2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 經過各位既努力,終於得到官方既承諾!狂賀!~ ...
樓主: mightychily
go

[討論] 經過各位既努力,終於得到官方既承諾!狂賀!~ [複製鏈接]

好讚同樓主;隻game有好多敗北;

首先組隊系統改成如同虛設;
搞到無人組隊;已經不是一隻線上遊戲;
令某些職業升級難度倍增;

其二;PVP系統太過份;玩家可以在地圖上強P其它玩家;
殺死玩家不會扣經驗;相反被殺會被扣經驗;造成不公平;
開了雙倍經驗時被強P殺死;更會對玩家造成金錢利益;
導致惡霸型玩家當道;和平型玩家只好避之則吉;

其三;技能重置時間;
很多職業的技能都不需要等待重置;
造成很多時候變成一招走天涯;
可以不斷重複使出技能;失去意義;

第四;雙職系統;
表面上一個角色擁有2個性格;
不過實際上是2個完全不一樣既的角色;
實際的好處幾乎沒有;而且正職和副職也沒有連繫;
很多玩家甚至無視副職;只為正職升等;
令 這個遊戲的特色變得毫無特色;

第五;遊戲出現BUG;
有任務經驗錯誤被倍大(重複任務);經過官方修正後;
卻沒有補償或回遂;對玩家造成大大不公平;
很多玩家心感不憤;而流失部分玩家;

最後;官方自閉式改動;
沒有與玩家互動;即使改動了遊戲內容;
也沒有告之玩家;讓玩家蒙在鼓內;
對遊戲失去興趣

個人認為這隻遊戲似乎進行樓主所言的死亡倒數;
有錯誤或漏動請幫我修正;感謝

十週年勳章(賀詞)

同意樓主既講法..    (雖然我已經無玩..)
    光祭依家真係難升左好多..
而且黑橘更把組隊系統荒廢左..
      令到原本已經難升既光祭   變得難上加難..
另外..看到樓上既回po睇到..光祭主要係補血..
    但我想問句..若然無人組既話..  那何來需要補血呢..
         also..副本的話..  好多打手都會選擇打怪升..  
好少副本團..    因為副本需時長..  而且經驗也不多..
     就以一場55副為例..  清全場既經驗只係數個%..
             但可能佢地打野怪..只需20mins左右就已經有咁既數字..
  但副本一場..  就可能最少45mins..相比之下..
         就已經可以睇到..  打野怪升lv.既效率係高過副本..
仲有..除左要做任或打裝外...根本係好少人會去打副本...
           係以上呢d既情況下..光祭只好逼於無奈單升...

有無人玩過cb分享下

十週年勳章(賀詞)

原帖由 yeyayeya 於 10-5-29 10:23 發表
有無人玩過cb分享下

...
   我諗呢度有90%既人都係cb玩過-﹏-
            因為佢cb不刪檔...

原帖由 乂薄荷綠茶乂 於 10-5-28 10:11 AM 發表
第一 玩祭c仲想可以單機升lv既人個腦係咪生在野?

第二 唔知幾時開始個個玩多人線上遊戲 都話要單機升lv 班人個腦係咪有問題

第三 我都認為個組隊系統改到好低能

第一你都幾搞笑
呢隻game改到單機咁 有無人組你升先?
d打手都覺你係度吸佢經la
現家係隻game令人要單機升lv
唔係人人想單機升lv

原帖由 CTPS 於 10-5-29 07:53 AM 發表
ec當然是用黎回血的吧...
副本大把人要..邊驚升唔到

你認為 副本經 多過 打怪經.....!?
打副本時間 比 打怪時間長...

原帖由 LOVE~西野司 於 10-5-29 01:28 PM 發表

你認為 副本經 多過 打怪經.....!?
打副本時間 比 打怪時間長...

我覺得ok啵~1小時內有3~4m經~

依家改左副本多好多經..60LV果時打55副本...半個鐘一場..4人打9%..5人打7%..唔計用雙經一直不停打的話..同野外差唔多
加上又有橙裝...4人打的話我記得女武神前每隻小惡魔有3700-3800經一隻..女武神隔離果兩隻野每隻好似有成萬..女武神好似有萬六至萬八..
只係記得大約係咁上下...不過只可以打到升62LV..62升63會係空窗期...63又可以去60副本打裝練....
而且60LV每日任務都有30W經驗值..做一做主線..再做每日任都已經有好多經驗..只要做每日任務+打幾場副本...
兩日就可以升一級了....不過事實上組隊系統係的確有好大問題...

玩Online Game總係要慢慢升,慢慢玩先好玩

你一口氣升到60lv 你咪係一樣嘈....

慢慢玩 慢慢升 先係玩game既樂趣....

依家仲要加速盛行...周街都係...玩咩?

封測玩的  自己本身幾只人物就1x 1x 1x 咩職都玩下咁

之後封測去公測前幾日 fd唔玩 比左ac我 54盾戰 打5x怪 都要1-3招 好在暴擊 2招秒一隻

家下唔知無登入過 聽fd講改左組隊變成咁就無玩過

我一向都唔太鍾意玩幻月 之前解重任 都好少組隊 自己單打為多

搶怪情況成日發生 明明打左先 人地都要搶 心死 樓上又唔係咁講..

我好多封頂60朋友 都要打下副本 掛下卡 整裝 唔洗升到上去就無野做

而且第日都會開放上限等級 何來升到60就悶=.=

我就去左玩嗜血 唔怕悶唔怕技弱捱到上30 開始有少少希望既感覺出左來

另外回41樓 雙職有價值= = 你正身5x 副職25 你就死 轉副職 d死經會少d

何來無用 雖然除此之外 副職真係用途不大 佢本身都係一開始5個職

副職埋=人人2職 感覺上太少職咁

十週年勳章(賀詞)

公測戈日起
我封測公會由4x 幾人
得番我1個人自己硬膠咁去上線- -
任品 改動左
bug係修正左
但係仲係有大量bug 存在...
隻game我覺得真係就黎幻滅- -

癈GAME一隻.早走早著.

有個好iq的問題...暗的要落跑嗎?.?

十週年勳章(賀詞)

放棄呢隻GAME啦
根本係一隻半完成既遊戲
而家等緊 Iris瞳光online

十週年勳章(賀詞)

好同意樓主!

組隊系統改到冇用

我係法c, after 組隊系統改, no one want to party....我fight alone..都經常冇mp同hp, spend a lot of pots money...zzz
更可況祭師, 真係好想佢改番正常d.....v hard to lvl now...=0=" want us buy GASH point also no need do this...==, so hard to lvl, who want to buy Gash open double exp., useless....==

回復 56# flowerbird 的帖子

你D中英文好精彩

十週年勳章(賀詞)

怪物血量真係好高  唉

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我新泥兩日就見到咁多呢d post=.=

係唔係應該放棄呢=.=

未公測前真係好地地,
我本人 玩戰士 ,封測果陣升lv速度唔係叫快
但都叫正正常常,升到54lv
我自己公會d人就好小吹水,都叫悶
平時都係靠自己出去組人升吹下水 無咁悶

相信5xlv既人都知,都係打心心個重任升
個任務物品本身都難出
改左之後更加無人組隊,一個人升lv好似玩單機game咁
好~我同個法師fd組隊,我拉怪,佢清
大約殺左3x隻到 ,佢就打哂d任務物品15/15
但係我呢 得3/15 ,要我打多幾耐完到任拎exp??

本身封測都正正常常,你改既,平衡番各職業既能力 ~我ok 無問題
但係依家個組隊系統,仲叫人點玩??
公測前我個個fd日日都玩呢隻game
但係公測後,好多60fd 都已經想放ac
再咁落去 呢隻game真係講得再見
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:02 PM , Processed in 0.035541 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存