2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 領主skill.pvp向+副本向
樓主: 神葬來也
go

領主skill.pvp向+副本向 [複製鏈接]

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 蘿莉控的我 於 10-12-16 06:39 PM 發表

頂盡你都係x6用真烈比較好..就係為左個x6去學招魔攻?蝕哂啦

唔好扯開話題..你話升龍「接技減hit」咁減hit仲用?

唔夠講要出聲ok?

比人打緊點解走唔到?笑

我幾時有為左個x6去學招魔攻(睇番技能表先出聲la你..都話你睇d唔睇d就亂答人問題)
你講廢話一堆我都廢事應你
重有唔好扯開話題..你話升龍「接技減hit」咁減hit仲用?<--唔知係我理解能力定你表達能力有問題.咩叫減hits仲用??我以我想像去答番你!!
我就係知升龍學左技書先有減hits...接技減hits點解冇用??冇用學黎把鬼??減左hits咪重可以再打落去..給予敵人最多傷害
咩唔夠講要出聲??<---(唔明你講咩)定係你想表達我唔夠你講先要出聲?
對我黎講完全係討論..唔知你為咩嘈==我同hj1op2完全係針對性討論問題...我亦冇諗住過去串人
串嬴串輸又如何?對我黎講1d唔在乎..你覺得你嬴既話你咪笑飽佢

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 神葬來也 於 10-12-16 06:49 PM 發表
係大地斬
吾係無限斬

我只係話比你知條友係P大姐
原帖由 longNAB 於 10-12-16 07:03 PM 發表

我幾時有為左個x6去學招魔攻(睇番技能表先出聲la你..都話你睇d唔睇d就亂答人問題)
你講廢話一堆我都廢事應你
重有唔好扯開話題..你話升龍「接技減hit」咁減hit仲用?

um..hits姐係攻擊段數/你連到幾多下
減hit既意思姐係10→9之類~
【我估】

十週年勳章(賀詞)

簽名被屏蔽

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 蘿莉控的我 於 10-12-16 09:46 PM 發表

你都on撚9既都..你話真烈輸出高..ok..比d eg我囉..得x6炸??靜係為左打x6方便d就去學??呢d唔係我睇d唔睇d..係你理解力好有問題

夠竟你知唔知hit姐係點解..你所講既減hit姐係好似j億咁..10hit降到9hit咁..連技個d ...

其實真烈大把王都高輸出過巨劍鎖3(冇破防、武神既話)
可惜佢淨係識得用黎打X-6

原帖由 蘿莉控的我 於 10-12-16 09:46 PM 發表

你都on撚9既都..你話真烈輸出高..ok..比d eg我囉..得x6炸??靜係為左打x6方便d就去學??呢d唔係我睇d唔睇d..係你理解力好有問題

夠竟你知唔知hit姐係點解..你所講既減hit姐係好似j億咁..10hit降到9hit咁..連技個d ...

如果打大王or中型已開霸體王..傷害是絕對一定過鎖3...我正係比個例子x-6..你就正係識拎x-6黎講??我當鎖3絕對高過真烈..但如果早期冇真烈點樣去容易d秒王??活學活用
技能比得你學就有佢一定既好處...
我所講既大王基本上玩家應該懂得去分別...我唔係正係為左x-6先學..同埋你寫攻略你會一五一十寫哂邊d大王??
如果係我既話就一定唔會..玩家既懂得分別事物是需要的..嘗試也是..唔係一尾要人地講哂出黎..如果咩都教哂比佢..咁佢咪係廢人??
down(減低擊倒值)同減hits(你每次攻擊or技能都會減hits=增加攻擊次數=減低擊倒值)有何來分別???都是減hits已而...你唔好將小小野都分得開咁1清2楚
意思相近你又去分得到咁清..好容易混淆令人地唔明
我地最主要比睇攻略既人明白就ok了
你先前講果句咩唔夠人講咩出聲..以我去理解我係完全覺得你係小學雞鬥氣
如果我理解錯你可以無視..因為冇需要理會(係我既話我就一定唔理)
如果你覺得唔係既話同我反映就得..我不嬲對事唔對人
唔洗第一句就ON撚9...比人地感覺上你係為尼件事而發火

原帖由 hj1op2 於 10-12-16 10:00 PM 發表

其實真烈大把王都高輸出過巨劍鎖3(冇破防、武神既話)
可惜佢淨係識得用黎打X-6

佢正係識拎鎖3同真烈黎比較
點解唔去諗下技能既實用性呢??
如果個個人都好似佢咁諗..咁好多人都冇學真烈了

我只係話比你知條友係P大姐

我就吾知係邊到可以搵到?

吾該!

沒玩過領騎的我這樣想

烈焰、真烈既然是領騎罕有的魔攻技(先不提新MP2)
為何不學?
至少在地獄面對物防怪的時候多了一招半式保障自己安全呀
何況不是每個人都拿水屬或高質素武器

我不否定彗星的威力遠比真烈大
不過換個角度
我常常看見領騎放彗星砍完第一刀
其他隊友就不停放技定死了他
到叩下去的時候王/怪都倒地了
面對TYPE-H更悲劇, 最後的衝擊還沒砍完已經開花了
真烈倒是爽爽的放完便跑

小結: 我練領騎一定兩招都點

再說, 我覺得不需要分清楚什麼是副本技什麼是PVP技
只是大家在不同場合下用習慣某些技能才會將其歸類
或是大部份玩家有共識, 都認為同一技能乃屬於副本技或PVP技
這個時候才爭論誰對誰錯吧

路過完畢繼續吃飯

原帖由 神葬來也 於 10-12-17 12:14 PM 發表

我就吾知係邊到可以搵到?

吾該!

我比左條片你
咁你咪可以自己去佢個頻慢慢搵囉= =
原帖由 利雲天界 於 10-12-17 12:54 PM 發表
沒玩過領騎的我這樣想

烈焰、真烈既然是領騎罕有的魔攻技(先不提新MP2)
為何不學?
至少在地獄面對物防怪的時候多了一招半式保障自己安全呀
何況不是每個人都拿水屬或高質素武器

我不否定彗星的威力遠比真烈 ...

其實我之前係youtube見過真烈打4-X王扣3/4血
btw單計威力 真烈→彗星

down值同hit佢都搞亂-.-講咁多有咩用-.-
如果你本來係打10下,減hit=減左攻擊次數(當減1)=打9下= =.....大佬,睇到我囧左-.-減低攻擊次數=打小次=減左一set連技既攻擊力(撇除如狂鋒鎖1的效果技)
減低down值=減低擊倒值=例如對手100擊倒值就訓低,你打一下係10擊倒值,咁你味要打10下先訓囉
同一道理,
當一下攻擊10擊倒值,對方被打夠100擊倒值就訓,升龍減10擊倒值既話,
1下+1下+1下+1下+1下+1下+1下+1下(80擊倒值了)+升龍(0擊倒值+減10擊倒值)(70擊倒值)+3下(70+30)=100~對手訓左,咁唔計升龍,正係計你單一攻擊數係唔係變左11下呀??
我差d睇到條友講既野...以為自己一直理解錯左hit數同down值 = =((睇攻略討論會睇壞人-.-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 神葬來也 於 10-12-3 04:41 PM 發表
如果有錯.請提點>3<

PVP向

副本向

技能點 48LV
http://img823.imageshack.us/img823/6548/ski ...

pvp點真烈 ?傷害唔係咁高 mp3要鎖3就得

螺旋唔點 ?清怪

鎖2一係點晒一係唔點 點左1sp好廢 晒sp

點霸體?你霸體人地走

原帖由 37991 於 10-12-22 07:35 PM 發表

螺旋唔點 ?清怪

點霸體?你霸體人地走

螺旋一定比騎領mp2取代
可況招技對住霸體怪就唔掂..清怪唔多得

鎖2一係點晒一係唔點+1(我有講過)

霸氣可以一邊行一邊出 完全冇硬直

十週年勳章(賀詞)

原帖由 hj1op2 於 10-12-22 07:40 PM 發表

螺旋一定比騎領mp2取代
可況招技對住霸體怪就唔掂..清怪唔多得

鎖2一係點晒一係唔點+1(我有講過)

霸氣可以一邊行一邊出 完全冇硬直

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽,你當前積分為 0

原帖由 37991 於 10-12-22 08:59 PM 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****

唔好意思 我唔係成日起到討論
可唔可以解除返佢?

原帖由 37991 於 10-12-22 07:35 PM 發表

螺旋唔點 ?清怪

點霸體?你霸體人地走

霸體唔係開左沖埋去,係人地沖埋黎先開A_A

感謝樓主心得
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:14 AM , Processed in 0.043336 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存