2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 梁國雄黃毓民 少人精華...
樓主: @~Jericho^~~~
go

[疑難] 梁國雄黃毓民 少人精華... [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 09-10-31 01:52 PM 發表

假鬥士??

無佢呢d人存在,社會只會一直腐敗落去,

社會點都會有幾位呢d熱心人仕出來反腐敗既,

只係反抗手法得唔到大眾認同,以為博出位

但問心,佢地有利益得著咩??

唔通次次開show行街示威都有錢收??
...

哼真係笑大人個口
香港腐敗係一回事
但若然將民主黨既「理念」建立於香港
香港就唔洗腐敗啦,直頭係「瓦解」

連基本是非黑白都糊里糊塗
乜野階級差距貧富懸殊,完全一味反對
唔去考慮自己有咩資格可以令自己站得更高
根本乜都係自己一手造成,但又要話人地點點點
香港人就係一群咁既生物

btw我當然唔係話所有

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

講真 佢地有時發表d野係幾有piont ga 但係佢地表達方法就錯low 好認真
佢地d表達方法 根本唔文明 係現家社會應該有ga 表達方式?
如果 個個都根佢地 遲d 如果政府再唔接受佢地意見,咁佢地就玩自殺式?
社會係應該進步 唔係好似佢地咁做d野蠻行為,將香港的進步倒退?
佢地好受歡迎?當然la 我自己都好鐘意睇佢地發表ga野 ,因為好好笑,好似睇笑片咁
佢地諗野係唔錯,係用心為人ga ,但係覺唔覺自己d行為好過分?俾人話佢地粗口,佢地就玩同音字?
咁同d細路仔同老師頂有咩分別先?????

原帖由 disney 於 09-10-31 08:01 PM 發表
講真 佢地有時發表d野係幾有piont ga 但係佢地表達方法就錯low 好認真
佢地d表達方法 根本唔文明 係現家社會應該有ga 表達方式?
如果 個個都根佢地 遲d 如果政府再唔接受佢地意見,咁佢地就玩自殺式?
社會係應該進 ...

大聲唔代表無禮貎,講粗口唔代表無理據
但糞精們從來都唔會理佢地講o既係哩理據,只係認為佢地講粗口就等於型
畢竟,八十未,九十後,香港就只剩下這群不讀書,不識字的盲毛
這可是特區之福,蒼生之幸啊

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

黃毓民:如果我地唔大聲哼大聲,佢地會眼訓
我覺得真係會囉

十週年勳章(賀詞)

睇晒=.=....
好正

原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 09-10-31 01:52 PM 發表

只係反抗手法得唔到大眾認同,以為博出位

但問心,佢地有利益得著咩??

唔通次次開show行街示威都有錢收??
...

出泥係道發顛得個講字爆粗 就收咁撚多人工 你話佢冇雀數  我有佢咁高人工 我日日出街屌高官都願 長毛我呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸呸 佢講d粗口岩聽d人咪選尻佢 我呸

原帖由 空靈仔 於 09-10-31 06:15 PM 發表

比著係你.. 得個小小$
日日叫生叫死 你肯唔肯?
成日去日曬雨淋去遊行你 肯唔肯?
因為怕出左香港 返黎個時怕香港入境處唔比佢入境
你肯 ...

得小小$ 我屌你老母
全職區議員每月的薪金是HK$16,970
立法會議員每月的薪金大約是HK$54,000

呢個都ok wo

十週年勳章(賀詞)

香港政府有咩好成績呢.......出咩都比人屌......好招就唔係好見佢出過......

十週年勳章(賀詞)

我之前做果間酒店,見過幾次
梁國雄拖女上房,唔知做咩

十週年勳章(賀詞)

原帖由 coolmanhk 於 09-10-31 09:58 PM 發表
香港政府有咩好成績呢.......出咩都比人屌......好招就唔係好見佢出過......

應該話乜野都總有正反雙方
正如陳水扁「竟然」都有支持者一樣
簡直耐人尋味

原帖由 默世錄手札 於 09-10-31 10:10 PM 發表

應該話乜野都總有正反雙方
正如陳水扁「竟然」都有支持者一樣
簡直耐人尋味

長毛實際乜都冇做過都有人支持   
簡直耐人尋
黃毓民講過 佢話係有破壞冇建設  建設留番比政府做

十週年勳章(賀詞)

原帖由 KA-ar 於 09-10-31 10:21 PM 發表

長毛實際乜都冇做過都有人支持   
簡直耐人尋
黃毓民講過 佢話係有破壞冇建設  建設留番比政府做

我邊到支持佢..
我恨民主黨班on9恨到仆街
你爬下文好bo

原帖由 吳樹喜 於 09-10-31 06:27 PM 發表

地盤佬日曬雨淋有無十幾萬一個月?你問長毛上車後買層樓幾錢先

ON 99~
議員六皮野一個月~ 長毛拎左大半去用返落行政同埋營運~ 柒少陣當幫忙

原帖由 默世錄手札 於 09-10-31 10:23 PM 發表

我邊到支持佢..
我恨民主黨班on9恨到仆街
你爬下文好bo

我引用冇串到你 我想引用你句野話 長毛都有人支持好奇姐 +多句有破壞冇建設落泥姐

原帖由 打機是我的生命 於 09-10-31 10:27 PM 發表

ON 99~
議員六皮野一個月~ 長毛拎左大半去用返落行政同埋營運~ 柒少陣當幫忙

搵撚夠咪係咁e囉小小出泥囉 做撚左咁多年會冇$??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 KA-ar 於 09-10-31 10:29 PM 發表

我引用冇串到你 我想引用你句野話 長毛都有人支持好奇姐 +多句有破壞冇建設落泥姐

哦..

無計
民主黨班友都有人支持呢點已經反映左一量香港人既「眼」

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

所以如果立法會無左佢地係唔得
隨時比曾生玩曬

十週年勳章(賀詞)

好似我屋企人都唔喜歡長毛果d

因為唔係佢地做野唔做野

係一味講粗口,叫啊,掉野,佢地根本無理會佢地做過d咩
只係覺得講粗口掉野d人都唔方好,所以就討厭佢地

佢個人私生活,我覺得佢又唔係影響到人
斯文打西裝都叫x啦

你可以話佢地做事漁翁撒網
但你希望一個議員當選,係只做一件事
定係如做10件事
即係一份工你返2日又得,返6日又得,人工又無多到
長毛係返足6日d人

的確佢地做事係太激進,你話佢吸引眼球,其實都係
但長毛果d好少提舊事勇

你話長毛學歷差,但佢英文都幾ok下,已經比香港時下唔少大學生好

長毛返唔返到大陸我就唔知
但之前有人好似講豆腐工程果一個大陸人都比人判十幾年
長毛講咁多野,哈哈

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 kath 於 09-10-31 08:16 PM 發表

大聲唔代表無禮貎,講粗口唔代表無理據
但糞精們從來都唔會理佢地講o既係哩理據,只係認為佢地講粗口就等於型
畢竟,八十未,九十後,香港就只剩下這群不讀書,不識字的盲毛
這可是特區之福,蒼生之幸啊

笑~~ 大聲唔代表無禮貎,講粗口唔代表無理據  又係好似d細路仔同老師頂撞咁
係wor 原來你都覺得 仆街係粗口?咁點解佢地死都話唔係粗口?
係咪錯唔認? 死都要搵d 古時ga書出來做證據,唔通古時ga書 ga字可以做證據?
社會係會變,古時好多時文字定義已經唔係咁岩用 字係死,人係生的,好多時隨著社會轉變,字的定義上已經改變,
我唔否定日後 "仆x"會否變成助語詞,但係真係唔應該係立法會咁多人面前講粗口low,尊重都唔識 佢憑咩野去發表?
你唔尊重人,人地就唔會尊重你, 等你出來做野就知,
你覺得 特區政府真係冇理佢地?佢地提出左意見,佢地都要搵d專家出來傾, 你點知政府冇做野?
唔通d專家話佢地d方法唔可行,特區都照要答應佢地?
唔通佢叫特區每人派1萬,係丫果果市民話好阿好阿, 點知政府話方針唔可行,政府就俾人話冇心性?唔順人意?

有時意見係聽左,但係政府係一個團體,唔同 長毛佢地獨立果體,考慮ga野少左好多,
長毛根本就唔知到團體所擔憂ga野係好多方面, 佢地一味就覺得 我提出市民意見,你政府就要聽,唔係我就嘈,
呢d係咩文明人做ga野?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-19 07:59 AM , Processed in 0.038060 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存