2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 OLG之品質衰落時期
樓主: 乂天使仔乂
go

[其他討論] OLG之品質衰落時期 [複製鏈接]

online game ge前景已經一片黑暗

原帖由 MelissaKong 於 10-5-18 01:30 AM 發表
邊個話比你知online game拎尼玩架??
online game 係用尼賺錢架咋~

funny
試問我地唔玩佢地點賺錢?

我已經再沒有一個會沈迷下去的OLG

十週年勳章(賀詞)

起碼好過d畫質差 完成度又高 又冇自由度既game

最少商城制你可以賺錢, 又好玩  畫質差 例如,古龍,金佣,stone age呢d
一望落去已經唔玩了88

你系咪只玩過免費game..相信你都系人云亦云~冇點玩過~
話你知..以前d online game完成度仲低~
冇任務系統~冇乜幫會戰~仲衰過依家~
依家系出得好多game~隻隻差吾多~所以先覺悶~
同埋依家想玩好game~只能玩外國game~幾好既game來到華人代理都變吾好玩..

我不認同你所說
以前任務 幫會戰, 是當時的新糸統 是需要時間研制 創新
現在可以抄 當然多糸統 加上現在是網絡時代
投入資源 人力 一定多!
我想說 現在 出幾隻怪 加一個副本 就說改版
真的很可笑
當然遊戲3D化~~設計難度 畫圖等 是相對較高難度
已有 1 人評分Good 收起 理由
xanyo~*洋 + 1 以前盡力D用心製作,依家科技水平高左反而差 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

你可以不認同既~不過你咁講即系你都認同olg己經有慢慢進步~完成度已慢慢提高=.=
同埋~以前d game地圖好單調~個個地圖都好似差吾多咁..
依家起碼有d吾同既風景睇下~冇咁單調~
仲有以前d game冇乜副本..冇任務..冇乜國戰..呢d野..你都覺得以前完成度高d? =.=
結論依家既game之所以覺得衰茖~系因為出得太多冇哂新意~
外國有好多好好既game~來到華人代理手上都變到外掛game~
重點應該就系呢到啦~系代理商同我地玩家造成~
無良代理~加上我地華人玩家自願中意比錢玩d呃錢既game~先會搞到依家咁既局面~
我諗吾系olg既問題~系人為同風氣既問題囉=.=

仲有啦..我覺得好多香港人都系咁..olg衰落~就賴系olg身上~=.=
個政府衰又賴系個政府到~比你去做吾知又得吾得..
其實所有野都系~累積左前人既經驗做出來既野完成度一定較之前高~
咁又點會關完成度問題呢?..我覺得d人成日賴olg完成度比以前低~真系已經玩game玩沖昏哂頭腦~己經吾想去分折~直覺見到olg就去插完成度..
人講你又信真系羊群心態=.=
其實系人都知olg已經玩到悶~系人都識講玩到吾想玩~但系你有冇真系深入諗過隻game點解會衰茖~
我諗我地吾改變玩家同代理商既心態同風氣~繼續制造d clone即食game出來~華人都真系洗吾旨意有好game玩=.=

我不能同意得更多

都係以前龍族最好玩....
講真...畫面唔係問題,最大問題係隻game好唔好玩...

我仲留意到E加多左一D人..

例子1
隻GAME 畫面係靚,但完成度低,又悶

佢地一開始話game D畫面好正~咬死隻GAME應該會好好玩!     ((PS.靚唔一定好玩....
之後一CB/OB 發現唔好玩,佢地就會開 POST   ->[10分鐘就del]<-  

例子2
隻GAME 畫面係差,但完成度較高,好玩

佢地一開始就直接開POST.   ->[畫面咁差唔方好玩得去邊]<-
((PS.靚畫面都唔方好玩得去邊LO...

例子3
隻GAME 畫面唔錯,完成度都唔差,好玩

佢地都會開POST      ->[唉,XXX代理,死得]<-     ->[咪又係有錢玩晒商城]<-

---------------------------------------------------------------------------------------

我唔係想表達D咩,我只係睇E種POST睇到悶..
來來去去都係咁..可唔可以俾D新意我= ="
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 04:01 AM , Processed in 0.033479 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存