2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 【好文章】我‧對彩虹汽泡的看法
樓主: Mr.豪
go

[分享] 【好文章】我‧對彩虹汽泡的看法 [複製鏈接]

講哂我地D小玩家的心聲

alta向lager反映下啦

100年後的童話........

沒有職業!!...沒人用大刀.....種族不分特性!!!...屬性不再互克!!...光,暗寵消失!!!元素工能不見....工作要泡泡!!!!

這100年....是進化了...還是退化!!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-8-29 07:34 AM 發表
其實....點解隻game咁少人...又無乜人願意去升級...答案好好好簡單..
每一隻game...打怪練功...越高級怪...經驗正常越高...怪身上多多少少都有寶!!
反觀彩虹!!
50級前...大大小小的...主線...支線...特訓!!大家升 ...

你激起我增加左第十八同十九項遊戲機制的看法

今日開左個挖礦....見到自己挖礦87級...@@心唸有個工作稱號!!!..去拎下

HAHA......挖礦新手!!!陰公....
87級啦....正常人地10級一個稱....佢係計產物??...稱號又無加成....點解要搞到個門檻咁高!!...托阿??
唉....,,,
請......給我留下的理由.....給大家繼續的動力吧....官方大人!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-8-30 09:40 AM 發表
今日開左個挖礦....見到自己挖礦87級...@@心唸有個工作稱號!!!..去拎下

87級啦....正常人地10級一個稱....佢係計產物??...稱號又無加成....點解要搞到個門檻咁高!!...托阿??
唉. ...

唔係啊嘛....87礦先拎新手稱................

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-8-30 09:40 AM 發表

唉. ...

無記錯佢真係睇你學左幾個挖礦產物~o~

thx thx thx~

有時真係覺得副稱號真係無用的
唔知辛辛苦苦打返黎有咩用...

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-8-28 09:10 AM 發表
我還是建議...日常用品請放進vip!!!...必須用途...請放進vip!!!!
最簡單..萬用工具,分子,封石!!!
vip唔係平...同包月費無咩分別...但用途唔大...比左錢...得戈少少用..so e家好多人都唔包vip..
新增練功副本...唔 ...

咁又唔可以話連童話都不如既
始終呢隻係新game
童話係經過多年修改修正得出黎既成果

= =新game唔係應該有前人經驗!!!做隻更好咩!!??.... \
100年後的童話....變成咁??連之前ge系統都不如!!??,,又要比幾年時間佢??
之後再出隻1000年後ge童話!!?

講真.. 咩月挑,日挑 已經搞到好似做功課咁。
唔係得閒行過可以去做下,或者就職學技必做任務。
任務太多有種做極都做唔完既感覺。 超討厭!!

我覺得彩虹汽泡好多野都好創新。
但我望到佢個寵物系統實在太失敗。已經無心機玩落去。
只可以講玩寵物既ONLINE 設計到咁樣樣。
完全不符合經濟效益之餘都遺背左我原本只想輕鬆玩的原則!!

彩虹汽泡 ~ 重新做過 好似 RO2 咁, 外界反應唔好重新做過無人會怪你!!
只要你係用心做, 唔係呃錢, 玩家係會回流返泥Lo /_____\~

好長

整到唔係好想睇><

十週年勳章(賀詞)

等我再新增2項曾經參加官方活動提案的活動內容啦 !

1. 《今晚打大佬》

遊戲對象
遊戲內的所有玩家

活動玩法
系統每天晚上定時在遊戲中的某怪物區內推出《加大版怪物》給予玩家挑戰,並且系統提供相關位置提示,挑戰成功者必獲《寶箱》,限定一小時

活動流程
1. 系統晚上指定時間於公告內作出提示,說明《加大版怪物》的所在位置
    例子 : 廚師仙人掌加大版:我附近的狼好似看起來很弱呢!
2. 玩家尋找到《加大版怪物》所在地後 , 點擊便可即時進入戰鬥,限定必須5人,可於活動時間(約一小時)內無限次挑戰
3. 玩家打倒《加大版怪物》後,每人必定可獲《寶箱》x1(即每場必定跌落5個) , 並在每場戰鬥內只跌落《鎖匙》x1 (每場必定跌落 , 並只跌落1個)
4. 玩家可透過《鎖匙》開啟寶箱《寶箱》,獲得實用獎品

活動配合
1. 於商城內增加售賣《鎖匙》,每條5泡

2. 建議《寶箱》獎品如下(機率請自行調整):
(1)力量結晶+15 X1
(2)敏捷結晶+15 X1
(3)智慧結晶+15 X1
(4)精神結晶+15 X1
(5)體質結晶+15 X1
(6)物理攻擊力結晶+40 X1
(7)法術攻擊力結晶+40 X1
(8)輔助效果結晶+40 X1
(9)物理攻擊力結晶+30 X1
(10)攻擊力結晶+30 X1
(11)輔助效果結晶+30 X1
(12)物理攻擊力結晶+20 X1
(13)法術攻擊力結晶+20 X1
(14)輔助效果結晶+20 X1
(15)分子穩定劑 x1
(16)經驗值娃娃 x1
(17)寵物降級汽水 X1
(18)幻獸模具 X1
(19)萬能工具 x1
(20)收益手錶 x1
(21)狗仔報報 x1
(22)大聲公 x1
(23)入門拍謝跳舞卷軸 x1
(24)入門彩虹跳舞卷軸 x1
(25) 入門甜密跳舞卷軸 x1
(26)二級封印石 x1
(27)一級封印石 x1
(28)避邪娃娃 X1
(29)寵物愛心棒 x1
(30)寵物鞭打棒 x1
(30)幸運卡 x3
(31)各類寵物軟糖x5
(32)技能殘卷x9
(33)技能殘章x3
(34)技能殘頁X1

3.所有《寶箱》及《鎖匙》均為非綁定
4.入戰必須限定為5人,少於將不能入戰,因為《大佬們》有風度不會攻擊弱少

2. 《奇趣六合彩,中獎由你定》

活動對像
全體《彩虹汽泡》玩家

活動玩法
於遊戲內彩虹城與金銀城增設「六合彩投注員」、「六合彩領獎員」、「六合彩攪珠機」,玩家逢星期一至星期六能到「六合彩投注員」進行投注,逢星期日中彩者者可到「六合彩領獎員」獲獎金,並能透過活動機制增加中獎機率(詳下文)。

活動流程
1. 玩家於每星期一至星期六能到「六合彩投注員」進行投注,於18組數字任意挑選6組數字。
2. 由於布魯爪勢力入侵,「六合彩攪珠機」的攪珠數字球竟被全偷走了,為了能完成攪珠,正急急召喚玩家把他的攪球數字球尋回來。
3. 玩家能在任何野外地圖入戰期間 , 一定機率於普通怪物身上獲得18組攪珠數字球的其中一組(隨機) ;
    亦有機會在任何野外地圖入戰期間 , 一定機率遇上《攬珠數字球怪》,打敗後必定獲得攪珠數字球盒,內含一套共18組數字。
4. 獲得數字球的玩家 , 能按自己所投注的號碼 , 把相應的數字球交給「六合彩攪珠機」以提高中獎機率
5. 中彩玩家能在星期日到「六合彩領獎員」獲得彩金 , 彩金為所有玩家投注額的80%, 剩餘的20%則為稅項 , 若中獎者超過一位 , 則會平分獎金。

活動規則
1. VIP中獎者能獲系統派彩加成
2. 遊戲每次投注額為100可因(6數字) , 如若購買更多的數字 , 每增加一個數字 , 金額為上一階段投注金額的自身X10 ,
    即第個7數字為100*10 = 1000可因 , 第8個數字為1000*10 = 10000可因 , 如此類推
3. 每次下注 , 均會收取一定量的星星作為手續費,投注金額越高,手續費越多
4. 剩餘的數字球不會作出回收 , 可留待下星期下一期開始時使用

原帖由 Mr.豪 於 10-9-5 09:12 PM 發表
等我再新增2項曾經參加官方活動提案的活動內容啦 !

正所謂.....
港版有心.....
台版無力......

十週年勳章(賀詞)

十卜十卜~6合彩

支持加油

原帖由 littlehoiyi 於 10-9-6 11:16 AM 發表

正所謂.....
港版有心.....
台版無力......

呢個真係冇計..
希望港版可以自己有開發團隊咁就好=,=
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:04 AM , Processed in 0.037389 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存