2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 別自閉了 企起身交流吧( 8:00~10點 歡迎各界人仕識新朋 ...
樓主: 半糖咖啡
go

[分享] 別自閉了 企起身交流吧( 8:00~10點 歡迎各界人仕識新朋友)地點pk場s1 [複製鏈接]

材料缺,可唔可以要求代理在商城中賣一D呢?比如每天都限量的,以應付低lv玩家的需求。
不喜勿插!

原帖由 浮雲1965 於 2009-9-11 03:29 PM 發表
材料缺,可唔可以要求代理在商城中賣一D呢?比如每天都限量的,以應付低lv玩家的需求。
不喜勿插!

咁不如索性賣mp同eq-.-

香港既特色黎     點都覺得魔力2去唔返魔力1既感覺

免費嘅Onlinegame 註定係咁

「請不要說 爆肝 難練 等等  沒有一步登天 想要什麼都需要付出..比起魔1 12小時龍城團..」
魔力1易升好多囉...無記錯的話到後期9x級都係打卡升5-6個鐘升1lv...
依家40級都已經要打卡練4-5個鐘先升1lv...
問題唔係有無心升...想一步登天...係點解我地玩hk版要比日版/台版多4倍exp...打怪exp又唔係多返人地4倍囉= =根本唔合理...
限職問題...其實公會都會限職囉= =
如果你話exp跟日本太易升...d人仲快封頂...咁又點??封晒頂我覺得無問題...d人咪最多玩幾個角色...開新人玩囉...唔會無人玩...只要鐘意隻game...封頂都會繼續玩...
其實我覺得9月底更新都未必有用...到時出左新職又點??要升到最高稱先可以轉新職...一樣吸引唔到新手...
另外....依家陸續有人都已經59...更新左好似先係2-3個星期= =??
其實真係只係d玩家升得太快...之後又話人唔更新...佢點更新比你地玩??無一個版本開放左59lv上??一陣唔跟日版...唔知跟乜版更新左...又話佢厄人...日版都未出59lv上...咁點開放比你地升==
我始終我覺得隻game越黎越少人玩係因為太難升(比人地多4倍exp絕對唔合理...就算2倍都唔合理...改埋d咁既設定為難玩家...簡直有問題)...而且又吸引唔到新手(改版無一樣係為新手而設...除左寵物限制...仲要改到d新手升lv地方d怪勁左= =)

我新開左隻防師啦...而家撞緊R3 防 諗住賣嫁= =" 但未有稱

原帖由 ☆~樂~☆ 於 2009-9-11 05:41 PM 發表
「請不要說 爆肝 難練 等等  沒有一步登天 想要什麼都需要付出..比起魔1 12小時龍城團..」
魔力1易升好多囉...無記錯的話到後期9x級都係打卡升5-6個鐘升1lv...
問題唔係 ...

比日版多4倍真係好唔合理 擺明係想賺多筆
我同埋我公會都未試過限職==
我平時見到d限職團都唔會入 太乞人憎==

時代變.遊戲時代隨著改變.

人係根本既問題,限職限出技,講到低都係鬥快升LV
其次就係龍沙,又唔係人人有.係人都想係打卡時間內升多D經
所以我覺得IC要搞好D職業,
另外要DEL龍沙,減低升LV既EXP
(仲有D點品太貴,呢個我個人感覺,或者你地唔覺
冇背包銀行,隻GAME好難玩落去,姐係迫人買點
不過呢個無可厚非)
總結HK冇得救架啦~
講真我就想IC汁佐魔2,我期待1個新既代理可以搞好魔2

笑傲無雙

原帖由 ◇凝戀 於 2009-9-11 11:16 AM 發表

點解我玩咩Game 總係有人話Exp加倍個d既說話...
其實加唔加倍...咪依家咪一樣有人去升"
唔好話俾人昆...只係你玩緊既魔力2係香港版本 並不是其他地區既版本

比人昆左仲要為人家說話既傻佬....

升一隻寵用4倍時間,5個寵位想想要用幾多時間﹖

因為是hk版本所以要4倍時間﹖依d係咩道理來架﹖......

屈玩家傻下傻下咁升人升寵買龍沙囉~ 如果無玩過日版既朋友提出,仲無人知添~

笑傲無雙

原帖由 ☆~樂~☆ 於 2009-9-11 05:41 PM 發表
問題唔係 ...

魔1果時我都有個角色是7x,而家無可能啦~ 佢越高等exp既要求就倍升......

7xlv果時可能要比日本多5-6倍exp~

其實每個地方既設定都係為玩家姐/口\
好似香港玩家中意爆肝練等 咁咪設高d經 等你地唔好咁快就封頂
到時再叫悶-_-"
日本玩家就係唔係好似香港咁 爆肝uplv
所以咪設少d經 多d時裝 任務咁

>升一隻寵用4倍時間,5個寵位想想要用幾多時間﹖

有人拿支槍指住你個頭要你升哂5隻寵?

其實根住EXP 無咩所謂,只係1個藉口
經多經少咪又係有人升..你經多又係有人59 你經少 又係59...
你唔鐘意升LV..咪玩生產囉..你又話無人賣野啦..咁你自己又唔開2隻獵人/礦工/樵夫..
你掘野比人囉..

好簡單既事..

首先好開心見到半糖開呢個post (終於有人開)
其實我幾同意半糖講自律既問題 (玩家問題)
玩咁耐已經睇化左限職問題(超/橫)
想當初未興橫時頂多d玩家都係叫攻人魔寵
宜家矛頭根本指向騎士。(近戰係得騎士無橫...之後唔係魔就傳..部分人仲會唔要2傳!)
難聽d講句開隻獵人都有橫 (淚目) 宜家未限超魔傳 (主教出超)已經偷笑=]
所以自律問題好重要..本人覺得夠清怪就可以了,話之你隻寵練崩定飛龍都好

第二點我覺得都ok嚴重..亦都係影響職業不平衡既原因之一 (代理問題)
就係F-H染色濟問題 p.s 10個低能我比9個半
係早期我睇落都唔太成問題...但高lv後開始浮現了
我想大家都知道h裝的之威力吧? 特別係法系 (袍同杖都係加魔攻)
有傳言說魔攻到了某程度等於傷出上限
結果就直接影響到角色既加點問題 (大把高lv魔c靠h裝而勁減自己精而加血..連1千mp都無)
整到個法系可以同近戰既血量有得揮..但魔法輸出仍然很高(唔好同我講break..大家玩開pk都知道break係幾難 仲要未計團p既互護)
攪到近戰升咁高打王又無用..pk輸左又灰..自然又少一班人升。本身已經難升...仲要升黎唔知做乜
因為日版既染色純粹FOR扮靚用...唔似中港台咁誇張加成咁多,所以絕對係代理問題。
有留意日版的玩家就會知道日本要衝裝的方法只有一種..就係打王掉寶箱再拎寶石裝飾
可惜港版又cancel埋~! (結果連解任既動力都無埋.d稱又嘔心+無創意..仲以無獎勵)

第三點就係公會問題 (遊戲設定問題!?定玩家問題!?)
我諗大家絕大部分都有公會
因為入左公會真係方便好多..包括識朋友/開團/解任/幫手/買賣等
但偏偏呢個問題攪到魔力極度小圈子咁
一升開o個班就係o個班..好似除左自己公會之外無咩同出面玩家交流咁 (睇下東e幾死就知)
一個開團..一個收料等 公頻太方便了(都唔知好事定壞事....)
p.s 也許以上只出現我公會內XD

最後的一個是最嚴重的! 沙盤 (代理問題)
自問本人未曾用過 但相信唔少玩家都曾經用過,睇停權名單就知。
但ic既'懶懶閒'實在太令人失望
一直只是威嚇攻擊,實際作用不大 (今次仲要ban錯星佬a/c)
沙盤既威力有幾大我估大家有眼睇..唔駛多講
幾開生產達度自給自足效果 (同時達到單機版樂趣)
自己一部電腦都齊料...駛乜同出面收..出面收又要成本又要時間..仲要唔知有無貨
攪到有批玩家已經放棄左對外收料..睇下東銀幾死就知...........
又一個減低玩家與玩家之間既交流..真係幾似單機版..雙身都慳埋

大致上我覺得最不能接受係以上幾點..
如果涉及到遊戲本身問題 (例如扔水=萬能 / 技能 / 物攻 故事性等...)
唔多評論吧 始終就算跟足日本既結果都係咁,避免唔到
但起碼我講既幾點可以由玩家同代理補救
( 10個責任的話玩家有5個同IC都有5個) 我個人認為
打咁多字..希望有人覆=p

要怪IC之前不如先怪下玩家自己本身...
個個玩online game玩到好似單機game咁
EXP已經多,人物又唔似得以前魔1咁有專屬動作,之後個個團升係到自閉
仲記得我之前去哥洞升,去左兩轉已經悶到打哂喊路...除左 thx / 幫補plz / 唔記得食MP / 等等 之外我好似就無見過其他句子...
大佬呀~已經唔係叫你出去見人嫁啦...講句野,吹下水都咁辛苦你???
個個係到嘈龍沙屈錢...
講真啦,無龍沙咪行多幾轉囉,跟中個團有人肯吹水既話,我唔覺得up Lv既時間會過得有幾痛苦囉,EXP吹吹下就夠嫁啦...之前跟野團去聖森,之後有對係情侶黎既,去到之後係到耍花槍,其他團友(包括我啦)就係到玩佢地,時間眨下眼就過...
你地到底識唔識"快樂不知時日過"依句野嫁?
定係返工返學,做功課做到成個機械人咁呀?香港人呀~輕鬆d得唔得呀?再咁緊張會死人嫁!!!

算吧啦li 隻game
越玩越唔好玩, 如果要話li隻game完成度未夠
等佢完全完成晒可能要等幾年
真係未過一隻online game會係敢
戰鬥系基本上係一個可有可無既職系

原帖由 night29 於 2009-9-11 10:10 PM 發表
首先好開心見到半糖開呢個post (終於有人開)
其實我幾同意半糖講自律既問題 (玩家問題)
玩咁耐已經睇化左限職問題(超/橫)
想當初未興橫時頂多d玩家都係叫攻人魔寵
宜家矛頭根本指向騎士。(近戰係得騎士無橫...之 ...

由ic 改exp開始己經係一個錯誤
同樣都係玩魔力, 點解香港人升lv時間需要比其他地區多(日本, 台灣)
升lv節奏慢, 而家仲要拉長升lv所需時間, 無疑令人感到沉悶
限職問題, 玩家同代理都有責任,
限職問題唔係一朝一日, 就算係魔力1 一樣係 有限職問題
主要原因係近戰缺小多體攻擊技能,
不過限職都未係令一眾近戰覺得心灰意冷的地方,
最慘的是當辛苦升完lv, 但去打王orpk 得來的效果竟然是......
先說打王, 今次改版王高攻, 高防, 高閃,
王攻高, 近戰(血攻型)企前, 如果唔防, 一下就俾王扣數百, 如果防低的(非血攻型)企前如同送死
王高防, 近戰的物理技能扣王不高, 更有部份出現被扣1的情況
王高閃, 血攻型近戰沒有h命武裝想打中都幾難,
而今次改版近戰在打王時擔當的角色主要就是藥水機, 不停掉水給隊友.
試問又叫近戰如何不心灰!?
再說pk方面
我認同你的說法
h裝的出現, 己經破壞pk的平衡
騎士的吹飛本來是cut 技的利器
不過h裝的出理, 就打破這局面
h杖h袍加的魔攻很多,
魔攻同魔防係相對而論,
然而當魔攻到一定數字後, 用2技打出來的數值就無法再提高
換句話說再高魔攻都係冇用, (打王另計, 因為有些王的魔防很高)
所以有些魔/傳c就把過多的點數加體,
造成一個現象, 即使成功吹飛命中玩家, 如果唔剋中屬性, 未必一定cut到技
換句話說 就是廢掉吹飛的價值,
而在護寵的幫助下, 想成功cut技就更難
反看魔c 在pk的表現, 一般的攻擊便有300起跳
實在叫近戰感到無奈.

魔1真係收得皮    已經小人到冇得救   想玩單機就去ser1

原帖由 藍天之雲-明 於 2009-9-12 09:57 AM 發表

由ic 改exp開始己經係一個錯誤
同樣都係玩魔力, 點解香港人升lv時間需要比其他地區多(日本, 台灣)
升lv節奏慢, 而家仲要拉長升lv所需時間, 無疑令人感到沉悶
限職問題, 玩家同代理都有責任,
限職問題唔係一朝 ...

魔攻2技有上限
咁埋攻2技有冇上限?=.=
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 10:18 AM , Processed in 0.048764 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存