2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 《龍之谷》心得區 (自創+影片分析)打破厄運劍士心得,(主物副魔&主魔副物PV ...
樓主: 緋村小介
go

(自創+影片分析)打破厄運劍士心得,(主物副魔&主魔副物PVP&PVE)已修改 [複製鏈接]

本身你玩魔劍就唔係玩pvp同pve既料黎

十週年勳章(賀詞)

原帖由 緋村小介 於 10-8-11 01:42 AM 發表
咁攻欲呢~
有回避唔會咁易比人擊空掛
+上你玩魔劍唔學大技學到半月真係唔點囉
學大技
pvp用來唬下人打中扣下血覺得唔錯
可能我語氣有問題
抱歉
我唔夠技點先會唔+浮空同起身
你都睇到啦
我得番3技點

其實我想知道你主要想pve定pvp?

咁你都知啦
有疲勞
爆左只好玩pvp
那要pvp好玩
無法子硬把玩成2樣都能

我係2樣都玩
就係咁先主魔回副物

十週年勳章(賀詞)

原帖由 緋村小介 於 10-8-11 01:48 AM 發表
咁你都知啦
有疲勞
爆左只好玩pvp
那要pvp好玩
無法子硬把玩成2樣都能

我係2樣都玩
就係咁先主魔回副物

劍王我自己未玩個
但係我自己隻騎同劍王p的話~如果佢冇浮空的話~只可以 可悲咁等到佢條血冇哂~

冇計啦~
我要學既技咁多sp
想學都學唔到
我研究左都好耐下先咁決定
網上有d人都有講攻欲可以取締

小朋友,呢到無人嘈你,人地好心見到你錯話你知
你唔接受,唔需要咁大口氣,事實上你係有好多錯,指出黎只係想話你知同埋廢事誤導新手
你鍾意堅持自己無錯你自己升上去就知邊D技應該捨邊D技應該升,咁狂妄自大又唔願意接受人意見既人同你講黎都晒我口水,自己慢慢領悟。

已有 1 人評分Good 收起 理由
龍少~ + 2 佢上KYO,樂古個D多得滯

總評分:  Good + 2   查看全部評分

~_~我想講 第1個影片同第2個影片 對手太廢

到40LV都唔知劍聖有招格檔?  

仲一路射佢, 而且隻箭神好無技術

咁..........箭神係咪唔洗打佢= =?
係咪等佢完技先打?

回復 48# 緋村小介 的帖子

大家唔洗甘勞氣~
樓主係3樓都有虛心聽我講野既
劍王開左回避.就當然係拉打嫁啦.唔通係甘打俾佢反擊斬or反擊波咩 但回避姿態唔係萬能當你攻擊.倒地.浮空都唔可以發動到回避(包括沖風緊)
無論pvp定pve.在我而言浮空係必點的.樓主也許未試過俾鐵甲牛牛狂撞你浮空.到時你就明浮空調整既重要性
唔係質疑樓主既加點.但在我pvp場打左都有相當既時數.無霸體又無連技又無靈活性既劍王.只會被虐

笑傲無雙

首先等我講下我的看法。

第一,如同你所說,魔劍唔點40大絕在心理上真是有點過意不去。始終魔劍除左32技之外基本上其他魔劍技都不是很華麗。你是魔劍的話相信都是玩PVP群戰居多,而你應該都會在中遠距離輸出。雖然CD時間長,但你放出40大絕的機會應該還是會有的,但唔多。圍觀40物劍大絕,群戰中被人cut技視等閒(1vs1另計)。不過呢,如果放棄40大絕你就可以有更多的SP分配。可以把起身斬、浮空、衝鋒、翻滾點高。我覺得翻滾不點5真的有點問題。另外你認為攻擊慾望可以取代浮空,但我覺得有兩招浮空技的劍聖是我們相比其他職的優勢,遊俠也有多招滞空技,賢者會否因為有盾擋而放棄虔誠?另外,你有沒有想過重質不重量的加點方向?放棄40大絕換來的SP可以令你點高某部分的魔劍招,當中可以有一些好用的魔劍技你是可以點高來提升攻擊力。

另一方面,我個人覺得如果你想保留40大技的話,那麼你應該不要點三連斬。我明白你希望透過三連斬的中近距離的衝刺特性來殺出重圍用。但就如同我剛才所說,你作為魔劍相信是玩群戰PVP,如何你是玩1vs1的話就請當我說的是廢話。玩PVP群戰,魔劍應該在中遠距離輸出,按理你也會跟隊友一起行動。我個人覺得你被近戰職業進攻的機會比較低,始終都是戰場的後方。萬一被攻你也有回避神技和魔劍技.日食來防守。加上你有隊友有身旁,相信三連斬的使出機會不多。當然,如果你魔劍在群戰PVP是獨行者那麼請當我廢話。放棄三連斬的SP又可以令你點浮空、翻滾等等實用技能,同時保留40大絕。

最後我個人認為其實魔劍玩PVP真是有點力不從心,我潛水玩國服去。

我都想好想學埋浮空既...........
但係如果魔劍冇大技咁唔係好點啵好似
27lv技輸出又唔高
32lv個招得1下咁多
總括而言.....冇大打pve好似冇用咁我認為
正所謂2頭唔到岸
而且3連斬
我係用來
連技
首先3連>日蝕>升龍>3刀>拳>3刀>大斬>月光>滾後旋風
if冇左3連我怕同人博必定唔夠做........所以我點3連來沖下
如果唔係就到唔到主魔副物既原則
此外,夠技點我想學埋重鎚連升龍-.-
唔知有咩解決到呢

回復 51# 緋村小介 的帖子

正如你所講.27技打人輸出唔高而且難命中.因為係for pve打怪用推怪傷害係可觀的.始終魔劍是用來pve
魔劍技問題在於除32技能單次傷害較大.其他都較弱.要1v1 pvp幾乎不可能.只可以在群p中製造一點混亂
如你必要堅持主魔副物這個加點.只會變成pve同pvp兩頭唔到岸既情況.而唔係兩樣皆可平衡
我覺得你可以完全做魔劍.因為你現在的加點.有3連斬同無3連斬分別唔大

咁玩pvp真係要等死= =
單p唔使玩.......

簡得魔劍就要有咁既覺悟

等我32睇下點先- -
反正又唔係hktw- -

原帖由 緋村小介 於 10-8-11 09:58 AM 發表
咁..........箭神係咪唔洗打佢= =?
係咪等佢完技先打?

姐係on9人地開技 你要狂同人硬打? 唔識走?

你咁講 就知你on9扮勁啦

40lv都唔知人地有招回避100%?.?

有樣比你睇 仲要打落去

咁不如賢者開反傷 你狂打佢呀^^

我只係問下箭神又咩方法打佢姐
冇得罪你丫
而且箭神都唔夠劍跑

原帖由 緋村小介 於 10-8-11 08:05 PM 發表
我只係問下箭神又咩方法打佢姐
冇得罪你丫
而且箭神都唔夠劍跑

唔夠劍跑 唔識閃 唔識放空中技 拖時間?

佢開呢個技能 放D係空中可以停留既技 咪唔洗打中佢

佢招劍氣又唔係打空中..

咁個覺得個劍聖點?

笑傲無雙

當我見到你話夠技點想學埋重鎚連升龍的時候,我心感不妙。
當我見到你話點出三連斬來同人博殺的時候,我倍感不妙。
當我見到你話3連>日蝕>升龍>3刀>拳>3刀>大斬>月光>滾後旋風的時候,我得出一個結論。

你要唔要試下玩物劍?

總覺得你有點貪心,又要轉精魔劍,但PVP的攻擊模式卻比較以近身連技居多。

如同之前有人說過,你不如純魔劍在後場輸出吧。衝殺不是你做的。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 05:10 AM , Processed in 0.040337 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存