2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [英雄心得比賽] 迷人厄(混)女神-Miss Fortune {已完成共 ...
樓主: fkbb18
go

[英雄心得比賽] 迷人厄(混)女神-Miss Fortune {已完成共有兩樓文章} [複製鏈接]

海克左手槍

我覺得就咁出番d普通吸血都夠
出呢支浪費左d錢..唔太有效

笑傲無雙

玩法唔同,第一次入黎2K FUN睇發現唔小人都幾激動下,講咁多做咩? 入去抽返ROUND就知

到底要咩種類既攻略先叫攻略呢?一定要加D咩高手別插這種低B字眼先開到POST討論架咩??

其實玩一個新英雄前,最緊要係先上網睇清楚D招數效果,再走去玩返一兩場custom game就夠了

至於出咩裝升咩招你可以大約地上網睇睇既,唔係一定要根足

咁到底點先可以成為高手呀??

1-搵好隊友
2-尾刀一定要好
3-常看左下的小地圖
4-盡量所有英雄都要實戰幾場,再選定一隻自己喜歡又不太冷門的英雄,每種一隻:坦,近/遠DPS,法,打野,即係盡量熟練3-4隻
5-玩熟左就要開始睇下到底咩時候要出咩裝先好,唔可以再好似以前咁出死一種,要因應對方,自己友去變
6-盡量要學識保持住條令線,唔好AUTO打,唔好推兵太前,易比人伏
7-要保持買眼(WARD)這個良好X慣,唔好下下只意隊友買
8-看地圖,買眼
9-看地圖,買眼
到100都係看地圖
101-感覺,看得地圖多,對於去到咩位打野怪你都估到,再加上眼,你就是一名不錯的玩家了

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 chungryk 於 11-1-12 04:31 PM 發表
玩法唔同,第一次入黎2K FUN睇發現唔小人都幾激動下,講咁多做咩? 入去抽返ROUND就知

到底要咩種類既攻略先叫攻略呢?一定要加D咩高手別插這種低B字眼先開到POST討論架咩??

其實玩一個新英雄前,最緊要係先上網睇清 ...

3-常看左下的小地圖  <--地圖在右下角, 這不是warcraft3
7-要保持買眼(WARD)這個良好習(尸日)慣,唔好下下只意隊友買
更正!

非常認同你的意見

原帖由 chungryk 於 11-1-12 04:31 PM 發表

其實玩一個新英雄前,最緊要係先上網睇清 ...

無錯..隻game既精髓就係gank

玩過星曲WEB

合作>GANK>裝備>眼

我由dota同信長轉玩LOL都係因為LOL玩合作好過信長d人都可以未肥起哂1打3,個人英雄主義

LOL就算係弱勢果邊  一個時機 對方一時自滿  都可以ACE人地

好多人出既裝係強化自己英雄攻擊力,攻擊力高 唔等於 團戰時有用 當然都會有d壓場作用,人地都飛去做你先

chungryk 講得好岩,入去試下d裝玩下咪知= =  試都唔試就係到話人乜話人物

所以回回下都廢事回   見到chungryk 講到d重點  終於有人會講番呢隻 game既重點

個個玩法都係想殺人為主-.-  我玩既係主輔助+殺人,單殺可能無咁勁  但團戰內其實好有用 練好走位放技-_-

不過期待隻game多d新裝備可以多d玩法@@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 寒伯 於 11-1-13 01:26 AM 發表

無錯..隻game既精髓就係gank

其實我覺得精髓係小地圖同插眼

十週年勳章(賀詞)

原帖由 fkbb18 於 11-1-13 08:50 AM 發表
合作>GANK>裝備>眼

我由dota同信長轉玩LOL都係因為LOL玩合作好過信長d人都可以未肥起哂1打3,個人英雄主義

LOL就算係弱勢果邊  一個時機 對方一時自滿  都可以ACE人地

好多人出既裝係強化自己英雄攻擊力,攻擊 ...

講真....其實你呢隻冇可能做到輔助....我地只係想針對並點出你既錯處
如果我有錯..你可以講下做mf點樣可以做到輔助英

玩過星曲WEB

原帖由 jy03311 於 11-1-13 08:54 AM 發表

講真....其實你呢隻冇可能做到輔助....我地只係想針對並點出你既錯處
如果我有錯..你可以講下做mf點樣可以做到輔助英

每個人既玩法出裝控制都唔同  無話錯處唔錯處
唔係話全輔助既= =
起瑪有招範圍慢人又有傷害,我個人推向比較輔助隊友殺人+自己有d殺傷力,因為MF射程實在唔算遠
而家隻cal  仲去到650射程 = = , Q又計埋物攻加上去
其實咁出裝無錯係前期如果學我咁出果頭幾樣裝,普攻輸出係好雞= =,但係技能對食兵/幫隊友係好有用
如果要玩高輸出都唔會玩MF 玩cai仲爽@.@  大技有埋爆傷..  
爆傷 +物穿 +天生技真係爽過MF好多@@  ,可惜佢近排先出@@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 fkbb18 於 11-1-13 10:15 AM 發表

唔係話全輔助既= =
起瑪有招範圍慢人又有傷害,我個人推向比較輔助隊友殺人+自己有d殺傷力,因為MF射程實在唔算遠
而家隻cal  仲去到650射程 = = , Q又計埋物攻加上去 ...

你好睇小mf-.-

笑傲無雙

原帖由 fkbb18 於 11-1-13 10:15 AM 發表

唔係話全輔助既= =
而家隻cal  仲去到650射程 = = , Q又計埋物攻加上去 ...

你指CAITLYN?我除了後悔浪費IP買左佢之外都冇咩感覺了

Q..隻手要拖起先出,感覺上硬直時間特別長,可以用黎清兵,汁死雞既..真係到團戰又唔多見有用
W..TRAP??原本我以為佢個TRAP係可以睇到小小地圖先買佢..點知最多好似放得果3個..又睇唔到地圖...中左係有D傷害同暈一秒既..不過比起TEMOO同NID既TRAP就差幾皮
E..賣笑技...高低差係可以走到佬既...其實都唔想講了,只有粗口
R..見本上味見過咁廢既大招 佢唯一的好處就只有射程..唉..總知呢隻英雄真係冇咩用...至於MF我都不多說了,請考慮她的絕對高機動性(行走速度),大招係激大AOE..同埋細招落雨..相比之上CAI只布食X的份

笑傲無雙

你可能會話CAI FARM起同超人一樣,不過FARM得起的英雄有邊個唔會係超人咁樣呢?

不過最近比較有要ASHE不要MF的感覺,MF不知為何,就算FARM得起,到後期團戰都係有D打人唔太入既感覺

相比起ASHE,1-打人下下慢,2-其實佢清兵壓線都好淫蕩,分分鐘好過MF,3,佢大招可以為自己隊作為一個先手,可以做到打開互磨對望既時機,呢點對於CARRY黎講係比較小英雄有能力做到,4-當然是她的淫眼到處看,總體黎講ASHE係絕對,正真既平, 令, 正. 招數又易上手,GOOD
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:14 AM , Processed in 0.034453 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存