2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Asgard 夢之領域 點解呢隻game引起咁多人既回憶?
樓主: fai@@
go

點解呢隻game引起咁多人既回憶? [複製鏈接]

原帖由 死神BleachII 於 10-11-22 02:21 PM 發表

百份之一百 同意 win神講既野 haha  諗番黎起  打帕吉都夠好玩

我第一次打帕吉唔知係隨機屬性~
隻60幾lv戰士仔戴住火鍊 重腰 傻更更走入去打帕吉=.=
打佢錯就完全無力~自己又鬼死咁痛一.一
打完一隻又唔想爆水~XD
打一隻抖一抖~打一隻抖一抖~
見到兩隻就要走~打到隻怪就死果陣隔離先生一隻怪出黎果下真係激鬼死~XDD
拉怪引怪就係咁樣練番黎~
真係好過癮~XDDD

十週年勳章(賀詞)

因為除左神領之外 ~
我已經再搵唔到一隻game 可以令我由最初封測玩到結束 ~
再一路等等等 等到而家都仲好想再玩

原帖由 花言巧語‧薰 於 10-11-22 04:57 PM 發表
因為除左神領之外 ~

唔知下年幾時出呢

笑傲無雙

原帖由 花言巧語‧薰 於 10-11-22 04:57 PM 發表
因為除左神領之外 ~

因咩事結束?
當年沉左落RO,無玩神之~

原帖由 yayay 於 10-11-22 06:05 PM 發表

因咩事結束?
當年沉左落RO,無玩神之~

當年結束係因為個代理掛住吸金~
韓國睇唔過眼~覺得淨係你有金執~我地就無~
據我所知~當時佢地原本個合約係
韓國原廠既收入係由代理所出售既"點數"入面收取某個%
而當時個代理就用一個古惑既形式黎出一d乜乜包~
例如送下公仔或者虛寶連一張100點既點數卡咁~

照正常計~假設100點 係值50蚊咁計啦~ 又假設韓國收到既$$係"點數"既20%
咁即係正常黎講~一個買家買100點黎玩~台灣係收左40蚊~韓國就收左10蚊

但係若果個代理以出乜乜包為理由~用XX活動做包裝~
個包包賣300蚊 入面得一張100點既卡
台灣既得益係290蚊 而韓國就依然係得10蚊

就係因為咁~所以韓國原廠唔歡喜~
所以就終止海外合約~收番個代理權~
神領就咁執左~~

而後來神領原本果個代理商 數碼戲胞
亦因為個董事長虧空公款走左佬而結業~
大約係咁0.0

神之域領 , ASGARD
E隻GAME真係陪住我地好多人1齊成長....
我係E隻GAME亦都學識到好多野!!!
記得以前 , 做賊仔 , 係路城用隱身行 , 之後係D偏辟住見到有人入左去間屋到 , 我隱左身 , 就跟入去睇下 , 點知佢係到過野 係我1時貪念之下 , 偷左佢D野:em014:   雖然唔係D咩值錢野 , 但我都要多謝戈個人.... 唔知戈個人係唔係你地

笑傲無雙

十年之前玩過~以家都玩緊日神既我
終於等到佢返黎~佢係我第一隻玩既online game ~
同以家d 3d onlinegame比<本人>覺得以家只有魔獸世界係好
..........
........記得個時係要月費既~佢出個d乜乜包個時~去過好多間電腦中文都話比人掃晒...
......就係想抽個把火龍劍..以家我屋企仲有個大盒藍色既包包係到

最記得呢隻game由小學玩到距汁-_- 格左甘耐,好多神領fds都大個仔大個女
但係一諗起大家又可以再次成為戰友一齊玩神領就好開心好期待!!!
總之玩過甘多隻online game 真係神領係最好玩!!!

我好主觀甘講一句~~尼一隻係最好既ONLINE GAME~~

做得好成功~~~滿足到好多玩家既雖要

打怪個時真係好激.....

打到寶..打唔到寶..比怪打死都唔重要~~重要既係個一段同一大班人周圍去既回憶....

神領開左幾耐~我就玩足甘耐...到依家我仍然記得GAME入面發生既每一件事...

可能會覺得好白痴...當個日話要汁個時...我有幾刻想喊....流出亞洲男兒既血淚=.=''

原帖由 minkmink 於 10-11-23 03:34 AM 發表
最記得呢隻game由小學玩到距汁-_- 格左甘耐,好多神領fds都大個仔大個女
但係一諗起大家又可以再次成為戰友一齊玩神領就好開心好期待!!!
總之玩過甘多隻online game 真係神領係最好玩!!!

正確啦....!!!

繼神領之後...冇一隻ONLINE GAME我真係玩得長~~

原帖由 lovemimi707 於 10-11-23 12:49 AM 發表
十年之前玩過~以家都玩緊日神既我
終於等到佢返黎~佢係我第一隻玩既online game ~
同以家d 3d onlinegame比覺得以家只有魔獸世界係好
..........
........記得個時係要月費既~佢出個d乜乜包個時~去過好多間電腦中 ...

個D包~~我全部仲KEEP住..

所有我以前買落~關於神領既書~仲係度-.-;

亦都可能神領係好多人第一隻玩既online game~事隔五年~對當時的情景亦是非常深刻~此game亦是本人玩話的online game~最有人情味的online~雖然本人只是玩過三款的online game

屋企仲有一大埋水滴波特公仔......
呢隻GAME 係我第一隻玩既GAME....直到而家, 依然忘不了....
以前為左打七仔海馬就練CON武黎做引怪....打一隻馬要用10人之力...
一班打手打馬, 魔師聖職就頂住武家黎定馬....雖然打一隻要好耐, 但係真係好開心....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:15 PM , Processed in 0.029815 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存