2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 童話家族區及交友區 雪姑七友ser 毒撚組 9lv族誠邀玩家
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 穎彤
go

雪姑七友ser 毒撚組 9lv族誠邀玩家 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 快刀洪吉童 於 10-8-14 11:59 AM 發表
多謝你記起我魔幻乂宗家

你記唔記得毒撚先係問題呀︿︿”

十週年勳章(賀詞)

原帖由 穎彤 於 10-8-14 07:49 PM 發表

你記唔記得毒撚先係問題呀︿︿”

我記得呀,咩事??????????????????????????????

佢篇文好似係參加個活動,故事最好好似送分子唔知定乜鬼野.我冇記錯既話.

但係我1d都唔感動,我淨係覺得佢係度曬緊命,同埋串緊當年對佢差既人,唔知係咪我自己錯覺-_-

回憶六年前的我,我還是一名小小的玩家,當時我認識了後多人 <~依度開始明明做緊書面語.後面又做反口語.
姐係其實打唔慣書面語打反口語咪算囉...打書面語唔會加分-_-"...
已有 1 人評分Good 收起 理由
幻之天闇 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

絕對唔係你既錯覺,
成日強調自己係咁招人, 個族冇佢好似就會玩完.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小彤仔 於 10-8-19 11:45 PM 發表
  佢篇文好似係參加個活動,故事最好好似送分子唔知定乜鬼野.我冇記錯既話.

但係我1d都唔感動,我淨係覺得佢係度曬緊命,同埋串緊當年對佢差既人,唔知係咪我自己錯覺-_-

回憶六年前的我,我還是 ...

佢估全童話人欠佢咖=3=
佢比我感覺佢係毒撚

十週年勳章(賀詞)

原帖由 幻之天闇 於 10-8-20 07:56 AM 發表
絕對唔係你既錯覺,
成日強調自己係咁招人, 個族冇佢好似就會玩完.

想+good都唔得=3=
2星呀
已有 2 人評分Good 收起 理由
dennisho1992 + 3 唔小心加左3個gd...sor
liklik + 1 加下gd先sor

總評分:  Good + 4   查看全部評分

毒撚唔見左????
已有 1 人評分Good 收起 理由
CHUNG女 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 CHUNG仔 於 10-9-9 06:16 PM 發表
毒撚唔見左????

HIIIIIIIIIIII忠

輕輕的我走了, 正如我輕輕的來

原帖由 鍵仔 於 10-9-9 11:50 PM 發表

HIIIIIIIIIIII忠

HIIIIIIIIIIII鍵仔
已有 3 人評分Good 收起 理由
CHUNG女 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
鍵仔 + 2 鼓勵
忠忠杯麵(忠e) + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

真係笑撚死我喇

hi 我4年冇玩想番黎
87格鬥師  可入族嗎????
我淨係掛機吹水同hea升lv嫁咋^^

十週年勳章(賀詞)

好多人想入族呀??

十週年勳章(賀詞)

推~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

十週年勳章(賀詞)

好感人的毒撚故事

6年童話生涯 永不忘記此童話(已更新 全童話生涯已打落)
角色名稱:歐陽小王xd
伺服器:快樂王子
作品名稱:6年童話生涯 永不忘記此童話
作品內容:
回憶六年前的我,我還是一名小小的玩家,當時我認識了後多人,一齊升lv,慢慢升到18lv刀戰士(商人老大),之後因太悶,離開了童話1個月之後,有人搵我番去玩,慢慢玩到好勁。
直至4年前,我認識了尉藍乂幻師,入左佢個族,升到60lv,當時過得幾開心,之後因某原因,我入左童話族,當時既大頭係好野人頭幾名,又係個到認識了好多人,最後因些少問題離開了。
之後我入左瑪琳道夫,但因冇on一排,俾人踢左,個陣我仲未熟識入面d人,之後我收左我哥隻闍魔王,入左令我改變一生既【歐陽家族】,我由小嘍囉慢慢升到小頭目,途中更參與大類活動,例如反邪教瑪琳道夫等(唔好見怪我又講呢件事),由成日入靚靚之家-圈圈到搞事,多次俾大頭踢出去,最後瑪琳道夫搬去醜小鴨,反邪教一事結束,但其實一直都未結束,係直至2009年3月24日先正式結束。
之後我慶幸地做了歐陽家族-招人王,每日招人,更有次與"魔暗影"結婚時,俾o紅鞋兒o騷擾,話我係當年好出名既昆狗-白若雪,最後個婚禮係咁既氣氛中收場,之後佢去左金小唱我,更放寵名叫:歐陽家族有賤精,當年成個歐陽家族d人都黎哂我幫,連白若雪都出手幫我。中途有次"乂o盡興o乂(第一手)"發生叛亂,成立"單身貴族",向歐陽家族發生挑戰,將歐陽家族80%既人拉走,全靠當時我無走,如果我走埋,歐陽家族於當時已經散了,依句係歐陽家族第一任大頭目同我講的,全靠我繼續為個族招人,歐陽家族係個陣先未沒落。
因為某次金小GM007件事,大頭歐陽炳強被收入童話監獄,出番黎之後,放棄童話賣ac,我就升做大頭目,重振歐陽家族個陣,我認識左好多人(包括補品 盈 dboy 福 苦等等),個陣係玩童話咁耐最開心既時候,之後因冇錢買點卡,交左個族俾呀蕉(第一手),去左玩鴨ser,個陣經我哥招入瑪琳道夫,好慶幸小e冇計我之事對佢作出既事,仲係瑪琳道夫好耐,之後係吉版認識了東,入左In乂LovE。
中途識了我快ser最後一名老婆-0o雪之女o0(此段指緊鴨ser,其快serac=乂小雪雪乂),結婚之後,我再次離開瑪琳,去佢個族,係入面識左好多人,包括小豆,最後經我說服之後,佢去左快ser,此族亦不復存在,全靠"白兔仙女"守左,此族才遲了一個月結束。當我番快ser之前,我突然想起,其實我還要一個歷史任務一就係繼續反邪教XXXX(不想再公開,自己望上面),但我覺得夠了,一切都完了,所以我決定,歐陽家族偉大既歷史任務,正式結束, 之後正式回歸快ser。
番快ser之時,我向呀蕉取回歐陽家族,之後到快ser免費,歐陽家族再次鼎盛起來,但一過了..又再次衰落,交番俾歐陽炳強三世,其後落入0o私鐘妹o0手上,至此歐陽家族就衰落了。
之後,重遇快ser最後幾個fd,包括:苦伯 福頭 盈 三人,更招左佢三個入"遺忘",最後因我離去,福同苦伯都退族了。當時我到苦伯之家自閉左一段時間之後,收左個7lv族再改名,新一代歐陽家族--★歐陽家族★正式重現童話,開族初期 全靠一些人支持(包括:kiska,大理老板,夜貓乂楓,魔幻之瞳乂宗家,喪豆,啊忞等等),到後期 亦全靠這些人支持(包括:魔幻之瞳乂宗家,呀樑,T口T櫻櫻豬,雪之旋律,Small盈,反S擊K天Y使等等人),現時★歐陽家族★已經再次沒落,但好高興,仲有人繼續支持個族。
呢d事唔講咁多喇,依家我只係★歐陽家族★既一個小小大頭目,但我亦無忘記我係童話裡既所有朋友,包括:快:盈 福 苦 補品 雪 強 貝 卡數 終極二等兵 千尋 dboy 私鐘妹 鴨:小豆 仁者 戰神 冰龍 忠仔 小e 東 奇 榮 文仔 魔臭 幻殺滅(第一手) 仲有其餘既朋友,我現在仲玩緊童話,係因為有你地既存在,若果無你地係到,我諗我依家唔玩仲玩緊童話,雖然我係童話唔係好出名,好勁既玩家,但我一直都默默支持緊童話。
此處我亦感謝0o私鐘妹o0,全靠你無俾番個族我/強哥,我先開到呢個族,我先可以認識到咁多fd,我真係好多謝你。
再感謝於兩ser收留我的族@@ (包括:快(包括睡,青)ser 靚仔一族,苦伯之家,歐陽家族,瑪琳道夫,神族,七系家族,童話族,數王一族,歐陽分族,重案組,*百鬼夜行*,數王異族,Ss尋夢園sS,三盟,雨.天藍谷 鴨:22世紀多啦A夢,瑪琳道夫,星願傳說,In乂LovE,::追跡×快樂*,紅蘋果,等等)

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

等我又析下先, 睇左篇文幾次, 發覺故事作者很喜歡借1些瑣碎事台舉自己, 以試圖凸顯自己在童話內的影響力. 成唔成功呢就見仁見智啦, 我諗唔駛講都知.

以下節錄幾句句子可以證明:
我由小嘍囉慢慢升到小頭目,途中更參與大類活動
我慶幸地做了歐陽家族-招人王
當年成個歐陽家族d人都黎哂我幫,連白若雪都出手幫我

中途有次"乂o盡興o乂(第一手)"發生叛亂,成立"單身貴族",向歐陽家族發生挑戰,將歐陽家族80%既人拉走,全靠當時我無走,如果我走埋,歐陽家族於當時已經散了,依句係歐陽家族第一任大頭目同我講的,全靠我繼續為個族招人,歐陽家族係個陣先未沒落。

當我番快ser之前,我突然想起,其實我還要一個歷史任務一就係繼續反邪教XXXX

之後,重遇快ser最後幾個fd,包括:苦伯 福頭 盈 三人,更招左佢三個入"遺忘",最後因我離去,福同苦伯都退族了。

d人呢如果真係覺得自己寫d野係真心又覺得自己寫得冇錯, 駛咩del自己d佳作呢? 仲要係比賽完左咁耐先del?

haha        

我都想入族呀~
其實..呢個族存5存在架-_-
大頭係who 小頭係who.......

冰冰我開個比你xd

回復 39# climbv69883 的帖子

=-= who ar u
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:25 AM , Processed in 0.037849 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存