2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 解迷任務&生活技能 [勁爆]太玄經任務 0讀書 完整攻略
返回列表 發新帖 回覆
樓主: p2k
go

[勁爆]太玄經任務 0讀書 完整攻略 [複製鏈接]

我學太玄經,冇介意過 佢既威力.....

指係想學到佢為止 -.-"
goliyong 該用戶已被刪除

Originally posted by goliyong at 2004-5-22 16:19:
為什麼我進大里客棧2沒反應的?
我的屬性是悟性19,福緣40,是不是要飽吃度和飲水度都要0先可以進客棧??

唔係呀 我仲有粒易筋洗髓丹未食.......就係驚SET錯屬性-.-"

Originally posted by 書三SaSa at 2004-5-23 10:18:

唔係呀 我仲有粒易筋洗髓丹未食.......就係驚SET錯屬性-.-"

千其唔好食丹減悟學太玄經,會變傻仔

你有丹寧願留來學 左右互搏

Originally posted by goliyong at 2004-5-22 04:19 PM:
為什麼我進大里客棧2沒反應的?
我的屬性是悟性19,福緣40,是不是要飽吃度和飲水度都要0先可以進客棧??

50以下飽水度~

學左右互搏抵D. 太玄經可以用其他內功補足, 但係左右互搏就無~~ 除非網龍開黃藥師既奇門五轉俾高悟玩家抗衡低悟玩家既左右互搏... 一個就虛實不定(五虛一實, 八虛一實, 或者全虛全實. 同黯然消魂掌既道理一樣) 一個就左右不同(e.g. 左手全真劍法, 右手玉女劍法, 互補不足, 彌補缺點 or 左手降龍十八掌, 右手黯然消魂掌, 至剛至柔, 威力無窮)

p2k 低悟玩家想學太玄, 大多係因為太玄經威力(好像)比其餘13種內功厲害. 全心學太玄經的, 大多是文盲玩家... 那威力就不重要了~~
(就好似我全心學北冥+無相+八荒咁)

pk2~唔好咁灰...0讀書 唔係唔好既...你可以掉轉頭諗...你學左可以升返10點悟...而低悟係低就低...你唔好咁灰啦...可能豬一有叛軍...有17悟...同埋你地上線高 你會覺得3x悟唔算低...向我角度3x 係好低...我身邊個個都4x 架唔用eq...希望你快d學到啦^^

其實威力..心水清既玩家都知唔會勁得去邊...問心...唔用eq 18掌會特別勁嗎??我覺得就唔會喇...so 我絕對覺得太玄都唔會特別勁...雖然我都係好想學....

Originally posted by 血刀貓仔 at 2004-5-23 22:33:
pk2~唔好咁灰...0讀書 唔係唔好既...你可以掉轉頭諗...你學左可以升返10點悟...而低悟係低就低...你唔好咁灰啦...可能豬一有叛軍...有17悟...同埋你地上線高 你會覺得3x悟唔算低...向我角度3x 係好低...我身邊個 ...

首先多謝你地既關心
現在心情都唔算灰了
過了好幾天心情平靜了很多

我基本悟30 全EQ55
讀埋書都有40
不過我就入唔到叛軍同埋都唔想入,唔想入係因為EQ問題入好衰仔
就算係叛軍都唔會比我入

不過我唔會升讀書住等學埋左右互搏先
其實我最終目標係打狗棒法
但又唔夠打,最多羸第3ONLY(門大)

希望學左 左右互搏 增加在門大勝算
因為門大WINNER多數是高悟學斗轉既人

Originally posted by charlesmkh at 2004-5-23 22:31:
學左右互搏抵D. 太玄經可以用其他內功補足, 但係左右互搏就無~~ 除非網龍開黃藥師既奇門五轉俾高悟玩家抗衡低悟玩家既左右互搏... 一個就虛實不定(五虛一實, 八虛一實, 或者全虛全實. 同黯然消魂掌既道理一樣) 一 ...

其實低悟既人返唔返到身
都係睇 左右互搏

UPDATE 左太玄經最終部曲提示
大家去第一板看看

Originally posted by p2k at 2004-5-23 12:02:

千其唔好食丹減悟學太玄經,會變傻仔

你有丹寧願留來學 左右互搏

咁左右互搏 都係要低悟啦.......咁應該SET到D咩屬性 又會有機會學埋左右互搏?

但我真係好想學太玄經-.-"

[ Last edited by 書三SaSa on 2004-5-24 at 11:25 AM ]

Originally posted by 書三SaSa at 2004-5-24 11:22:

咁左右互搏 都係要低悟啦.......咁應該SET到D咩屬性 又會有機會學埋左右互搏?

但我真係好想學太玄經-.-"

[ Last edited by 書三SaSa on 2004-5-24 at 11:25 AM ]

左右互搏未知屬性
低悟 高福 高定

一陣你食左丹學左 太玄經
而之後 學唔到 左右互搏 我怕你會哭

我不會代你哭

西恨同 me say he help u 學鬼左太玄 la,死仔貓>o<

Originally posted by p2k at 2004-5-24 12:49:

左右互搏未知屬性
低悟 高福 高定

一陣你食左丹學左 太玄經
而之後 學唔到 左右互搏 我怕你會哭

我不會代你哭

點解 學左太玄經 會學唔到左右互搏呢?

Originally posted by 書三SaSa at 2004-5-24 13:14:

點解 學左太玄經 會學唔到左右互搏呢?

太玄經 高福高根低悟

左右互搏 高福高定低悟

問題就係 左右唔知需要幾多定

你點set好?.? 一陣 要 15悟 60福 50定

你sets 太玄經 一定會set36悟35福左右
這樣 學 左右互搏 時 悟 唔夠低 定又唔夠高
我問你死未

Originally posted by 書1廢威 at 2004-5-24 12:58:
西恨同 me say he help u 學鬼左太玄 la,死仔貓>o<

咩野server有人學左 太玄經 ???
喬天 該用戶已被刪除

Originally posted by 喬天 at 2004-5-24 19:47:
p2k,你真係有心機,2000fun同官網討論版兩邊走..................如果我地學到太玄,真係要請你食飯......................

其實我而家都擔心緊唔夠定力學左右互搏.........................

喬天兄

好久不見

為左太玄經我不會介意
因為玩金庸學太玄經是我第一目標
與最終理想

p2k 你既堅持一定會得到成果^^
我自己達成願望, 都希望其他人都一樣~~ 可惜我100讀書... 幫唔到你

有人學左太玄經啦!? 咁要搵人分享下Lu
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:16 PM , Processed in 0.037939 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存