2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online To Royal 主席 幾米 (有關貴會會員洗經一事) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小晨曦
go

[疑難] To Royal 主席 幾米 (有關貴會會員洗經一事) [複製鏈接]

原帖由 SKyKiLl@@ 於 10-7-29 02:39 PM 發表
始終隻game 已經少人玩, 如果大家仲想呢隻game 有一個健康既環境, 呢個問題真係唔可以再拖 ~  
BY 若A

如果咁多位有心玩家講一講就正視到呢D問題...
咁首先要正視系唔系應該果班假新問題呢
(真心問)

洗經呢個問題, 雖然未必講一講就正視到, 但係唔可以未嘗試過就乜都唔做
Sky, 正視Royal 洗經問題同正視假新問題係2件事
高lv 既玩家洗經, 只會影響到老玩家 (30lv 以上既人), 正常情況下唔會影響到新手, 因為新手應該係玩緊1-29lv 埸 (如果新手買左個高lv ac 返黎玩就另外一回事)

要正視假新呢個問題其實唔難解決, 只要成立一隊反假新既球會, 每個球會分配一d 人去掃假新埸既話, 呢個問題就解決到,
雖然可能有機會掃埋d 真係新手既球員, 不過我覺得值得一試
呢個問題, 只要大家有心去做, 就絕對唔難, 做唔做, 就要睇下大家意願
已有 1 人評分Good 收起 理由
MawML + 2 有興趣可出post

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 小晨曦 於 10-7-29 03:07 PM 發表

洗經呢個問題, 雖然未必講一講就正視到, 但係唔可以未嘗試過就乜都唔做
Sky, 正視Royal 洗經問題同正視假新問題係2件事
高lv 既玩家洗經, 只會影響到老玩家 (30lv 以上既人), 正常情況下唔會影響到新手, 因為 ...

但換個角麼諗下...
洗經付出既時間同街場一樣咁多...
有付出自然有回報...
我就唔知ROYAL系唔系真系有人洗經
就咁講洗經既玩家
佢地都系付出左時間升LV
呢家唔會再好似之前咁
每個月MVP又有分...射手又有分..
洗經既玩家洗完都唔會得到任何好處
何必仲要咁執著??
呢家自從WORLD CUP之後多左人玩...
新手系咁俾人SM俾人屌鬼,,,
班假新擺明趕客 ...
我覺得呢D先叫大問題

下,講真,點解會一樣
你洗經場場都10分,exp已經唔一樣
E+都洗到5十幾lv,仲未夠??
唔通真係要洗到60lv?搵撚同你玩?咁樣唔係傷害緊隻game?
係我眼中,bug lv 洗經 蝦新手
分別唔大

bug經哥d都會付出時間咖

原帖由 D.艾加 於 10-7-29 03:20 PM 發表
下,講真,點解會一樣
你洗經場場都10分,exp已經唔一樣
E+都洗到5十幾lv,仲未夠??
唔通真係要洗到60lv?搵撚同你玩?咁樣唔係傷害緊隻game?
係我眼中,bug lv 洗經 蝦新手
分別唔大

唔大點解要正視洗經問題先GE?同埋認真一個問題,,,
果陣第一批50LV出現果陣...
個個都話佢地屈LV
最後咪一樣玩....

原帖由 SKyKiLl@@ 於 10-7-29 03:22 PM 發表

唔大點解要正視洗經問題先GE?

先後其實冇咩關係吧=.=?
3樣野各有各影響=.=

原帖由 SKyKiLl@@ 於 10-7-29 03:22 PM 發表

個個都話佢地屈LV
最後咪一樣玩....

無分次序
只不過今次關係到你朋友,你先留意到姐
其實我覺得問題始終都係問題
如果要用先後次序黎逃避....有點兒那個...

如果人地係自己升到5十幾60lv,我唔會介意同佢玩
講到話人屈lv,我記得早幾個禮拜果陣,Royal開埋d 18-52<<唔比hing入
試問自己洗經洗到5十幾lv,但係又奇視果d自己升lv既人,你又點睇?

原帖由 D.艾加 於 10-7-29 03:28 PM 發表

無分次序

講到話人屈lv,我記得早幾個禮拜果陣, ...

皮哥...KICKS既野你講俾我知無用-,-
你知我系邊嫁啦=.=
但系講真...我果陣49LV
西記同好多會都試過開1-45LV
咁果D點計:(

還是等真正收POST個個出黎再講吧

原帖由 SKyKiLl@@ 於 10-7-29 03:16 PM 發表

但換個角麼諗下...
有付出自然有回報...
就咁講洗經既玩家
呢家唔會再好似之前咁
每個月MVP又有分...射手又有分 ...

姐係你認為洗經係岩??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 SKyKiLl@@ 於 10-7-29 03:16 PM 發表

但換個角麼諗下...
有付出自然有回報...

就咁講洗經既玩家
呢家唔會再好似之前咁
每個月MVP又有分...射手又有分..
洗經既玩家洗完都唔會得到任何好處
何必仲要咁執著??
呢家自從WORLD CUP之後多左人玩...
新手系咁俾人SM俾人屌鬼,,,
班假新擺明趕客 ...
我覺得呢D先叫大問題

洗經既目的系升lv比平時玩街場快
你平時玩街場吾系場場10分.你洗經場場10分
經既數目已經吾同
何況你洗洗一場5xx經
你玩街場可能要用2,3場先拎到
甘樣洗經系米一個快捷又可行又有品既做法

十週年勳章(賀詞)

個個都話佢地屈LV
最後咪一樣玩....

第一批50lv果d吾系洗經返黎.以我所知
同埋我地同真正高lv果d人玩心服口服
比你輸比1個用不法手段既人.你都會吾gur喇啦

但換個角麼諗下...
有付出自然有回報...
就咁講洗經既玩家
呢家唔會再好似之前咁
每個月MVP又有分...射手又有分 ...

恭子既朋友
呢d野都講得出

個個都話佢地屈LV
最後咪一樣玩....

人地用咩方法升 ??? 係咪洗經出泥 ???

原帖由 D.艾加 於 10-7-29 03:28 PM 發表

無分次序

講到話人屈lv,我記得早幾個禮拜果陣, ...

估唔到咁狗~_~...

哎丫俾人圍撚住左TIM
唔出聲嚕

原帖由 小晨曦 於 10-7-29 05:56 AM 發表
近排, InFiniTY 既會員 同埋一d 其他球會既朋友同我提過, Royal 有幾位會員洗經, 佢地既ac 已經洗到5x lv,
有d 人講, 如果Royal 出晒成隊5十幾lv, 其他球會邊有得打wor ~ 我見到好多人對kicks 都好心灰意冷
今次開post, 主要想問下Royal 如果參加2000fun 聯賽既話, 會否出呢幾隻洗過經既ac 呢 ??

間中我都有睇下2000fun 既post, 以往大家對洗經既看法, 都無一個結論, 雖然無人話過唔比人洗經, 不過我相信, 洗經始終係一件唔好既事
如果好似恭子咁, 平時只不過間中係街埸度玩下, 可能真係影響不大
但如果日後, Royal 係盃賽/2000fun 聯賽出一d 洗過經既ac, 我相信難免對其他球會有點不公平吧 ~

某方面, 我有點好奇 ~
係我角度, Royal 既傳波or 組織能力, 如無意外都應該係全kicks 之冠, 某程度上, 我的確幾欣賞你地呢方面既實力
而且Royal 貴為2009年 Kicks 最佳球會, 點解要洗經去影響自己球會既形象呢 ??
同埋幾米你身為Royal主席, 點解會容許Royal 旗下既會員洗經, 定抑或你唔清楚有呢件事 ??

今次開post, 並唔係威脅你地, 無論貴會出咩人, InFiniTY 都會參加 ~
不過我想指出既係, 你地身為其中一間大球會, 我真係覺得你地唔應該洗經, 一黎會做壞榜樣, 怕有人會有樣學樣
二黎, 假設你地用一d 洗過經既高lv ac, win 左任何盃賽/2000fun 聯賽, 我相信d人都唔會輸得心服口服
如果不幸地, 出埋洗過經既高lv ac 都輸的話, 更加可能會有人乘機抽水串你地tim
點解要令自己趺入呢一個2難既局面呢 ??

同埋藉住今次既機會, 我覺得大家都係時候要討論下應否再容許其他人洗經了

始終隻game 已經少人玩, 如果大家仲想呢隻game 有一個健康既環境, 呢個問題真係唔可以再拖 ~

By InFiniTY 主席
若曦

首先多謝貴會主席親自比寶貴既意見我地
首先我要聲明自己立場.
以前有謠傳話貴會既2號艾耶拉同恭子洗經, 我都有份聲討.
因為我當時都唔鍾意洗經呢個風氣..
當然亦好欣賞若曦你敢作敢言 , 將問題指出同埋將壞份子趕走..

但至於你話Royal 出5x lv 既人打比賽就係唔公平
呢一點我就不敢認同.
如果係咁既話, 講返以前貴會既hing , f_inzaghi, 傻庭, 中澤早苗, 2號艾耶拉, 恭子, 東區美斯等等
全部都已經過50 lv 但佢地都有響之前既盃賽中亮相過.
而我會Royal 當時既球員亦只係得4x lv.
咁樣又公平嘛 ?
有幾多人比hing 屈過速 ?
又有幾多個人真係服貴會嬴盃 ?

講返洗經問題
大致上我都知道矛頭指向邊位會員
宜家我既睇法已經同以前唔同左
以前會覺得洗經係好唔公平
但係請大家諗深一層
呢個社會幾時有公平過 ?
好多事情上面都會有灰色地帶, 並無定義係對與錯
調返轉再諗, 其實矛頭指向既幾位會員, 同以前既恭子, 2號艾耶拉等等.
佢地都係有付出時間同金錢. 而唔係不勞而獲.

我咁樣講唔代表我認同洗經
正如若曦所講, 如果連大球會都洗經真係會做壞榜樣 , 會有人有樣學樣.
我唔會再容許我既會員洗經.
而我亦先後警告左佢地.
如果再犯既話就踢出會..
宜家我會將嫌疑洗經會員既球衣號碼抽起以示懲戒

盃賽我地仍然會參加
而嫌疑會員亦會響參加名單內
如果貴會或者其他球會覺得有不公平既地方
大可以退出比賽. 咁就唔使再有煩惱
反正只係一個遊戲 , 無謂令自己玩得咁唔開心

以上我講既所有野絕無得罪貴會之意, 只係以事論事
如有得罪之處 還請見諒

Royal 主席
燕姿
已有 1 人評分Good 收起 理由
偉xWAI + 1 社會既錯...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 SKyKiLl@@ 於 10-7-29 03:29 PM 發表

皮哥...KICKS既野你講俾我知無用-,-
你知我系邊嫁啦=.=
但系講真...我果陣49LV
西記同好多會都試過開1-45LV
咁果D點計:(

西記1-45我真係未見過
18-39就見過幾次
有好多你以為係我地開,其實係我地踩番黎

十週年勳章(賀詞)

人地中意洗咪洗飽佢..我地阻唔到
最多我地咪平均低全隊人地10lv咁玩ja ma..冇咩野架..你地玩得耐都慣架啦..
同埋 低人10lv咁玩先進步得快架ma...

現實社會中的確好多不公平的事..問題係..我地去唔去做d野令到佢叫做公平番d
重點係你去唔去做,唔係社會本身係點..我地就跟住去做

中國貪污夠唔公平,仲要呢個現象係出現左好多年
就正正因為唔公平,中央就會去禁止,去捉果班人,唔理佢地做得掂唔掂,佢地的確係想改變呢個現象
唔係就咁唔理佢..一直不公落去...
唔公平,唔公平..講唔公平不如諗下點先可以公平d..定係你地對唔公平呢樣野冇咩意見?

不過..其實我仲有樣野想問...
如果呢次冇人開post,royal係咪一直洗經洗落去呢??定係一樣會自動收手?

原帖由 J.辛尼迪 於 10-7-29 04:12 PM 發表
人地中意洗咪洗飽佢..我地阻唔到
最多我地咪平均低全隊人地10lv咁玩ja ma..冇咩野架..你地玩得耐都慣架啦..
同埋 低人10lv咁玩先進步得快架ma...

現實社會中的確好多不公平的事..問題係..我地去唔去 ...

你自己入game睇咪一目了然lo
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 07:21 PM , Processed in 0.039057 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存