2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 ~~~~~~~~~~~~
樓主: dawnkillerXC
go

[閒聊討論] ~~~~~~~~~~~~ [複製鏈接]

原帖由 dawnkillerXC 於 10-5-5 03:02 PM 發表

哩樣野我都有諗過,,小雲可能都係以哩個原因先封
但係我想講隻game由一開始已經設定到死地卷可以令技能加快完成
依家甘樣改,,豈非破壞隻game本身ge設定?
乜原先定落黎既野可以隨便改動架咩?
ok
我以小雲先前封 ...

但死地卷原先咁既設定係方便玩家盡快到死地
而5係俾玩家去更改出技既時間
至於你話原先定落泥既野改5改得絕得係官方話事
最終決定權係佢地手上
原先定落泥既野改左其實已經有先例
合78甲/85武等 原寸定落泥刀係1合就隨機抽稀
依家刀已經變左全部白字
所以再改無話5可以-.-因為的確有先例所在

你都識講bug
bug緊係一定要封
唔好同我講話咩幫助玩家出技快d果d唔知咩理論
人地game既設定原本係俾你咁樣出技架咩?

唔用呢招所謂ge bug冇乜問題 佢封咪有佢封

虧佬死開啦.BUG呀.你知唔知自己講緊乜呀?低B仔

十週年勳章(賀詞)

冇啦啦封咩呀只封暗弓同水戰咪算lo
弓手d卡個個有速技即係我地d劍唔玩姐
隻隻弓手拉著黎打pvp 我地劍都打佢唔到
以後都唔知點同弓手玩
你地d gm又唔知攪到d弓手幾屈先得嫁
高攻又高回
唉 以後都唔洗再pvp了

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

系統1開始存在的並不等於不是bug

乜原先定落黎既野"唔"可以隨便改動架咩?

有bug就要修正

玩bug自己開隻game玩  or  等佢一直唔更新囉0_0唔理bug唔理外掛囉0_0你想玩咪玩,我ed就實走~

---
,改動遊戲本身設定已經係唔委當
----
何解你會得出e個結論-?

咁係咪叫佢

唔好開5章
唔好開冰島
唔好開3章
唔好開s卡
唔好開沖卡
唔好開天使翼
唔好開時裝
唔好開.........

以上就係你所講的  的極端化~
-------------

正仆X!!!!!!!!!

係一個場走黎走去屈火戰又算唔算係技術- -?
由其是水弓/暗弓 走黎走去 吸攻又屈血 咁又叫技術咩?
本人在07-09是用+13暗弓既(我其實係 檸檬茶*瑤 sea ser既勁人會知架la)......如果暗弓唔吸攻,仲叫暗弓?咁不如用暗劍!!!
P.S.因暗弓吸攻又屈血,so係暗弓....&暗弓可以一p三隻五專弓咪因為有吸攻+50%技....

bug 有同冇都冇咩分別  
出技快同慢都係差個小小
還5還原5緊要
慣左之後都係一樣姐  
有技術既根本5洗bug........裝勁既俾弓屈距離都5會死
以上只屬個人見解  不喜勿插

弓屈距離???

e+講緊暗弓啊

Sup.冇左bug好吾方便:(

原帖由 ying_b 於 10-5-5 06:55 PM 發表
e+講緊暗弓啊

佢只係講暗弓咩-,- 佢有提到水弓wOw     暗弓黎講其實都係睇你識5識玩姐    bug5bug 都冇咩分別.....暗弓個招本身就可以出完維持幾秒--

原帖由 wai_asd 於 10-5-5 06:36 PM 發表
系統1開始存在的並不等於不是bug

乜原先定落黎既野"唔"可以隨便改動架咩?

有bug就要修正

玩bug自己開隻game玩  or  等佢一直唔更新囉0_0唔理bug唔理外掛囉0_0你想玩咪 ...

什麼??極端化?_?你好似未搞清楚wo
死地卷可以令技能使用中止,,哩d係隻game最基礎既設定
即係同暗弓7秒吸一次攻,去冰地要坐船,沖裝要用防爆哩d基本設定一樣
而你所講既咩天使翼,時裝係想豐富隻game既多元性先加落去,,開5章亦如是
正如外國nos迷你屋有卡牌遊戲,,而港版冇(好似話遲d先有)
而個個版本之所以有出入,,可能係根據本地玩家ge不同喜好,資源等問題la
所以哩d可以新加入既小遊戲,地圖etc,,同死地卷果d基本設定係唔一樣的
-----------------------------------
你話有bug就一定要封,,我好認同你既講法wo-.-乜我由頭先尾有表達過唔應該封bug咩0_0??
好似大菲菲攻擊數值異常,再生,有咒可以飛入石頭,bug落山崖,哩個bug封晒我梗支持嫁wo
之於用死地卷出技,,我既觀點就係覺得佢唔算係個BUG,,先會開poz寫篇甘既野反對

係bug就係bug啦
又唔係淨係封你一個

3轉劍用死地卷吸攻+扣咒mp好公平?
咒pvp多數輸左系你地bug技到. 我地3轉咒出技用左同無用無分別
但系你地出技時間快左 我地就甘比你地屈哂mp打條毛?

十週年勳章(賀詞)

只為弓手著想 有處身在咒的角度諗下?
弓手出手出技咁快 仲要bug黎做咩?
咒都未用到bug 弓手要用到?
pvp係睇走位 水弓行得快又點 你一樣可以+士氣追上去暈佢
只係%問題

bug=遊戲漏洞
一般說來。遊戲中的BUG可以分為兩種﹐

一種是設計時故意加進去﹐一種是沒有意料到的。

故意加進去的BUG﹐原意是為了讓開發人員在測試遊戲能更順利。

第二種是因為沒有想到會有人這樣玩﹐在程式設計時﹐沒有作到處理

就像找法律漏洞的意思一樣。

為什麼會流出﹖有的是遊戲公司﹐為了增加遊戲的話題﹐故意放出的消息﹐

有的是一些玩家﹐刻意用一堆非正常的步驟去試出來的。

至於找BUG的軟體應該是沒有﹐反而是在這些BUG被發現後﹐會有人用不同的軟體

透過發現的BUG來達到某些目的。

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實我係唔支持冇得bug的
但係唔支持又點
我地就算全部玩家抗議佢封bug都冇用
佢改左既野會改番架咩-.-?
佢地咪只係當我地唱歌
已有 1 人評分Good 收起 理由
+S!U怡× + 1 你說的內容我非常同意A_A

總評分:  Good + 1   查看全部評分

對遊戲本身亦冇不良影響?
影響職業平衡算不?
你只在乎對你自己既良好影響而已
你自己都話係bug就咪叫人開返出黎啦
你因為封bug而罷玩 只係說明自己無bug就生存唔到既嫩貨而已
唔好講到火戰無左bug技好慘咁
說實話 無左bug火戰易埋弓手身好多 你自己唔掂唔好以為人地唔掂
吸攻易捉左  水弓出技又原地企哂時間
最起碼你唔會比水弓bug普攻bug死啦7.7

我有D意見想講一講既@@
對於封BUG技一事.. 有人唔滿意 有人讚成  我對封BUG技係唔讚成既
其理由如下:
BUG係應該封 但係gm點解唔諗下 某d bug (好似bug技咁) 會影響到成個遊戲嗎?? 既然冇必要封既bug 又點解搵多樣野黎做 封左佢呢? 這點有小小不明白...
引用番#16既句子"切身關係" e個bug 可能真係對大家有好大既"切身關係"
包括打緊字回poz既我啦
"以下句子可能是廢話"
bug係想大家多一份樂趣玩得開心d.. 但係gm一封左 見到你地poz話gm封左bug技之後.... p場上就可能小左一份樂趣... 玩左幾個月.. 我次次去p場 .. 見到人地
講個"消"字 我都會格外開心.. 就係因為可以見到高手對高手 看看各方的實力何在
本人認為 最好睇就係(火戰對火戰) 當大家講完個消 一打起上來
就見到雙方各使用手上的死地卷去bug 出技自然快一點 比試都激一點吧!?
但係 現在封了bug技...
p場上見到既 再唔係我之前見到既咁....
一人一方 bug技對戰 而係.. 打一下打一下 睇得耐都會覺點悶..
gm真係有必要封??
如果死地卷剩係用黎去死地既話 變相左就冇左本身佢可以bug技既價值係度
單方面既價值 會有幾大作用呢..
見到樓主個poz 我都黎回回 表達我對封bug技既看法...

Alta活動勳章

冇橪左bug技e+玩毛咩-3-
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 05:09 AM , Processed in 0.054945 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存