2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 點樣至可以有進一步既發展?
返回列表 發新帖 回覆
go

點樣至可以有進一步既發展? [複製鏈接]

話說我鍾意左個女仔,(我唔知佢知唔知,因為佢比較怕醜),同佢都識左年幾,E家好多時都會SD下sms(不過因為我同佢都係被動既人,所以好少講電話),但係我有種感覺就係佢一直都係當我係朋友....雖然我同佢D fd 都成日係度講我地,但係我同佢完全冇講過E 個問題,約佢既話都約過好多次,只要佢得閑都會應約,話就話自己想順其自然,不過始都唔想一直拖咁耐.....點樣至可以有進一步既發展?

以下只屬我既個人見解

我諗你唔好咁急住

一,
佢係一個被動既人
咁可以睇得出佢未想拍拖
佢唔介意同異性約會
可以睇得出佢當你係朋友之餘,
佢冇興趣諗男女之情
個d成日諗邊個係咪鐘意邊個既女仔
經常怕人鐘意自己,
因而好小同異性接觸
所以我信佢暫時唔會有興趣拍拖
試問一個冇興趣拍拖既人
你又點會溝到佢呢?

二,
既然佢當你係朋友
你就更加應該比佢一個朋友既形象
刻意做太多野可能搞亂左佢對你既睇法

三,
你講到佢係被動
咁你做咩要咁急
除非有第個溝佢,
唔係佢都唔會識到第d男仔
如果冇第個鐘意佢既話
就慢慢用你既體貼同細心
令到佢愛上你
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
MANDY + 20 感謝分享!
御狩犽ζ楓閣 + 1 你講哂我冇野講啦

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

原帖由 jonathan243132 於 10-11-9 07:34 PM 發表
話說我鍾意左個女仔,(我唔知佢知唔知,因為佢比較怕醜),同佢都識左年幾,E家好多時都會SD下sms(不過因為我同佢都係被動既人,所以好少講電話),但係我有種感覺就係佢一直都係當我係朋友....雖然我同佢D fd 都成日係度講我 ...

呢d情況最好當佢吾知
其實你地識左年幾,又成日sms應該好清楚大家,可以有發展既機會
你要關係進一步,你就要行一步...大家都係被動,就永遠走吾出呢個關係,明嗎??
應該係初戀??拿出勇氣示愛啦,吾行永遠無進步

推上層.
表白才是你哇一出路`
不表白 你等單身

唔好再拖啦~
拖久了 更難
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-15 07:15 PM , Processed in 0.030723 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存