2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 石器時代2 石器時代1返黎啦!!
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 琥珀石
go

[疑問] 石器時代1返黎啦!! [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆BB仔☆ 於 11-2-13 07:52 AM 發表

vpn要用錢? 我用就唔洗錢..咩道理?

幾個百vpn ser任我揀﹏仲超級順暢 + 超穩定囉 唔該哂

http://www.2000fun.c ...

WOW !! 咁爽 ?
可唔可以教我啊 ~ 同埋多唔多 hk 人玩 ?
不過都冇所謂啦 ~ 因為我真係好想玩 ~~
呢位大大可唔可以一齊玩啊   ?

原帖由 ☆BB仔☆ 於 11-2-13 07:52 AM 發表

vpn要用錢? 我用就唔洗錢..咩道理?

幾個百vpn ser任我揀﹏仲超級順暢 + 超穩定囉 唔該哂

http://www.2000fun.c ...

有咩vpn 唔洗錢??
已有 1 人評分Good 收起 理由
☆BB仔☆ + 1 想知!? 你要識做啦 good

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 花言巧語‧薰 於 11-2-13 16:18 發表

WOW !! 咁爽 ?
可唔可以教我啊 ~ 同埋多唔多 hk 人玩 ?
不過都冇所謂啦 ~ 因為我真係好想玩 ~~
呢位大大可唔可以一齊玩啊   ?

cb1玩到而家cb2

我未遇到一個香港人囉

教你唔敢當...比個網你跟住做就玩到

十週年勳章(賀詞)

好啊 !!  唔該哂你 > <

但係係咪要買點玩 ? 如果係買咩點 @@ ?

原帖由 花言巧語‧薰 於 11-2-16 12:33 PM 發表

如果到時唔開放海外ip 我諗要上網買卡

=口=我又想玩啊..不過搞到D台灣ip都去唔到佢個官網度拎帳號..明明去睇過個ip係唔係台灣

十週年勳章(賀詞)

原帖由 花言巧語‧薰 於 11-2-16 12:33 發表

官方個論壇~~~初號機(管理員)有講會收月費(實收99蚊NT)除返3.8(比值)=26蚊HkD

要咩點先玩到【官方仲未有何任消息】

仲有會有【商城】

原帖由 琥珀石 於 11-2-17 11:32 發表
如果到時唔開放海外ip 我諗要上網買卡

到時睇返要用咩卡啦【我諗多數都係mycard嫁啦】

唔通自己出點卡咩【個官網...人多就會lag到喊...超廢】
架設石器伺服就麻麻地每個分流人數上限設到去1100~分流有5個

原帖由 ☆BB仔☆ 於 11-2-20 10:07 PM 發表

官方個論壇~~~初號機(管理員)有講會收月費(實收99蚊NT)除返3.8(比值)=26蚊HkD

要咩點先玩到【官方仲未有何任消息】

仲有會有【商城】

到時睇返要用咩卡啦【我諗多數 ...

其實個月費好平...仲平過一餐中午..

唔知巴打用咩vpn上佢個官網/bbs呢..我搵左幾個都上唔到佢個bbs拎唔到帳號= =''

仲有想問下佢個封ip係全程封定係封登入?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lovey48232 於 11-2-20 22:20 發表

其實個月費好平...仲平過一餐中午..

唔知巴打用咩vpn上佢個官網/bbs呢..我搵左幾個都上唔到佢個bbs拎唔到帳號= =''

仲有想問下佢個封ip係全程封定係封登入?

暫時係封官網、不過即將封遊戲登入冇影響

原帖由 ☆BB仔☆ 於 11-2-21 07:18 AM 發表

暫時係封官網、不過即將封遊戲登入冇影響

哦...禁樣就好似幾容易解決..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lovey48232 於 11-2-21 13:27 發表

哦...禁樣就好似幾容易解決..

原來2/20結束唔係cb2

係cb2既莊園活動結束  自卜

十週年勳章(賀詞)

仲未公開幾時OB

石器好多年啦

我都好想玩。。。但整VPN好似好難整咁。。。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ray4000hk 於 11-3-1 16:17 發表
石器好多年啦

cb2已完成80%

官方人員: 初號機留言 近期將會結束CB2

不過ob仲要一段時間

原帖由 ☆BB仔☆ 於 11-3-7 08:51 PM 發表

cb2已完成80%

官方人員: 初號機留言 近期將會結束CB2

不過ob仲要一段時間

4月份正試公測??
有冇消息話會唔會開放海外IP??

想玩石器的巴打們, 大家就不要想台服會開放香港地區了.
以我觀察咁耐, 就算DIGIPARK肯比台服代理香港地區, 台灣官方都係無意做香港的生意.
所以想玩的話, 唯有自己想辦法了.
VPN係其中一個辦法. 暫時離講, 台服石器冇封海外IP, 只不過官方的有關網站都封了海外IP.
只要你地入到官方網站, 同埋買到台灣點數, 理論上要玩石器係冇問題的.
台服而家呢個代理都唔錯, 好注重遊戲的內容和平衡, 我相信新的石器會比華義的石器好玩好多.

同埋, 應該好快就會OB.
有興趣的巴打多些去巴哈姆特看看吧.
我都想同多D香港巴打玩, 雖然呢幾個月我唔得閒, 但忙完之後一定會玩的.

原帖由 SamTse 於 11-3-11 04:21 AM 發表
想玩石器的巴打們, 大家就不要想台服會開放香港地區了.
以我觀察咁耐, 就算DIGIPARK肯比台服代理香港地區, 台灣官方都係無意做香港的生意.
所以想玩的話, 唯有自己想辦法了.
VPN係其中一個辦法. 暫時離講, 台服石 ...

我就話唔係
我記得我好細個時候當華X一搞香港市場時連CO-XX為左提升讀者而出漫畫
所以知道其實香港市場都唔細
我覺得90%係因為有香港OR臺灣 石器2OR外傳 代理驚有人代理石器1而無客
所以就一早同DIGIPARK簽左協議唔可以同一時間2者存在香港
如果唔係點解咁耐都無人係HK代理石器1.....而出現石器2OR外傳

請問C兄可以唔可俾個VPN既教學網我

原帖由 pete000 於 11-3-12 10:52 AM 發表

我就話唔係
我記得我好細個時候當華X一搞香港市場時連CO-XX為左提升讀者而出漫畫
所以知道其實香港市場都唔細
我覺得90%係因為有香港OR臺灣 石器2OR外傳 代理驚有人代理石器1而無客
所以就一早同DIGIPARK簽左協 ...

台灣石器2已倒閉,香港石器2我諗都冇咩人玩,所以應該唔會存在衡突。
好似大陸咁,唔知點解而家有2間公司同時代理石器2,可能賺唔到咩錢喇。
我去大陸論壇睇過,多數人對石器2都係負面評價,只能說石器2同石器1真係冇得比。

台灣官方也親自說過是合約問題,佢地同DIGIPARK簽左合約唔可以提供服務比台灣以外地區。
有不少香港人同埋海外玩家要求台灣官方開放,但官方的回應都係「NO」,而且還講到明,就算DIGIPARK比佢地做埋香港生意,佢地都唔會接手香港地區。
唔係因為香港市場大細問題,我覺得係佢地野心唔大,而且佢地係新公司,光是搞台灣地區就忙死佢地了。

我想香港而家玩石器的人都係玩x服,一係就想辨法去玩台服,大陸服...算了,太差。
雖然而家去判斷台服做得好定唔好,都係言之尚早,但暫時來講,台服官方係石器老玩家,起馬佢而家有站在玩家立場去打造新石器,而唔係為純賺錢。
你地去大陸服睇下,再對比下台服,就知道我講咩...
大陸服封測就已經開始叫玩家儲值,而且版本是石器8.5,幾乎原封不動,真係玩x服好過。
香港唔係冇機會有正服,不過可唔可以做得好過台服係一個問題。兩個服都係繁體中文,是但一邊做得唔好,都會被對方搶生意。
而且香港如果有代理,代理一定要好比心機,對石器有自己的想法,如果代理石器返離係同華義以前一模一樣,咁不如去玩x服好過。
例如大陸服而家就係面對緊x服的問題,雖然官服上了,但x服重係好多人玩。不過如果我係大陸人,我都唔玩官服喇...

我會同埋以前幾個朋友去玩台服。雖然大家都出左社會做野,但始終對石器念念不忘啊...

已有 1 人評分Good 收起 理由
wkwwai + 1 唔錯既分析力

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-20 05:01 PM , Processed in 0.050297 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存