2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 牛爸流箭法........變埋龍(試片)
樓主: samsam113
go

[游俠] 牛爸流箭法........變埋龍(試片) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我覺得冇咩野LO 弓遊用曬弓技 又冇咩特別姐

十週年勳章(賀詞)

睇到隻眼好辛苦=[

原帖由 Siu銀 於 10-3-28 10:03 PM 發表
睇到隻眼好辛苦=[

sorry.............

E+先發現牛爸用細紅水

唔錯,有d地方做得幾好(e.g貫同強力)不過未算好勁,but場場有咁嘅技術都算係咁

WOW~牛爸 一定係FEZ 5強弓遊

段片,都算清,不過未清到睇到d字

原帖由 *咖啡糖* 於 10-3-28 11:22 PM 發表

比較想知5強個另外4位係邊幾個0.0

玩過星曲WEB

5分左右 miss一次貫 不過都救返條友 都係令貫黎
12左右死靈果度 我覺得死靈有d近山邊 應該放棄磨血 射佢落山先
以上都係小小見解 觀點有別另作別論 只論不爭唷@@

人頭我覺得冇咩問題 都有a阿 變龍前已經有7殺(唔知有冇記錯)
箭雨 精準 比較常用的技 箭雨有時可能大家會覺得冇技術
感覺 腦殘雷d一樣易吧 不過要命中該命中的目標 也是難呢 0 . 0
個人感覺比較奇怪只有 1.2 比較常用熱鍵放普工,忍身而已
其他都有參考價值

原帖由 *咖啡糖* 於 10-3-28 11:22 PM 發表

係你見識小姐

我打長篇大論也沒多少人想看吧 所以用PT FORM...
1. 從巴哈看到"港服弓遊原創片分享,識合新手觀看"的POST 原本是牛爸的片http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=07778&snA=30157&tnum=4
2.羽毛流的玩法 技術很好(可以的話 也拍一個十字流 給新手參考^^)
3.拍影片地圖選的對 環形場對弓手有利(希望牛爸拍多一點其他地圖給新手門 包括對弓手不利的)
4.牛爸常用技能 依次序精準-->箭雨-->雄鷹-->骨射 看了十五分鐘 確認牛爸就是台版所說的"中央廚"
5.街場當"廚"是沒啥問題...不過你標題說"識合新手觀看" 我就不能認同..
6.標題應改做"適合中央廚 高傷 高殺 的玩家觀看" 比較貼切
7.我一直認為弓手除了"廚" 有別的玩法 (另法師覺的嘔心的射擊 救被暈/冰的人 掃隱身 保護後撤的人..等等)
8.當然弓手要"廚" 也阻止不了 不過所謂"牛爸流箭法"比人感覺就係混傷 蓋傷害 牛爸你自己甘心嗎??
9.可能牛爸是比較前期的玩家(我也是) 都忽略了火箭/慢箭/的用法 這些技能是比較低傷害 沒錯。不過對於團體戰比無腦精準更有幫助阿(期望牛爸 下次拍片時試一試^^)
EX:2:07 那個現身的刀可以試一下用火箭定他 等旁邊我方的雙手來了結他
10.牛爸的單體作戰技術 的確是數一數二 不過戰場不是只有一個人 也不要忽略同場的49人阿..多多跟其他人配合 互動 我相信你會贏得更多掌聲

P.S 你拍得片 放得上黎2KF 就預早有人插你 善意/惡意/呃分 也好 觀點與角度 那個武X鬼的雙手戰片係標題叫人勿咀炮
我睇到真係笑了 你其實係咪想個個當你神人?讚你技術好...等等?我唔係好明白你心態 不過如果你係想"交流" 態度應該唔係咁囉 講乜野日本影片個個讚好 香港的個個屌鬼
別忘了你個段片 不代表所有香港影片阿阿阿阿! 你反省下點解人地會"咀炮"你先啦 唔係因為你技術 係因為你態度阿

米米你好

原帖由 阿米米 於 10-3-30 03:22 PM 發表
1. 從巴哈看到"港服弓遊原創片分享,識合新手觀看"的POST 原本是牛爸的片http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=30157&tnum=4
2.羽毛流的玩法 技術很好(可 ...

巴哈d回覆同2kf既回覆差好遠0.0

原帖由 lhf 於 10-3-30 04:08 PM 發表

巴哈d回覆同2kf既回覆差好遠0.0

係呀,好特別,有時都想看下臺灣的人係點

我其實好想玩下其他版的@@

原帖由 阿米米 於 10-3-30 03:22 PM 發表
1. 從巴哈看到"港服弓遊原創片分享,識合新手觀看"的POST 原本是牛爸的片http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=30157&tnum=4
2.羽毛流的玩法 技術很好(可 ...

首先,好正,多謝你的回覆,中肯又有point,謝謝
唔嫌字多,我都回下大家交流下
1, 其實認真講試拍片第一場,的確冇乜太多參考價值,所以用岩新手看
2, 如果我用十字玩應該唔夠2分鐘就會嘔白泡暈低....其待你的十字片片!^^
3, 沒考慮過場地,只係一download完個software,求其沖入一場試拍@@ 當然下次再post會好比心機拍好
4, 次序應該係精準->箭雨->強力->飛鷹.....骨麻,救人先用
5, 同1
6, 主要想看下臺灣玩家咩看法,原來佢地真係好鍾意火箭同埋好理論派
7, 有的,下次會拍一個唔同少少的打法,另我好耐已經唔剩企前場打人,只係拍片時想住拍d型d的野麻,再加上冇隊友,都唔知做乜好
8, 蓋傷嗎?我敢保證一場唔會多過2次,我蓋得的9成都係我殺到,只係蓋左唔比其他人殺而已
9, 火箭從來唔用,原因.......我都唔知點解,總覺得唔需要
10, 等我搵埋d隊友拍場好d的比大家看

放得出來預左有人會批評wor,呵呵,善意的冇問題,人生攻擊就當看唔到lor,咀唔咀炮麻..........
興趣不大

講野太武斷
同埋強既定義真係人人唔同
傷害人頭高 定 戰場配合好 既弓遊比較強呢

巴哈的回覆真中肯, 這邊不是讚到天上有地下無, 就是貶到一文不值o.o
牛爸爸, 你的弓遊路, 還有一大段呢~

提點意見, 沒記錯的話, 你技能欄是: 普攻 隱身 蛛箭 飛鷹 箭雨 精準 強力 貫骨 吧
你技能欄放了8招, 可是全場大部分時間都是4招而已, 其他招放上去沒用的嗎?
別跟我說普攻拿來拆塔, 拆塔時再換普攻上去不就行了?
至於隱身, 打算隱身到敵後貫骨嗎? 一樣那句, 想到敵後時才放上技能欄就好了
另外, 太依賴精準了, 很多時候可以放其他威力更大的技能, 卻還是在精準.
嗯 根本是一個人在打, 接技什麼的是沒有的.
空襲 10pw 可cut法師D技, 居然沒放.
至於蛛箭, 我是不建議放上技能欄的, 有空有pw 多放毒火還好. 落單遇上戰士再放上技能欄好了.
飛鷹 精準 箭雨的使用算不錯. 細藍國戰也值得參考.
有點多話了, 呵呵

我弓遊的號: 卡薩多聯合王國 殤箭.

原帖由 麟刃 於 10-3-30 08:25 PM 發表
巴哈的回覆真中肯, 這邊不是讚到天上有地下無, 就是貶到一文不值o.o
牛爸爸, 你的弓遊路, 還有一大段呢~

提點意見, 沒記錯的話, 你技能欄是: 普攻 隱身 蛛箭 飛鷹 箭雨 精準 強力 貫骨 吧
你技能欄放了8招, 可是 ...

呵呵,你隻戰倒是見唔少,弓沒見過喔
好奇怪的,如果剩看段片,單兵的弓遊麻,差唔多吧

我又真係用4招而已,其他擺好看的,我拍下一段好少少的再放上來,多謝指點!^^

原帖由 samsam113 於 10-3-30 09:06 PM 發表

呵呵,你隻戰倒是見唔少,弓沒見過喔
好奇怪的,如果剩看段片,單兵的弓遊麻,差唔多吧

我又真係用4招而已,其他擺好看的,我拍下一段好少少的再放上來,多謝指點!^^

之前是弓遊, 只不過多戰士的戰線比較硬, 就轉戰了.
嗯, 感覺就是自己一個衝傷殺.
努力吧~ 期待你成長起來=P

原帖由 麟刃 於 10-3-31 12:56 AM 發表

之前是弓遊, 只不過多戰士的戰線比較硬, 就轉戰了.
嗯, 感覺就是自己一個衝傷殺.
努力吧~ 期待你成長起來=P

唔怪得知見你一直冇玩弓遊- -
原來有分身*0*
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:27 AM , Processed in 0.050770 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存