2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 凌駕大將之上的戰力
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 美人魚PK仔
go

凌駕大將之上的戰力 [複製鏈接]

原帖由 美人魚PK仔 於 09-9-20 06:47 PM 發表

1.監獄有解藥
2.人妖王希身自己果筆又點計?
3.沙惡就係咁既性格

1.仲要去搵解藥,根本無時間,因為要救艾斯
2.希? 人妖王犧牲自己果筆路飛咪又係照走,所以唔關係咪冷血事,而係救艾斯暫時放第一
3.沙鱷性格一早唔同以前,你有無睇扉頁? 什麼冥王果d佢已經無諗,連逃獄都唔逃

其實A 勝 B, B勝C, 所以 A勝 C 的理論唔o岩用o係漫畫 . . .
路飛話就話勝過沙惡, 不過如果唔係羅賓將佢o係浮沙整上來, 佢已經die左. .
而打月光哥度, 唔係路飛一個人打的, 係成班人合力 加埋 又有一堆影子俾路飛食先打win 的. . .
簡單來講每次勝利都係天時地利人和  .. .  同埋作者想唔想佢win ga 姐 . . . .

原帖由 美人魚PK仔 於 09-9-20 05:49 PM 發表

你估路飛會唔會比mr.2死而唔去救佢?
因為路飛知道救唔到佢

咩係路飛唔去救佢咩
好似佢地架船走左  路飛先知佢係去開門波-.-
而且返轉頭  救到佢mr.2又救唔到丫哥
同埋mr.2  咁做   佢地更家唔想  令mr.2 白費功夫

所以睇你思維係點嫁姐  都係果句
子非魚,安知魚之樂?   你唔係路飛  你又知路飛救佢唔到
so大家都係假設性  唔好咁肯定

熊係七武海  
你話路飛都算係有七武海級別
咁姐係a七武海.vs.b七武海=打和?

但事實上路飛係唔夠熊打

都唔知你咩理論黎-_-

十週年勳章(賀詞)

老麥既果實係自然系上都算屈機- -"

麥哲倫係勁  監獄6層都係佢一個人守晒
實力一定有返咁上下..

大將做得上 海軍最高戰力
所以3個大將一定有D好勁既技未出..
&可能識霸氣 只係未使出來

十週年勳章(賀詞)

黑胡子會唔會救番艾斯...
講下而已...

原帖由 xx獵. 於 09-9-20 07:50 PM 發表
老麥既果實係自然系上都算屈機- -"

有實體喎

三位大將既稱號係"海軍最高戰力"
雖然我唔知大監獄係唔係海軍既,
但我想講海軍又唔係最強,到目前黎講,最強既只有白胡,
但麥sir既力量的確係好高,但係就呢件事黎講,唔可以咁快話邊個勁過邊個~
因為唔用時間,力量又唔同,對手唔同,勝負又唔同,好似鬥獸棋咁~
艾尼路就係好好既例子啦~

仲有一件事,大家係到都係討論下,唔好咁激動,免傷和氣~

原帖由 Akira01 於 09-9-20 07:05 PM 發表

1.仲要去搵解藥,根本無時間,因為要救艾斯
2.希? 人妖王犧牲自己果筆路飛咪又係照走,所以唔關係咪冷血事,而係救艾斯暫時放第一
3.沙鱷性格一早唔同以前,你有無睇扉頁? 什麼冥王果d佢已經無諗,連逃獄都唔逃

路飛一定唔係見死不救既人
相反路飛係好衝動,唔係都唔會打天龍人

幾個人留低搵解藥咪得
唔駛全部人留低

你又話人估沙惡既性格
而家你又咁肯定佢既性格
我既推猜係有動話漫畫做根據

原帖由 記憶 於 09-9-20 07:39 PM 發表
熊係七武海  
你話路飛都算係有七武海級別
咁姐係a七武海.vs.b七武海=打和?

但事實上路飛係唔夠熊打

都唔知你咩理論黎-_-

路飛打熊既時候次次都係重傷
唔成立

原帖由 Cat_Hero 於 09-9-20 07:15 PM 發表
其實A 勝 B, B勝C, 所以 A勝 C 的理論唔o岩用o係漫畫 . . .
路飛話就話勝過沙惡, 不過如果唔係羅賓將佢o係浮沙整上來, 佢已經die左. .
而打月光哥度, 唔係路飛一個人打的, 係成班人合力 加埋 又有一堆影子俾路飛食 ...

你講中曬我d心聲

原帖由 美人魚PK仔 於 09-9-20 09:23 PM 發表

路飛一定唔係見死不救既人
相反路飛係好衝動,唔係都唔會打天龍人

幾個人留低搵解藥咪得
唔駛全部人留低

你又話人估沙惡既性格
而家你又咁肯定佢既性格
我既推猜係有動話漫畫做根據

你以為中左毒既人可以活動自如?
你咁快唔記得路飛第1次打老麥果陣係點?
路飛的確唔會見死不救,但根本無得揀

我無用d好肯定既字眼,而你就有
我只係話一早改變左,即係暗示住唔可以用以前既佢來做比較
你果d好明顯唔係「猜測」,而係「肯定

>3.沙惡就係咁既性格  by美人魚PK仔
所謂既「猜測」忽略左扉頁

原帖由 Akira01 於 09-9-20 09:39 PM 發表

你以為中左毒既人可以活動自如?
你咁快唔記得路飛第1次打老麥果陣係點?
路飛的確唔會見死不救,但根本無得揀

我無用d好肯定既字眼,而你就有
我只係話一早改變左,即係暗示住唔可以用以前既佢來做比較
你果d好 ...

醒目
有幾百人動亂
搵其他人拎解藥有幾難

路飛果陣有得揀嫁
不過佢自知3個7武海戰力加埋都唔夠毒佬打
所以先唔返轉頭救人妖王

沙惡既性格就係邊個野佢,佢就要打返佢

原帖由 美人魚PK仔 於 09-9-20 09:45 PM 發表

醒目
有幾百人動亂
搵其他人拎解藥有幾難

路飛果陣有得揀嫁
不過佢自知3個7武海戰力加埋都唔夠毒佬打
所以先唔返轉頭救人妖王

沙惡既性格就係邊個野佢,佢就要打返佢

點解要你明一樣野要咁難
其他人拎解藥,中緊毒既人趕去大事件現場?
中左毒,視覺,聽覺,觸覺等都降低喎...
你究竟明唔明個情況

根本就係趕時間,仲點揀
人妖王犧牲都係想佢趕到去救艾斯

你又再一次肯定,猜測咁肯定係無意思
你只可以用可能/應該既字眼

原帖由 s021111 於 09-9-20 09:17 AM 發表
上面o個位人兄,若是"我個人覺得我地都係睇尾田會點作好過啦"這種心態,要討論區黎做有什麼
另外,有一點我都幾認同,黑鬍子海賊團都未表露哂o的實力出黎,
好難說x哲倫就可以打敗佢地,我印象中黑鬍子被打 ...

猜測,推斷係無問題,
但絕對唔可以用「肯定」既語氣同字眼,否則預左比人插

無抗毒的傢伙,只有給解藥的希留

不過我真係唔明你 都過左 咁都好拉出黎講
路飛係想救mr.2 但係如果返去 令到mr.2 白費功夫
同埋 路飛唔夠麥哲倫打 就算返到去 都係難逃一死吧
重浪費埋時間 就算救到mr.2 返到去 艾斯都死左啦
除非 艾斯比白胡子救走啦^

你地都錯 ! 伊萬無去犧牲 -0- .. 佢係有辦法拖住麥sir ..
閃電才是犧牲了呀  ..
同埋點解伊萬去拖麥sir時路飛唔去幫拖 , 因為閃電已經剪咗條路 , 大家都返唔到去幫伊萬
而且果陣係趕去刑場救艾斯 , 又點會理得咁多 , 仲有路飛相信伊萬既能力
至於Mr.2留低幫路飛 , 路飛話要去救佢 , 係因為佢地係朋友 , 早已經成為咗朋友
路飛份人係1定會幫或者救朋友的 ..
但係Mr.2留低幫路飛係託付路飛將救艾斯既責任比咗路飛 ,
引用op裡不知誰說的話 : 難道你要踐踏男人捨命的決心 ! a_a 系果刻Mr.2係真正的男人
仲有就是沙鱷也懂得甚麼事情重要的 , 跟麥sir戰鬥不重要 , 去刑場見白胡殺佢才是重要事
所以沒有跟麥sir老老實實的交手

p.s. 不要將監獄故事的目的由去救艾斯變做眾人與麥sir決戰呀 !

原帖由 美人魚PK仔 於 09-9-20 09:25 PM 發表

路飛打熊既時候次次都係重傷
唔成立

係香波群島(個名應該係咁...唔係好記得-_-"
路飛打假熊 一開波都開埋2檔
仲要成團人去打  打到個個半死咁
先ko到假熊 ( 假熊黎 真熊路飛團一定無人夠打<--呢個我保證..但唔保證路飛團後期唔夠打

原帖由 記憶 於 09-9-21 12:24 AM 發表

係香波群島(個名應該係咁...唔係好記得-_-"
路飛打假熊 一開波都開埋2檔
仲要成團人去打  打到個個半死咁
先ko到假熊 ( 假熊黎 真熊路飛團一定無人夠打

事實大熊勁過PX太多
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 12:22 PM , Processed in 0.037450 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存