2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Asgard 夢之領域 網絡小說︰聖者之路(首部曲-神國毀滅前)1~20章 (更 ...
樓主: 三藏
go

網絡小說︰聖者之路(首部曲-神國毀滅前)1~20章 (更新︰3DEC2010新加︰第20章) 真係要溫書啦.. [複製鏈接]

原帖由 夏小娃 於 10-11-29 08:43 AM 發表
嘿嘿!完成註冊!可惜夏娃比人用左。
點解我到左咁遲先出場架?(主角都比較大牌?)
睇完先記得有狗王呢個人物…唔知佢會唔會傷心哩…
快d寫19章呀!
ps:我唔識推薦…88

響第一頁第一個post既左下角~有粒制叫推薦~XD

做乜寫到我成個溝女狂咁架~~

原帖由 豬骨湯hk2 於 10-11-29 10:56 AM 發表
做乜寫到我成個溝女狂咁架~~

佢夠寫我做魔b啦~~~
我隻魔b有幾多人知都唔知呢=w=""

聖者之路19

聖者之路19
聖者之路1Posted on 十一 30, 2010 by winkylee
編者案︰
感謝 hoho2010、
win神、吉利大哥、-和也-、夏(小)娃、豬骨湯 及 各方好友既支持﹗
好實在既,由其幫忙在第一章下面按左推薦的人士,實在感激,因為原來敢先唔會跌落谷底﹗

廢話講完~以下文章請大家服用 <(_ _)>
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
聖者的路19

三藏一副震驚(。口。)ssss樣︰「打海馬?」(腦中就不知不覺間忽然閃出師傅因前往打海馬而受重傷的事情)
三藏即時怪叫「我唔去丫~~~~~~~~~~~~」拔腳便想逃~~~~~~~~~~~~~~~~~~但是很不幸地他的逃走並不成功。

就在這時一個身材魁梧的武道家/-色狼-\ (大家快d去搵啦﹗有相你睇架﹗),
只需一伸手便把三藏整個人雙腳凌空地吊起來,然後就說︰「邊到你唔去既呢?哈哈﹗」
話音剛落,只見他幾步輕身跳躍,利落地在沙地上飄飄行走,即便吊著三藏一個人也不見絲毫吃力,快步向海賊群島出發。
海賊提子妹讚嘆了一句「好輕功」也跟住出發。而阿峰個魔b及雲尼莎也即時施展天翼術彈得老遠了。

沿途海灘風光,實在讓人舒暢,但見比比白猴成堆追在/-色狼-\身後,
又有怪樹人大跳草裙扭腰舞(好啦喎﹗你咪真係以為自己好索之得架,個樣成個阿婆敢款,真係想走埋去打佢兩巴)

又不時有頑皮猴不停對著大家送「蕉」,又有d明明係墨西哥打扮的猴子大玩沙槌同吉他
(各位觀眾︰他雖然外表睇黎係吉他,但實際上係一把致命武器,AK211型配備氮罐仔子彈既強力自動步槍。
他掉出黎既雖然外表睇黎似係一隻普通不過既蕉,但係佢,並唔係一隻普通既蕉,係掉完人唔爆就可以用黎醫肚既專業飛蕉﹗)
&szlig;旁白問︰呢d對白係咪係周星星同學會度抄反黎架? 編者答︰多事啦你﹗

/-色狼-\走到13MAP既時候,特然停下腳步放返三藏落地,可憐三藏已經嚇到得返半條人命。
只見猜拳螃蟹開始發酒癲,走埋黎要同大家猜梅,
海盜怪魚也不甘後人,對著三藏這隻嬾B開始展開偷襲。

只見/-色狼-\離遠駛出星紫之掌,幾隻怪即時改變方向,向他圍攏過去。

每隻跳埋去和他猜梅既螃蟹,都因為只能出剪而輸在他的拳頭上,實在不幸丫。
他打反了幾十隻後,感覺很安全的三藏便終於都鎮定了下來。

三藏開腔問道︰「兄台,請問這裡是?」

/-色狼-\(一口一)︰「13MAP囉﹗(你唔好發呆啦﹗識唔識比個渴望之紋我丫?)」

三藏好奇道 0_0???︰「我地係度做咩?(係喎﹗呢本書我都未曾哽,依家即時哽左佢,唔該等等﹗)」

/-色狼-\ =_=”︰「係度等人囉﹗(唔該快少少,比埋個技能恢復術我丫﹗)」

三藏好奇道 0_0???︰「等邊個?(係﹗係﹗唔好意思,依家即時黎一個﹗技能xx、渴望xx)」

/-色狼-\ ( -o- )︰「我地同team果班囉﹗」(你唔見你右下角多左個大人名表架咩?)

三藏好奇道 0_0???︰「等黎做咩?」

/-色狼-\ =_=”︰「我地去打馬,單獨行事比較危險,費事大家走散係度等囉﹗(心想︰新仔真麻煩)」

三藏猶豫問道︰「打馬…很危險的嗎?」

/-色狼-\ =_=”︰「講習慣既姐….打多幾次就唔驚架啦﹗」說時遲哪時快,只見他手起刀落,又宰左幾條肥黑魚。幾隻蟹驚見,也即時打橫行散去。

三藏見/-色狼-\ 的武功如此高強,也一一放心起來,開始拿起聖之藍煙給他的書來閱讀,邊讀邊即時用在/-色狼-\身上。
就在他們一個打怪,一個發奮K書既同時,其他人等也一一出現,連最遲黎到既大師兄都拿著戰斧趕到現場。

海賊提子妹見齊人,便把雲尼沙、苦妹、海瑩兒、仲有三藏全部潛行晒,隱藏起來。(提子妹心裡罵到「又要爆支MP水,我幾時變化法師架?」
當所有人等,準備好後,/-色狼-\、大師兄、提子妹先行向下MAP進發1,其餘人等也一一隨後跟著,連原本最怕死既三藏也鼓起勇氣大步跟隨。

三藏才一進入,只見/-色狼-\快被燒焦了,大師兄也像食左FING頭丸一樣在發癲,三藏被這奇景驚呆,這究竟是個什麼樣的世界嘛?

原帖由 三藏 於 10-11-30 01:33 AM 發表
聖者之路19
聖者之路1Posted on 十一月 30, 2010 by winkylee
編者案︰
感謝 hoho2010、win神、吉利大哥、-和也-、夏(小)娃、豬骨湯 及 各方好友既支持﹗
好實在既,由其幫忙在第一章下面按左推薦的人士,實在感 ...

咁黑仔一入map就撞馬仔~XDDD

原帖由 三藏 於 10-11-30 01:33 AM 發表
聖者之路19
聖者之路1Posted on 十一月 30, 2010 by winkylee
編者案︰
感謝 hoho2010、win神、吉利大哥、-和也-、夏(小)娃、豬骨湯 及 各方好友既支持﹗
好實在既,由其幫忙在第一章下面按左推薦的人士,實在感 ...

突然沖左隻賊仔出黎
黎一次招環境術
三藏一眾等現身!!!!
XD

真係出得快@@

越睇越想玩呀~.~
快d出埋20章la~~係你考試前~~^^

三仔~我而家將我自己果份小說重新修訂一次~
之後應該會完左第一部先貼出黎2千fun~XD
希望可以響聖誕前完工~XDDD

加油!我而家日日都上來睇架。20章幾時出呀?

原帖由 -和也- 於 10-11-30 03:21 AM 發表

突然沖左隻賊仔出黎
黎一次招環境術
三藏一眾等現身!!!!
XD

真係出得快@@

比你做賊,鐘黎整古人,實多人死傷囉~~~~XD

支持,幫推一下

愈睇愈好睇

原帖由 零動力 於 10-12-2 06:37 PM 發表
愈睇愈好睇

多謝﹗如果可以,請幫忙按推薦啦﹗

十週年勳章(賀詞)

已按推薦
另外此文章的索引已完成

如有更新請pm本或在索引帖子留帖等待處理
其他有意把小說放在索引方便找尋的作者均可pm本人申請

原帖由 S!u粉 於 10-12-3 11:29 AM 發表
已按推薦
另外此文章的索引已完成

如有更新請pm本或在索引帖子留帖等待處理
其他有意把小說放在索引方便找尋的作者均可pm本人申請

太感謝啦﹗原來你敢勤力~~~嚇屎我呢D懶鬼~~~XD

原帖由 三藏 於 10-12-3 12:33 PM 發表

太感謝啦﹗原來你敢勤力~~~嚇屎我呢D懶鬼~~~XD

三仔~~~呢個版個新版主好嚴~~
佢關左我個post...

十週年勳章(賀詞)

無意義討論當然關帖處理
已經提醒左會員
仍繼續討論
唯有關帖
如有疑問可pm本人或區版
感謝

原帖由 S!u粉 於 10-12-3 02:01 PM 發表
無意義討論當然關帖處理
已經提醒左會員
仍繼續討論
唯有關帖
如有疑問可pm本人或區版
感謝

無疑問~不過係覺得好嚴ja~T_T
都係唔好響呢度討論呢個問題~
唔係一陣累到三仔俾人關左個小說帖就唔好~XDD

聖者之路20

聖者之路20
聖者之路1Posted on 十二月 3, 2010 by winkylee
編者案︰
感謝 win神、-和也-、scratch0419、夏(小)娃、吉利大哥、零動力、S!u粉 及 各方好友既支持﹗
敢多人睇﹗我實在好開心耶~~~本身諗住都係考埋個試先寫,點知都係心思思~~~~唉~~~d書溫咪溫晒﹗
我老闆實在太睇得起我啦~~竟然只係比一個月我去讀~~~今次實捧蛋啦﹗

廢話講完~以下文章請大家慢用 <(_ _)>
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
聖者之路20
/-色狼-\不旦全身著火,而且眼中也滿是怒火,
佢著晒火敢繼續對住一隻紅色既單腳猛獸揮拳攻擊,
不過沒攻擊幾下又即時好像大師兄一樣在跳fing頭舞~~~Hey~~girls come dance~~。
雲尼沙立刻對大師兄駛出祈禱之光,苦妹也趕至解救/-色狼-\。
身為吟遊詩人的海塋兒,立時詠唱出三首優美如玫瑰~如向日葵~又如大海一樣的旋律。
(篇按︰我都好鐘意玫瑰同向日葵架﹗記得送花要送埋比我~~XD)

三藏正自陶醉,忽然覺得自身也有源源不絕的能力蜂擁而出。
他也開始不停幫忙他們加渴望之紋。(旁白︰你做咩幫自己都加埋丫?你係度搞gag丫?)

海賊提子妹顯示出海馬既屬性,大喝一聲「齊齊換腰鏈打佢。」
阿峰個魔B眼見隻海馬識放火,亦都唔示弱即時回敬他一個燃燒之焰。
三沒兩時在一眾人等齊心合力之下,就把他送上西天了~~~阿彌陀佛﹗善哉﹗善哉﹗
一把祝福小刀就這樣在海馬口中吐出~~咦咦咦咦﹗打第一隻就有野出~~應該今日都有運行囉~~~XD
眾人一陣興奮~~~

海賊提子妹一時興奮~~即呼一句︰「我引馬過黎﹗」便揚長而去了~~
三藏一干人等,原地等她,沒多久即便聽到她吹了一記嘯子︰「過來﹗有馬哦﹗一隻﹗」
眾人便也跟著來聲移動。

三藏雖然是第一次打馬,開頭有點驚慌失措,但見自己的團隊如此實力高強,也忽然信心爆棚起來,腳步興奮。
來到提子妹之處,只見提子妹又被黑汽球包圍,又中了跳舞咀咒。
只見一團黑汽在地上滾來滾去~~~苦妹即時施展祈禱之光和聖潔之眼。雲尼莎也用大回復術。

/-色狼-\及師兄火速跑到海馬背後,而海塋兒又為他們唱起補給之歌。
提子妹被聖職解開魔咒,便即時測出海馬屬性,所有人等不約而同,一起集中攻擊。
手起刀落,沒幾下,又一隻海馬吐出了高速藥水後歸西了。

大師兄道︰「有水出有水出﹗」

海賊提子妹亦是雀躍起來,丟下一句「我去搵馬。」便又施展微風步伐尋馬去。

這次海賊提子妹,首先測屬,然後大叫「兩隻」。

眾人又是一陣哄動,三藏火速跟去看過究竟,只見二隻馬對住跳緊火辣辣緊勁既火焰提子妹展開攻擊。
三藏先用三記治療術補血,提子妹才頂得住。

/-色狼-\這時無奈道︰「頭先佢測左邊隻丫?」阿峰個魔b對他伸伸舌頭表示不知道。
雲尼莎及苦妹也同時施展祈禱之光和聖潔之眼來解救提子妹,可是還是沒有解到跳舞的咀咒。
(賊子妹事後憶述︰我跳得好睇丫嘛~~~XD)

大師兄道︰「唔好理敢多,打左一隻先算啦。」話還沒說完就對其中一隻揮斧砍落。
/-色狼-\和阿峰個魔b也不甘示弱,即時集中攻擊大師兄打的一隻。
海馬忽然受襲,連出二個fing頭咀咒,把阿峰和/-色狼-\變成跳舞雙男~~~~^_^

雲尼莎唯有拜託三藏道︰「你睇實提子妹D血丫﹗我地等佢跳脫衣舞黎穩定住隻馬先。^+++^」
三藏應道(一v一)/︰「收到﹗」

海塋兒又在此時詠出三首優美的旋律震奮大家既士氣。
苦妹及雲尼莎也駛出解咒的祈禱之光把阿峰和/-色狼-\召回魂魄。
在阿峰個魔b、大師兄、/-色狼-\的一番努力下,海馬最終眼看也快要不知支倒地。

就在此時,驚險的事情發生了。
一直在忙著加血,又忙著偷看團友打怪的三藏。
忽然被第三隻出現的海馬一啖咬落去~~~「哎丫~~」(三藏一聲慘叫)

(從來未被馬咬過,又係全團最嬾b既三藏究竟會點呢?下回分解~~)

原帖由 三藏 於 10-12-4 12:50 AM 發表
聖者之路20
聖者之路1Posted on 十二月 3, 2010 by winkylee
編者案︰
感謝 win神、-和也-、scratch0419、夏(小)娃、吉利大哥、零動力、S!u粉 及 各方好友既支持﹗
敢多人睇﹗我實在好開心耶~~~本身諗住都係考埋 ...

賊仔辦事不力唔記得落潛行~XDDD

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 07:06 AM , Processed in 0.035805 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存