2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 見有人話外國讀書好辛苦想喊…我黎分享下經歷[ps:我都係 ...
樓主: 天織♂夜
go

[討論] 見有人話外國讀書好辛苦想喊…我黎分享下經歷[ps:我都係紐西蘭囉..] [複製鏈接]

我不知幾想出去讀書   幾free呀
又唔駛考ce同al  

當你讀過al,就知係香港學生幾撚慘

p.s.仲有1個月多d就考al喇,吊
        我要入hku呀

原帖由 xxxsodxxx 於 10-2-11 06:06 PM 發表
我不知幾想出去讀書   幾free呀
又唔駛考ce同al  

當你讀過al,就知係香港學生幾撚慘

p.s.仲有1個月多d就考al喇,吊
        我要入hku呀

係香港讀…比你讀到大學都未必有人請…同埋唔易入…

外國讀都有好處既…
不過你加油呀!!

十週年勳章(賀詞)

樓主我想問
你係咪好僧中國人?
中國人得罪你?
唔通你唔係中國人
你要將自己推高一級話自己係香港人?

原帖由 美人魚Kenny 於 10-2-11 06:51 PM 發表
樓主我想問
你係咪好僧中國人?
中國人得罪你?
唔通你唔係中國人

因為佢地會係背後講中國人點樣點樣

聽講.....響外國d乞衣會被人話"chinese"....

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

炒緊股 比唔到gd你 不過推薦左

原帖由 美人魚Kenny 於 10-2-11 06:51 PM 發表
樓主我想問
你係咪好僧中國人?
中國人得罪你?
唔通你唔係中國人

講真果句,我好少當自己中國人,一黎我一半紐西蘭。

中國人無得罪我,我有話好憎?…我唔鐘意人地話完我chinese再係背後講chinese點衰點衰only..

正如,有人將你同大陸人講埋一堆,再話你一定會周圍吐口水掉垃圾,再醒你句大陸哩, 但你事實上冇做過,

大陸人又係中國人,你又係中國人,咁你會話自己係咩人?同埋你話你香港人同中國人我諗去到外國你就知分別,

無可耐何,外國人係咁諗,你改變唔到,你只可以係到嘈我係唔係好憎中國人。

原帖由 不知不覺的 於 10-2-11 07:05 PM 發表

因為佢地會係背後講中國人點樣點樣

聽講.....響外國d乞衣會被人話"chinese"....

我比人話開…d黑鬼…本地族人 多d …白人就冇咁多…

不過慣左就無咩所謂

It is not assigned that 'I am fine' is for beginner and ' not bad'/'good' for advanced English learner

Anyway, studying in foreign is not as hard as Hong Kong. And the educational system is not as weird as Hong Kong too.

As students are getting more and more competitable , so please don't think that you

will be a 'elite' after studying in NZ . Instead, you should work harder than you were if you want to be a high acheiver.

(My english is bad too , please don't taunt me , lol)

若果唔好用o既咁o既色,同埋唔好成篇底線,可能會更好睇

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天織♂夜 於 10-2-11 04:21 PM 發表

外國人覺得chinese 係唔好,你去外國生活就知,

我成日行街都比d黑人講..睇下個中國人呀..之後又加一堆粗口..想我應佢地..通常我都係無視

Hey ! look at the fuckin chinese...

they  face like a ass hole ,

係埋咁架

幾好的分享~~~~~~~~

有咩咁辛苦 ?
當你諗到你老豆老母幾辛苦供你自己過去讀就會即刻覺得唔辛苦既啦
最少我以前係咁諗..
同埋我覺得去外國讀書係一個好好既經驗,唔係人人可以試到
一定要珍惜
記得ENJOY你係外國生活既日子,同外國人做FD, 因為E o的機會唔係人人有,同你唔知幾時會結束
o的鬼仔鬼妹一見到黑色頭髮就chinese既啦= =..有咩所謂姐...中國同香港有咩分別...?最少我已經習慣左  
我反而真係唔太鐘意鬼妹...做到fd 但係唔可能做男女朋友
唔知點解..一諗起佢地廿幾歲之後就勁老咁 j都扯唔起
我反而勁鐘意韓國同日本女仔 最後都同左個日本妹一齊
有女咪唔會打機囉 無女咪打返機囉 SOSAD

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

唔想人拎香港同中國1齊講?
on9
香港不嬲就係中國既一部份
雖然中國唔係幾好(共狗 )
但你就唔撚認自己係中國人?

十週年勳章(賀詞) K歌達人 2KF大型活動勳章

原帖由 天織♂夜 於 2010-2-11 03:26 PM 發表
hi...大家好

我今年就15歲[就16],讀緊yr11,見到第2個poet佢14歲半讀yr11都有d驚…睇返先知佢讀南島有yr14

我住係紐西蘭首都…威靈頓…點講好呢…由頭講起好了。

首先,我唔係有錢人…唔好以為出 ...

↑咦,
你又住紐西蘭邊度呢

玩過星曲WEB

原帖由 sam1216hk 於 10-2-11 10:20 PM 發表
有咩咁辛苦 ?
當你諗到你老豆老母幾辛苦供你自己過去讀就會即刻覺得唔辛苦既啦
最少我以前係咁諗..
同埋我覺得去外國讀書係一個好好既經驗,唔係人人可以試到
一定要珍惜
記得ENJOY你係外國生活既 ...

兩者都是服從性極高....

原帖由 友誼第一^.^ 於 10-2-11 10:55 PM 發表

兩者都是服從性極高....

咩服從性 ?

玩過星曲WEB

原帖由 sam1216hk 於 10-2-11 10:56 PM 發表

咩服從性 ?

日本大男人, 韓國更加大男人, 女性好聽話, 對伴侶言聽計從, 咁當然唔係個個倒模公仔, 會有例外

原帖由 友誼第一^.^ 於 10-2-11 10:57 PM 發表

日本大男人, 韓國更加大男人, 女性好聽話, 對伴侶言聽計從, 咁當然唔係個個倒模公仔, 會有例外

你剩係睇E部份....
日本女仔堅係難溝,我有情報幫手先溝到~溝到之後超級聽話

玩過星曲WEB

原帖由 sam1216hk 於 10-2-11 11:00 PM 發表

你剩係睇E部份....
日本女仔堅係難溝,我有情報幫手先溝到~溝到之後超級聽話

只係隨便舉個明顯既共通點

原帖由 友誼第一^.^ 於 10-2-11 11:02 PM 發表

只係隨便舉個明顯既共通點

我唔信
明明就係咸濕
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-14 12:07 AM , Processed in 0.040961 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存