2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 黑橙..你係得!(各位玩家請看成個post)謝謝! ...
樓主: 阿tik
go

[討論] 黑橙..你係得!(各位玩家請看成個post)謝謝! [複製鏈接]

笑傲無雙

原帖由 tsukio 於 10-6-3 01:27 PM 發表
唔係亂ge問題 - -
係你無說服力而且理據不足ge問題
而且你ge論述欠缺考慮實際情況
成個論點根本唔成立

其實我唔係想講論點..
係想俾意見...個post!
係有某些人..唔睇post就話人...

九唔搭八 - -

現在(這一刻未,但即將維護完)已經改了 再談只是紙上空說吧

亂殺人是每一個遊戲都會有的事
不是遊戲問題 是玩家問題吧

要改是玩家的要求 因為太多人被殺了
現在黑橙不就回應大多數玩家的要求嗎?

然而 現在白名被殺什麼事都沒有 而且 沒到60LV上基本上也不能開紅殺人
無疑現在逄魔櫻華或谷地都不會什麼3XLV被6XLV的虐殺了
因為現在不能再在該地開紅

但注意逄魔開紅清場是常見的事
開紅的人(指部份)並不注重死
死完又出死完又出 這是事實吧
他們只是要亂殺人/希望打出寶來

而且他們也不只是在逄魔等地殺低等(3XLV)的人
看D SER的LALA兄很有品 人開完全域話他只會殺低等人
隔天就在龍骨看他清場了 龍骨也是5XLV上 而他只是60LV
算差不多LV吧 但仍然 不存在什麼互相比賽技術之類高品行的行為吧
他要PK 我要升LV 那有什麼閒情和他比較
要互相比賽技術之類 有個大前提 是2位也想這樣做吧

再說3XLV在一個遊戲來說也不算低等吧
大部份遊戲(PVP SER)的地圖也是此時可以讓玩家開紅

再說紅人 除了不斷亂殺人又不怕死那N位
他們也有受懲罰 他們洗紅時 白名會自動來殺他
理由不是紅名有殺過他
理由是 你是紅名所以我殺你
保證在他們洗紅時最少要死5-10次上
他們掉下的東東比他們當初殺人時拾的還可能多

對於那些亂殺人的 又有什麼方法解決?
就算到那裡去他們還是會殺人

因為這是PVP SER

笑傲無雙

原帖由 tsukio 於 10-6-3 01:31 PM 發表
九唔搭八 - -

請問..咩九唔搭八呢..?

怪就怪d 亂殺人既人~而家佢改我覺得改得~好至小我升lv 唔洗成日驚比人q~
你話殺白木~最多同佢"豆"搶lo~eco 都有人搶怪~一樣冇得開紅q佢~如果唔習慣~可以唔玩

笑傲無雙

原帖由 ching6210 於 10-6-3 01:32 PM 發表
現在(這一刻未,但即將維護完)已經改了 再談只是紙上空說吧

亂殺人是每一個遊戲都會有的事
不是遊戲問題 是玩家問題吧

要改是玩家的要求 因為太多人被殺了
現在黑橙不就回應大多數玩家的要求嗎?

然而 現在 ...

掂!!!!!!!!!!!
因為呢個係pvp ser!!!
係玩家問題!

唔知點解要改左個pk系統!

的確...
個pk系統本來冇咩問題
但問題就會,有一班人,成日去低lv地區洗場
果一班又係高lv人,而且已經自成一角...
唔會話幫手清紅手,鍾意就來掃場,一下一件,當打寶
口口聲聲話自己低lv果時,都係咁升
但佢地低lv果時,有冇d高佢地成2倍lv既人來掃場?
同多都係同lv,有得打下
依家果d高lv紅人,同之前係幼稚園殺人既殺人狂,有咩分別?
要怪就怪你地殺得太過火

用掛既,隻game有舉報攻能,最唔係就影相send去,你殺左佢,佢就會以後唔用咩
話就話殺白木...但依家有幾多個白木俾人殺,又有幾多個無辜玩家俾人殺?

用返你地之前罵白名玩家既話:
唔鍾意咪轉game lo

笑傲無雙

終於有人講返D野T_T好感動...

原帖由 qwel0001 於 10-6-3 01:39 PM 發表
的確...
個pk系統本來冇咩問題
但問題就會,有一班人,成日去低lv地區洗場
果一班又係高lv人,而且已經自成一角...
唔會話幫手清紅手,鍾意就來掃場,一下一件,當打寶
口口聲聲話自己低lv果時,都係咁升
但佢地低lv果 ...

完全同意.......根本係紅人洗場問題~

但如何控制紅人洗場問題才是問題
你難保當你升到60LV上 又開了100LV(真是遠到不能再遠的事)
然後又有一堆80LV的人來洗60LV的場
那要怎樣做?
白名不掉裝不掉錢了 但不停被殺 又如何?
紅人洗場是問題 控制了殺60殺30後 又如何控制接下去的問題?

接受現實 這是PVP SER

笑傲無雙

原帖由 ching6210 於 10-6-3 01:54 PM 發表
你難保當你升到60LV上 又開了100LV(真是遠到不能再遠的事)
那要怎樣做?
紅人洗場是問題 控制了殺60殺 ...

-__-跟本就係玩家問題!

玩過星曲WEB

原帖由 ching6210 於 10-6-3 01:54 PM 發表
那要怎樣做?
紅人洗場是問題 控制了殺60殺 ...

的確..有時唔係唔想幫d新手..
係因為開紅地圖太多..ser有6個..
經常收到風話d紅人係邊到殺緊人..
去到既時候已經走晒..
最大問題係果班人已經預左唔玩..
唔升lv都冇問題..

原帖由 阿tik 於 10-6-3 11:30 AM 發表
白人冇野扣.......真係打黎都唔知做咩.......正係扣經都好...改唔跌野呢個就冇問題..
唔係亂殺人既紅人都冇意思!
想殺白木.搶怪.等等人..都想佢地有報應...已家得紅人有報應!)
之前白人俾人殺死左都唔係好多經... ...

心理變態, 人地無端端俾人殺已經唔開心, 已經俾你侮辱到人

你仲要一定扣exp先覺有意思, 你係唔係變態?

扣左人exp你lv會升ga 咩?

笑傲無雙

原帖由 BlueO 於 10-6-3 02:01 PM 發表

又係唔睇post既人..講左殺白木..搶怪者等等!
唔係無啦啦殺人唔該!
仲有e個.pvp ser!

原帖由 紅豆湯丸*QQ 於 10-6-3 11:56 AM 發表
隻隻game一改野就話死
咁係咪應該唔好做任何調整或者更新呢
之前d人嘈得咁勁個時又唔見你出post講
而家改左做所謂既新手保護又話人搞死隻game
真係想pk既咪去個d地圖囉
反正又無乜主動怪
反而我覺得得返60-80l ...

支持
雖然出面而家好多lee d 膠post, 但請留意回po ge 都係反駁 ge 人, 支持者奇少

原帖由 阿tik 於 10-6-3 11:30 AM 發表
白人冇野扣.......真係打黎都唔知做咩.......正係扣經都好...改唔跌野呢個就冇問題..
白人無野扣有咩問題?  有人叫你一定要打白人?  
有幾多人身上真係會有貴重野跌出黎 扣經仲慘囉

唔係亂殺人既紅人都冇意思!
就係因為有好多亂殺白人 清低lv升lv場地既人先有呢個更新
想殺白木.搶怪.等等人..都想佢地有報應...已家得紅人有報應!)
既然你有能力殺到白木/搶怪  就算唔扣經  佢地一樣要回城  仲可以對你做到d咩??
之前白人俾人殺死左都唔係好多經......
咁都叫唔多經阿  起碼都要殺番幾十隻怪  人流咁多起碼都浪費十幾分鐘喎
如果又比人殺多次 又哂多十幾分鐘
已家仲要無埋..........
改到真係..唉...
俾你改一改野呃殺晒D不亂殺人既玩家!!!
你紅左名無人知你係咪亂殺人架喎   除左d好出名既人

點解唔諗計去保護玩家...set d保護符..練功時間..等等...不可以被殺..
點解要改個PK系統!
個pk系統不嬲冇咩問題!...冇啦啦做咩改佢!!!!!!

起因係你冇啦啦改怪血量..改分享任品..搞到玩家抗議!..
好心你開放前做好功夫!!你更新前出公告!!
已家拖累埋個pk系統...

黑橙..隻game俾你搞死!!

笑傲無雙

原帖由 BlueO 於 10-6-3 02:03 PM 發表

支持
雖然出面而家好多lee d 膠post, 但請留意回po ge 都係反駁 ge 人, 支持者奇少

冇錯..我等咁耐終於有D人講下野!!有人支持下!

原帖由 阿tik 於 10-6-3 02:03 PM 發表

又係唔睇post既人..講左殺白木..搶怪者等等!
唔係無啦啦殺人唔該!
仲有e個.pvp ser!

你估開紅GE殺白木,搶怪者多, 定亂殺人多?
你想因一小小小小小撮"好紅人" 而 放任 一大大大大堆 ”壞紅人"?

原帖由 BlueO 於 10-6-3 02:01 PM 發表

噗你個真的說得很好 這世上真的有很多心理變態
紅人洗場是心理變態 開全域進行人身攻擊不斷咒罵的人又心理變態
被人殺1幾2十次就受不了發火的人又心理變態
真的很多心理變態
心理變態的人死了也不怕因為只是殺人有快感
看到了走出來又殺走出來又殺
本來女鬼場很多人清空了場後心中有快感
被人反殺也不重要 最重要是上到10大惡人
很心理變態
我笑鳥
是因為他們本身心理變態才去做吧
你有點倒轉了

原帖由 阿tik 於 10-6-3 02:06 PM 發表

冇錯..我等咁耐終於有D人講下野!!有人支持下!

um .. . 我係支持紅豆 = 0 =
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 10:15 AM , Processed in 0.031377 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存