2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星座命理 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~蛇仔~
go

[其他] 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~   [複製鏈接]

原帖由 x幽靈 於 2011-2-10 10:58 發表
幫我個FD測下-v-
出生日期:10-2-2001
出生時間:早上10點(大約)

有上進心,肯努力以赴,凡事都能夠進步~
剛直同意志都堅強,有耐性,唔容易灰心,有毅力,膽大心細...
做野能夠貫徹始終,但係唔係咁易同人協調,所以會令自己孤立...
肯腳踏實地,有道德,唔鍾意D奸詐既人...
為人亦都有責任感,但係比較重面子,自尊心亦都強...
都會為人著想,但係有時會變到有D多管閒事...
當見到現實同理想出現距離時,往往會為左目的而變得不擇手段,令人地增加高壓力~
驕傲,亦都有好勝心,口頭唔多會承認自己既錯敗,只係會係內心自我反省,但係多數都唔服氣...
缺點係缺乏應變,唔夠迅速,有D頑固,唔易妥協,驕傲,自我中心~
~唔準勿插~

原帖由 lovescw 於 2011-2-10 17:26 發表
出生日期:(西曆) 1991.09.20
出生時間:(如果唔清楚既請寫埋係朝早定夜晚) 10:09AM

溫和穩重,平實,正直,能忍耐,純潔,注重道德,富想像力,比較內向同有少少潔癖~
虛榮心和自尊心都比較強,唔鍾意受人指使,多數會喜惡形於色,手同腦都相當靈活,鑽研力專注...
鍾意思考,諗埋D不設實際既野,有時諗野會傾向悲觀方面...
感情上面可以話係脆弱個類,有D反應過敏既傾向,濕碎野都會造成膽心~
都可以話有同情心既,但係會防範人,驚好心冇好報,而且心裡面總會有唔服輸既心態...
又容易見到人地既缺點,如果批評人地個陣一個不留神,就會令人留低壞印象~
不過亦都有浪漫同完美主義既一面~
缺點係缺乏融通力,唔夠冷靜,因為小小既事都可以令自己陣腳大亂...
但係又多管閒事,而且悲觀既情緒都可能會影響到人地~
~唔準勿插~

回復 82# ~蛇仔~ 的帖子

都幾準下=]
thx

原帖由 lovescw 於 2011-2-11 01:02 發表
都幾準下=]
thx

THX~
有冇邊句唔準

下午4:00

唔該!!

原帖由 小軒EX123 於 2011-2-11 01:27 發表
下午4:00

唔該!!

溫和保守,設想周全,心思細密,好少感情用事~
對人熱情,有同情心,往往能夠俾人一種好溫暖既感覺~
有D頑固,但係唔消極,唔會輕率,會堅持己見唔容易讓步...
自己肯蝕底,可以話係有情有義....
感情比較脆弱,喜惡明顯而且強烈,重視人情~
平實不急,會先守後攻,肯堅持,肯面對現實,太自信,有時太緊張,有時又太疏失...
好多時候都只係表現開心個一面俾人睇,真個一面會收埋,有少少雙重性格~
唔係好講得笑,所以人際關係必須要多加注意~
缺點係凡事考慮太多,有D猶豫不決,甚至會鑽牛角...
~唔準勿插~

原帖由 ~蛇仔~ 於 11-2-11 01:53 AM 發表

溫和保守,設想周全,心思細密,好少感情用事~
對人熱情,有同情心,往往能夠俾人一種好溫暖既感覺~
有D頑固,但係唔消極,唔會輕率,會堅持己見唔容易讓步...
自己肯蝕底,可以話係有情有義....
感情比較脆弱,喜惡明顯 ...

1.有無話邊方面 設想周全??
2. 感情用事,唔準  有好感的人我會 感情用事
3.  對人熱情 係 熟左 定 唔熟
4. 有同情心,唔知點解 有時會有  有時無  我好小捐錢
5. 肯堅持 唔岩  未試過做一件事堅持 好耐   堅持 可以點樣練番來??
好多時候都只係表現開心個一面俾人睇,真個一面會收埋,有少少雙重性格~    有d唔岩  好多時我都係表現得好平穩 未試過有一件事令我好開心  
呢個有d岩  真個一面會收埋  好多時我都會講大話
凡事考慮太多 =口=  唔岩    ,  好多時我想做就做 除非做唔到    好似之前定好左去日本 根本都無咩點考慮 就係考慮要 200000先去到  仲唱左50000日元諗住去 可惜堅持唔到用哂!!
我想問 性格 有無得改變

十週年勳章(賀詞)

出生日期:(西曆)1990-04-18
出生時間:2:00pm

原帖由 小軒EX123 於 2011-2-11 16:44 發表

1.有無話邊方面 設想周全??
2. 感情用事,唔準  有好感的人我會 感情用事
3.  對人熱情 係 熟左 定 唔熟
4. 有同情心,唔知點解 有時會有  有時無  我好小捐錢
5. 肯堅持 唔岩  未試過做一件事堅持 好耐   堅持  ...

上繳俾我老母睇下先...
已有 1 人評分Good 收起 理由
緋村心太 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 緋村心太 於 2011-2-11 21:17 發表
出生日期:(西曆)1990-04-18
出生時間:2:00pm

溫和穩重,平實正直,能夠忍耐,純潔,注重道德,富想像力,比較內向同埋有D潔癖~
充滿活力,非常積極,大智若愚,唔容易捉摸,不拘小節,寬宏大量~
鍾意思考,而且思考D不設實際既野,亦都鍾意幻想,有時諗野會傾向悲觀....
感情上面可以話係脆弱個類,有D反應過敏既傾向,D濕碎野都可能會造成膽心...
自尊心算強,所以唔係咁容易接受人地既勸導~
一動一靜,喜與惡等等都非常明確...鍾意表現,所以盡量展示自己,搶先出動~
追求高品質既野,而且三心兩意,但係只要目標決定左就會一擊即中~
對朋友亦都會要求比較高....
缺點係缺乏融通力,唔夠冷靜,因為小小既野已經可以令自己陣腳大亂...
但係又多管閒事,而且悲觀既情緒亦都會影響到人~
~唔準勿插~
又搭單問下,你又係咪遇到過或者經常感覺到有靈異物體

十週年勳章(賀詞)

出生日期:1998.3.17
出生時間:未時

出生日期:1992.2.23
出生時間:朝早七點到八點左右

原帖由 tr333567 於 2011-2-12 11:24 發表
出生日期:1998.3.17
出生時間:未時

溫和穩重,平實正直,能夠忍耐,純潔,注重道德,富想像力,比較內向同埋有少少潔癖~
聰明,從容不迫,開朗有禮,處事慎重,可以和諧咁同人相處~
有審美眼光,外表得體,嗜好多而明朗,而且鍾意享受同埋幻想~
心境樂觀,凡事都留有後路,好少蝕底,可以話係八面玲瓏~
鍾意思考,有時諗既野或者諗法會不設實際,甚至會傾向悲觀,而且呢種悲觀既情況更加會影響到人地~
感情上面可以講係脆弱個類,有D反應過敏既傾向,芝麻小事都可能會造成膽心...
缺點係缺乏融通力,唔夠冷靜,因為小小既事都可以令自己陣腳大亂~
同時亦有D惰性,和容易自滿,所以唔會咁易貫徹工作而錯失更好既良機~
~唔準勿插~

原帖由 七夜雪 於 2011-2-12 12:03 發表
出生日期:1992.2.23
出生時間:朝早七點到八點左右

多才多藝,理解力同埋吸收力都同樣強大,但係唔識表現,有時更加好似冇左活力~
意志堅強,能夠貫徹始終,膽大心細,聰明有耐心,唔容易同人協調而令自己孤立...
溫良,隱藏,有D神秘既吸引力,知進退,容易得人器重~
容易適應環境,而且會力求完美,好勤勉充實~
自尊心都算強,所以唔係咁易妥協,見到現實同理想出現距離既時候,往往會為左目的而變得不擇手段...
為人驕傲好勝,口頭上唔多會認錯,只係會內心反省,但係通常反省完都係唔服氣~
人際關係可能比較差,但係勝在多人賞識,你呢匹「千里馬」需要「伯樂」既挾持先顯得出你既長處~
缺點係容易自我迷惑,比較自我中心,難以集中精神,容易消極地妥協,甘於被人利用...
~唔準勿插~

十週年勳章(賀詞)

回復 90# ~蛇仔~ 的帖子

點解敢講?    你敢講係咪想表達D咩比我知?
你D野好準 認真的

原帖由 緋村心太 於 2011-2-12 20:18 發表
點解敢講?    你敢講係咪想表達D咩比我知?
你D野好準 認真的

如果你冇遇到過呢類形既野咁就最好啦~
講真,我冇把握先會問,如果你真係冇既話,咁我就明點解我會錯...
BTW,THX~
已有 1 人評分Good 收起 理由
緋村心太 + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 2   查看全部評分

出生日期:1988.2.15
出生時間:1-2點PM

出生日期:(西曆)  1992/10/21
出生時間:夜晚   {有小小唔係好記得..}
性別;男

我想問下我五行屬 咩  thx....

仲有係 我想問一問
我帶d咩水晶好d嫁?.?
小弟 好仲意玩水晶
thX你....=]

原帖由 安信兄弟 於 2011-2-12 23:03 發表
出生日期:1988.2.15
出生時間:1-2點PM

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸,口材了得有如利劍,果敢快速,毫無猶豫...
保守,有D頑固,但係唔消極,唔會輕率,會堅持己見唔容易讓步~
積極但係心急,有少少夾硬既衝動,理解力高,多才多藝~
有正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人,可能有D潔癖~
飲水思源,亦都重義氣,做事堅決,有自我表現既心態,願意辛苦咁充實自己~
對人熱情,亦都有同情心,感情比較脆弱,喜惡明顯而強烈,重視人情~
平實不急,會先守後攻,肯堅持~
肯面對現實,太自信,有時太緊張,有時又太疏失...
唔係咁講得笑,所以人際關係必須要多加注意~
缺點係容易疏忽細節,粗心大意,太盡情咁去批評人會無意中樹敵...
~唔準勿插~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:11 PM , Processed in 0.038717 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存