2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 列出劍狐所有不知所謂野
go

[討論] 列出劍狐所有不知所謂野 [複製鏈接]

我以下打架全部都係睇本人由1到70LV 所睇到架所有問題....我唔知提出官方會唔會有任何改進OR 睇法..

我只係想講出大家心聲.~如果有補沖

第一:職業差...

尼個基本上係大家都感覺到架問題....問題在於咩呢?

問題就係出於"水月" <----好多人話後期水月唔勁啦....老實講我真係完全唔覺水月邊忽唔勁...

我從來未見過...有個職可以甘完善~雙回血....彈走近戰...幾秒閃一次...減攻速移速.....攻仲要超高.

姐係甘我玩甘多GAME 以黎...我真係第一次見補血職好秋過打架職...完全係智障....60LV 以前...

簡值就係水月ONLINE....行出街10個9個都係水月....既然你整到佢甘勁唔想要其他職存在....甘一開波設埋D 神武玄宿凌尼D職做咩野?

神妝近戰都唔會夠正常妝副本妝水月打。。。甘借問聲?要打職你做咩??真係入GAME 打下王傾下計就算,D近職?

問題二:出新職問題。

我唔明尼個行為係想再賺玩家一次錢定係想氹多D 人繼續玩落去。 又或者因為水月過份勁。。想有職克制到佢。。

總之我唔理佢咩理由。。我只係知又整多左兩隻屈機職出黎。。。新架職月出月誇張。。舊架職月黎月能癈。。水月勁就出隻天劍。

雲黎壓住。。簡值係ON 9思想。。。同香港銀行出左張紫色架10蚊紙。。。之後又出番張綠色架50$紙。。有咩能要分別。。。

多能七9余= =...........

問題三:命中及閃躲問題...

尼個問題資深人士我唸都會感受到...法術打閃係易中好多......

由本人165 閃 開埋技22X 閃  比一個 135命中架 天劍打都係接近下下中....而比天劍暈..閃係當場冇哂..等同比人秒左.

ON +9? 市價閃書係貴過命中.....我一直好唔明.咩能野理倫- -? 135 命己打165 閃都己經甘易中. 甘上命三...請問一下閃職點玩?

妝完成身閃三..同冇妝過居然係一樣.0.0甘請問閃職係唔係姐係癈左武功?.?閃職本身力唔係話打力..硬一定唔係硬..本生靠閃黎拖長時間

黎打....依家135 命打 都打到我仆哂街...借問聲^^甘其他谷唔起閃架閃職架朋友^_^GM 係唔係要佢地唔好玩劍狐?OR 轉番水月天劍..

又比你地再謙一筆^_^?之後再出新職.??當玩家ON 9 水魚??而命中三市價同閃三個價簡正係ON 9 有咩理由..克制人地架個粒石..會平過被克制架石..甘仲有人玩閃?^_^?個個玩鬥多血互斬密夠囉0.0

問題四:抽狐

尼個唔洗講啦...一隻比一隻難抽.....月黎月當玩家水魚....由以前我20個抽2隻4階狐...變成依家  50~80個都抽唔到一隻7階狐...

錢唔係甘賺架囉..之前偷改武器耐久下降度問題...再之後分解物品出粉機會....每一樣都係完全冇同家提出及通知過自把自為實行...

當正玩家係傻仔...以為改左冇人知.. 米能ON9啦。。你改左效果只有人地冇咩點玩架先會知。。。!玩家反而會係最清楚囉。~

賺能傻左你地咩?

問題5:處事方法

由自把自為。同做埋D 無謂活動我都癈事講,,,一打十。個D  邊能個會夠打借問聲?成SER得幾個?整個活動出黎冇人夠打...

甘係唔係多能七9魚.....成班GM 一堆飲桶..~收糧做埋D多能魚架野..~GAME就月改月彈.我居然可以一個鍾彈3次以上。..正路問題唔搞掂...成日整埋D 呃錢野搵水魚.

你要賺錢前.唔該搞能好隻GAME先黎唸D活動啦..你做到隻GAME9唔搭8 。有人玩先奇啦。。問心啦。。幾多人唔玩點解留唔住玩家。。冇原因架咩唔通?

仲有之前第一批比人知道用BUG 升LV 個幾個。。。。我收到風另位GM 哥哥仔私底下過番 2000金比人叫人留係度玩。

借問聲。。甘你封個兩日黎做咩?開BUG封2日 升左4LV 我都望到呆左..我地D玩家升到眼定定2日先升到 2~3LV 佢封得兩日?!仲要比番錢佢地鼓勵人開BUG ? 屌...甘岩啦..我都開下BUG ...封我一個幾月 比番幾十萬金比我都好啊...我冇咩所謂.~你地甘做野.同食濕米有咩分別?

以上算係我玩左甘耐以黎.~見到所有劍狐架ON9 野。。。可能其他人抱有唔同睇法。。。可以留言。。勿咀炮多意見THX~

哇,頂, u看得超透,,,抽狐碎裝完全講出哂我既心底話,,,

水月online真係冇改錯名的

問題二:出新職問題
無視舊職業

問題三:命中及閃躲問題
好似主要針對玄宿

問題四:抽狐
最過份...個硬豆仲好意思講睇機率 ...銀行過數同你間公司買狐仲心甘命底

問題5:處事方法
又係過份+on9...封2日..已經覺得少...重要唔回佢lv..而且比返2000金佢做補償
未見過game既處理方式咁on9...
另外"打10個"唔可以話佢白痴既..因為遲下出100 lv就有人夠打

除左職業問題外 其他我都幾認同
首先本人係神武
D水月係戰場到見到我 跟本係走唔切
大把水月係戰場見到我都只係走
我同親水月單P 一係我贏 一係時間完
極少係時間內比水月打死
戰場入面除左上清之外 我真係咩職都唔怕
天劍如果用左成身紫同我打 大約係55波
雲韶就比較少見D 但印象中好似未比雲韶打死過
以上為70戰場我見到既情況
講真 我係50戰場係被屈果班黎
但上到60以後水月優勢的確係少左好多

神武好多時響2副本/單刷低lv少少既5人副都比起其他職業易~- -只係同lv副本就俾較少人會組~-口-~5人戰場近戰比較難玩~- -10人果個近戰有用好多~

打10個果度~- -都真係有d難度~我最多去到5/f~就連2隻都頂唔到喇~-口-~

我只係一件豆腐做既小神武~>v<~

有冇坦陪我打霸王~鬼哭同星星樓呀~-口-~

唔好玩囉   byebye  唔送了

原帖由 edisontse 於 10-6-17 12:29 AM 發表
首先本人係神武
極少係時間內比水月打死
戰場入面除左上清之外 我真係咩職 ...

見到神武要走係因為招封治療技/封技     唔通叫人企定定比你打?
神武 無邊隻玩得勁,除左洛天之外@@

一日未2轉 一日都未分出勝負= =+
水月前期係勁 點解勁 因為前期打唔痛人同命中好難高
只要隻水月有少少技術 慢慢拉死你 一定沒得玩

但出左2轉同潛能系統 近戰戰鬥力真係勁左好多
特別係神話修為的50命中同20行速 大大提升左近戰職的可戰力
法系的天然命中加成係神話系統後基本上有=冇

仲有樓主唔好太執著閃避
閃避原則上只不過係單刷二人五人副本用
70級後註定左閃避沒戰場價值
72級2轉後 部份2轉職命中提升 20(+20)
75級神話修為 +50
70背飾 +20
冰鬼kuso +30
正常75級都命中過220 無聊無聊渣番把大師武 又多20命中
有心搞全命中石裝 入kuso命中石的話 命中300都0難度
但你玩閃 閃到300嗎
閃避要有效果(打5下閃4下) 對近攻職要等於或少於近戰職命中10  對法系要高於法系50

極度支持樓主說法!!!劍狐搵水魚係人都知..但係真係搵還搵呀 !!!唔好搞到d職業對比差成咁..神裝都冇得玩呀大佬

回復 8# 不翼夢 的帖子

照你咁講??2轉後玩閃既係唔係唔洗玩喇??
係唔係可以收埋心水玩其他game喇?
2轉後+50命中~~咁出個閃黎有乜用?

原帖由 edisontse 於 10-6-17 12:29 AM 發表
首先本人係神武
極少係時間內比水月打死
戰場入面除左上清之外 我真係咩職 ...

小係因為出左新職你先會覺得小左....打唔死水月基本上變左鐵定架事實...

我唔明..做咩要整到一隻職係打唔死.. 遠攻都有得打..近戰識打架話..水月神妝都照暈到.

原帖由 aoiyukishi 於 10-6-17 01:29 AM 發表
神武好多時響2副本/單刷低lv少少既5人副都比起其他職業易~- -只係同lv副本就俾較少人會組~-口-~5人戰場近戰比較難玩~- -10人果個近戰有用好多~

打10個果度~- -都真係有d難度~我最多去到5/f~就連2隻都頂唔到喇~-口 ...

我玩ONLINE 唔係係度單機打任務同升LV ~~我要同人有互動.

原帖由 唉..避開我 於 10-6-17 03:28 AM 發表

見到神武要走係因為招封治療技/封技     唔通叫人企定定比你打?
神武 無邊隻玩得勁,除左洛天之外@@

洛天同水月又係冇得打霜瞳拉打都照屈死佢=.="..

原帖由 不翼夢 於 10-6-17 04:07 AM 發表
一日未2轉 一日都未分出勝負= =+
水月前期係勁 點解勁 因為前期打唔痛人同命中好難高
只要隻水月有少少技術 慢慢拉死你 一定沒得玩

但出左2轉同潛能系統 近戰戰鬥力真係勁左好多
特別係神話修為的50命中同20行 ...

二轉問題我都仲未講.!!!你講出黎岩啦.~~我同你講....二轉水月可以講係去到不死天下無敵甘..

D技ON9 到.!!!戰鬥中復活..~~<---傻能左? 戰場會戰全水月得啦...個個做一死完原地照起. 輪住復...CD完 都未死哂.~

仲有招..打佢會回血...我屌咩..~回能夠未姐?1LV到70 個招三疊己經天下無敵甘...大補我都唔講... 60LV個陣企定定回住血比近職打都唔死.....咩時候法師變左坦打補架!?!?!?!二轉仲同我黎招回血....3疊大補 食水食情水...~ <----你老味..會死架咩?

仲有!!KUSO 妝尼個問題又係ON9  命中+30。。。。。。我吊佢老味。。神武 玄 凌 尼D食屎啦。~ 每個職都應該有佢長處同短處。。~玄神凌 尼D。。本生架 長處變到完全唔夠水月黎。。。。玄玩閃 比人打到PK仲要死出命中 。 神武高攻大力。。。爆起上黎仲唔夠水月爆得多   凌以多血硬見稱。。。 但打水月 WIN架機會係0  打打下水月仲硬過凌

有冇搞能錯先。?

原帖由 笨小宇 於 10-6-17 05:24 AM 發表
極度支持樓主說法!!!劍狐搵水魚係人都知..但係真係搵還搵呀 !!!唔好搞到d職業對比差成咁..神裝都冇得玩呀大佬

我最能唔滿意架其中之中....我比成堆錢出黎合神妝...居然唔夠人地 戰場妝+真黑妝打...甘我請問...玩錢個D 係唔係變ON 9仔?

原帖由 kei520 於 10-6-17 07:58 AM 發表
照你咁講??2轉後玩閃既係唔係唔洗玩喇??
係唔係可以收埋心水玩其他game喇?
2轉後+50命中~~咁出個閃黎有乜用?

佢甘做完全係叫閃職收工..~佢想做水月世界.

原帖由 〝◆_小×κ║ 於 10-6-17 02:22 AM 發表
唔好玩囉   byebye  唔送了

小學雞..唔該對事唔好對人.~~做野成熟D 醒小小.

笑傲無雙

我支持你話水月勁得離譜, 簡直係完美職業,
我一開始時見到, 55lv洪荒水月做坦,
睇到我o 晒嘴。
水月仲要有遠距離高攻群攻, 打怪超快, e下勁。
搞到我都好想昇隻水月。
  本人是天劍, 快70了,(裝係一般藍裝而已),  近日快昇修為, 所以慢左= =
你話天劍之所以打死你係因為你比佢暈左,
但基本上暈唔到你, 就會比你收皮架lo,
同埋法係天劍出單招要出招時間, 即係話用晒真氣就玩完, 除非用真氣水la。

原帖由 gn02263941 於 10-6-17 09:48 AM 發表
我支持你話水月勁得離譜, 簡直係完美職業,
我一開始時見到, 55lv洪荒水月做坦,
睇到我o 晒嘴。
水月仲要有遠距離高攻群攻, 打怪超快, e下勁。
搞到我都好想昇隻水月。
  本人是天劍, 快70了,(裝係一般藍裝而已 ...

你要知道一樣野。。。。。天劍招暈。。。唔係睇打唔打得中。。。係睇發唔發動到。。

意思姐係。。就算我22X 閃。。你得個100命甘。  只要個下個招暈係會發動。。

我幾高閃都係會照中。。。中左仲要冇哂閃。。。明唔明- -?未能見過有GAME 法C 去做坦個過=.=同墨香一ON樣9。。。

原帖由 路邊一棵樹 於 10-6-16 11:09 PM 發表
我以下打架全部都係睇本人由1到70LV 所睇到架所有問題....我唔知提出官方會唔會有任何改進OR 睇法..

我只係想講出大家心聲.~如果有補沖

尼個基本上係大家都感覺到架問題....問題在於咩呢?
...

首先感謝樓主既意見^^
頭一至三的問題,在代理立場可以反映給原廠,但遊戲設計方面這部份原廠也有他們自己的想法
所以我不能代表他們說甚麼@@"
但耐久已說過很多次,沒有改動過……當然玩家不相信也沒有辦法。因為台灣出現這問題是因為攻擊的動作出現BUG所致。已解釋了很多次~__~
拆裝我是近日才聽到,我會跟原廠求證,但我希望玩家明白機會率不是固定數,不一定50%就是二中一道理,同樣40%亦有可能是一擊即中。

至於問題四:抽狐呢部份,我自己親身有試過。只能說抽本來就有運氣成份,其實亦有玩家幾個就抽到七階狐。運氣的成份我們沒有辦法控制的,我們最多能做的是提供買狐吉袋的優惠等等。(這部份我們亦有構想中,像七彩塵土一樣推出優惠包。當然這個玩家都可能覺得是多餘~__~但買10進一OR二亦等同多給兩次機會給玩家抽。是有用還是沒用則見仁見智)

最後問題五,我只能告訴你沒有這回事……
有時候官方會補東西給玩家,但情況是出於以下幾項原因
1.系統的問題引致玩家損失
2.官方管理過程中,讓玩家引致損失
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 06:22 PM , Processed in 0.035504 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存