2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 <<魔力寶貝 2 的 前景>>
樓主: ka0000ka
go

[分享] <<魔力寶貝 2 的 前景>> [複製鏈接]

online game都係為左人同人之間有交流先推出!跟本唔係比你去enjoy 畫面刺激 。
講到視覺刺激大把單機game 仲正la。
可以咁講,online game 唔係用黎玩,而係一個比msn/icq/web side更為互動方式去交流朋友。
所以跟本個game 本質上係唔會影響到你識朋友。如果你好似玩aion 果d,成日講打講殺,
無錯係刺激,但係玩完就算。
我中意玩魔力,係因為魔力唔係著重於戰鬥,而家人與人之間ge一種社會生活縮映。
同朋友一齊唔係鬥快升lv /鬥勁,而係同大家一齊開開玩笑大家互相娛樂。

同埋唔好成日拎日本同香港比較,日本人唔點升lv~ 成日都係係到傾計同買時裝多。
而且日本官網都成日推出時裝,人地玩得好ge原因唔係因為代理好。
而家玩家接受左個game,不過呢個都係次要,最重要係人地唔係當個game 係用黎show off 自己,
而係純粹交朋友!

十週年勳章(賀詞)

小咒醫講得岩0.0ic的而且確漠視好多聲音,
死忠揮手區~_~支持爛代理,期待奇蹟haha

原帖由 squallnip777 於 09-11-11 11:38 PM 發表
online game都係為左人同人之間有交流先推出!跟本唔係比你去enjoy 畫面刺激 。
就只有魔2先可以同人交流?其他遊戲就一定不可以?
可以咁講,online game 唔係用黎玩,而係一個比msn/icq/web side更為互動方式去交流朋友。
所以跟本個game 本質上係唔會影響到你識朋友。如果你好似玩aion 果d,成日講打講殺,
無錯係刺激,但係玩完就算。
online game唔係用來玩,那叫什麼game?叫得做game,遊戲,不是用來玩難道是給你吃的?真好笑
我on係aion到成日都一樣會係公頻到同會員傾計分享攪笑!你認為就只有魔2先可以咁做?
你覺得魔2又唔會講打講殺?你睇下那個什麼server迷官嘈成點先算啦,之前那一堆公會恩仇你post你直接無視了嗎?

我中意玩魔力,係因為魔力唔係著重於戰鬥,而家人與人之間ge一種社會生活縮映。
同朋友一齊唔係鬥快升lv /鬥勁,而係同大家一齊開開玩笑大家互相娛樂。
唔好一味將d野懶去玩家到。有時有d野唔係自己覺得好就話人覺得唔好係錯,
試下轉變心態去對一件事的醜惡先岩。
如果唔係,就算你一年比一年大,在其他人眼中都係比佢地當係個細路咁虐待!

同埋唔好成日拎日本同香港比較,日本人唔點升lv~ 成日都係係到傾計同買時裝多。
日本人唔點升lv,就代表香港一定要狂升lv?你好很喜歡升lv無人阻你,但沒有人喜歡升lv
還有你搞錯了的是人地成日是邊玩邊傾計,如果純粹傾計,你不如玩msn,使鬼走去玩魔2?

而且日本官網都成日推出時裝,人地玩得好ge原因唔係因為代理好。
日本官網係成日推出時裝,而且很多玩家直情合埋去同人pk玩,點解呢?
你問下偉大的匯思點解唔將裝備的耐久改返正常吧
人地玩得好就係因為人地那邊無野亂改,understand?
我地玩到無人玩就係因為買入大陸亂改版又唔改返正常,所以先係會趕人走

而家玩家接受左個game,不過呢個都係次要,最重要係人地唔係當個game 係用黎show off 自己,
而係純粹交朋友!
交朋友你用msn facebook twritter xange就好,使鬼入去魔2咁麻煩
玩得game就係因為要享受他的內容,如果只係想交朋友的,你過主啦
原帖由 squallnip777 於 09-11-11 10:06 PM 發表
呢個世界有樣野叫催眠,當大家都咁講ge時候就大家都會覺得係ga la。
原帖由 ka0000ka 於 09-11-11 12:33 PM 發表
人走了是因為官方沒有做足夠的廣告吧!

你都好矛盾,一方面話人催眠,一方面又話魔2唔夠廣告
你不會不知很多廣告都是催眠人來買垃圾吧
如果不夠廣告就會死的,就只係證明那是垃圾

十週年勳章(賀詞)

原帖由 linomiko 於 2009-11-12 00:27 發表

game入面既野=.=不嬲都係數字同圖檔而已haha

原帖由 squallnip777 於 09-11-11 11:38 PM 發表
所以 ...

online game只係統稱-.-
btw,假如你既要求止於online game都係為左人同人之間有交流先推出!跟本唔係比你去enjoy 畫面刺激 。

你應該去玩webgame

「可以咁講,online game 唔係用黎玩,而係一個比msn/icq/web side更為互動方式去交流朋友。」

原來官方就係咁諗-口-所以死都唔更新@@
無必要更新啦...

btw,或者你要再查一下資料

香港代理既魔2,係久遊道簽番泥

久遊係HANGGAME時代簽隻game番泥(日本舊代理,方針係:放爛)

而家日本更新緊魔2既並唔係當初簽約既hanggame

大陸、台灣,都拎唔到日本更新

小小既一個香港可以拎到?

當初魔2話更新果陣,我好期待...不過,睇住日本越整越多更新...(11月9日,日本又有更新喇....)
越覺得香港所謂既更新不存在

試回想...
個幾月前公佈完快將更新
然後就搞鬥充值活動

司馬昭之心....
=.=拖字訣+食錢

再再回想...
豬流感預言

事實上,IC而家連拖都懶

題外,假如online game唔係拎泥玩,而係交友既話,你可以上2love,

我唔需要一個 成GB既聊天軟件

笑傲無雙 玩過星曲WEB

拿魔1比較??
那時有很多online game嗎

原帖由 linomiko 於 09-11-12 12:27 AM 發表

唔好拎唔同人ge post同我ge post 甲埋一齊講!

原帖由 Bakura 於 09-11-11 11:16 PM 發表

另回14樓的
魔1生產系無記錯一樣都係有時間鎖的,魔2收稅我覺得唔係問題,因為始終係免費game,但o係開稅收既時候有無諗過d人點走稅呢?

魔1生產是有時間鎖....but生產系時間鎖同戰系是唔一樣
魔1生產冇每日名聲上限~ 時間鎖又短d~
魔2就一刀切....生產戰系一樣...
你問邊個玩魔2生產唔玩到想死
根本好多setting跟大陸唔跟日本已經好鬼失敗!!!
冇更新,失敗!!
冇解釋,失敗
時間鎖,失敗!!
經驗值高,失敗!!
一開始個寵物限制,失敗中的失敗 ,雖然後來取消左,不過我冇再升過隻寵!!因為太難升!!
看見隻寵,不過個心一直有條剌!!
一早限乜鬼....搞到我冇得升火岩

無論魔力1同魔力2最著重既都係每個職業既互助互利,睇佢咁鬼多職業揀就知

雖然話商城制係全部onlinegame既大勢,不過魔2呢隻鼓勵唔同職同職業交流既game,一行免費制搞到個個都開到採集,生產,戰鬥系,全部材料一take過自給自足,無曬咁多職業既變化, 呢樣已經衰曬

原帖由 yamaorz 於 09-11-12 01:04 AM 發表

online game只係統稱-.-
btw,假如你既要求止於online game都係為左人同人之間有交流先推出!跟本唔係比你去enjoy 畫面刺激 。

你應該去玩webgame

「可以咁講,online game 唔係用黎玩,而係一個比msn ...

首先我想講係我係分享個人的感愛~唔係話魔2做得好!
如果一個game 唔係重視人同人的交流~跟本就唔駛做出online 模式!
或者更貼切咁講,互聯網ge作用就黎比人係唔同地方都可以方便咁交流訊息!
如果話玩game 係一種享受,同唔同人交流都無咩所謂~ 咁駛乜玩online game?
玩單機game 黎得仲好...唔洗咁煩!不過呢d係個人ge自由~無人逼得到!
不過唔玩都算la~ 無人問又o係到係咁唱衰個game!係品格上就真係有d......
呢個game唔適口你玩姐~但也都有人會覺得岩玩~但係無理由咁無品係到唱衰人地ga ma!
加上代理做得唔好可以忍ga ma~ 而家代理又唔係逼你玩~你唔玩代理又唔會拎你命ge!
我留係魔2 支持魔2 唔係因為魔2 個game好唔好玩, 而係有一班朋友可以日日係到傾計聊天,
分享大家的喜樂懮愁。之前玩過神話/aion/天龍八部等等,但係好多時on左lline就比人叫左去打怪升lv。
升完就算~無咩機會可以大家坐定定係到傾計!日日就係殺怪...真係殺到你悶。
魔2比較講求合作ge online game~
可能大家ge英雄感太強~中意享受果種獨自戰升boss ge成功感,但係魔2到做唔到~.~
(呢個係估下...因為我有fd唔玩就係用呢個原因佢話「封左頂都打唔win ak2個王,有無攪錯...唔玩喇」)
由魔1開始到魔2 比到我ge 感覺就好似一個家庭咁。會員間互相幫助~互相關心。
有唔開心果陣~可以係到同大家傾數~大家都會為自己而分擔。閒時講講笑話~
我唔知咁多位玩online game ge 朋友到底係game 入面係點生活,但係我就係咁。
係到我都識到好多ge人~好多朋友。係一個快樂ge回憶~.~
我地呢份快樂,唔係追求刺激同興奮,而係把握住現在。

我覺得其實係大家追求o既野唔同o者~

一 D 人對 online game o既要求高,或者心目中已經認定左 online game 應該係點點點... 之後見到魔力2 發展到而家咁就難免有D 失望了~ 覺得好多設定唔公平、代理好多地方做得唔好,於是就放棄左呢個遊戲。

另一 D 人可能相對地要求無咁高,或者可能佢上線係為左追求另一樣野o既,咁佢地咪繼續玩落去囉。佢地唔係睇唔到個 game 有咩問題,只係佢地覺得佢地心目中追求o既野重要過個 game 入面存在o既問題。

個人覺得個代理都唔係好架喇,不過o係隻 game 入面我仲搵到我o既快樂。老實講,好多人話我好無聊,封左頂仲走去升隻生產系... 不過我其實好 enjoy,我覺得透過升lv 去認到唔同o既人、同唔同o既人交流係一件好得意o既事。除此之外我仲會睇住個公頻發生咩事,一來可以知道會員D 近況,二來又可以知道有無攪笑野丫麻。雖然隻 game 係有唔少問題,但係其實我o係個 game 度都得到過唔少野丫~ 呢個係我其中一個玩落去o既動力。^^"

至於果批覺得個 game 已經衰到貼地、唔想再玩落去o既朋友,當然你地可以選擇去放棄魔力2啦~ 但我希望果 D 仲接受到魔力2/未放棄魔力2 o既朋友你地繼續玩落去啦~ 相信你地總會o係 game 度搵到你地o既樂趣o既~ =]

Chan-hei =]

原帖由 linomiko 於 09-11-12 12:27 AM 發表

就只有魔2先可以同人交流?其他遊戲就一定不可以?
我無講過得魔2 先可以交流。

online game唔係用來玩,那叫什麼game?叫得做game,遊戲,不是用來玩難道是給你吃的?真好笑
我on係aion到成日都一樣會係公頻到同會員傾計分享攪笑!你認為就只有魔2先可以咁做?
你覺得魔2又唔會講打講殺?你睇下那個什麼server迷官嘈成點先算啦,之前那一堆公會恩仇你post你直接無視了嗎?
唔該你睇野唔好分成一句句去睇~你成段去睇下我係到表逹咩意思!如果照你咁講game係拎黎玩ge~
咁係未online都無所謂la~你係玩姐ma~單機一樣玩到ga?好似你所謂有係公頻同會員有傾計分享攪笑!
咁你有無了解過你會員d家庭背景,有無關心過佢地而家ge現實情況呢?如果你有咁恭喜你! 如果你無,你係公頻到講d野跟本就係廢話,
只不過係o係吹水。人係要人去關心,係game到都想有人重視自己,你有無咁做到呢?可能你話,玩game玩到知你家庭背景,
你係未痴線?但係又唔駛出黎見面,咁駛乜怕人知道自己d野?呢個世界實有d人講打講殺,人與人之間有唔妥協係好正常!
我所指唔係成日講打講殺,係指除左戰系角色仲有唔少其他生產採集角色可以玩~唔係一定要戰鬥先生傳到。

唔好一味將d野懶去玩家到。有時有d野唔係自己覺得好就話人覺得唔好係錯,
試下轉變心態去對一件事的醜惡先岩。
如果唔係,就算你一年比一年大,在其他人眼中都係比佢地當係個細路咁虐待!
我無話過人地錯首先,你翻去所有我ge post 到,我都無話人錯。同時我都無講過代理係岩!
我一直表逹ge意思係,所有野都2面去睇,唔好淨係怪曬代理!以心理學所講人係唔中意受到指責,
所以好多時侯就會一味咁推d債任比人地。呢d未係細路的做法lo。無人阻止你唔玩,你覺得唔岩你玩ge~
駛乜係咁唱人地個代理唔好呢?代理好唔好大家都有版睇!代理唔好ge就話要唱衰佢要走!咁你阿爸阿媽唔係你心目中的
好爸爸好媽媽係未要離開佢地搵其他人做先?成熟ge人,唔係要人地就自己lo~係要令自己去接受人地lo。

日本人唔點升lv,就代表香港一定要狂升lv?你好很喜歡升lv無人阻你,但沒有人喜歡升lv
還有你搞錯了的是人地成日是邊玩邊傾計,如果純粹傾計,你不如玩msn,使鬼走去玩魔2?
咩叫online game?就係講緊要多元化呀ma交流呀ma!令大家除左係文字上,建立一個更生動的彷實世界。
我相信一個game除左升lv 重有好多唔同ge野去做lo~高lv係到呆企就叫悶lo,跟住就話個game悶lo~魔2呢d人多的是。
打任/幫新手/玩生產可以無人去做lo!講出黎笑大人個肚la。

日本官網係成日推出時裝,而且很多玩家直情合埋去同人pk玩,點解呢?
你問下偉大的匯思點解唔將裝備的耐久改返正常吧
人地玩得好就係因為人地那邊無野亂改,understand?
我地玩到無人玩就係因為買入大陸亂改版又唔改返正常,所以先係會趕人走
你用腦諗下la~香港澳門有幾多人,日本有幾多人la。個game係唔駛錢ga wo,如果點品到唔賺返黎,
咁人地買返黎賺咩先?所以時裝裝備的耐久問題不過係要回本。而且代理又無強逼大家去買。你可以唔用點買同其他玩家收ge姐!
唔通一個代理買個版權返黎,d時裝賣出去玩極都唔爆,唔爆玩家又唔買其返一套,咁代理賺咩?
當然呢個係ic 當初希望玩家會快d 爆左時裝去再買新時裝,不過尼個係一個失敗ge地方不可否認!
ic 亂改版呢個我都覺得好衰,我都好無奈!

交朋友你用msn facebook twritter xange就好,使鬼入去魔2咁麻煩
玩得game就係因為要享受他的內容,如果只係想交朋友的,你過主啦
係要享受內容ge你玩返單機game la~玩msn 等等無單純識朋友,都唔知佢係好人定壞人!
如果為左識朋友唔理佢好同壞咁膚淺 ge話咁真係無野好講lo 我!
係game到可以透過人地ge行為了解一個人呀ma,如果唔係乜咩要online?
一個無人玩ge online game 你會唔會玩先?如果你唔會玩就係因為無人!
點解要有其他人?因為要同人交流要有朋友呀ma!講到尾未又係朋友!無朋友你升lv 打任有q用咩,咁同玩單機有咩分別?不如玩返單機?
升lv 解任 傾計之所以成立未又係因為識人有朋友建立而起!

星期六日去叫升lv 可以足足等左成個鐘 吹3 4次風笛都無人 想玩都變無mood la /_\
隻game唔係有問題 就唔會有咁多人走
見到1個1個fd離開 你會想玩嗎?
以前個會 成個會60幾個人 e+得翻我一個玩
唔通果60個全部都係人叫佢走 佢先走?
隻game真係一d問題都無?
個個係到鬧隻game有咩咩問題果d 無非都係想玩 想隻game好d
T2問題又係 lag機問題又係 連擊問題又係 職業問題又係
個代理有無理過d player?

重有 出時裝唔係問題
但係 你次次出得果幾件 重要係抽既 無得擇 叫人點買?
唔好講日ser 大陸 d時裝都唔會好似ic咁la 下話?
日ser 大陸版 d時裝大部份都有得比你擇
ic你無理由要我倒幾k落海同你慢慢係到抽ar?
重有 一個萬聖節 人地出幾套裝
你得一頂爛鬼南瓜帽
你係咪有誠意 你估玩家睇唔睇得出?

咒e個簽名檔又係一個好好笑既問題
翻譯後個意思可以同翻譯前個意思完全唔同
重要3句可以變1句 叫我去譯都好過佢譯la 唔該
做得咁無誠意 好難令到d player唔走wor

一個代理做得咁無誠意唔肯負出
就想有一堆player日日比錢佢賺 係咪過份左d?
唔講日ser 講陸ser
就算陸ser出d野唔合大家心意 佢都叫做有出過 有心諗點更新
唔係好似ic果d咁 人地用1個月左整...1次更新既內容
佢可以譯足幾個月 再分幾次咁更新
重要到e+都未出曬成個update d info ~ d資料又譯錯
叫人點玩落去?

沒記錯魔力1也同樣是IC代理的吧, 為何魔1又可支撐那麼久了?

一款遊戲的耐玩度不應該只歸咎於代理商的好與壞

遊戲本身的設計也是很重要的, 魔1 3.0以前的程式設計班底

正正是現在接手日版魔2的班底, 他們才是魔力寶貝的母親

而我們現在所玩到的版本, 是繼母和山寨合成的版本

如此的版本, 理所當然地魔2不及魔1耐玩了...

有些事情, 是連代理也沒辦法能夠控制的.

先讓我推論一下, 或者說憑空假設更加恰當...

我猜中國久游是先跟日本版權擁有者簽下了一份大中華代理權的合約

致令香港IC和台灣UJ也需要向久游購買當地的代理權

當然魔1的總代理商台灣大宇不會放過魔2這款遊戲

可惜始終也敗給於經濟起飛, 也有旁大潛力客戶群支持的中國久遊

更重要的是大宇沒辦法拿到中國文化部所發出的網遊批文

由於當時久遊只跟日本講買了一個版本, 往後的更新版本需另行支付代理費

基於價格的高昂, 使久遊自行研發後續版本 - 阿斯蘭

可惜事與願違, 仿傚的技術粗劣加上添加了大陸網遊慣用的商業原素

引致玩家極度不滿, 出走人數倍增, 使遊戲一落千丈

慶幸的是IC還有補救的心, 不急於草率地把阿斯蘭出台,

先讓台灣UJ當爛頭卒, 默默等待台灣玩家那邊對阿斯蘭的批評,

果然台版一出阿斯蘭後, 劣評如潮, 怨聲載道

經UJ多返修改後, 才推出如今的港版阿斯蘭

但由於原版阿斯蘭內不合理的設定實在太多

以致更新內容空泛, 致令港版才僅更新等級上限和幾個無聊任務 (大地鼠簽王任務並不無聊=口=" )

不過總比台版只有速攻和咒術來得好, 不然台版玩家不會跳版過來了

亦給更新為原廠日版埋下了一道伏線, 可是玩家的等級再次封頂

在無計可施的情況下唯有合拼一途, 望能盡量增取2-3個月的時間

與台灣UJ合作從日本盡快購得更新資料片, 不過...

但凡合約偕有其時限, 相信IC不會只跟久遊簽下半年的代理合約吧

還有久遊的大中華總代理權呢! 最後也只能乖乖游說久遊, 購買更新資料片

話雖如此, 但事在人為, 我相信會有轉機的

始作俑者久遊是也!

(本故事純屬虛構, 如有類同實屬巧合 -0-" )

我翻睇多次, 覺得IC可請我做顧問 XD

原帖由 妙趣造弓森美 於 09-11-12 08:45 AM 發表
沒記錯魔力1也同樣是IC代理的吧, 為何魔1又可支撐那麼久了?

遊戲本身的設計也是很重要的, 魔1 3.0以前的程式設計班底

正正是現在接手日版魔2的班底, 他們才是 ...

錯錯錯!!!!

魔力1  一向都是大宇代理

否則一早滅了

原帖由 540654454 於 09-11-12 01:39 AM 發表
拿魔1比較??
那時有很多online game嗎

應該加多句

那時魔1的代理有做得那麼爛嗎?

你用腦諗下la~香港澳門有幾多人,日本有幾多人la。個game係唔駛錢ga wo,如果點品到唔賺返黎,
咁人地買返黎賺咩先?

不如你看看日版如何賺

為何IC不能仿照日版的做法?

日版的是 背包擴張, 銀行所有擴張, 角色擴張都是永久

靠的是 商城抽獎籤  龍砂

一樣能生存到今時今日

係要享受內容ge你玩返單機game la~玩msn 等等無單純識朋友,都唔知佢係好人定壞人!
如果為左識朋友唔理佢好同壞咁膚淺 ge話咁真係無野好講lo 我!

原來Online Game識到的朋友一定係「好人」?

咁你阿爸阿媽唔係你心目中的
好爸爸好媽媽係未要離開佢地搵其他人做先?

抱歉, 我不認為一隻Online game可以用 人生中最寶貴的血親 來做例子。

耐玩度比率   代理商是佔很大的比率

但台灣可以爭取到 「原味」伺服器的權利 , 匯思又爭取到 「改版不開放新職」

為何就不能爭取 「不開放H裝」   難道匯思沒有吸收到 魔力1 鼠裝出現的風氣嗎?

但匯思貪錢貪得可以把古怪寶玉鎖去商城 以50點 去賣

古怪寶玉日版入手方法: 擊倒巨像後 / 採集獲得

--------------------------------------------------------------------------------------

還有, 打強化王後跌落的被封印的寶箱都不知消失了去哪

連擺一次攤都要商城道具!

睇完兩頁, 我覺得樓主真係極度唔客觀, 如果宜家係三個月前你都仲可以話係玩家心態問題
三個月後既今日, 真係麻煩你用雙眼望清楚, 匯思做過D乜?

當初開阿斯蘭都幾欣賞佢, 因為佢唔會跟台版同陸版開山寨新職, 不平衡既技能及任務
但開左一個至今仍未兌現既空頭支票, 就係會九月下旬有新職

宜家11月12日, 咩都無, 我真係唔明佢究竟係不能定係不為

台版有本事拎原味伺服器,(雖然我不抱期望)點解匯思唔得?

每個星期都係無更新, 試問點留住玩家, 線上遊戲就係禁現實, 唔係邊個拉邊個走, 而係你少人玩就會令好多人都唔繼續玩, 因為都無人不如去玩單機啦何必浪費錢呢?

有了解過日服都知道, 日服係雙生背包等等係一次性購買, 但仍然非常之賺錢, 點解?

因為人地既行銷手法得宜, 商城抽獎籤, 中防具係會一套俾你, 玩家唔需要再去慢慢抽夠一套, 作為玩家, 粗魯D講句"條氣都順D啦!" 好似一開始佢商城既手法, 70點抽一次仲要一件一件, 只能夠講真係短視!

不得不承認匯思呢間公司規模又細, 行銷手法又差, 真係唔明佢仲有咩本事係度代理其他遊戲

當年魔力1唔係匯思代理, 佢只係港澳經銷商咋, 真正代理係大宇, 匯思行埋一邊啦!

曲線=.=

我發現樓主開呢個post出泥"支持魔2"同叫人"唔好出走"

作用係引晒大家既不滿出泥

赤裸地暴露出ic既缺點出泥

間接叫人唔好玩

被一個人遺棄,可能是因為偏見
被二個人遺棄,可能是因為針對
被世界遺缺,那應該自已檢討一下

各位~大家ge心情有邊個唔明白呢!
但係無奈於實現係殘酷。代理又好,現實都好!
社會係唔會去遷就一個人!我地如果係嘗試迎合之後,
都係覺得唔掂ge,咁走都大條道理。對佢也可以真正失望。
大家唔係細路仔嘛,細路仔先話要人去遷就!
當對方唔遷就自己就係到數算人地,呢d不過係小朋友行為!
在於代理同玩家2者間,我都無覺得有誰是誰非。
但係一味話代理唔岩實在係有d太唔付責任。
或許只可以講,係你當初ge失敗選取左ic 代理ge 遊戲!
我都對ic好失望,但係呢個世界除左玩之外仲有更加重要ge野!
而我係魔2到搵到左!game不過係拎黎消磨時間,
係game到令到自己現實更加富於色彩同快樂,先係最重要!
然而我係魔2 做到左。係幾個月前我都覺得魔2 好囧,
想轉game~不過最後堅持落黎係咁多位魔2朋友的支持^^~
或許用德川家康ge一段說話蓋括我心態上ge轉變:
「人的一生有如負重攻遠,以不自由為常事,則不覺不足。心生欲望時,
應回顧貧果之日。心懷寬恕、視怒如敵、敗能無事長久。
只知勝而不知敗,必害其身。責人不如責已。不及勝放過之。」

十週年勳章(賀詞)

一味話代理唔岩實在係有d太唔付責任
=.=依句唔太同意,ic做既野大家有目共睹,話代理某程度只不過講出事實
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 07:56 AM , Processed in 0.039926 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存