2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 遊戲攻略 psp真三國無雙5資料攻略分享(戰場地形/職位稱號/道具說 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小劍貓
go

psp真三國無雙5資料攻略分享(戰場地形/職位稱號/道具說明)+討論區 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

我都唔明點解無雙mr 咁多人玩=.=而無雙5-.-無人玩law=.=搞咩ga

原帖由 小劍貓 於 09-11-4 09:17 PM 發表

我都想換-.-個o制俾我上網打龍打到無晒手感....

一早換左機=.=
以前又係因為上網比龍屠得多D制都有問題-.-索性換過部算=.=

原帖由 小劍貓 於 09-11-5 07:11 AM 發表
我都唔明點解無雙mr 咁多人玩=.=而無雙5-.-無人玩law=.=搞咩ga

因為MR有得飛無雙5無得飛
因為MR有得變身無雙5無得變
因為.....(下刪萬字)

關於馬,以下是轉貼至HKCC某post
HKCC
馬一共六隻顏色
一定要紅色加上全數值係 485 以上先會係 "赤兔"、而深黑色就係 "絕影",白色就係"的盧"
其他
鹿(棕)色的馬 - 特殊能力:飛翔腳
栗(啡)色的馬 - 特殊能力:突破腳(可以撞飛所有的人)
淡黑色的馬 - 特殊能力:強攻腳(騎馬撞人傷害比較大)

基本數值要求 - 如果你隻 "森神馬"係入手既時候數值達唔到 下表個最低值,咁隻馬就可以放棄!

而每次升 LV 都對一對個表,如果任何一項唔到最低值,咁就要 LOAD GAME 重黎過!

純粹只想分享,並無惡意,如有得罪原post者,請原諒m(_ _)m

原帖由 小劍貓 於 09-11-5 07:11 AM 發表

因為地型高低差 搞到玩家亂!_!??
因為勝利動作令玩家覺畫質差!_!?
我只能諗到咁
話說ps2時 玩長坡 因為地型 搞到我玩曹丕傳- -||
最後 慣左地型 變得psp時好易過-笑-
還是期待12月23日

原帖由 小劍貓 於 5-11-2009 07:11 發表

d人話無雙5畫面核突, 行得慢, 馬唔識跑, 得果幾條友用......

我見過最抵死既理由係"d畫面同電腦/x box爭咁遠, 玩唔落手"

原帖由 zero小吉 於 5-11-2009 10:19 發表

因為地型高低差 搞到玩家亂!_!??
因為勝利動作令玩家覺畫質差!_!?
我只能諗到咁
話說ps2時 玩長坡 因為地型 搞到我玩曹丕傳- -||
最後 慣左地型 變得psp時好易過-笑-
還是期待12月23日

我覺得好多人都係無野搵野講姐...
無雙由1出到4, 出埋戰國無雙, 繼而大蛇
成n+n咁多人話"出黎出去都係咁, 悶到爆"
好喇, 出emprise, 唔同左d啦, 又話麻煩
到出MR, 又有n+n咁多人走出黎話"攪到唔似無雙, 抄mhp既, 無創意"
跟住而家無雙5, 又話畫面差(雖則真係唔好, 但未至於不能接受), d馬跑得慢, 又話唔夠人用

總之而家d人係為反而反, 唔會理隻game有咩可取地方

原帖由 介_法拉利 於 09-11-5 10:21 AM 發表

d人話無雙5畫面核突, 行得慢, 馬唔識跑, 得果幾條友用......

我見過最抵死既理由係"d畫面同電腦/x box爭咁遠, 玩唔落手"

唔知點解 除左第一個 畫面核突之內
其他個d好似懶得開始證明- -
想要好野 當然要努力打吧..

原帖由 介_法拉利 於 09-11-5 10:26 AM 發表

我覺得好多人都係無野搵野講姐...
無雙由1出到4, 出埋戰國無雙, 繼而大蛇
成n+n咁多人話"出黎出去都係咁, 悶到爆"
好喇, 出emprise, 唔同左d啦, 又話麻煩
到出MR, 又有n+n咁多人走出黎話"攪到唔似無雙, 抄mhp既 ...

n+n 真係有咁多人嗎 話說可以連post嗎
正在想12月23日創造蘿莉張飛中...

原帖由 zero小吉 於 5-11-2009 10:42 發表

n+n 真係有咁多人嗎 話說可以連post嗎
正在想12月23日創造蘿莉張飛中...

我係其他壇睇到的
加上我自己有fd都係咁講

原帖由 介_法拉利 於 09-11-5 10:56 AM 發表

我係其他壇睇到的
加上我自己有fd都係咁講

反正d人只係鍾意以前的無雙- -
順便問一個問題 聽講曹丕傳最後 許都侵攻戰 可以有令蜀 吳 殘餘唔出現的方法
請問各位大大能教我嗎-呆-

人係咁架啦,乜都彈.....
我都唔明點解D人會拎手提機去同家用機比
根本上都多餘
人地唔係o個個機種出你地D人又話佢唔肯出
好喇,真係移植左喇,跟住又話畫面差又話呢樣做得唔好o個樣做得唔好
好老實講句,你地D人咁多野彈人,咁叻你地自己黎整啦
我睇你地D人又整到D咩出黎

原帖由 藤原刺生 於 09-11-5 11:14 AM 發表
根本上都多餘
好喇,真係移植左喇,跟住又話畫面差又話呢樣做得唔好o個樣做得唔好
好老實講句,你地D人咁 ...

不知 為何 感覺上說我的說..
真三國無雙 帝國 大家創造人用咩武器模組

原帖由 藤原刺生 於 5-11-2009 11:14 發表
根本上都多餘
好老實講句,你地D人咁 ...

d人成日都係咁
係要拎psp黎同ps2甚至ps3黎比
我最鐘意同果d人講: 唔鐘意玩咪玩囉

原帖由 介_法拉利 於 09-11-5 11:19 AM 發表

d人成日都係咁
係要拎psp黎同ps2甚至ps3黎比
我最鐘意同果d人講: 唔鐘意玩咪玩囉

係架.....咁唔鐘意隻game你咪唔好玩囉
唔好係咁講咁多廢話
得個講字,一係你就自己整隻乜都好既game出黎
整唔到就唔好咁多聲出...
我最憎同最鄙視呢D人

原帖由 藤原刺生 於 5-11-2009 11:22 發表

係架.....咁唔鐘意隻game你咪唔好玩囉
唔好係咁講咁多廢話
得個講字,一係你就自己整隻乜都好既game出黎
整唔到就唔好咁多聲出...
我最憎同最鄙視呢D人

仲有一種人又係勁乞人憎
就係果d連隻game sell乜都未知就插隻game咩唔好咩唔好

實例:GT
d傑青成日話唔夠速度感, 又難轉彎又唔識甩尾, 唔似NFS/頭D/灣岸咁正
仲要因為無得改車所以唔好玩/無心機玩

4個字:不知所謂

原帖由 介_法拉利 於 09-11-5 01:46 PM 發表

仲有一種人又係勁乞人憎
就係果d連隻game sell乜都未知就插隻game咩唔好咩唔好

實例:GT
d傑青成日話唔夠速度感, 又難轉彎又唔識甩尾, 唔似NFS/頭D/灣岸咁正
仲要因為無得改車所以唔好玩/無心機玩

4個字: ...

真係sosad
叫佢地番鄉下執牛屎吧-.-

原帖由 藤原刺生 於 5-11-2009 13:49 發表

真係sosad
叫佢地番鄉下執牛屎吧-.-

佢地會話牛屎咁臭點執

原帖由 介_法拉利 於 09-11-5 02:12 PM 發表

佢地會話牛屎咁臭點執

用手執
你地用鼻執架?定索??
會咁同佢講
sosad

原帖由 藤原刺生 於 5-11-2009 14:15 發表

用手執
你地用鼻執架?定索??
會咁同佢講
sosad

再補多句, 牛屎乾左唔臭的
不過佢地想新鮮熱辣咁執都唔介意
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-31 07:15 PM , Processed in 0.053519 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存