2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 幻月之歌-英文ser-絕望之平賣!!
樓主: vincentabc
go

[其他] 幻月之歌-英文ser-絕望之平賣!! [複製鏈接]

完全到尾都係佢 火羅 左係度兜=,=
人地樓主之前開post話賣1000hkd啊..唔該串人地之前都要搵下料啦
唔知頭唔知路係度係咁話人小學雞..
我懷疑你係咪先係樓主既分身
講到1500hkd既價好合理等人以為1500hkd真係好合理
你既目的達到啦

原帖由 pp9019 於 10-10-3 01:10 PM 發表
完全到尾都係佢 火羅 左係度兜=,=
人地樓主之前開post話賣1000hkd啊..唔該串人地之前都要搵下料啦
唔知頭唔知路係度係咁話人小學雞..
我懷疑你係咪先係樓主既分身
講到1500hkd既價好合理等人以為1500hkd真係好合 ...

我只係話 1500 HKD 係最高既值
你曲解我既意思

之前果個 POST 我都有留過言
我諗你無睇清楚啦
同埋果個 POST 已經有人講過
隻貓神最貴係 500
我只係覆述一次 7.7
補個 link 俾你自己睇

俾著我
佢 500 HKD 全放,我都唔會收呀

原帖由 superman1 於 10-10-3 01:06 PM 發表
你都幾搞笑
唔知你文盲定黑白色盲..我有講過"小學雞"3隻字嗎
原來小學既野都唔識就叫小學雞..我真係獲益良多

你都好鬼無聊

前面引我 POST 就話「暗諷樓主」
依家打 小學_ 就唔玩「暗諷」,就話自己無講明,仲話人色盲、文盲

好似你呢 D 鍾意自以為是既人
同你講下去
你又玩下 D 低能既文字遊戲
之後又串串貢,仲 ON9 度覺得自己係玩到人
咁你自己同自己講野啦
同你講道理等同浪費時間

原帖由 damek 於 10-10-3 02:34 PM 發表

你都好鬼無聊

依家打 小學_ 就唔玩「暗諷」,就話自己無講明,仲話人色盲、文盲

同你講下去
之後又串串貢,仲  ...

你自己都好鬼on 9啦..人地話小學生你自己就走去認小學雞
你咁鐘意講事實..人地話樓主出過貓神1000hkd又唔係事實?
咁事實人地又係冇講過小學雞wor..一路都係你自己話咩小學雞
人地唔引你段野又點顯得樓主on9啊..不過最慘係彈左條on9出黎

仲有你果句"你睇下面大把人你貴到嘔"
我睇左10分鐘都睇唔明..
唔知係我理解能力低定你表達能力高到人類都理解唔到
自己睇唔出人地用暗諷就話冇人睇得明..呢個都顯得你自以為是啦傻仔
仲以為自己好能型咁

仲有樓主講到明買晒1億係750而唔係900啊
咁你講既最高價咪應該係得1350hkd..但係你計左1500hkd..
我就憑上面果點話你係樓主分身得唔得啊又
自己拎番500hkd買番自己d野啊?傻仔都唔會啦

原帖由 damek 於 10-10-3 02:34 PM 發表

你都好鬼無聊

同你講下去
之後又串串貢,仲  ...

哇..你都好鐘意屈人既wor..我開頭講小學生你就罵我做小學雞
ok..用番你既理論..你話暗諷係中學先教..咁唔識又係咪小學生啊?一係就冇讀過書
點知你條傻仔自己又話唔識小學既野先係小學雞

仲有你講既事實..我就=樓主..但你又要承認我暗諷樓主(雖然你話我用得差)
咁究竟係你人格分裂定係我有問題
仲有我有用
定係你唔明?但係你又好鐘意用
簡單一句..你自己講既野永遠都是對的..岩唔岩?

既然你講到自己中文咁了得..不如用我既意思作番句暗諷俾小弟學下野

原帖由 pp9019 於 10-10-3 03:19 PM 發表
仲有你果句"你睇下面大把人你貴到嘔"
我睇左10分鐘都睇唔明..
唔知係我理解能力低定你表達能力高到人類都理解唔到

你有無禁過入嚟睇呀?
大把人話貴
好明顯你無睇晒 D POST 就回
真係無品

仲有樓主講到明買晒1億係750而唔係900啊

ok you win

咁你講既最高價咪應該係得1350hkd..但係你計左1500hkd..
我就憑上面果點話你係樓主分身得唔得啊又
自己拎番500hkd買番自己d野啊?傻仔都唔會啦.

咁我加多次

500(貓神卡卡) + 100(雞R) + 750(1E GAME 錢) = 1350
OK you win again
但都係上唔到 1700 HKD

重點係樓主話平放
但係實際係貴放

原帖由 superman1 於 10-10-3 03:53 PM 發表
哇..你都好鐘意屈人既wor..我開頭講小學生你就罵我做小學雞
ok..用番你既理論..你話暗諷係中學先教..咁唔識又係咪小學生啊?一係就冇讀過書
點知你條傻仔自己又話唔識小學既野先係小學雞

仲有你講既事實..我就=樓主..但你又要承認我暗諷樓主(雖然你話我用得差)
咁究竟係你人格分裂定係我有問題
仲有我有用  
定係你唔明?但係你又好鐘意用  
簡單一句..你自己講既野永遠都是對的..岩唔岩?

基本上
係你引我個 post
我就會覺得係你同緊我講野

你又無主語、又無賓語
點會諗到你去嘲笑緊樓主

同埋你識唔識「雙關」?
你句句子咁睇落去
好明顯係可以引申到兩個意思囉
一面係度嘲笑樓主,另一面係度話我

既然你講到自己中文咁了得..不如用我既意思作番句暗諷俾小弟學下野

咩啊..人地之前賣貓神1000HKD既
依家加埋晒賣1700HKD已經平到爛既啦
大家一齊睇下  <-- 咁我就會好自然 click 入去睇下,而唔會直接回你先

原帖由 damek 於 10-10-3 07:58 PM 發表

基本上
係你引我個 post
我就會覺得係你同緊我講野

你又無主語、又無賓語
點會諗到你去嘲笑緊樓主

同埋你識唔識「雙關」?
你句句子咁睇落去
好明顯係可以引申到兩個意思囉
一面係度嘲笑樓主,另一面係 ...

我引你既post就梗係對你講野啦..因為我覺得你講得岩先引你個post恥笑樓主
點知俾你屈樓主係我分身

我就係因為睇過佢之前既post
我諗我講既"人地"應該諗都諗到係講緊"樓主"呱?我諗呢個都算係主語呱?
冇錯..我係用緊語帶雙關..表面既意思係話樓主賣野好平..暗裡係申佢賣野好貴..但係你諗到語帶3關(?)
"咩啊..人地之前賣貓神1000HKD既
依家加埋晒賣1700HKD已經平到爛既啦"

唔知呢句野令你身份受損定係人生受到威脅..係既話我都感到唔好意思

咩啊..人地之前賣貓神1000HKD既
依家加埋晒賣1700HKD已經平到爛既啦
大家一齊睇下
之前又話我冇主語賓語,,唔通呢個就係傳說中既主語賓語?

原帖由 damek 於 10-10-3 07:51 PM 發表

你有無禁過入嚟睇呀?
大把人話貴
好明顯你無睇晒 D POST 就回
真係無品

ok you win

咁我加多次

500(貓神卡卡) + 100(雞R) + 750(1E GAME 錢) = 1350
OK you win again
但都係 ...

我由個post頂睇到你講"你睇下面大把人你貴到嘔"再睇埋你下面個連post都搵唔到你e+post果條link喎
你(主語)睇(動詞)下面(當佢指既方向啦)大把人(賓語)你(又係主語?)貴到嘔(形容)
我就真係睇唔明啦..不如你教我點睇啦
仲有大把人話樓主賣野貴又關我咩事?我回既post唔係話樓主係話你條on9咋
不過唔知你係咪選擇性失明
岩先我先係上面話"人地樓主之前開post話賣1000hkd啊"
e+你就走黎話我冇睇過個post..我e+覺得你好冇品lor

仲有你明唔明我講番個正確答案個目的係咩?
唔係話樓主平野貴放..而係屈你係樓主分身啊on9
見你理解有問題..我就解釋多次俾你睇啦

首先,你開樓主呢隻ac..話收晒d野就1700hkd.但其實自己都覺得貴
之後再開番你e+用緊呢個ac..計條數得出黎既1500hkd,令人覺得d野原來值1500hkd
我諗你講到自己中文咁勁..都知咩叫先入為主啦
人地一開始見到樓主開價1700hkd覺得佢好on9
而你又用你權威性數學公式計出個價格出黎(雖然計錯)等人認為呢個係一個比較合理既價
咁到時人地出既價都係1500hkd咁上下唔會差得幾遠
呢個就係你既目的..對不?

笑傲無雙

你地係咁幫樓主推POST

原帖由 superman1 於 10-10-3 09:19 PM 發表

我引你既post就梗係對你講野啦..因為我覺得你講得岩先引你個post恥笑樓主
點知俾你屈樓主係我分身

我就係因為睇過佢之前既post
我諗我講既"人地"應該諗都諗到係講緊"樓主"呱?我諗呢個都算係主語呱?
冇錯..我 ...

個賓語米係個超連結囉
你睇唔到佢藍字咗既咩?

難度我要成條 LINK SHOW 俾你睇?

anyway
我同你既立場係一致
覺得樓主係貴放

題外話:你係唔係英文 SER 幾 superni?

原帖由 pp9019 於 10-10-3 10:03 PM 發表

我由個post頂睇到你講"你睇下面大把人你貴到嘔"再睇埋你下面個連post都搵唔到你e+post果條link喎
你(主語)睇(動詞)下面(當佢指既方向啦)大把人(賓語)你(又係主語?)貴到嘔(形容)
我就真係睇唔明啦..不如你教我點睇 ...

由始到終
我絕對唔係樓主

damek 係成個香港只有一個
如果你係香港其他地方見到 damek
9 成 9 係我
唔係既既 0.1 成,一係人哋扮我,一係外國既 damek

同埋 damek 已係我網名
我無必要開分身
同埋我亦唔會放 GAME 品
唔要只會送俾 FD

你呢類斷章取義
蠻不講理
明明無睇又話自己睇咗
仲要理解能力低
下下扮晒烕
正一小學_

原帖由 damek 於 10-10-5 01:45 AM 發表

個賓語米係個超連結囉
你睇唔到佢藍字咗既咩?

難度我要成條 LINK SHOW 俾你睇?

anyway
我同你既立場係一致
覺得樓主係貴放

題外話:你係唔係英文 SER 幾 superni?

你又係邊個

原帖由 superman1 於 10-10-5 01:53 AM 發表

你又係邊個

我米話咗我無分身囉 -.-
PS 我 D game 分身係果次拳手送眼鏡活動,迫我開既

壇名 = game 名
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-6 10:10 AM , Processed in 0.040521 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存