2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 請問強化 + 幾 會爆裝....?
樓主: 咪啦你
go

[討論] 請問強化 + 幾 會爆裝....? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 暗狄 於 10-12-13 10:42 AM 發表

係就好呀,我整定一堆+6 10lv防做祭品

我拎24B做祭品.衝A裝時候 果度失敗3次.跟住A裝沖+7 /+8/+9 無難度.不過我沖+7算了XD
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=4444163&extra=page%3D1

原帖由 o0小流0o 於 10-12-13 10:54 AM 發表

我拎24B做祭品.衝A裝時候 果度失敗3次.跟住A裝沖+7 /+8/+9 無難度.不過我沖+7算了XD
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

睇晒篇野,問題係...
1.係咪只係得5組數據咁小?
2.可能數據中會考慮時間,同時衝裝人數
3.可能每個時間既鐵匠都有本身既機率(增加或減少)
最後想講,工讀生幫得爛橙打工,d數據有咁複雜得咁複雜...分分鐘可能你禁mouse既快慢都會影響衝裝機率

我看完#1至#15

發現很多人都說+6上+7會爆裝 / 不會爆裝

在遊戲裹頭你強化+0上+6你可以用到防爆品嗎?

但+6上+7官方開放防爆道具給你使用

--------------------------------------------------------
+0 <---> +6 = 失敗了不會爆裝,只是有機會降級

+6以上 = 失敗了的話「增加」有機會爆裝,有機會降級

+12定唔知+10 就開始不能利用防爆

十週年勳章(賀詞)

原帖由 暗狄 於 10-12-13 11:11 AM 發表

睇晒篇野,問題係...
1.係咪只係得5組數據咁小?
2.可能數據中會考慮時間,同時衝裝人數
3.可能每個時間既鐵匠都有本身既機率(增加或減少)
最後想講,工讀生幫得爛橙打工,d數據有咁複雜得咁複雜...分分鐘可能你禁m ...

篇野參考,我都無咩點信.
不過衝野呢樣野....都要睇人品

原帖由 誠ChuN〃 於 10-12-13 11:16 AM 發表
我看完#1至#15

發現很多人都說+6上+7會爆裝 / 不會爆裝

在遊戲裹頭你強化+0上+6你可以用到防爆品嗎?

但+6上+7官方開放防爆道具給你使用

--------------------------------------------------------
+0  ...

相信爛橙呃錢程度...整個強化防爆(+12以上開始用),問你死未

原帖由 o0小流0o 於 10-12-13 11:24 AM 發表

篇野參考,我都無咩點信.
不過衝野呢樣野....都要睇人品

所以...想衝就衝吧,整到咁複雜都可能會計算錯誤

唉......+7開始都有機會爆...明呃

原帖由 咪啦你 於 10-12-13 11:32 AM 發表
唉......+7開始都有機會爆...明呃

衝裝先係呢隻game嚴重破壞平衡(嚴重呃錢)既設計

+6以上會爆,由6-7 失敗會唔見材料(比較高機會),降等,爆裝.不過+8唔係難, 8-9既話就一定要用防爆,好難沖! 沖裝既時候我都會搵d順暢既server
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-26 08:13 AM , Processed in 0.034736 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存