2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 幻月之歌 遊戲-我們的遊戲
樓主: 憂等生
go

[閒聊] 幻月之歌 遊戲-我們的遊戲 [複製鏈接]

原帖由 森之靈 於 10-7-22 11:09 AM 發表

一隻遊戲可以設計出黎係悶既話呢就好大問題 過左暑假呢隻遊戲可以消失
http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D1

你覺得個post代表d咩?我淨係見到一大班on9仔囉

有人話可以單升,所以悶,基本上隻隻OLG都可以單升架啦,咁隻隻都悶?
做重任又話悶,如果冇重任,打怪升佢地又話悶
根本佢地就抱住騎牛搵馬既心態,冇諗過長玩,咁梗係悶啦
圖鑑,神子,時裝,我唔信你2X LV就玩曬囉,D人2X L就話悶,代表D咩?
證明依家D玩家質素好低

樓主講得好arm
我同我fd 全新手 唔識玩
唔識學技 想搵人幫下
希望大家可以幫下d新手
隻game 唔係唔好
仍然有很多進步的空間
大家支持落去 會有回報

我雙80左好耐啦,
為一可以做既一係採卡賣比人,
一係就轉game啦
黑橘呢段期間好好彩 (冇好玩既新game出)
吾係D人都走晒啦.
仲向度講廢話咩

同意樓上 . . .lee 排真係冇咩好game出, d 人想轉都冇game好轉. .

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

其實...
佢地搞好個ser就ok了

原帖由 yu02270227 於 10-7-22 11:14 AM 發表

你覺得個post代表d咩?我淨係見到一大班on9仔囉

有人話可以單升,所以悶,基本上隻隻OLG都可以單升架啦,咁隻隻都悶?
做重任又話悶,如果冇重任,打怪升佢地又話悶
根本佢地就抱住騎牛搵馬既心態,冇諗過長玩,咁梗 ...

可能我質素好低 不過有隻遊戲拾粒5年 我依然等緊 諗住呢隻會似d點知

80LV做咩?
去搵錢買野啦!

玩到悶架人 可以試下玩國服架龍之谷a_a
唔錯架

唔係悶  係唔識更新 我懷疑隻game係實驗品   好似出晒d野 冇晒貨 可能太早推出

十週年勳章(截圖)

但係我覺得,只要啲人有心玩,一定會覺得呢隻game好玩,只不過係你唔想咁辛苦係到升lv姐,有好多人都想唔洗玩就到最高,但如果係咁,online game仲有啲咩義意呢?你地又係到講:呢隻game都昆錢-.-但係你有冇諗過,?人整隻game唔洗錢咩,只要黑橙唔好咁過份,呢隻game係可以好好玩。
                                                                                                   上述乃本人意見

我覺得係佢升lv方法設計問題 . . .

毫無疑問 34lv打女鬼重, 42lv 1尾, 52lv重, 60lv王子重一定係最好升, 所以冇人會選其他方法升.

問題係, 佢d任太唔人性化. 除左52重外, 其他任回任的時間多過打怪.
34女鬼任: 30秒回一次
1尾, 王子: 1分回一次
頻繁回任本身係累人同冇意義的動作. . 我o係第2 d game都未見過回得咁密ge任. . . 而且仲要一個任用勁多個lv . ..

佢可以考慮將任務要打的怪增加, 例如女鬼 兩隻回一次, 變成50隻回一次, 當然經驗也等於25次的經, 而因為省了回任的時間, 為免d人升太快也可將經相對減少, 可能變成打50隻怪, 有原本做18次的經.. .  那就可以減低玩家不必要的疲累. . .而其實用的時間也是差不多 .~

原帖由 BlueO 於 10-7-23 02:19 PM 發表

毫無疑問 34lv打女鬼重, 42lv 1尾, 52lv重, 60lv王子重一定係最好升, 所以冇人會選其他方法升.

問題係, 佢d任太唔人性化. 除左52重外, 其他任回任的時間多過打怪.
34女鬼任 ...

女鬼玩一日半可以轉地方了 改黎都冇乜用

原帖由 pinky0 於 10-7-23 12:16 PM 發表
但係我覺得,只要啲人有心玩,一定會覺得呢隻game好玩,只不過係你唔想咁辛苦係到升lv姐,有好多人都想唔洗玩就到最高,但如果係咁,online game仲有啲咩義意呢?你地又係到講:呢隻game都昆錢-.-但係你有冇諗過 ...

呢隻game值唔值人比心機玩先得嫁
魂鬥羅比心機玩都好好玩  比心機

辛苦係到升lv姐

玩game玩到咁辛苦  一日玩十幾個鐘爆lv
我睇你都似係比隻game玩返轉頭多d@_@

你真搞笑     連玩game係尋開心        都唔知

咁你繼續辛苦係到升lv啦
記得辛苦d呀

十週年勳章(截圖)

原帖由 於 10-7-23 10:30 PM 發表

呢隻game值唔值人比心機玩先得嫁
魂鬥羅比心機玩都好好玩  比心機

辛苦係到升lv姐

玩game玩到咁辛苦  一日玩十幾個鐘爆lv
我睇你都似係比隻game玩返轉頭多d@_@

你真搞笑     連玩game係尋開 ...

邊有一隻ong係唔辛苦,除非你外掛,打ong唔辛苦就冇刺激性la

原帖由 BlueO 於 10-7-23 02:19 PM 發表

34女鬼任 ...

除左d呢方法升唔到lv?
34lv單打楓葉綿綿犬仲快過打女鬼,如果開雙經,更加快,又可以練潛能
42LV打赤鬼,企鵝一樣升到LV
52重任更加係極慢,單打菇菇/企鵝更快
其實隻GAME設定打怪都有好多經,唔一定要解重任先升到LV
但係你要D人打怪,佢地又話辛苦,有重任,又話行黎行去好煩

成日回任你又唔中意,咁你可以解城入面既朱古力重任囉,有排都未解到一次
其實我想講升LV方法係生既,你解重任升,唔代表人人都係,唔代表唔解重任升唔到

原帖由 yu02270227 於 10-7-24 12:33 AM 發表

除左d呢方法升唔到lv?
34lv單打楓葉綿綿犬仲快過打女鬼,如果開雙經,更加快,又可以練潛能
42LV打赤鬼,企鵝一樣升到LV
52重任更加係極慢,單打菇菇/企鵝更快
其實隻GAME設定打怪都有好多經,唔一定要解重任先升到 ...

我冇話升唔到, 我實測過, 只係一定慢過重任, 冇人會用咁解. 而且你講o既方法, 係法c 機工刷怪先會追得上重任速度. 你了解隻game時自然明白. 同埋60後呢? 60前1星期唔駛升完, 60後先係真正升lv, d怪血長左咁多, 你有冇唔解重任又升得快o既方法提供.?

重申, 我冇話過一定要重任先升到, 我唔知你點樣理解成咁, 我只係指出佢o既重任設計唔夠人性化, 30秒唔夠回一次任係會令人覺得自己唔似玩緊遊戲, 因為冇on-line game係以click npc回任為主, 打怪為次. 所以d人先叫哂悶.
同時我只係講出我o既感受, 冇話一定要佢改. 我只係提議咁樣會好d.

你o既重點唔應該係"做唔做重任" , 而係"重任設計成唔好回太密會唔會好d", 明嗎?

呢+個個都掛住升lv
我都唔知每日係全頻得幾次招人打30-55既副本
d人又話悶 , 又要自己一個升lv , 又話自己冇朋友 , 又話呢隻game呃錢
有邊個真係真心玩耐隻game呢 ?!

十週年勳章(賀詞)

我只系覺得呢隻game打重任交任太密 根本打女鬼就交完任跟住接任又可以即刻交任

原帖由 SiuCho 於 10-7-25 11:02 AM 發表
我只系覺得呢隻game打重任交任太密 根本打女鬼就交完任跟住接任又可以即刻交任

= ="<< 不愛重任既小紜

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小紜* 於 10-7-25 06:31 PM 發表

= ="

- - 升死你
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 08:50 AM , Processed in 0.037727 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存