2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之傳說 [小花信箱] 官方小花為你解決疑難!
樓主: 官方小花
go

[小花信箱] 官方小花為你解決疑難! [複製鏈接]

原帖由 yinwayne 於 11-1-25 12:33 PM 發表
點解GC唔比女僕同執事裝 - 魅力紅放入收藏?
台版明明可以的‥
以後出新時裝要更換咁呢套只能放銀行佔空間?

同意~!!!
還有副本王及公會王所出的特別武器/防具~
如不能放入收藏...有點可惜...
小花可否代為表達一下...可將打王出的特別武器/防具都可放入收藏~
THX~

根據官方小花既調查顯示,今日維護更新時,
已經跟隨台版,將上述時裝收藏功能開放左囉!
至於特別武防,如果係藍色裝備,由於珍貴度不及橘裝,而且屬性是一定程度上會變動,
可能不適合放進收藏哦!
小花會請GC代為向開發方反映有關意見,不過始終決定權係係開發商度呢!
By ~官方小花~

原帖由 幻魔鬼武者 於 11-1-25 01:26 PM 發表

同意~!!!
還有副本王及公會王所出的特別武器/防具~
如不能放入收藏...有點可惜...
小花可否代為表達一下...可將打王出的特別武器/防具都可放入收藏~
THX~

仲有聲望裝,都係得來不易,
比製作出嚟嘅橙裝更花錢同時間收集。

呢個問題其實小花都覺得好困擾!
小花我都花集左一大堆聲望裝備…
所以我會連埋上一個問題一次過向GC反映的~
By ~官方小花~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

幻術師一問

官網上寫是1.5秒施法時間 但是實質出來是2秒

本來我還沒練到幻術師的時候不知道 現在裝都弄好了
才發現轉職幻術師的時候 技能變成2秒

現在大大減低了 幻術師在我心沒中的表現

現在裝都弄好了  又不想再練幻術師了 因為技能唱太慢 跟官網寫的有出入
要求賠償    /口\  

還有最好你們 官網修正一下還是遊戲修正一下 真的有誤導成份

裝備買了好幾百金  浪費了  希望作為官方的你們 賠償一下損失 因為是我被官網誤導了而買的~

先感謝玩家通告官網資料與遊戲不乎問題!
不過以小花我既個人觀點黎講,幻術師既存在價值絕對不止於一招凜鋒冰錐!
你只要多投入一些時間係幻術師身上,就會發現佢其實係非常強既職業黎架啦~
有關數值上既異動,相信係封測早期時,為平衡各職業間的均勢,才作出了一些微調吧,
小花已經讓GC馬上修正左呢D咁明顯既問題啦!
至於補償… 嘖嘖嘖,這不是趁火打劫嗎?收集到既裝備,送禮自用必屬佳品哦!
而且多練一個職業,可以獲得更多職業積分,有效強化角色整體能力值喔~
0.5秒技能說明的誤差,絕不足以構成補償理由吧!
如果唔係既話,就對玩其他職業既玩家太唔公平啦~
By ~官方小花~

大家好!官方小花現在上線囉~
有任何問題都可以來發問!

簽名被屏蔽

現在出了角色密碼 如果不幸我忘記了
請問可以找得到嗎?

當然完全沒有問題啦!(GM自信滿滿的跟小花說)
By ~官方小花~

十週年勳章(賀詞)

調查自己的交易紀錄 收費如何?

要調查交易記錄,必需要先提供你既完整身份證明喔!
並不是隨便可以查的~
By ~官方小花~

今日更新後WIN7無法順利入GAME,
會彈出視窗,如下圖。
若將相容性勾選為WIN XP SP3,則無法進入聖境,一入就彈GAME,
希望官方快啲搞返好佢,謝謝。

經過一些玩家測試,當出現以上情況時,
把遊戲完全移除並重新安裝及進行更新,
可有效解決問題!
By ~官方小花~

※更新 已確認此問題存在,現時已經通知遊戲開發商進行調查。
為方便統一整理,請大家先到GC問題回報中心說明狀況!
By ~官方小花~

更新完入5到game  彈左呢個野出泥 囧

經過一些玩家測試,當出現以上情況時,
把遊戲完全移除並重新安裝及進行更新,
可有效解決問題!

※更新 已確認此問題存在,現時已經通知遊戲開發商進行調查。
為方便統一整理,請大家先到GC問題回報中心說明狀況!

※更新 GC 已經提出官方解決方法,詳情可以睇官網最新消息唷!
http://fn.gamecyber.net/01/news/notices/2011-01-25-n1.htm
By ~官方小花~

我想問下 我係game入面見到某d職業ge人物個身有d部份會成日閃閃下,有d npc都係咁 係隻game問題定係有d咩問題呢?
我部腦aiox都玩到應該唔關電腦事...顯示卡為geforce gts250
唔該小花

有關問題似乎係首次發現既個案呢,
玩家能否提供異常顯示畫面時既圖片供參考呢?
另外,建議玩家嘗試更新你的顯示器介面卡驅動程式!(就是 Display Driver 啦)
或許可以改善問題喔~
By ~官方小花~

已解決問題了....唔該小花=0=!

update problem.jpg (243.21 KB, 下載次數: 31)

update problem.jpg

請問0125更新城鎮上限有什麼跟新~"~
而家吾係又係同原來1樣咩 ? 等我仲咁期待;(

[color=Magenta][b]想知道更新左D乜野?上去官網度睇下就知道啦!
[url]http://fn.gamecyber.net/01/news/notices/2011-01-24-e.htm[/url]
By ~官方小花~[/b][/color]

小花.....隻GAME話Ftp can't connect, Waiting to retry download: version.txt 或者Http can't connect, Waiting to retry download: version.txt,之後我手動更新都係唔得,小花知唔知咩問題?

這個訊息出現可能與玩家的連線設定問題有關喔!
請確認你電腦中的防火牆及防毒軟件於有汗涉遊戲主程式運作~
如果不行,請嘗試完全移除並重新安裝遊戲主程式!
By ~官方小花~

簽名被屏蔽

由1月25號開始每次進入遊戲後大概2~3分中就會彈出<已被伺服器踢除>的問題
id:神風
ser:暗夜之門

關於"持續被踢下線"問題,現時已經更新了遊戲系統程式,
請受影響玩家再嘗試一下!如果還是有問題小花會立即協助大家告訴GC和進行修正的!
By ~官方小花~

更新完到底咩事呀
1上10分鍾都無就彈 上反就比怪打死左
死左2次啦 16m經就咁無左 玩毛?

請受影響玩家再嘗試一下!如果還是有問題小花會立即協助大家告訴GC和進行修正的!
By ~官方小花~

係咁既

我今日同人刷副本果時,打到一半既時間就無lala自動同我重新開機,之後當然就快D on番搵佢地,但係當我再次入副本果時,我入左去2秒就同我重新開機,我試左大約5-6次,先冇熄機,唔知發生咩事?

FNO遊戲主程式並不會導致你的電腦自動重新開機,建議玩家建查你的電腦電源供應有否出現異常,
例如主電纜是否已經受損,或插頭狀況有沒有問題…
再來請利用防毒軟件進行一次完整的系統掃描,以確認電腦系統沒有受到病毒的感染,或黑客程式入侵,
最後,電腦硬件過熱亦有可能導致電腦無故自動重開機,建議玩家檢查你的CPU風扇運作是否正常~
By ~官方小花~

小花o,o`
我系隻game入面用5到9方打字/o\`

9方輸入工具與遊戲程式呈現抵觸導致無法正常使用,
有關問題GC已經請開發商緊急修正!修復可能還需要些時間,希望大家耐心忍耐喔!
By ~官方小花~

我更新完之後一入game唔夠1min即彈= =
而且要開左某d野先開倒隻game
唔係既話禁左開始遊戲會等一陣之後冇反應

By ~官方小花~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 06:35 PM , Processed in 0.046440 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存