2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 轟雷果實果條友識霸氣
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 美人魚PK仔
go

轟雷果實果條友識霸氣 [複製鏈接]

原帖由 死神古斯 於 2009-9-15 10:54 PM 發表

唔係個個人1食果實就可以好勁 ,
食完果實都要練 , 所以佢體技都應該有返咁上下 ,
所以唔可以斷定個果實廢 ,
而且我睇好多套動畫都說黑暗力量是很厲害的 , OP應該也是吧 ..

我係話暫時睇落好弱
第2d自然系
一食到即刻呼風喚雨

原帖由 壽司-v- 於 2009-9-15 10:47 PM 發表
首先
想澄清一樣野
艾尼路聽得到係因為佢用埋果實能力
佢用電既微波將聲音傳到自己到
如果唔信既可以重睇空島篇一次

漫畫邊集講嫁?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB 忍影世界 笑傲無雙

原帖由 美人魚PK仔 於 2009-9-15 11:25 PM 發表

我係話暫時睇落好弱
第2d自然系
一食到即刻呼風喚雨

我想講- -d自然系何來有呼風喚雨
  黃猿 艾斯 克落克 青 未見過一個可以呼風喚雨
呼風喚雨既我只係見過龍

原帖由 不滅的靈魂 於 2009-9-15 11:34 PM 發表

我想講- -d自然系何來有呼風喚雨
呼風喚雨既我只係見過龍

咁當權者既可以呼風喚雨
係咪佢地又食左果實?

返去讀多2年小學中文先啦

其實我都幾認同雷個個識小小霸氣(未完全)
做大將又未必
佢能力強但人比較自大+廢-_-

7武海係各自有專長先比人封
唔一定最勁
仲有4個7武海ga能力我地仲未完全清楚

鷹眼果劍未出全力,係試白胡子實力喳

不認同
我既然想知佢同白胡子ga距離
佢應該會出十成功力

白胡子必輸?
又唔好睇少白胡子
只係得白胡子就可能
而家有新世界1x隊
基本上而家係新世界=強
1x隊人數都打和到
路飛個班呢..2個7武海(雖然有個唔係幫路飛-_-)
人妖王...+成班87
人嫉王隨時叫到龍黎-.-到時先好睇0.0"

原帖由 美人魚PK仔 於 2009-9-15 08:03 PM 發表

發神經你老母
空島d人鐘意叫心綱,唔比?
轟雷果實條友都自稱神啦,佢地唔叫心綱做霸氣有咩咁出奇?

白胡子隊長的確係根據實力排既
1.1隊隊長最強不容置疑
2.艾斯話幫3隊隊長報仇,証明佢肯定比3隊隊長強
3.1 ...

先搞清楚         黑胡子傷到紅髮 係咩時候!

原帖由 美人魚PK仔 於 2009-9-15 11:25 PM 發表

我係話暫時睇落好弱
第2d自然系
一食到即刻呼風喚雨

樓主講既野顯示到佢既智商
又一個艾尼路派的忠實者

尾田講明”心鋼”,就係心鋼
即使真係霸氣既一種,艾尼路亦只係識呢種,咁唔代表佢識用打自然系果種
你既假設係建立係假設之上,假設又假設仲合理?
「心鋼假設是霸氣一種,又假設佢識埋打自然系果種」
至於艾尼路的確係用心鋼用得好勁,但聽到全個空島既人既對話係因為配合果實
就憑佢對住路飛可以咁慌張,已經無做大將既資格

至於戰國果句「那個女人非常強」
你理解成「同其他七武海比」,
咁我可唔可以理解成  因為佢好色,所以怕石化

海軍+七武海(隨機幫手) ~四皇(一個及其控制地方的勢力)~四皇(一個及其控制地方的勢力)~四皇(一個及其控制地方的勢力)~四皇(一個及其控制地方的勢力)
四皇係新世界既勢力,分4個區,每個王睇一個
白鬍子既勢力包括白胡子海賊團以及旗下艦隊,大事件之中可能有D無黎
四皇分分鐘係控制新世界入面既國家,
樓主係咪認為四皇"白胡子"既勢力 = 白胡子海賊團?

第2隊隊長 輸比黑胡子,所以你既結論 = 第2隊隊長輸比所有七武海任何一人?
黑胡子當初要坐第二隊隊長既位係完全無問題
加上七武海真係5個都要殺白胡子?我諗每一人都係放自己生命在第一,有咩事就閃

好多野都未有証據去証實
如:心鋼=霸氣
但係樓主自己都肯定左 心鋼=霸氣
所以 無乜野可以講落去

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB 忍影世界 笑傲無雙

原帖由 美人魚PK仔 於 2009-9-15 11:39 PM 發表

咁當權者既可以呼風喚雨
係咪佢地又食左果實?

返去讀多2年小學中文先啦

e一樣好明顯係串緊你果個一食到即刻呼風喚雨
仲有呼風喚雨既我只係見過龍
我諗你唔會真係去諗我話龍識呼風喚雨呀
用返你一食到即刻呼風喚雨e一句好好地諗下我想表達d咩啦
  如果係既咁艾斯又會輸比黑胡 子既?
  作者話果個果實最兇 你又話佢廢
就單單暗水吸艾斯過黎打佢 就破左自然系一直令人最絕望既能力啦 就係打唔到自然系
再加上佢唔單只係破自然系係所有果實既能力
  仲有你到底有冇睇到艾斯同黑胡子打果集?
暗穴道果一招 果招令到成條村冇左 咁你認為 d人直接食中e招會點?
  算啦講埋比你知會點 就係比佢秒殺
  如果咁都叫廢 咁其他果實只係連垃圾都不如既果實
   睇返果一集先啦你

十週年勳章(賀詞)

= =..好多戰爭!!"" 睇落去啦..黑胡一定會出場
到時就知!!

關霸氣q事咩- -

笑傲無雙

原帖由 不滅的靈魂 於 2009-9-16 02:45 AM 發表

e一樣好明顯係串緊你果個一食到即刻呼風喚雨
仲有呼風喚雨既我只係見過龍
我諗你唔會真係去諗我話龍識呼風喚雨呀
用返你一食到即刻呼風喚雨e一句好好地 ...

我睇到你= =笑左...我唔識樓主ga=_="
樓主所講既"呼風喚雨"係成語= =即係隻手姐天的意思~~即係自然系好強好強=.=ok?

另外=_="黑胡子你都識講=_+"佢要用吸先殺到人= ="咁如果遠攻佢先點計=-_+?佢一開果實=2倍自傷= =

圍抽時~搵人遠攻ko佢la=_+"

番去讀下書= =學下咩叫成語la

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 藍淚 於 2009-9-16 07:34 AM 發表

樓主所講既"呼風喚雨"係成語= =即係隻手姐天的意思~~即係自然系好強好強=.=ok?

另外=_="黑胡子你都識講=_+"佢要用吸先殺到人= ="咁如果遠攻佢先點計=-_+?佢一開果實=2倍 ...

首先
佢吸既原因係想話比艾斯知佢個能力係可以吸走能力者既能力
其二
遠攻so?
睇返艾斯vs黑鬍最後個到
黑鬍既黑氣(唔知咩黎)
同艾斯既火球係一樣咁大
而且睇佢突破監獄
就知佢可以遠攻
所以...遠攻對佢無用

樓主過份解讀op既對白....
淨係根據一兩句/一部份小既情節作出既分析亦都唔完全合理....
作出既假設十分有創意而且大膽....但係好似有小小太過超越現時op既進度

笑傲無雙

感覺心綱同霸氣應該係兩件事...心綱可以知道果個人仲存唔存在..而霸氣做唔到
艾尼路識霸氣呢樣我又覺得o岩喎....記憶中佢用棍打路飛係可以打到佢痛的...

再來....乜白胡子有出黎講過...佢隊長既級別係分實力而定架咩
最後...你話黑暗果實廢.,,,,,,我諗你係咪有d諗錯野呢??

PS:回應其中一位話艾尼路廢既人兄....你估下尾田點解唔畫佢落青海,,,,以佢果實既能力...你估下對住個海用放雷....個世界會變成點呢?水是導電的!!

我覺得艾斯當初輸比黑胡係因為有d輕敵...
(但唔代表唔輕敵就會嬴)

原帖由 藍淚 於 2009-9-16 07:34 AM 發表

另外=_="黑胡子你都識講=_+"佢要用吸先殺到人= ="咁如果遠攻佢先點計=-_+?佢一開果實=2倍 ...

咁當權者既可以呼風喚雨
係咪佢地又食左果實?
佢回e個既意思就唔係好強啦
你唔好唔記得艾斯佢係自然系 所以先要用暗水令到佢果實無效先打佢
仲有你話佢比人圍 你冇睇到我仲有講到有一招叫做暗穴道? 點解佢要比佢d手下走先 先出e一招呀
係因為普通果實中佢e一招會比佢直接殺死 自然系唔知會唔會直接殺死 但係只係知自然系一定要吸佢過黎令佢果質無效化
  作者so得e招出黎就知道唔係下下要出暗水黎吸人黎打
   e一招就可以打遠攻啦 仲有一招就係版主所講既同艾斯既炎帝一樣大果招 果一招都係遠攻黎

原帖由 ~悶K~ 於 2009-9-16 11:13 AM 發表
感覺心綱同霸氣應該係兩件事...心綱可以知道果個人仲存唔存在..而霸氣做唔到
艾尼路識霸氣呢樣我又覺得o岩喎....記憶中佢用棍打路飛係可以打到佢痛的...

再來....乜白胡子有出黎講過...佢隊長既級別係分實力而定 ...

艾尼路落青海有影響,但同最top果堆都未夠班
尾田都話「正如路飛講,青海大把人勁過佢」

痛果到係因為艾尼路用
橡膠唔怕打擊,但怕利器同冷熱

[quote]原帖由 壽司-v- 於 2009-9-15 10:47 PM 發表
首先
想澄清一樣野
艾尼路聽得到係因為佢用埋果實能力
佢用電既微波將聲音傳到自己到
如果唔信既可以重睇空島篇一次 [/quot]
仲要佩合心鋼先做到咁遠~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 06:58 AM , Processed in 0.035883 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存