2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Left 4 Dead(L4D) 【Left 4 Dead 2 問題集中討論區】[2012-10/29更新] ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: o0小流0o
go

【Left 4 Dead 2 問題集中討論區】[2012-10/29更新]   [複製鏈接]

求救..
唔知到兩位大大 有冇

一開game就出現

無法找到程序輸入點SteamAPI_GetSteamInstallPath (在動態連結程式庫 steam_api.dll)

Failed to load the launch dll: 找不到指定程序

既解決方法..  我快死了= =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lokshun 於 11-4-26 03:23 PM 發表
求救..
唔知到兩位大大 有冇

一開game就出現

無法找到程序輸入點SteamAPI_GetSteamInstallPath (在動態連結程式庫 steam_api.dll)

Failed to load the launch dll: 找不到指定程序

既解決方法..  我快死 ...

可以重新安裝或 在網上下載steam_api.dll檔,擺放原來位置

Failed to create D3D device!Please see the following for more info.http://support.steampowered.com/ ... adp.php?p_faqid=772我一裝完禁入game就彈左咁樣= =

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

原帖由 UFOOFU 於 11-4-28 07:34 PM 發表
Failed to create D3D device!Please see the following for more info.http://support.steampowered.com/ ... adp.php?p_faqid=772我一裝完禁入game就彈左咁樣= =

vlan有解決方法的

Error : " Failed to create D3D device error "

進行 Windows Update 並安裝 .NET Framework 3.5 ; 更新顯示卡驅動程式

前往 "cfg" 資料夾 (e.g C:\Steam\steamapps\Common\Left 4 Dead 2\left4dead2\cfg)
    找出 "video.txt” 和 “videodefaults.txt” 這兩個文件, 打開它們將文件中的 “setting.fullscreen” 子項由“1”改成“0”
    -保存後將文件屬性改成 {唯讀} .

* 開始時只能在窗口模式運行, 需在遊戲中設置為全屏.

left4dead2.exe ("left 4 dead 2"目錄內) > 右鍵 {傳送到} > {桌面當作捷徑}
    - 在捷徑上按右鍵, 選擇 {內容}, 於{目標}上加插: "-1280 -h 800" (移除引號)

例子: "C:\Steam\steamapps\common\left 4 dead 2" -1280 -h 800

進行 Windows Update 並安裝 .NET Framework 3.5 ; 更新顯示卡驅動程式
其實我都試左= =..但我裝唔到NET Framework 3.5.同埋上網有人話因為我win7既佢話win7一開始就會有個NET Framework 3.5.1所以唔洗要NET Framework 3.5= =同埋我有左NET Framework 3.5.1之後裝唔到3.5....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 UFOOFU 於 11-4-28 09:49 PM 發表
其實我都試左= =..但我裝唔到NET Framework 3.5.同埋上網有人話因為我win7既佢話win7一開始就會有個NET Framework 3.5.1所以唔洗要NET Framew ...

你顯示卡型號是?

我想問. 我係正版.  我dl 左其他map
但係上網玩開唔到. 佢話要dl 附加野..
我想問. 係邊到有得dl ?

原帖由 龍虎武 於 11-5-2 12:31 AM 發表
我想問. 我係正版.  我dl 左其他map
但係上網玩開唔到. 佢話要dl 附加野..
我想問. 係邊到有得dl ?

如果佢講明 要DL附加野 姐係你無果個地圖 / 你果個地圖既版本唔同佢果個
正常佢係有埋條link俾你禁去下載嫁喎

想問問點解我裝完隻game入到去玩單人玩幾分鐘左右會成日機黑畫面跟住仲輕埋?

仲有我一入game點解唔同你地圖果個一開機要打名先既

原帖由 肥星 於 11-5-4 02:16 PM 發表
想問問點解我裝完隻game入到去玩單人玩幾分鐘左右會成日機黑畫面跟住仲輕埋?

請問你係 下載邊個POST既L4D? L4D都有好多個破解版

原帖由 肥星 於 11-5-4 02:17 PM 發表
仲有我一入game點解唔同你地圖果個一開機要打名先既

L4D有好多個破解版 唔同人整既破解 有唔同方法

原帖由 ×咖啡..◇貓! 於 11-5-4 06:07 PM 發表

請問你係 下載邊個POST既L4D? L4D都有好多個破解版

L4D有好多個破解版 唔同人整既破解 有唔同方法

我而家用緊小流兄果個....你果個試過但玩唔到~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 肥星 於 11-5-5 03:57 AM 發表

我而家用緊小流兄果個....你果個試過但玩唔到~

可以提供你電腦的配置嗎?

windows XP
lntel(R) Cort(TM)2 Duo CPU
E8500 @ 3.16GHZ
3.17GHz,3.25 GB 的RAM
顯示卡
ATI Radeon HD 4800 Series

↑係咪呢d=.=?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 肥星 於 11-5-6 04:39 PM 發表
windows XP
lntel(R) Cort(TM)2 Duo CPU
E8500 @ 3.16GHZ
3.17GHz,3.25 GB 的RAM
顯示卡
ATI Radeon HD 4800 Series

↑係咪呢d=.=?

你有無更新顯示卡,
同埋你之前有冇去過其他下載點 下載L4D2

因為黑畫面多數係電腦配置問題 /  L4D2 隻GAME問題.
而咁多人下載我提供的L4D2版本, 記憶中就無人試過黑畫面。

我想問下  有冇插件個主程式既下載點同setting比我 我去返之前果個網度搵  佢關左帖我搵唔到

我想問下我入game果陣佢話''這個應用程式無法啟動,因為找不到binkw32.dll,重新安裝應用程式可能可以解決這個問題.'''
即係點?要重裝?   E+係2.0.6.5
thX^^

我唔知係邊度更新顯示卡^^""
我只係係度d/l 黎玩過隻game 不過我諗都係我電腦有問題= =""
我都只係希望搵出問題所在可以對正下藥x_x"

十週年勳章(賀詞)

原帖由 肥星 於 11-5-11 02:01 AM 發表
我唔知係邊度更新顯示卡^^""
我只係係度d/l 黎玩過隻game 不過我諗都係我電腦有問題= =""
我都只係希望搵出問題所在可以對正下藥x_x"

你的問題應該在顯示卡上,
更新顯示卡可到顯示卡所屬的網站下載。

好既~唔該晒。不過我諗都係要拎出去比人搞搞= =
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:21 PM , Processed in 0.083283 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存