2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 為空襲平反 並不能取代的招數
樓主: 笨小陶
go

[游俠] 為空襲平反 並不能取代的招數 [複製鏈接]

原帖由 利綾 於 10-2-1 01:37 AM 發表

我測封開始算也只是1年多少少(快2年)
說話測封包送2個ac干嘛...
我只用到一個=  =

測封定封測,我測封無份玩,封測就有既

原帖由 霉乂男 於 10-2-1 01:42 AM 發表

測封定封測,我測封無份玩,封測就有既

已修正-   -

d 人覺得空襲低攻, 因為佢地集中係數字上面.
大家不要忘記空襲係攻速最快, 牽制最強既弓技.

純弓? 空襲老早不用了

原因? 1p1 法遊, 要靠空襲屈太無效率, 10秒內殺唔死佢對唔住自己
群p? 出空襲=博隊友問候自己媽媽, 話之你cut唔cut到人技, 一見即插左你容易消攻先 :0)

原帖由 霉乂男 於 10-1-31 05:24 PM 發表

飛鷹最大同唯一優點只有驚人射距,
箭雨適用於混戰場合且無視高低差;

比刀埋身自保倒是推薦用火箭....

再強既弓手都唔保證自己飛鷹有90%命中率,空襲唔同;
箭雨pw消耗太大,而且睇起手容易避...

我覺得遊 ...

空襲同飛鷹都比精準好用
飛鷹空襲練得好, 執雞好比精準
P.S. 一個成日吊9精準破冰蓋技的人留

原帖由 靖兒 於 10-2-1 01:15 PM 發表
純弓? 空襲老早不用了

原因? 1p1 法遊, 要靠空襲屈太無效率, 10秒內殺唔死佢對唔住自己
群p? 出空襲=博隊友問候自己媽媽, 話之你cut唔cut到人技, 一見即插左你容易消攻先 :0)

這裡有人教你1p1一定要由1000血出空襲出到0血嗎?當然是在敵人逃跑時/屈高低地時才用啊! 放技能的時機是很重要的,近的時候可以用強力,精準,火箭,毒箭,蛛射~遠的時候可以用飛鷹~高低地可以用空襲,逃跑時可以用蛛射,貫骨~另外如果要說10秒內殺到一個人就是有效率~那麼fez里應該很少弓遊可以有效率地殺人了,還是說你能在每次的1p1也能10秒內把對方殺了啊?如果可以10秒殺一人請找我去競技場指教一下,我一直都很想跟高手過招 ,如果不可以請不要說廢話~
群p就不可以出空襲這是什麼道理?一定要cut技才有用?當然還可以拿來汁高低地的人頭啊!難不成你想用箭雨?
一個會玩的弓遊/玩家 都應該知道什麼時候應該用什麼技能,出技能的時機要掌握好,(((((難不成你想用強力打飛鷹才能打到的人?←這句話只是搞笑一下跟我想說的東西沒有任何關係 )))))
樓主在說空襲的用處就是給你多一種選擇,你可以選擇不用但請不要將別人努力打出來的文章當作垃圾文章           別人在說你有沒有聽清楚啊?(迷之聲:沒有 )

沒有無用的能技,只有不懂用的玩家 這是玩online的常識←這一句不是跟你說的

原帖由 銀魂x迪 於 10-2-1 05:03 PM 發表

這裡有人教你1p1一定要由1000血出空襲出到0血嗎?當然是在敵人逃跑時/屈高低地時才用啊! 放技能的時機是很重要的,近的時候可以用強力,精準,火箭,毒箭,蛛射~遠的時候可以用飛鷹~高低地可以用空襲,逃跑時可以用蛛射 ...

我係度自問自答, 無叫人跟我播 :0)
10秒殺到人係有效率, 相信唔少高手都試過5秒內殺死敵人添, 你做唔到既話係閣下既事, 但係用空襲同人1p1, 只要對手識小跳跌地, 我包你30秒都打唔死1個食左中水既半血遊添呀, 空襲只能拖延, 而且唔係咩神技, 其實根本連連續命中都唔係必然, 如果你同我同公會, 你咪試下群P出空襲囉, 如果你同我同vent我包問候你媽媽添呀 ^^ 係戰場你消多2個重壓/火D, 踢埋出場就更好笑

原帖由 靖兒 於 10-2-1 05:19 PM 發表

我係度自問自答, 無叫人跟我播 :0)
10秒殺到人係有效率, 相信唔少高手都試過5秒內殺死敵人添, 你做唔到既話係閣下既事, 但係用空襲同人1p1, 只要對手識小跳跌地, 我包你30秒都打唔死1個食左中水既半血遊添呀, 空 ...

請問你真的有看過我說的內容嗎??

原帖由 銀魂x迪 於 10-2-1 05:32 PM 發表

請問你真的有看過我說的內容嗎??

正如你係度騎劫樓主個post一樣, 你同我都只係係討論區發表意見, 樓主開左個post分享, 大家跟住分享各自心得, 有何不可? 唔通淨係可以回"十卜十卜", "好文, 多謝分享"呢D字眼?

這2張圖正,可惜影果時唔係人多,見到你個名,應該已經比人發現左

原帖由 靖兒 於 10-2-1 05:37 PM 發表

正如你係度騎劫樓主個post一樣, 你同我都只係係討論區發表意見, 樓主開左個post分享, 大家跟住分享各自心得, 有何不可? 唔通淨係可以回"十卜十卜", "好文, 多謝分享"呢D字眼?

我只是在參與討論而已~何謂騎劫? 難道說討論區一定要討論樓主說的內容?不可以討論回貼的人的內容嗎?

[on9]
10秒殺一人就係勁
我1秒都唔洗就殺死1hp既人
咁我係唔係神手? [/on9]

[認真]
其實1p1 10秒ko 其實唔係無可能
前提係你下下強力都中哂

但係1p1 5秒殺一人就真係impossible!!
4秒3野強力都無哂pw, 之後頂多俾你打多野 (佢仲要有可能倒地wor)
[/認真]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙

我坐係度係睇唔到個名
第2張係射緊先睇到少少

樓上各位請理性討論
我只能說消技呢d根本係在於情感上的爭吵
我1場都唔知比人消幾多次技
有時習慣就好
用vent更加唔會小自己友啦..
有時都一起打慣了 就不用太拘緊這些問題
只會顯得自己小器而已..

空襲用得好是不太會消人技的
正如有戰士衝去打那個人
是我的話 只會等最後的幾下而已..

空襲同精準相輔相成吧.
1個10pw拋物線起手又快;夠近追人個陣等佢後仰或者趺低等隊友追都得;
係就係有時比人地隊友幫手擋子彈 ( 友情既結晶!
自己到時再判斷用唔用精準穿透.
空襲丫丫島個d埸都好有用.係上面射下水路堆人.時機當然又係自己睇清楚情況決定啦
如果你玩空襲出神入化.比人冰住個陣仲可以用黎cut d 法師起手慢到不得了既技
精準打主戰線好d.唯1係要小心冰法同你精準同步化;(
又冇人叫你做精準流.1直屈傷係咁射.唔係到時見到有雞汁都回唔切魔咁就悲哀(泣
始終都係打多d自己判斷.
飛鷹我淨係用黎尾刀.或者追人個陣真係太遠期待對面突然側跳用飛鷹捉佢落地等佢趺低.
再拉近距離.當然唔適用係變硬左既戰士
或者主戰線大混戰個陣用黎射下人地d法師.
保持住有輸出又可以睇清楚形勢再決定攻定守.
你有心又有技術既就幫埋前線作戰既法師同戰士掃下刀遊啦-w-!

終於有人幫空襲平反喇

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙

精準洗咩平反= =
個個都用既神技...
保證射得中遠遠比打唔中既技好

打多左JA

原帖由 笨小陶 於 10-2-2 10:59 AM 發表
精準洗咩平反= =
個個都用既神技...
保證射得中遠遠比打唔中既技好

但係好多9精準

補充:
以cut技為大前題
空襲利用計算pw既方法使出會更有威脅性(俾人個感覺好似無限pw)
弓遊學左會對法師更有壓迫感;
pw係4秒回一下呢個好多人都知,
當你先出2下空襲再回一回pw,之後再出2下,如此反復
空襲,空襲->行兩行回pw->空襲,空襲->行兩行回pw......

呢個方法唔單止可以應用係弓遊,雙手戰,召喚獸都可以(特別用係龍拆塔果時)
http://zoome.jp/aqueria/diary/8

加多條片,係講箭雨,留意下主角既箭雨都係利用計pw既方法使出,

箭雨唔利用計pw既方法出得3下,但係用計pw既方法就出4下,
反覆10次姐係出多40下
http://zoome.jp/hdmoter/diary/9

原帖由 笨小陶 於 10-2-1 07:31 PM 發表

我坐係度係睇唔到個名
第2張係射緊先睇到少少

樓上各位請理性討論
我只能說消技呢d根本係在於情感上的爭吵
我1場都唔知比人消幾多次技
有時習慣就好
用vent更加唔會小自己友啦..
有時都一起打慣了 就不用 ...

有時都一起打慣了 就不用太拘緊這些問題
只會顯得自己小器而已..

我鍾意呢句

原帖由 燕兒 於 10-2-2 11:53 AM 發表
補充:
以cut技為大前題
空襲利用計算pw既方法使出會更有威脅性(俾人個感覺好似無限pw)
弓遊學左會對法師更有壓迫感;
pw係4秒回一下呢個好多人都知,
當你先出2下空襲再回一回pw,之後再出2下,如此反復
空襲,空襲 ...

係3秒一次-.-
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 06:47 PM , Processed in 0.049983 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存