2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 卡薩多利亞聯合王國 綠國成日輸既原因其實好簡單
樓主: wirelesslee
go

綠國成日輸既原因其實好簡單 [複製鏈接]

原帖由 『阿細』 於 10-9-2 03:41 PM 發表

題外話,
...幻影末落後,
中期... E團其實都唔錯,
係個到玩左 2 / 3個月..
仲有尼奧神..開始上位...
真係多得佢...比左當時藍國好多歡樂..
雖然...某部份E團人..會感到困擾

----------
...

e團即係星空

十週年勳章(賀詞)

原帖由 霉乂男 於 10-9-2 04:03 PM 發表

e團即係星空

佢地前身係星空 ?
我係藍國開始弱勢先加入..
我們離題了...

原帖由 『阿細』 於 10-9-2 04:47 PM 發表

佢地前身係星空 ?
我係藍國開始弱勢先加入..
我們離題了...

hi

原帖由 『阿細』 於 10-9-2 12:06 AM 發表

最慘既係...
你守完津卡..希水又比人宣..你守完希水 ..津卡又比人宣..
一直打守場..
贏又點..
人地立即宣你另一個場,
你一樣攻唔到出去,
綠國而家唔再係最多人既國家阿,
昔日既人海戰術
已經唔再係綠國既 ...

你講左其中一個重點,就係上線既問題
其實你地又有冇諗過綠國上線人數會咁唔穩定呢?
其實諗反轉頭,應該諗下點樣可以增加綠國既上線人數
講真,玩開fez既有好多人都可能有其他國既人
咁點解有d人會成日上某國既人,而唔上綠國呢?
好簡單,因為綠國場入到去多數都輸
每個人入到國戰都希望贏,求勝心係每個人都有
當你見到中土一半係藍國,一半係紫國時
我諗你都有試過唔想入場/想轉國玩,點解?
因為大家都認為綠國場十打九輸
如果你有其他國既人都唔多會玩綠國喇

其實我地要做既係打好每一場國戰
係咁比人宣唔係問題,只要你每次都守到,
對方自然會打得愈來愈差,原因係士氣問題

我講過,fez係一個真實戰場既縮影
所有係真實戰場上會影響戰局既野,係fez國戰入面一樣會有對同效果
面影響戰局最主要係士氣
古語都有講過[首為最,再而衰,三而竭]
好多野都係開始時最好,最強大,最好既狀態
但如果我地真係做到守好每一個場,咁對方既士氣就會愈打愈差
相反,我地就會愈打愈好,因為守到地,自然我地既士氣就會愈來愈強
當去到大家會主動問下一場想點打時,就係我地主動去攻
原因係你唔會擔心自己既地守唔守到,因為你知道自己國既人一定會主動去守
當你冇後顧之憂時,你既發揮自然會比平時好
要搶地既信心自然會愈來愈強,信心係士氣既根本
所以真係要綠國強大,先守好自己既土再講

原帖由 wirelesslee 於 10-9-3 09:33 PM 發表

你講左其中一個重點,就係上線既問題
其實你地又有冇諗過綠國上線人數會咁唔穩定呢?
其實諗反轉頭,應該諗下點樣可以增加綠國既上線人數
講真,玩開fez既有好多人都可能有其他國既人
咁點解有d人會成日上某國既 ...

原帖由 shadowbrian 於 10-9-3 09:54 PM 發表

我知求勝既心好重要
但係 你有冇諗過 太著重 可能變成負擔?
變成慾望? 變成單獨?
以上個人意見

原帖由 哥德羅莉 於 10-9-4 12:29 AM 發表

我知求勝既心好重要
但係 你有冇諗過 太著重 可能變成負擔?
變成慾望? 變成單獨?
以上個人意見

所以我一開始就講左,我地入到國戰係唔可以有自私心
國戰唔係一個人打,既係一大班人一齊做一件事
所以每個人都要有責任去做到最好,因為大家既目的係贏
當大家有一致既目的,之後就係點樣去做好
其實如果大家要做既主要分3樣野
睇地圖,睇人同睇頻
好多人都知係咩,但又有幾多人會去做呢
永遠d人都係集中一齊壓過去,但如果壓唔到就=輸
與其係咁,不如分散d人手,由不同路去攻好過喇
戰場就好似個天秤,一邊太多人,另一邊就會形成一個空隙
如果唔同對方硬碰硬,好多時都可以搵到反勝既機會

打親綠國場 召又無 擴又慢 壓又唔柒夠壓 成班掛晒機坐水

想贏第二世啦

原帖由 kevin987654 於 10-9-5 12:18 PM 發表
打親綠國場 召又無 擴又慢 壓又唔柒夠壓 成班掛晒機坐水

想贏第二世啦

你所講既野同廢話冇分別,邊個唔知有咁既問題
但要贏又唔駛等第2世咁耐,只要好似你呢d無聊回覆消失就咩事都無
入得來睇又或者回post既多數都希望綠國好
如果唔係就連睇都懶得睇
唔知你係咩國既人,但你應該唔係綠國人

呀樓主.不如你自己開個團先啦...!!開左而又做到咁好既一定會有更多既人加入!!!!!
((係game見到既一切,都係社會既縮影)!!

在綠國

曾經聽過一句說話

"令愿輸左場國戰,都要打嬴場交"

真系ON 9

自私就梗ga喇 如果呢個世界真係咁多人人為我 我為人人就唔會有咁多戰爭喇 你細路仔仲未睇清楚個世界既陰暗面

原帖由 mghojwpkiog 於 10-9-8 12:51 AM 發表
在綠國

曾經聽過一句說話

"令愿輸左場國戰,都要打嬴場交"

真系ON 9

所以綠國咪成日輸國戰囉
因為一個二個都只係諗住自己打得好就得喇
我理得你地其他路打成點
我地殺得好多頭就=做到我地要做既野喇

呢d咪叫做on9囉

原帖由 有咩拜山先講 於 10-9-11 02:45 PM 發表
自私就梗ga喇 如果呢個世界真係咁多人人為我 我為人人就唔會有咁多戰爭喇 你細路仔仲未睇清楚個世界既陰暗面

我唔係第一日係呢個世界上生存,
所以你講既野我一早就知
而大家都知呢個世界係咁,但咁又點
個個都知道但點解又唔去做,咁你又有冇去諗過
好多野冇人去開個頭就唔會有人去跟
所以總要有人去開個頭
我想做既就係由我自己開個頭
至於有幾多人肯跟,肯做就只有聽天由命

十週年勳章(賀詞)

原帖由 wirelesslee 於 10-9-14 12:43 PM 發表

我唔係第一日係呢個世界上生存,
所以你講既野我一早就知
而大家都知呢個世界係咁,但咁又點
個個都知道但點解又唔去做,咁你又有冇去諗過
好多野冇人去開個頭就唔會有人去跟
所以總要有人去開個頭
我想做既就 ...

我玩綠國場..就算上哂石..人傷都唔會過八千..
一直左右行黎行去咁守塔..
就算上萬都係建傷..

原帖由 hungboys 於 10-9-7 04:09 PM 發表
呀樓主.不如你自己開個團先啦...!!開左而又做到咁好既一定會有更多既人加入!!!!!
((係game見到既一切,都係社會既縮影)!!

開唔開團根本唔重要,重要既係入到埸會點打,你要知道國戰唔係團戰
除左某d團可以多人到包場,大部份時間都係由好多個中,小型團一齊打
咁既情況下,自己既團又會點做先係最重要
你地有團頻有隊頻可以溝通,但你唔可以放棄其他入左場既戰友
你要知道佢地唔清楚你地想點打,佢地就自己會用佢地自己既打法
到最後就只會變成你有你打,我有我打,咁點叫打國戰

仲有一樣好重要,就係果d所謂既大團,你地可以包到場打既,想點打當然冇問題
但如果包唔到場既就唔該你地就主動去做成場戰線既引導,大團既做用就係去引導其他街人去配合你地既打法
大團唔係大晒,包唔到場就=要配合其他人一齊打,你地d團用vent,skype,yy又好,其他街人係唔知你地想點
唔該你地咁多人就搵個人去用頻講比人地知你地想點,人地又唔係你肚入面條蟲,點知你想點
仲有出召就唔該你地d大團帶頭做起,你地d大團唔做,其他d街人就唔會去做

其他d人如果入到場見到有大團就自動自覺去配合佢地既打法,
唔好問點解要我就佢,你應該問係咪想贏,係想贏既就去配合
有大團帶你地去打就盡量去配合,唔好到時又係度嘈話綠國冇大團去對抗其他國
好多時就係因為你地唔去配合大團而輸

仲有輸左唔好係度嘈,都已成定局嘈來做咩
重要既係知道輸既原因,搵方法去改善問題,
而唔係輸左就話死得多,唔出召,係度嘈話綠國打得唔好

仲有唔該所有既團又好,隊又好,打完之後自動自覺做下檢討
檢討下自己團,隊有d咩做得好,有d咩做得唔好
做得好就去強化,做得唔好就去諗方法去改善
檢討係理性咁去做,去問題,理腱問題成因,之後去解決
而唔係係度指責邊個唔做咩,邊個死幾多,咁係冇意思

原帖由 『阿細』 於 10-9-14 01:11 PM 發表

我玩綠國場..就算上哂石..人傷都唔會過八千..
一直左右行黎行去咁守塔..
就算上萬都係建傷..

但你有冇諗過,可能就係因為你既努力守塔而爭取到更多時間比前線攻擊
唔好諗殺左幾多,幾多傷,幾多水
你只要諗你做既野係咪有用,如果你唔去守,可能會連續比人爆幾支塔
如果你唔去,可能連一個人都唔會有,但最起碼你起左個頭
其他人見到既就自然會跟,所以唔好灰心

就我個人認為你已經做得好過好多個d只識推線,殺人唔識睇戰況做人既團

十週年勳章(賀詞)

原帖由 wirelesslee 於 10-9-14 01:36 PM 發表

但你有冇諗過,可能就係因為你既努力守塔而爭取到更多時間比前線攻擊
唔好諗殺左幾多,幾多傷,幾多水
你只要諗你做既野係咪有用,如果你唔去守,可能會連續比人爆幾支塔
如果你唔去,可能連一個人都唔會有,但最起碼 ...

我就係咁諗..
所以先場場都去守塔/偷塔..
人傷 人頭.. 早已經唔在乎 ,

但就你最後個句..
推線人頭一樣好重要..
分工合作吧..
冇戰線既戰友..維持戰線..
一崩..一樣輸得好快..
只係..想各位既心態改變一下..
唔好 下下都以為有人做..
唔好一去左前線..
見到後場比人偷緊..
就一尾洗頻話冇人去守..
你唔順路..其他人一樣唔順路..
除非你真係去到最前戰..
否則..麻煩..回一回防吧..
但就算論壇點講都好..
又有幾多人願意改變呢..

想玩一場"國戰"而唔係大亂鬥既綠國玩家..
我真心建議你地搵個比較會一齊出團既團入..
否則..真係會玩到腦充血..

因為有sa 狗咪成日輸囉

已閱~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:12 AM , Processed in 0.031368 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存