2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 DEL DEL DEL DEL
樓主: 缺心情
go

[疑難] DEL DEL DEL DEL [複製鏈接]

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 07:49 PM 發表

我自己不喜歡一個人買野,因為出街就要接受別人的目光注視禮及被人指指點點的批評。
我試過有一次穿t恤牛仔褲加一個袋子,無啦啦被人說柒=.=....

我行街的時間,除左是少之又少會同阿媽行街,星期日要出街,都 ...

咁奇怪=.=
點會有人無啦啦話妳柒
除非真係柒到爆seed =.=

2KF活動勳章 十週年勳章(賀詞)

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 07:50 PM 發表

既然是台灣貨,上網查的都不是要台灣交收嗎?

傻豬豬啦

香港人上網聯絡台灣論壇 意購多少貨(衫,鞋,袋,化妝品 etc..)

再利用銀行過數給台灣人 台灣會將貨品空運到香港

香港人就到某速弟公司拿貨 而香港本身會設團購論壇 將收番既貨轉售俾買家 即係你地啦

當中的差價 就不得而知 可能只賺 空運費/服務費  所以要留意差價 即係本身貨品的價錢 同佢賣番俾妳既價錢

用d黑色既袋........

原帖由 intermethk 於 2009-8-23 19:51 發表

妳搵人一齊去 分散注意力 係沒用

妳穿既三樣野 可唔可以形容下

起碼我自己心理上舒服D~

一件短袖紫色合身T恤(下擺短,長至腰的位置),一件深藍似黑色的水洗長身牛仔褲,一對黑色有粉紅色鞋帶的帆布鞋,一個黑色帶有許多細小的公仔圖案(偏向黑暗系的那種)的斜咩袋,頭髮剛好長到肩膀下少少,帶了一條黑色繩的紫圓水晶石(沒有放出來,放在衫裡面)。

原帖由 變形俠醫 於 2009-8-23 07:55 PM 發表
就用outdoor啦
男女都得,e+又輕,唔會比人話細路,出街番學都用得
ps,其實我個人覺得outdoor唔抵,幾舊水d料又唔係靚,個人對outdoor書包個款感到反感,不過我班有好多女同學/男同學用- -

我能夠 夏天仲用尼龍袋 俾背部吸熱 反而仲熱

十週年勳章(賀詞)

sad

原帖由 變形俠醫 於 2009-8-23 19:55 發表
就用outdoor啦
男女都得,e+又輕,唔會比人話細路,出街番學都用得
ps,其實我個人覺得outdoor唔抵,幾舊水d料又唔係靚,個人對outdoor書包個款感到反感,不過我班有好多女同學/男同學用- -

如果我沒有記錯,就是豬[俾]背包。
我在伯裘讀中五的時候,已經睇到好多同校同級及一些同班的同學使用,已經感到反感,又不是特別好看,但因為興就個個用,好冇自己個人風格。

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 07:59 PM 發表

起碼我自己心理上舒服D~

一件短袖紫色合身T恤(下擺短,長至腰的位置),一件深藍似黑色的水洗長身牛仔褲,一對黑色有粉紅色鞋帶的帆布鞋,一個黑色帶有許多細小的公仔圖案(偏向黑暗系的那種)的斜咩袋,頭髮剛好長 ...

鞋帶撞左色 袋就淨色為主 一定沒死

深藍似黑? 藍定黑?

深紫定淺紫? 介唔介意細緻描述五官 我指包括埋眼眉

原帖由 intermethk 於 2009-8-23 19:58 發表

傻豬豬啦

香港人上網聯絡台灣論壇 意購多少貨(衫,鞋,袋,化妝品 etc..)

再利用銀行過數給台灣人 台灣會將貨品空運到香港

香港人就到某速弟公司拿貨 而香港本身會設團購論壇 將收番既貨轉售俾買家 即係你地 ...

原來如此,又學多了一件事。
可惜...我家昤拿綜援的,用銀行過數有記錄,社署是不容許...否則的話,我在拍賣網看中的東西,也可以在我家中出現...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 08:01 PM 發表

如果我沒有記錯,就是豬[俾]背包。
我在伯裘讀中五的時候,已經睇到好多同校同級及一些同班的同學使用,已經感到反感,又不是特別好看,但因為興就個個用,好冇自己個人風格。

同我想法完全一樣

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 08:04 PM 發表

原來如此,又學多了一件事。
可惜...我家昤拿綜援的,用銀行過數有記錄,社署是不容許...否則的話,我在拍賣網看中的東西,也可以在我家中出現...

咁又唔怕 雅虎都得 佢地應該會放係果度等人BID

火車站交易應該沒問題 不過要小心檢貨 點都好都係錢嘛

原帖由 ◎未命名◎ 於 2009-8-23 07:08 PM 發表

呢個唔錯:)

好得意阿

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 07:40 PM 發表

不會。
因為我性向是同性戀的,我吸引男生把鬼?

咁你係男性化定點?
如果係男性化..我就覺得斜咩好小小
但娃娃臉,矮小,同性戀大多都應該是比較女性化?
其實簡袋都係睇自己要咩類似..(可愛?僕素實用?型?)之類..
我睇你言行都幾斯文,我諗唔難有男生留意吧..
我認為同性戀既性取向要到20歲先清楚..
可能你到時唔係咁諗啊.
(好像離題了-_-..)

原帖由 intermethk 於 2009-8-23 20:03 發表

鞋帶撞左色 袋就淨色為主 一定沒死

深藍似黑? 藍定黑?

深紫定淺紫? 介唔介意細緻描述五官 我指包括埋眼眉

我都知撞色,但我屋企冇錢俾我買一對新鞋...我出街鞋得一對...又不知道哪裡可以買別色的鞋帶...

我那袋子是比較花,因為我全身都比較淨色,用一個比較花少許的袋(其實是我想用的那個袋,被我媽拿了來用)。

我拿了那條褲來看,近看也看不出是黑還是深藍,所以才會深藍似黑,但真的要說還是藍色。

T恤是深紫,但是比較搶眼的紫色。

我的五官...怎麼形容好呢...
有人說過我的臉形是鵝蛋形臉/倒三角,所以不太清楚自己的臉型是哪類。

眉毛是小三角形,可說不太粗不太幼(有點好像男生),有雜毛未夾(怕痛...又怕變粗)。
平時頭髮都蓋著粗的部份,所以看起來比較幼。
額頭中間有一個斜斜的小T字型[巴行]。

右眼皮上多一兩CM,偏右有一條和膚色一樣顏色的[巴行],
雙眼皮,眼睫毛長,鳳眼(細長),不張大眼睛都被人說大眼睛(但照相時,很無神),曈孔(近看大左少少,接近全黑,陽光看就不知道是黑色或啡色)和眼白分明,有細紋及黑眼圈(天生有少少黑眼圈,愈大愈明顯,不知道是血液X環/眼皮比較薄/眼部輪廓比較深(大概是前兩者))。

[俾]高,但是[俾亦]就有少少大,抬高頭看個[俾]就是豬膽[俾](好似係似我阿爸)。
[俾]最高的位置,有一點啡色色[志](唔知係似邊個)。

嘴唇很小很薄(別人說的櫻桃小嘴),紅紅的(唯上嘴唇不同顏色,因小時曝曬而有點黑色...)\

臉部的膚色時白時健康膚色。

看似比較像男生=.=....

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 08:35 PM 發表

我都知撞色,但我屋企冇錢俾我買一對新鞋...我出街鞋得一對...又不知道哪裡可以買別色的鞋帶...

我那袋子是比較花,因為我全身都比較淨色,用一個比較花少許的袋(其實是我想用的那個袋,被我媽拿了來用)。

我 ...

出MK 睇下....100$留下都有既.... 我都想睇袋

原帖由 grandy03724 於 2009-8-23 20:23 發表

咁你係男性化定點?
如果係男性化..我就覺得斜咩好小小
但娃娃臉,矮小,同性戀大多都應該是比較女性化?
其實簡袋都係睇自己要咩類似..(可愛?僕素實用?型?)之類..
我睇你言行都幾斯文,我諗唔難有男生留意吧..
我認為同性戀既性取向要到20歲先清楚..
可能你到時唔係咁諗啊.
(好像離題了-_-..)

男性化嗎?我又不是特別男性化,但外表看似小男生吧,又有女生的味道吧。
有一次在元朗M記被一女中學生遠遠的說我個樣好似男生,但係都幾得意,算係似返個女仔。
有幾次被不同的人說靚,可愛,帥氣,有型,說我似男似女的都有。

平時都是T恤牛仔褲,性格及思想比較中性吧。

我自己想要既實用又好看,有點有型的感覺~
最好之後幾年都可以用到,因為我重會返學。

我中三的時候,好粗口[難]舌。
明知是不好,但是都改不到,之後慢慢迫自己去改,現在幾乎一句都不說。
罵人都是不帶粗口,因為這樣才高招。

我知道愛人的感覺是如何,我小學的時候已經愛過人。
當然,我也有機會是不清楚,但是我對男生沒甚麼多大的興趣及好感,部份女生也是,但比男生的來得好。

沒關係~

原帖由 akikio 於 2009-8-23 20:41 發表

出MK 睇下....100$留下都有既.... 我都想睇袋

好耐唔見你上線。
真係?

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 08:42 PM 發表

男性化嗎?我又不是特別男性化,但外表看似小男生吧,又有女生的味道吧。
有一次在元朗M記被一女中學生遠遠的說我個樣好似男生,但係都幾得意,算係似返個女仔。
有幾次被不同的人說靚,可愛,帥氣,有型,說我似男 ...

順期自然啦

原帖由 缺心情 於 2009-8-23 08:45 PM 發表

好耐唔見你上線。
真係?

嗯  ..去唔去一齊??
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 12:31 PM , Processed in 0.034739 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存