2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 香港人同大陸人打機態度無分別~所以成日話悶 ...
樓主: squallnip777
go

[分享] 香港人同大陸人打機態度無分別~所以成日話悶 [複製鏈接]

玩遊戲都係求開心者
何必咁介懷呢..?

原帖由 kammy0_0ying 於 10-3-13 11:27 PM 發表
e~ 銘兄 點解自己唔回我既~ 難道係 詞窮????  
久遠兄, 先同您講聲 您好~ (有禮貌ma) ^-^

回返您回我 d回應先~
1. (直接跳過)

2. 「家陣係chan-hei無lala拉我落水黎講 你覺得邊個執著?」
我冇話邊個執唔執著, 只係話唔好再講呢個話題, 我都係個句:
一開始pk前講好點打咪得law~ 岩就打, 唔岩咪唔好打
同埋您話 "您個筆" 又係咩意思? 您邊筆我就真係唔太清楚, 您係唔係誤會左我話緊您?

3. 就係 law, 其實個個公會都有呢 d人, 所以唔可以講 d咩, 我地會都有人地會既 "無間道" 架, 而家唔知仲有冇 la, 咁又點, 如果有 d重要野, 咪自己小心 d講, 呢 d野, 好難去話人 "岩" 定 "錯" 架~ 您話係唔係先~ 有時 d人傾計, 唔記得轉返pm, 我都試過行過時聽到人地 d秘密野, 咁又算唔算偷聽呢?

4. 呢單野我又真係唔明, 既然人地 set好左個 規則, 如果自己唔like咪唔去玩 law, 好似我自己咁, 我都冇去玩架, 換句話講, 好似您去參加考試, 唔俾出貓, 咁您係唔係死都要偷偷地做下手腳先, 或者係 game您地係咁諗, 但係到您地出社會 (我唔知您地出黎做野未), 呢個世界講野所有野, 好多都係 條例, 規則 etc. 可能您地覺得玩game冇所謂, 但係事實就係冇去遵循個指令去做, 耍左乍,,, 就係咁簡單

5. a~ 呢位兄台~
我以上既post都係發表自己既言論, 從來都冇話過關邊個事bor~ @@
既然您講得出「關我地星星太陽月亮事」
點解唔好似第1點咁打 「唔關我事 唔回」呢, 奇怪奇怪~

最後~ 您又用 銘兄 回我d野黎回返我 -.-
我都話左, 我冇發表過呢方面既意見, 做咩您地眼睛睇唔到咩
救命... ... -口-;;

銘出左街都比你話詞窮 (?) 勁sad law 囧

2.無
我見chan-hei死都要追住我黎講
都唔知佢咁執著 係要追住我黎講做咩
明明我都無再同佢p過k
佢都重要係game果到 係我地面前打左句我地都覺得係"有少少"難聽既野
咪想問下你睇下佢係咪d勁無品既偏執狂姐

3.我見d人講到咁正氣 但又做埋d偷偷摸摸既野
我就覺得 d人一開始唔好認自己係咁真誠咪得law
我地會都無話過自己係d咩好人 廢事比人串la

4.我見我地建議下都唔得 先去玩野姐
一早聽下人講就唔會搞到e+咁la xd
我地未去果時都比你地d人咁好對待 我地去翻搗亂都好正路姐 xd

5.我見你頭4個point 同第5個point無咩關係
想問下你係咪無point講要求其搵d野黎講姐

我回埋d個就去訓la
你唔見我回既話 唔該唔好話我詞窮la xd

喔~
久遠兄~

咁呢d咪叫做 "誤會" law~ 我又點會知佢出左街呢~ 我又唔係佢條蟲~
您而家講左出黎, 咁我先知ma~ 拿~ 所以好多野呢, 都係要好好解釋清楚~ see~

繼續我地既 re~ re~ re~

2. 係game度? 個時我應該唔係度, 所以我解釋唔到, 但係我係唔會幫住 hei仔~ 因為每個人都有態度好/唔好; 又或者您地覺得佢態度唔好, 而佢又覺得您地態度唔好, 有呢個問題係度~ 同埋我同您同埋 銘兄 都唔係太熟~ 好老實講, 我都只係一直睇post落黎, 至回應~ 我齊都係跟據我睇到既野去發表我既見解~ 所以呢, 我唔在場/我唔清楚既野, 我通常都唔會回應~ 始終自己唔知咁多野, 聽人講, 又有幾多成真, 冇人知架ma~ 係唔係 ^^

3. 喔~ 但係您又點會知佢偷偷摸摸呢, 係有個 "線人" ?  或者咁, 人地講既野, 始終都叫 片面之詞, 同埋每個人轉述既出黎既野, 都有可能會同本意唔同, 會唔會當中又有誤會先, 您知道, 有時候有個情況就係 「講者無心, 聽者有意」, 呢d情況, 相信您都有試過, 係唔係先, 我都始終係個句, 自己唔清楚事實既真相, 唔係幾好去 批評/評論~ 就係咁姐

4. 原來係咁~ 但係呢個行為要改下 la~ "咁好對待" 我就真係唔太知~ 因為相信我冇份~ XDD 其實好話唔好聽, 大家都有人對對方唔太睇得順眼, 久而久之就變左咁姐, 有時可能係雙方都冇心~ 結果就變成咁, 試下大家都改下 d態度咪 ok law~ 下下您攪我, 我攪下您~ 有咩謂 -口=;;

5. 冇架~ 其實我係表示下我自己會對新人/非會員既幫助姐~ 您諗得太多了 6_<

hahaha~ 您講左去訓~ 我一定唔會話您架~~~ 邊個叫 銘兄 走左出去都唔講聲姐~ 您又係既, 一上黎就要單聲啦~ 一日至衰都係您 (都係懶您架 la XDD), 攪到我誤會左佢~

我都去訓了~ 下次再交流交流 la~ ^.^

咁又真係無計xd 一個天織ge 朋友係到要sd佢地公會ge野比我真係orz xd
興其話人偷偷磨磨不如問下係邊個仲實制la haha~

我係威少~
講真~我一直都有個問題
你係唔係叫我"比"個城你先~
你係唔係有話過~我地其他長老都OK左~佢地開個條件係比佢地D生產入你地個會就得~
講真~月夜得2個人話到事~一個" 遼音 "~一個係" 一.一 "就算佢地冇玩,但係佢出一句
聲月夜冇人會SAY NO!!
OK!!!呢D我唔計~
你話我叫你攻SER2~?定係你話唔攻SER1住,攻SER2先,比我係咁拉你唔夠人都去,係2回事LOR
仲有~我而家唔係開緊罵戰~只不過係張我GE睇法講出黎~

霸住咪霸住囉 咁唔滿意咪攻晒咁多個迷
學維ser2大公會開放公迷俾人出出入入 捉盾囉

原帖由 squallnip777 於 10-3-14 12:16 AM 發表
咁又真係無計xd 一個天織ge 朋友係到要sd佢地公會ge野比我真係orz xd
興其話人偷偷磨磨不如問下係邊個仲實制la haha~

HAHAHAHA
咁你地公會d人sd野俾我都幾orz
若要人不知 除非己莫為既唧

依霏先生~我地不嬲都歡迎咁做GA啦~
佢地D生產都用緊我地個迷呢~
你見我都冇出聲啦~比佢地用LOR~

原帖由 久遠。奏 於 10-3-13 11:57 PM 發表

銘出左街都比你話詞窮 (?) 勁sad law 囧

2.無
我見chan-hei死都要追住我黎講
都唔知佢咁執著 係要追住我黎講做咩
明明我都無再同佢p過k
佢都重要係game果到 係我地面前打左句我地都覺得係"有少少"難聽既野
...

咦?我o岩o岩返黎見到你回post渦。xd
不過你又話訓,OK,同你講句「早抖」先,聽日記得回我。=]

我諗我要回應的只係第二同第四點吧,其他唔講了。xd

原來你覺得係我「死都要追住你黎講」,不過我只係覺得係你「死都要同我解釋點解PK唔可以換寵」咋播。xd
我再講啦,一開始我回post係講緊你地個會「有會員講過唔俾人換寵」之麻。xd
雖然銘補充話佢開頭個post o既「我地」係指「佢本人同奇奇怪怪」,但我o既質疑亦都無錯播。xd
因為我講緊o既係「銘個會有會員講過唔俾人換寵」丫麻。xd

而你呢,對號入座了,認了。xd
其實去到呢一步我覺得已經足夠,請問你為咩要同我解釋「點解PK唔可以換寵」呢?xd
我好似唔係質疑呢一樣野,而你呢?將重點放o係「解釋點解PK唔可以換寵」。xd

執著?我認呀。我認我執著於「銘個會有會員講過唔俾人換寵」囉。xd
但係我唔明點解你就一直講緊「點解PK唔可以換寵」播。xd

之後有無再同你PK過我就唔知了。我講過,我唔太睇重PK,同邊個P過點輸點贏法我都唔會太記得(除非有人提起)。xd
我講緊o既呢件事當中我所睇重o既都唔係對戰o既問題,而係誠信問題。xd

不過我都想知你所講o既果句「有少少難聽」o既野係咩渦。你不妨成句照打出黎丫。@o@
我無咩記性,我都想知我打左咩。xd

打個比喻:
某學生要參加數學科會考。而考評局某規則寫明「考生只可使用考評局批准使用的計數機」。
路人甲告知該學生,指某型號計數機A與某型號計數機B外型相近,但計數機A不在「可使用的計數機」清單中。
路人甲游說並借出自己的計數機A予該名學生入場考試,但試場中的監考工作人員沒有發現該學生使用的計數機違規。
而其後有人向考評局指證該學生所使用的計數機有問題。

學生故然被取消資格,但唔通路人甲就可以置身事外?xd
我想請問,你同呢位路人甲又有咩分別?xd

回返ying你先a_a
我唔係詞窮, 只不過出左街唧xdd
你估我真係可以時時刻刻坐係電腦面前回應2kf d post咩xd?

* 呢d唔算係誤會啦xd 只係自作聰明認為人地一定係電腦面前應你唧xd

1. 所謂聽講 你覺得有機會係有人係到搞事, 又有好多人自動對號入座xd
   但係你地會長都成日聽講返黎啦xdddd 咁又點計先a_a 加上有證據支持就自然相信嫁啦
    莫非口講無憑都會相信咩xddd

2. 「pk限咩限咩再限咩」 haha 我都只係提過下你地公會有人限乜限乘xd
      我地個時都有接受呢個條件  只係提過有個咁既case xd 至於長氣...好明顯係你地公會會長同chanhei 長氣d啦xd 你叫佢地去老人院啦, 唔好再去成人交友區交友喇xd

3. 偷睇第2個會頻._. 我從來無扮過偉大xdd我認我係小人嫁._. 不過起碼我敢做敢認

4. 限裝pk賽 邊位人兄???? 唔記得又係到亂咁xdd? 咁同你自己講既第一點又有咩分別xd?

原帖由 ekin1874 於 10-3-14 12:43 AM 發表
我係威少~
講真~我一直都有個問題
你係唔係叫我"比"個城你先~
你係唔係有話過~我地其他長老都OK左~佢地開個條件係比佢地D生產入你地個會就得~
講真~月夜得2個人話到事~一個" 遼音 "~一個係" 一.一 "就算佢地冇玩 ...

我果日好似係叫你地借個城黎唔係叫你地比xd 我話我同caca講過~ 佢個條件就係好似你講咁xd
不過果日攻ser2 我都係等緊人xd 你係未叫我一齊上去一轉先?_? 大家都係講道理ge 人~
我係未無叫過你幫手先? 如果你唔叫我同你上一轉我果陣係未唔會出團先?我都無話你拉我去@@"不過都係小事姐xd
只不過係人地覺得我好似威脇你地逼你地幫我地咁解先講返個因由~無話針對/得罪你地!
拿講真2個ser 係到~一係打ser1一係打ser2 ge姐!你知我個人由夏ser 開始都對攻守公迷無咩興趣!
d 會員要打公迷分成2派~果日我地公會因為ser1/ser2 ge出現內訌你都知ga!
而且你都話如果佢地打你地ge話未由得佢地lo~ 講真果日有我地公會d人去打你地~我自己都無參與la~
就算我好似你地公會咁強權制壓佢地~你估佢地唔會退會去打咩?
我個人係點合ser 前大家見識過,大家都當對方係朋友姐!問心果句你地月夜有野要幫開到口搵我~我幾時無幫過你地?

原帖由 『銘』 於 10-3-14 12:51 AM 發表

HAHAHAHA
咁你地公會d人sd野俾我都幾orz
若要人不知 除非己莫為既唧

所以我覺得幾合理ga haha

原帖由 kammy0_0ying 於 10-3-13 08:12 PM 發表
銘兄...
點解您回我d野, 得1點係真係回我打個d野既?! -.=;;

「你地認為月夜有人幫完你地, 之後去攻返佢地都唔係一個「無品」既行為a_a
又話人地霸住個城, 做咩唔俾你地, 但係攻唔入人地, 又話志在玩, 前言不對 ...

「你地」就緊係指你地公會啦xdd
haha 提過2次都叫不斷提, 睇黎你既「不斷」定義都好廣泛下啵
咁都煩請你認清你自己既內容係回應邊個
你係回應緊我所提出既問題, 定係單純為幫你公會的人而去作出回覆

p.s. 好明顯你回應緊既內容都係回應緊「你地公會」既內容
我相信我地討論既野與你個人無關的

原帖由 squallnip777 於 10-3-14 01:15 AM 發表

我果日好似係叫你地借個城黎唔係叫你地比xd 我話我同caca講過~ 佢個條件就係好似你講咁xd
不過果日攻ser2 我都係等緊人xd 你係未叫我一齊上去一轉先?_? 大家都係講道理ge 人~
我係未無叫過你幫手先? 如果你唔叫 ...

其實有時係咪你自己誤會左人地意思呢
好似魔芝個句:「佢把口係咁」 明明係指緊大傻
你就當左係話緊我地xd?
有時有d野會唔會係你自己get錯人地意思搞到咁多誤會發生呢

我睇你地都幾得閒去搵我d料xd 我雖然去過一d 好多人都覺得不良GE地放xd 不過就好簡單咁講自己要做ge野xd 而唔係一定要做衰野先去得ge xd
不過好似你地咁講xd 又唔係我地挑起ge xd 你自己發起又嫌人地長氣就真係無得好講xd
而且我個人都無話咩偉大唔偉大ge xd 換轉頭真係可能有唔少大家理解ge 錯誤啦xd
由頭到尾我都諗唔明我地公會得罪過你地d 咩?_?
不過都係咁講~因為之先ge誤會引發到大家情緒ge上漲先令問題越黎越大xd
果陣係講緊你xd 都未提到大傻同mk 果環~o~ 我點知佢講緊大傻呢????
當然做錯就應該認xd 我都曾經係到講錯野 並向大家認錯~不過有時有d野我就真係唔明白錯左係邊到~xd
我諗都係果2個問題開罪了你們吧xd
1.d人霸住個公迷<---呢點我都係傳逹xd 我曾經都有咁諗過xd 不過當然拎左個公迷先知為咩要霸住la xd 而且仲要負出代價xd 守城
2.無掉到水就當我地win ga la<--- 如前所講xd 我地本身係未有咁ge實力xd 而且都係抱住玩ge 心態xd 咁自然達到目的就算xd 當然果日唔掉水ge原因係我第一個死左 掉唔到xd
我相信每個人都有情緒xd 當聽左一d唔岩聽ge說話會有脾氣xd 我都唔例外xd 有時聽到d 有中傷ge說話的確係會衝動左少少xd
btw 我比個心出黎講xd 你地係要當我係到姪你地ge 我都係坐係到orz ga 喳xd

原帖由 onyee159 於 10-3-13 11:51 PM 發表
玩遊戲都係求開心者
何必咁介懷呢..?

你好似比人無視左 heehee~
不過每個人係game到都有唔同ge enjoy ger~有時大家心態唔同未唔明點解人地要做d 咁ge 野lo=0=
等於今次攻城件事姐ma~ 分左2批人話要打唔同ge ser 我都orz...又有d人唔聽講走左去打ser1-.-
始終都係嘛~唔攻係最好ge~o~
人地就係唔明點解果日我同威少去左打ser2 ...事後有我地ge人打返ser1@.@"
而家係到都可以講返~公會分左2派人~而一向攻城ge事我都唔多想理~不過礙於會長身份好多時都唔可以置身事外!
如威少果日所講我地的確係決定去打ser2xd 而威少都見我地唔齊人ge 原因係我最後礙於月夜而決定打ser2~想打ser1 ge會員為表抗義拒絕參與~o~
而果日真係有我地ge會員去ser1 走轉xd 不過我本人同月夜部分人有交情~所以本人都無參與~而我可以做ge都做左~
而且公迷本身就係一件好覆雜ge 事~.~如果個ser得返一個~咁d會員要攻果陣點算?唔通係fd就唔比攻,咁玩game黎做咩?
咁當然如果係可以ge話咁就盡量避免la~而且公會決定方針係由會員提出~我作為會長係盡力令到公會d人可以玩得開心@@"
咁當然會員唔聽話我作為會長都有責任xd 但係我唔係佢地保姆~o~無可能時時刻刻睇住佢地~.~

回一回如月先xd
其實當時ge 限屬a裝pk賽係sam仔婚禮ge 餘興節目@@
致於舉辦單位就似乎唔係我地公會bor@@而且我本人都無收到有關pk賽ge一d 問題xd 雖然我唔係負責人~o~
如果你認為係我地公會舉辦ge話 點解唔直接向我提出比賽規則ge問題存在呢?

原帖由 squallnip777 於 10-3-14 01:45 AM 發表
我睇你地都幾得閒去搵我d料xd 我雖然去過一d 好多人都覺得不良GE地放xd 不過就好簡單咁講自己要做ge野xd 而唔係一定要做衰野先去得ge xd
不過好似你地咁講xd 又唔係我地挑起ge xd 你自己發起又嫌人地長氣就真係無得 ...

邊個得閒去搵你d料
就當係我地發起挑起
係你地會員嫌我地長氣先xdd
原本只係講笑性質提起下
只不過係你特登開個「交個朋友喇銘」先將個事情搞大

其實你地公會無野得罪我地, 只不過我地提起一d往事既時候
你地某d會員回應令到其他人反感而從而回應你地唧xd
其實好易睇得出. 如果唔係你地會員問題, 點會得你地自己會員支持自己..
如果平時無問題既話, 唔會有你地公會之外既人一齊討論呢個post

「霸住公迷」 你知要付出咩代價同有咩用就ok 唔可以下下話要人地又乜又乘, 有公會都需要生態水同埋飛維的

p.s. 回應埋玩遊戲都係求開心
呢個我認同, 但係同時玩遊戲都反映一個人既人格
(當然你覺得我人格差我都無所謂xddd我認嫁:smilie_:D: )
game 其實係一個社會既縮影, 可能你覺得: 嘩 玩game駛唔駛咁認真
但係諗深一層, 每個人之間都有不同既聯繫,
再者 你身為一個公會之長, 就好似一間公司/機構既老細一樣
要學識得去管理好自身既會員, 意見分歧咪開會傾
無可能要樣樣就住就住, 到最後只會成為一盤散沙
你話淨返1個ser 點算 xd
淨返1個ser個陣你攻 我都唔會理你攻邊個啦xdd
只不過我收到 「一係讓城俾我地, 唔係既話就一齊去攻s2」 呢個message
如果係我get錯意思 我唯有講sori
但係如果真係有單咁既野, 就要認一認清自己係一個點既人=]

隻遊戲OB 我就有玩
LV 又無乜點追
同工會班友好多40
我先得廿幾
隻遊戲玩得耐的確會悶

不過都同FD慢慢玩. 解下任  
解任係好玩既.
但係
魔法系打多咁多
弓手廢到

物理系打王真係囧
根本唔平衡

同埋打唔到後排
升LV只有按MOUSE  跟住睇

似返魔力一咁玩仲好
打王 解任又正

嘩~ 多左咁多post既~ ^^y
回返 銘兄 先~

「* 呢d唔算係誤會啦xd 只係自作聰明認為人地一定係電腦面前應你唧xd」
呢d唔係叫自作聰明~ 咁好簡單, 您同人地傾緊, 當然會再睇下對方會唔會回 la~ 我亦都唔知您出左去~ 都您係 fd講先知~ 我亦都表示我係誤會左~ 但係我唔明您點解都要咁樣講說話既~ 真係奇怪~~~ 唔通您同人地傾計, 您唔認為對方會回您咩~ 好似 久遠兄咁~ 佢訓都會講聲~ 起碼等個知字 ma~ 您咁講說話, 好似有點兒那個喔~

>>做咩個個(唔係指明您呀, 唔好誤會) 拎曬我 d點點黎回應架~~~ 咁冇創意架您地~ 自己打下野 la~ XDD

「長氣」
另外,  銘兄, 我講既野, 一直都係講緊大家 (包括我地會既人), 但係我唔明點解您睇出黎係講緊您地?? 反而 久遠兄 應該就明白, 因為我同佢真係 討論, 唔知點解, 您俾我既感覺係想 惡化個問題~ btw, 可能係我 get錯~~ 您唔好又話我話您呀下~ 我絕對冇咁既意思~

講真呀, 睇完post咁多個人名, 我就真係唔記得, 如果我係記得個名, 咪姐係專門去 "秋稱" 個個人, 我係黎討論, 唔係黎搵交嗌~ 同埋我係睇post既內容, d內容應該係本人打掛 -口- 咁我睇完佢打d咩, 都唔算唔清楚 la~~~ 如果咁都唔回得, omg, 就好似之前有人講「不如唔好開post俾人回應」~
我指唔清楚唔係幾好提出意見, 係指d「第3者轉述事件」 la~ 其實您明唔明我講緊咩先~ 如果唔明既真係好易會聽錯意思 a~

我都係唔明, 點解您會話我只係會應「我地公會」, 其實, 我係認為2邊大家都有唔岩, 咁既然您係都覺得我係幫自己會既, 我冇野講, 因為根本就交流唔到 -3- 另外, 您話討論緊既野, 唔關我事, 咁 1. 我有玩魔力; 2.我有玩pk, 3. 我係討論緊既會既會員, 咁我諗應該都可以講下野掛, 但係我完全唔知既事, 我唔回都好正常, 如果個d我回既, 應該先係偏幫 (因為冇理由唔知頭唔知路就出聲掛, 所以我冇講), 所以您話「我地討論緊既野, 同您個人無關」, 個d野我真係冇回過 -3-

就係咁 la, 唔通我地 溝通 有代溝既~ @.@?

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-17 03:54 PM , Processed in 0.052614 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存