

即 忘卻 混亂 睡眠 暗黑

原帖由 lingtk 於 2009-8-13 02:01 PM 發表

沒記錯原名叫refresh

有咩用途就請教咒醫吧

我認為翻譯做 身體調整 會好聽d

咁改法真係白痴到爆...
本身我都好期待跟日本改法...但係見到魔師可以學到單補就覺得不知所謂...傳士真係無人玩了
巫師仲可以學埋單t補同超補...氣絕學唔學到??學到傳士真係.........= =
士兵改左裝備上限就好正常喇...魔力1士兵最多都係去到r5裝...但係刪諸刃滅就真係好有問題...專有技都要刪...仲有...真係刪得太多技= =
馴師竟然可以學埋封師招精盟...封師可以轉晒馴師(精盟應該都唔會有2技喇掛...1技gr10乜都夠捉了)??
魔封轉左有得捉寵之餘起碼仲可以出t法...
攻封轉左又可以用高d r回力標...
真係...我諗出左如果封師又可以轉馴師應該都好多人會轉...
再者...又改埋d奇怪野...無端端改格士可以著高級d既袍同斧士可以用杖...有乜用= =?

另外想問一下...其實乜叫二次轉職系??係唔係都要有萬里一空稱先轉得??d 二次轉職系d基本點都有15點囉...高過最初d職業5點...如果咁改應該要提高返現有職業d基本點喇

唉...睇完呢篇文...真係希望香港唔好跟到足= =尤其係魔師學到補血...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

原帖由 ☆~樂~☆ 於 2009-8-13 02:55 PM 發表
本身我都好期待跟日本改法...但係見到魔師可以學到單補就覺得不知所謂...傳士真係無人玩了
巫師仲可以學埋單t補同超補...氣絕學唔學到??學到傳士真係.........= =
士兵改左裝備上限就好正常 ...

斧士拎到仗有佢原因...
你知唔知b仗係槌黎..+好多攻(多過弓)唔扣野...斧士用到槌唔正常嗎?
仲有格士穿袍就真係好唔正常...(唔通佢下次將d改氣功為魔攻?)

原帖由 ☆~樂~☆ 於 2009-8-13 02:55 PM 發表
士兵改左裝備上限就好正常 ...

魔法師只能學 補血I

而不是 II, III

復活只有傳教士才能學習

睇完之後都幾無言..
重有幾個問題
1. 馴師可以學精盟 不過佢可唔可以捉金銀卡寵? 我記得金銀卡寵要 "封印師" 先可以捉到
    如果馴師捉唔到既話 咁其實都冇乜問題
2. 請問咒師可以`學到咩魔技..? 如果係承繼晒魔師既特色既話..=屈機
3.大裝備職人係咩黎? 全部裝備都可以用 不過上限比專職低? 如果我推斷正確..咁佢有乜用 囧rz
4.醫生好似幾強   識補血又識氣絕 應該可以做一個唔錯既輔助職業..

總結.. 一轉職業一定要轉職.. 點數加乘差太多..
二轉職升2lv = 一轉職升3lv
士兵唔好再係度埋怨喇 有得爽就爽啦
我玩騎士 從來冇爽過

笑傲無雙 玩過星曲WEB

香港試下跟佢, 我立刻唔玩
一係比我重點

我覺得無乜野-.-
改弱士兵都真係正常  依家既士兵過於強大
裝備都可以用到頂 魔1至多都係用到8lv
同埋d技都唔可以升到10技
依家.. 1個職頂曬全部職都ok(除魔c外
所以改弱 我讚成

原帖由 小咒醫 於 2009-8-12 05:54 PM 發表

問題是

改得太弱了

現在 士兵比 近戰三雄唯一優勢係

仲有 橫掃攻擊用

恐怖的係

馴獸師竟然可以學為替銅 呢招勁恐怖的技能...

只限港版 / 陸版 / 台版吧

日本玩家是極自律的

咩技能來=.=?

原帖由 石獅子 於 2009-8-13 11:48 PM 發表

咩技能來=.=?

主動技能  比錢擋傷

Gr10 可以擋300傷

不如del左士兵佢啦......
向劍士/斧士進發......把啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 01:56 AM , Processed in 0.041992 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存