2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 高興太早,橘子在玩文字遊戲,關於白名不扣經掉裝的看法 ...
樓主: redking
go

[閒聊] 高興太早,橘子在玩文字遊戲,關於白名不扣經掉裝的看法 [複製鏈接]

但系我覺得 官方改到咁 己經足夠 如果要改到樓主你咁樣
咁同pve有咩分別先   加上樓主你既講法系白打紅唔變紫 即系唔掉埋裝啦
即系白色永遠優先 到時就變成白色周街圍嘔紅名 咁樣同紅人殘殺新手都系一樣姐     
唔該發post前 經大腦啦  
醒d啦

加上你地唔好再討論紅人殺新手問題啦   你地有冇睇公告 保護地帶去到灰木原
灰木原都升到60上啦 60上系咪都叫新手牙   依家仲想改多樣野黎保障白名

就算我唔系紅人     我都想 屌鳩你地班含家產

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-6-3 05:45 AM 發表
咁同pve有咩分別先   加上樓主你既講法系白打紅唔變紫 即系唔掉埋裝啦
即系白色永遠優先 到時就變成白色周街圍嘔紅名 咁樣同紅人殘殺新手都系一樣姐: ...

在下非常同意你既講法

灰木可以升到64...咁樣比人殺..好快行返來去者

咁唔係咁..白名唔開pk就唔受紅人影響...即係pve!?

去到灰木以經好離譜

洗唔洗去撚到號角...比一個地圖玩pvp就算!?

最撚正就係...冇人叫過你還手.....當你等及去到60左右..1打1你實走到..比人圍你都唔洗指意還到手你就死左

你又想打紅/紫人...又唔想變紫名...有冇用過腦架!

原帖由 紅茶o賢∮ 於 3/6/2010 05:45 發表
即系白色永遠優先 到時就變成白色周街圍嘔紅名 咁樣同紅人殘殺新手都系一樣姐: ...

首先完全唔明點解你會咁激動
第二點係有關白名打人唔變紫 如果將紅人當做係犯左法既人
會被一般人 ( 警察 ) 圍吊好正常
你俾人吊唔死 就冇penality, 正如警察捉唔到人 就冇辦法
你俾人捉到 咁當然要有penality
雖然話 隻game搞到咁個pk系統係冇意義
因為未有正常俾人pvp既地方
但係我覺得咁set好合理

講咁多做咩中丫~
最好就係雙方有開pvp既先可以打
咁就可以完全保障到D白名,
打唔打可以自己選擇~
到時邊個比人打死都冇得底懶~

點解唔乾脆地咁樣設定呢~
而家白名一樣會被人打死,
但唔扣經已經好感動~
反正由風里去山徑好近(暫時來說)

而家佢改左..白名死左咩野都唔扣..比人殺左即係=冇事..但佢殺左你之後佢紅名..到時大把人見紅即殺啦

我覺得d紅名都幾得意...殺完人又怕比白人追殺 喂 你殺左人呀...殺人唔死刑都要終身監禁啦...  我覺得最好既方法係 等級相差10級就唔可以打人  咁應該ok啦 @@"

都係驚d人開副職誘人犯罪者

直接改到點對方時, 會同時顯示 正副Lv,
或者顯示目前係用緊正職定副職囉......

簡簡單單加個icon就得, 唔會太難改掛??

其實講來講去, 只係d紅名未改就淆定先. .  
之前殺人咁威, 而家就淆底, 真係好鬼樣衰. .

d 安全區開到咁高lv la, 都唔知淆咩~

個個反對保障白名既都話自己唔係紅人/殺人狂..
好微妙....

其實呢隻game係唔係非開紅不可?
d人成日問: 改到咁,我開紅黎做咩?
我真係想知,其實你開紅黎做咩?
唔好同我講d咩殺外掛,做正義超人呢d大話

非pk地圖加大,又嘈
你睇番風城之前既地圖,邊有人嘈過?
你話咁改會改到似pve
我話你不如去玩其他pvp

跟本而家只係得少量殺人狂玩家覺得有問題
大量玩家都想升組隊升lv,打副本
而唔係d殺人狂玩家,組隊去清地圖當打寶!

白名殺紅名不是應該頭上有把劍的嗎?  類似某online

只係我覺得商城應該出番d 洗pk ge道具
咁樣紅名又可以洗pk  中意殺又唔想洗咪出錢    而有d想改過ge人又可以洗完變番白名出去升lv
我幫開發商搵緊錢呀...xd

白名殺紅又可以有榮譽0.0

咁樣之後紅名應該會少左  
其實白名追殺紅名應該係好正常........而白殺紅應該係有獎勵先岩   殺惡人不是應該有獎勵嗎?
白名打輸了要懲罰好像有點怪怪的
雖然唔係個個紅名都衰  可能有d真係唔小心紅左之類   但係設定就係設定  紅左唯有小心d
只係呢隻game 紅左名要洗pk 有點煩

所以2面唔太平衡

原帖由 kennybear 於 10-6-3 09:27 AM 發表
好微妙....

...

就係因為白名唔還得手   因為好多善良玩家都怕會變紫跌野  所以紅名先咁猖狂
所以佢地先發癩
不過我都照還手  反正死ge都係副職...
有邊次唔係人地打怪打到1/3血d紅人就埋黎出大技呢   
老實講 咁樣殺人真係有快感?   咁樣做好多人都殺到人   有咩特別   有咩快感我真係唸唔到...
只係一班傻仔而已

原帖由 kennybear 於 10-6-3 09:27 AM 發表
好微妙....

...

好想引用未改前d 紅人對白名講ge 一句..
同紅人講: "你地唔鐘意咪轉game law"

o係呢到回po冇人會同情你ga, 你地而家只係一小部份有異議ge人來ja
你地可以整到好似之前d人嘈pk 系統時咁多po咁多支持, 官方咪改俾你law, haha
可惜你地都係俾人圍插多

原帖由 ansonlight92 於 10-6-3 07:38 AM 發表

首先完全唔明點解你會咁激動
第二點係有關白名打人唔變紫 如果將紅人當做係犯左法既人
會被一般人 ( 警察 ) 圍吊好正常
你俾人吊唔死 就冇penality, 正如警察捉唔到人 就冇辦法
你俾人捉到 咁當然要有penality ...

+1

白名打紅名死左之後會扣經同跌裝
只會加速D人俾人打都唔會還手

其實白名打紅名唔會變紫
都好正常既事

可以限制到D人唔會咁倡狂
至少都有機會俾人圍下佢地
開得紅殺咁多人預左做過街老鼠嫁啦
到時改左之後就問返人開紅做乜
咁你開紅殺人係為乜

學返D紅人講開果句LO~
殺唔到人覺得冇癮既未唔好玩囉你地~
又要殺人但又怕俾人圍毆

原帖由 神名/神樂 於 10-6-3 10:40 AM 發表

+1

白名打紅名死左之後會扣經同跌裝
只會加速D人俾人打都唔會還手

其實白名打紅名唔會變紫
都好正常既事

可以限制到D人唔會咁倡狂
至少都有機會俾人圍下佢地
開得紅殺咁多人預左做過街老鼠嫁啦
...

又系話要白打紅唔變紫  即系你想變成更加不平行    咁樣同紅名殘殺新手有乜分別
只不過依家變左另一個立場  博屌?
   唔好要我用多個字黎形容你 腦殘

原帖由 魔楓 於 10-6-3 09:20 AM 發表
都係驚d人開副職誘人犯罪者

直接改到點對方時, 會同時顯示 正副Lv,
或者顯示目前係用緊正職定副職囉......

簡簡單單加個icon就得, 唔會太難改掛??

好提議

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-6-3 05:45 AM 發表

+1
80封頂60都叫新手.d人睇到自己成個垃圾咁^o^
仲係到得寸進尺!!

吾玩  吾好益佢米算嚕

黑橙...
最小都保護左還都還唔到手既玩家先....
如果你還到手
你暈佢2,3秒都暈唔到?miss另計..

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-6-3 02:52 PM 發表

又系話要白打紅唔變紫  即系你想變成更加不平行    咁樣同紅名殘殺新手有乜分別
只不過依家變左另一個立場  博屌?   唔好要我用多個字黎形容你 腦殘

冇人迫你開紅殺人

做得紅名就預左同通緝犯一樣

又要威又要帶頭盔?

大大隻字唔代表你講野有道理

博吊果個似係你多D~

原帖由 神名/神樂 於 10-6-6 06:35 PM 發表

冇人迫你開紅殺人

做得紅名就預左同通緝犯一樣

又要威又要帶頭盔?

大大隻字唔代表你講野有道理

博吊果個似係你多D~

咁係米有人迫你開紅殺紅人??
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 09:30 AM , Processed in 0.044807 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存