2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 回覆與討論主題不符,違反版規
樓主: 風雨霜雪
go

[新聞] 回覆與討論主題不符,違反版規 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我唔明點解國商都要置頂,
改版個貼要置頂不如轉去資料心得區
做埋d唔等洗既野
國商已經有推薦 一禁fez版第一頁就見到
置左頂有咩用-.-
晒氣
仲有就係好地地一個部隊貼又唔係係大版
只係國屬版,吹下水交流下,又關
我知同其他版主方式做法唔同
但係有冇諗會員既感受係乜野
一直以黎其他版主都無關過呢d交流貼
都唔明搞咁多野做乜
本來都唔想發表意見
但係越睇越唔順眼
只係個人認為,不喜勿凸

原帖由 鬼厲 於 10-7-27 12:54 PM 發表

頭先笑到我肚餓~落去買碗麵返黎見到你呢個柒八九頭繼續獻醜,即係要我一邊食一邊插你啦~

你話學校係社會既縮影,遊戲係社會既縮影,就知你連基本邏輯都無~一蚊係錢,一百蚊係錢,乃至一億都係錢,一蚊係一億既縮影,但係唯有思覺失調者先會將兩者比較,當成一樣野看待~(我諗又唔可以拿一蚊同遊戲同學校去比較, 姐係人有五觀, 狗又有五觀. 唔通你把人有高度智慧~講成狗有高度智慧咩~同樣地有客觀價值的錢 同 人人都有唔同價值觀的社會係唔可以相題並論~之後作出同樣的比較)

及後指責你打機上腦,係從你意識形態上看出來~你一味堅持版務上線上綱至政治,那些版主要依據政府官員的行事作為準則,要落地區拉票,又以為版規好像基本法等,要找一批人來釋法,其實已經反映出你分不清虛擬與真實,一或真的是打機上腦了,一或本身奴性重,有一股希望被家長式管治的欲望和契機~這些種種,我在之前已經指點出來,到現在你還不醒覺,就讓你繼續發夢吧~終於明白你講的打機上腦係咩意思, 打機上腦=分不清虛擬與真實, right?我想講一點, 之前都講過~無論虛擬與真實都有一定要有一套規則,同每人都要有一個身份, 用該身份發出言論自己就要負起責任. 這樣先係一個好的網絡人。
我唔係是打機上腦了或本身奴性重或有一股希望被家長式管治的欲望和契機, 我只係希望新版主要係通知版友佢同之前版主做野的作風有咩唔同. 好令大家適從, 好像現實的官員都會落區一樣~咁唔知你會唔會比較明白, 大家都好適從, 論壇文化係要大家一起做, 唔係話我有條例. 點解釋我話事咁樣就得, 可惜e一點新版主冇做到)

至於最後你話言論負責引申至版規,真是十分搞笑~網路安全法,我做總版時間已經看過透切,我可以講你聽洋洋洒洒3600多頁的法典,從來沒有一只隻提及過版規~也說得夠多了你,可以回去醫院(版規就算係版的規則, 就正如學校有明文校規話要著校服, 但校園法入面冇寫, 就可以唔洗著校服返學, 你係做2kf總版?我諗你唔好胡亂把其他壇的一套亂加係2kf上, 2kf入面版與版的執行規則都有唔同~更唔好講壇與壇)

再講落去都冇咩好討論~希望新舊版主/版友睇左以上文字會作出適當的處理
鬼厲也請不要動不動就話人小學雞~好像非我族類者就係低賤的那樣~
last reply on this post

受到警告
原帖由 dilly 於 10-7-27 03:17 PM 發表

再講落去都冇咩好討論~希望新舊版主/版友睇左以上文字會作出適當的處理
鬼厲也請不要動不動就話人小學雞~好像非我族類者就係低賤的那樣~
last reply on this post

睇完你篇回覆~不如講下你幾多歲,讀邊間學校~好唔好?

原帖由 鬼厲 於 10-7-27 12:54 PM 發表

頭先笑到我肚餓~落去買碗麵返黎見到你呢個柒八九頭繼續獻醜,即係要我一邊食一邊插你啦~

你話學校係社會既縮影,遊戲係社會既縮影,就知你連基本邏輯都無~一蚊係錢,一百蚊係錢,乃至一億都係錢,一蚊係一 ...

斷章取義

原帖由 汁神花妖 於 10-7-27 03:29 PM 發表

斷章取義

廢話~

顯淺既李天命認為那些沒有理由既指責謂之「空廢」~係空而且廢既話~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:31 AM , Processed in 0.043227 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存