2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 大家覺得alta做e隻game既代理好唔好??
返回列表 發新帖 回覆
go

大家覺得alta做e隻game既代理好唔好?? [複製鏈接]

玩過星曲WEB

我就覺得好啦
因為我以+玩緊開心Online,佢地都有好多活動或者獎品送俾d玩家
所以我極力支持alta

大家都俾d意見呀
(不喜勿『插』)

Alta活動勳章

我覺得會比GC好掛xD"'

玩過星曲WEB

原帖由 ﹏楓靖ξ影月 於 13-2-2010 02:23 PM 發表
我覺得會比GC好掛xD"'

我想知點解gc唔好既??

其實 -.-...咩代理都有人話唔好ga la -__-''
只要 ,, 你玩邊個代理既game 最多 ,, 就會覺得果個代理係唔好 ,,

其實 ONLINE game 由收費 變免費商城 ,, 長線變短線 ,, 香港市場太細 ,, 遊戲太多 玩家太少 ,,

遊戲出現大量外掛 ,, server lag 既問題 ,, 就會變成 唔好既代理 0.0 ...

比較少人話唔好 可能係 新幹線 ,, 因為佢有隻魔獸頂住 -__-""

原帖由 winD` 於 10-2-14 02:53 AM 發表
其實 -.-...咩代理都有人話唔好ga la -__-''
只要 ,, 你玩邊個代理既game 最多 ,, 就會覺得果個代理係唔好 ,,

其實 ONLINE game 由收費 變免費商城 ,, 長線變短線 ,, 香港市場太細 ,, 遊戲太多 玩家太少 ,,

...

完全同意...-_- 好難做到100%完美
實有人話好or唔好.....
而家多數都係免費商城game....
只要價格合適...唔好出咁多福袋
遊戲方面就好似你咁講啦...唔好咁多外掛同ser lag
以上都做到...我唸玩家都會冇乜說話好講

我覺得D 公仔都OK
講代理 我就覺得 雲狗好差  (食錢到爆)
GC 一般 (但係佢代理D ONLINE GAME 幾有質素)
我之前玩ALTA的 童話  (加埋雷爵)
OKAY
總之 隻GAME 都幾有質素 期望唔好咁食點 (我好少買點)

玩過星曲WEB

原帖由 黑執事 於 14-2-2010 02:20 PM 發表
我覺得D 公仔都OK
講代理 我就覺得 雲狗好差  (食錢到爆)
GC 一般 (但係佢代理D ONLINE GAME 幾有質素)
我之前玩ALTA的 童話  (加埋雷爵)
OKAY
總之 隻GAME 都幾有質素 期望唔好咁食點 (我好少買點)

同意
雲狗真係好食$

香港都無咩代理好

其實每個人需要既都唔同
只要有香港代理都會支持依隻game

原帖由 kelvincscscs 於 10-2-12 11:52 PM 發表
我就覺得好啦
因為我以+玩緊開心Online,佢地都有好多活動或者獎品送俾d玩家
所以我極力支持alta

大家都俾d意見呀
(不喜勿『插』)

講真,如果淨係討論香港區,alta算唔錯(以開心online來評論),當然台灣果邊會比較好d,兩個地區文化唔同,果邊重視長線,呢邊就已經變左短線投資,我唔係講全部,只係大多數,可能少數會以長線投資。不過玩左咁多年online game,免費遊戲都係以長線比較好,除左隻game無咁快死之外,對公司形象會有好大影響,所以成日出現聽到xxx代理就已經無左一半興趣去玩,最衰雙重效果,叫台灣果邊ban埋香港ip,逼香港人玩本地代理。其實呢種情況而家成日發生,只可以話:好可悲,做生意做到要對面ban ip,有實力怕咩競爭呢。大陸代理好少ban ip呢種行為,係得香港先咁獨特。

種種原因都是睇代理點諗姐,代理得好,自自然然多人玩,唔好話咩野game,好game落係衰代理手上,最終都係無人玩,相反,爛game落係好代理手上,好處都唔少,俾玩家好印象,重有容易代理其它多人爭做代理既game,總之一句講晒,咩野都以客為先,以客角度去諗就無錯,可能會有人問咁咪賺得少。咁樣問只可以話你短視,最大收入當然就係長線投資。

玩過星曲WEB

原帖由 Peter_Lai 於 19-2-2010 12:14 AM 發表

講真,如果淨係討論香港區,alta算唔錯(以開心online來評論),當然台灣果邊會比較好d,兩個地區文化唔同,果邊重視長線,呢邊就已經變左短線投資,我唔係講全部,只係大多數,可能少數會以長線投資。不過玩左咁多 ...

多謝你既意見

比橘子 我唔玩  好彩唔係比左佢  打機最緊要多活動  小就收皮
同神鬼奇兵  一樣禁多活動最好啦

玩過星曲WEB

原帖由 uisout53 於 22-2-2010 06:55 PM 發表
比橘子 我唔玩  好彩唔係比左佢  打機最緊要多活動  小就收皮
同神鬼奇兵  一樣禁多活動最好啦

我同意呀
如果小左活動,
第一:會冇洒趣味性啦
第二:會覺得好悶.
自然就會冇人玩e隻game啦

多謝你既分享
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 09:28 PM , Processed in 0.035801 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存