2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

太急-.-? [複製鏈接]

其實我同佢都識既 但佢對我唔熟
之後我fd問佢拎電話俾左我
之後聖誕party佢喊 我咪問下佢咩事喊... sd左幾個sms俾佢
佢叫我唔好再sd俾佢 話唔知我係邊個(因為我都冇同佢講我係邊個- -)
之後我就坦白同佢講 我係XXX 唔再煩佢-,-
我都知我做錯左=.= 諗住隔耐d先搵返佢
我fd問過佢冇男朋友...

十週年勳章(賀詞)

?

我只係出於關心佢而問下佢點解喊
已經係sms同佢講左聲sorry= =
只係希望佢唔會憎我就夠

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ATR排骨飯 於 09-12-21 02:35 PM 發表
只係希望佢唔會憎我就夠

?

?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 ATR排骨飯 於 09-12-21 02:35 PM 發表
只係希望佢唔會憎我就夠

我覺得你直接同佢講聲sor較好,

sms唔夠面對面講咁有誠意.

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

又係噴口水花既時候 =.=

我唔知其他女仔係點...

我呢.... 最憎就係... (電話接觸)

1.   " 喂~~ 我搵你丫!!!!"

我: 搭錯線   !!!  ( 我不是姓李   名叫 "理" /  "梨"  / "......)

2.  " 喂~~ 你估我係邊個??"

我: 唔估!! 要我估就請收線

3. " 甘惡ga~  你唔認得我??? "

我 :  我幾千個朋友  係朋友 就唔好玩電話  自己係邊個 都要人估? 我好唔得閒!!

其實 電話接觸    唔係比你去玩人  而係 比你去搵人

要大方  誠意

先 禮貌 道出 自己 是何許人

再 說出 自己要找誰  ( 即使 你認出對方的聱音 )

" 早晨.. 我是可兒唷~~   排骨~ 你有空嗎  我找你呢~!! "

這些 就是 電話上的 禮儀!!!!

即使是 老公找老婆..

也需要的

" 老婆~~~ 你買左送未丫?? 未買 我去買"

沒有稱呼 就會像玩野  或是 命令

語調 也要 控制得宜 呢~~~ (保持 精神 開朗 的聱音 更是 需要)

就如 你打電話去見工約見  更是需要

再說  你觸怒了 對方....

就如 我有某些人 於 電話上 觸怒我一樣

你繼續如是  我會將你列入不歡迎名單

你可以做的....

就是 再來一個電話  正正常常  大大方方 的 來一次 電話禮儀

再 道歉一下 就可以了!!  不需任何 原因 藉口

切忌 說出 一些 不負責任的說話

如:  我唔知你唔玩得ga~~

* 無人生出來 應份比你玩的    明白嗎?? *

要玩  等 相熟  後     等大家友情有返甘上下既根基 先去玩!!!

最好 就係唔好玩人    冇人鐘意比玩的   

除非 你有某些 快樂原素功能  可以括免... ( 如~:  happy birthday~ 我係神秘人  為你送上祝福!! )

人 誰不想 受到 尊重     相對 你自己也是   ^^ 是嗎

可兒又變回老師了,不過也說得很有道理呢,大家快多謝老師吧!^.^

死佬~ 想打交 是嗎??  嘿嘿...

我地係同校
多謝可兒既回覆
e家開始放假 仲有一排先返學
當面道歉的話 唔知應該點同佢講好
畢竟我心諗佢可能好憎我= = 會唔會更令到佢討厭我

棍不打笑面人

亦不會打有禮人...

你在什麼地方得罪他/她

最好讓人 知道 你會如何 更正..

先來 一個 正常 的 電話 問候+道歉

再回到學校.. 當大家重新認識

親身 問他/她  拿電話號碼 以表誠意

多數 對方 會 串你一下   " 你已有我電話 還要問 ? 你玩野丫??"

你便可 借機 再次道歉..

說 因之前 因不法途徑 取得 電話.. 現已知自己有問題..

希望 敬請原諒..   

"朋友~~ 請問你可以給你的聯絡電話我嗎? "

打蛇隨棍上也~~~~~~~

假如 對方 不給

當你死甘...

甘你亦要接受....

就當是 一次教訓而已.....

好多野 都無得去怕  亦冇得死要面...

除非你自己要棄權..

不過如果係甘.. 甘就真係做人都做得幾失敗...

去吧~~  打掉大牙和血吞!!!

^^ 好好的去 學做一個漢子!!!!

好!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-18 09:38 AM , Processed in 0.060784 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存