2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Monster Hunter 3G tri 有關迴避問題~
樓主: 結城野樹
go

有關迴避問題~ [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 畸K 於 2011/2/14 10:49 PM 發表

死擋唔係叫你全場按住個r擋實啵- -
你配個體術/體力急速回復咪可以係招與招之間回返d氣囉 囧

- -小弟平時好少去配珠~so唔太清楚點配..因為有時加得個樣..又會有樣野減返..~"~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 結城野樹 於 11-2-15 10:45 發表

- -小弟平時好少去配珠~so唔太清楚點配..因為有時加得個樣..又會有樣野減返..~"~

有好多相衝既技俾你配到同時出現係十分逆天的
當然冇咁易俾你混到出黎啦
所以混技果陣要取捨

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 畸K 於 2011/2/15 10:14 PM 發表

有好多相衝既技俾你配到同時出現係十分逆天的
當然冇咁易俾你混到出黎啦
所以混技果陣要取捨

的確~有些逆天得幾過份~so我都dl左個混裝器~
唔洗諗到頭先爆~

原帖由 結城野樹 於 11-2-14 10:24 AM 發表
我而家先知- -迴1得個0.33秒..so sad~
回10樓大大~
死擋..無氣個下..想擋都擋唔住(我不嬲無食強走- -")

槍系個回避我完全唔識用=_=可能真係樓上所講距離問題...有時索性插一下原地等硬值完再擋會更好...同一情況反而插完橫STEP有機會中招

其實擋安全好多...唔貧刀根本血都唔會點扣血超帶電都係咁話,雷狼招招都擋到...你自己都知耐力唔夠會擋唔到未控制下...有時見無乜氣唔好追/攻擊慢慢回番先攻擊都得...你攻擊有時又要回避消耗耐力

有時佢三踏我會一路擋住一路行前...會回番小小耐力...有時好彩會避到一下(=_=唔知係唔係離開左隻腳D攻擊判定)...耐力其實保持125~150以上應該夠用的...好似人地打GUNDAM控BOOSTER咁姐...強走都唔難整燒下肉買支野就合到係無限錢情況下應該唔難合...G就難小小要刷下水獸或者貓隊幫到你

十週年勳章(賀詞)

原帖由 結城野樹 於 11-2-16 13:54 發表

的確~有些逆天得幾過份~so我都dl左個混裝器~
唔洗諗到頭先爆~

我覺得混裝都係樂趣黎
上集有用混裝器
今集多左護石,太複雜
掘到乜石就混住d黎用
一路轉裝

回復 19# 畸K 的帖子

事實上玩lance唔等於只玩狂衝

>17#
體術係回避(按x)體力消耗減少,如果要擋既氣減少,要用防性

十週年勳章(賀詞)

原帖由 飛吧飛吧 於 11-2-17 16:24 發表
事實上玩lance唔等於只玩狂衝

>17#
體術係回避(按x)體力消耗減少,如果要擋既氣減少,要用防性

我話銃槍冇得好似長槍咁用衝黎脫離怪既攻擊範圍
唔係講只用衝黎攻擊

体術+2         回避行動やガード時、スラッシュアックスのぶん回しなどの固定スタミナ消費が1/2になる

ガード性能+2         ガード時の仰け反りとダメージを大幅に軽減

體術2可以將避同擋,even劍斧亂舞所扣既體力減半

防性2只係減少擋既硬直同所扣既血
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 10:53 PM , Processed in 0.029927 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存